جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۱۲۰۰۵۱

بیوگرافی محمود صادقی نماینده مجلس شورای اسلامی

محمود صادقی,بیوگرافی محمود صادقی,عکس های محمود صادقیمحمود صادقی
محمود صادقی یکی از سیاستمداران ایرانی است که در دوره ای به عنوان نماینده  تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس حضور داشت. وی اکنون به عنوان عضوی از کانون وکلای دادگستری و دانشیار رشته حقوق در دانشگاه تربیت مدرس مشغول به کار است.

چکیده ای از بیوگرافی محمود صادقی:

نام کامل: محمود صادقی

تاریخ تولد: ۲ فروردین ۱۳۴۱

محل تولد: الیگودرز، ایران

حرفه: سیاستمدار ایرانی

تحصیلات: دکترای حقوق خصوصی

حزب سیاسی: روحانیون مبارز

محمود صادقی,بیوگرافی محمود صادقی,محمود صادقی کیستبیوگرافی محمود صادقی

بیوگرافی محمود صادقی:

محمود صادقی در ۲ فروردین ۱۳۴۱ در الیگودرز به دنیا آمد. محمدحسین صادقی پدر او از شاگردان روح الله خمینی بود. صادقی بعد از انقلاب همراه با علی مشکینی برای ریاست دادگاه انقلاب شهرستان الیگودرز انتخاب شدند و بعد از گذشت مدتی برای نماندگی مردم درود و ازنا به دوره اول مجلس شورای اسلامی وارد شدند، سرانجام او در انفجار دفتر حزب جمهوری اسلامی در تیر ۱۳۶۰ کشته شد. 

تحصیلات محمود صادقی:

وی مدرک کارشناسی حقوقی خود را در سال ۱۳۶۹ از دانشگاه تهران دریافت کرد سپس در رشته حقوق خصوصی ادامه تحصیل داد و در سل ۱۳۷۱ از دانشگاه تربیت مدرس کارشناسی ارشد دریافت کرد. دکتری حقوق خصوصی او به سال ۱۳۷۹ از دانشگاه تربیت مدرس برمی گردد. این سیاست مدار تحصلات حوزوی نیز دارد که دوره آن را در حوزه علمیه قم گذرانده است. 

او درخصوص سوابق تحصیلی خود اعلام می کند:

«من از سال ۶۰ پس از شهادت پدرم، وارد حوزه علمیه قم شدم. در آن زمان به‌تازگی دیپلم فنی خود را در رشته مکانیک عمومی گرفته بودم. اما بالاخره وارد مدرسه حقانی شدم. دروس مقدماتی چون ادبیات عرب و اصول فقه و منطق را گذراندم. دوره سطح را نزد اساتیدی چون پایانی، اشتهاردی و شب زنده‌دار گذراندم. آقای شب زنده‌دار، پدر یکی از اعضای شورای نگهبان بودند. آیت‌الله راستی کاشانی نیز از استادان من بودند. ادبیات را هم نزد مدرس افغانی، از استادان بنام آن زمان گذراندم. مقداری هم در درس خارج شرکت کردم و دروس مقام معظم رهبری را نیز گذراندم و مدتی هم تقریرات درس ایشان را نوشتم. از دروس آیت‌الله وحید هم استفاده کردم. اما پس از مدتی که به تهران آمدم مقداری از حوزه فاصله گرفتم. منتها در حوزه هم به تدریس پرداختم همچون تدریس کتاب شرح لمعه. از سال ۶۴ به موازات حوزه وارد دانشگاه تهران و در سال ۱۳۶۹ وارد دانشگاه تربیت مدرس شدم. تا سال ۷۹ هم دکترا را گرفتم و در همان سال در تربیت مدرس استخدام شدم.»

محمود صادقی,بیوگرافی محمود صادقی,زندگینامه محمود صادقیدرباره زندگی محمود صادقی

سوابق شغلی محمود صادقی:

وی مدتی را به عنوان دانشیار رشته حقوق در دانشکده حقوق تربیت مدرس گذراند همچنین وکیل پایه یک دادگستری، دبیر کمیسیون انجمن علمی ایران، رئیس هیئت میدر موسسه دارایی های فرکی و فناوری مدرس، نایب رئیس انجمن علمی حقوق مالکیت فکری ایران و عضو حقوقدان کمیته نظارت بر نشریات دانشگاهی، و عضو کمیته اخلاق پزشکی چند مؤسسه بوده است. 

وی همچنین به عنوان داورد در جشنواره خوارزمی، فارابی و چند نشریه دیگر فعالیت داشته است. از جمله زمینه های مورد پپوهش وی می توان به حقوق مالکیت فکری، حقوق قرارداد، حقوق زنان و حقوق خانواده، حقوق زیستی و اخلاق زیستی، حقوق فناوری اطلاعات، حقوق انتقال فناوری اشاره کرد. 

نمایندگی مجلس:

نام محمود صادقی در لیست ۳۰ نفره ای که برای دهمین دوره انتخابات مجلس شوارای اسلامی جهت تشکیل ائتلاف اصلاح طلبان کاندید بودند به چشم می خورد او توانست با اخذ ۱٬۱۶۴٬۳۶۸ رأی رتبه هفدهم را در تهران کسب کند و درنهایت وارد مجلس دهم شد. 

محمود صادقی,بیوگرافی محمود صادقی,محمود صادقی سیاستمدار محمود صادقی سیاستمدار ایرانی

درگیری با قوه قضاییه:

در نطقی که صادقی در آبان ۱۳۹۵ داشت از مجلس درخواست کرد پاسخ شایعات منتشر شده درخصوص واریز میلیارها تومان به قوه قضائیه و شخص رئیس این قوه پاسخگو باشد. 

وزیر امور اقتصادی و دارایی؛ علی طیب نیا علاوه بر رد این موضوع اذعان کرد: 

«از ۲۰ سال پیش، با هماهنگی خزانه کل کشور و بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، مجموعه مبالغی با رعایت حدود قانونی و موازین شرعی، برای قوه قضاییه به صورت سپرده، در سیستم بانکی کشور قرار گرفته‌است، به این مبالغ، سودهایی نیز تعلق گرفته که البته از اصل پول‌ها به هیچ وجه استفاده نشده، سود حاصله از مبالغ مذکور، صرفاً برای برخی هزینه‌های معین در قوه قضاییه صرف شده‌است.»

صادقی در سخنرانی دیگری در صحن علنی مجلس درخواست کرد برای پیشگیری از ادامه سوء تفاهم ها و به جهت شفاف سازی گزارشی که مربوط به حساب ها می باشد منتشر کند. لاریجانی رئیس قوه قضائیه در پاسخ به این موضوع از رئیس جمهور و رئیس مجلس انتقاد کرد که چرا دربرابر این تهمت ها از رئیس قوه قضائیه پشتیبانی نداشته اند. 

دادستان تهران در پاسخ به این موضوع توضیح داد که از سال ۱۳۷۳ از زمانی که محمد یزدی بر این قوه ریاست داشته است حساب‌هایی با اخذ مجوزهای لازم به نام قوه قضاییه افتتاح شده و مسئولین ارشد نظام از آن‌ها مطلع بوده‌اند.

از طرفی وی به بازداشت یاشار سلطانی واکنش نشان داد که همین موضوع سبب شد دادستانی از او شکایت کند، از طرفی یکی دیگر از نمایندگان مجلس به نام جواد ساداتی نژاد به دلیل اتهام نشر اکاذیب از ایشان شکایت کرد. 

ماموران دادستانی در ۸ آذر ۱۳۹۵ جهت بازداشت صادقی به منزل او رفتند که همین موضوع با تجمع تعدادی از طرفداران او مقابل درب منزلش همراه شد و ماموران با پیگیری های مسئولین از جلب او منصرف شدند. زمانی که صادقی به دادسرا احضار شد برخی از نمایندگان مانن علی مطهری نایب رئیس مجلس و بهرام پارسایی سخنگوی فراکسیون امید انتقاداتی را انجام دادند. 

محمود صادقی,بیوگرافی محمود صادقی,محمود صادقی نماینده مجلسمحمود صادقی نماینده دهمین دوره انتخابات مجلس

حکم جلب:

در تاریخ ۴ خرداد ۱۳۹۵ و پیش از تشکیل مجلس دهم محمود صادقی با اتهام به دانشجویان بورسیه عنوان کرد: نظر حقوقی بنده در این خصوص این است که تمام بورسیه‌ها غیرقانونی بود. بی‌بروبرگرد تمام ۳ هزار و ۷۰۰ و خرده‌ای بورس، خلاف قانون بوده‌است. 

به دنبال این نظر تعدادی از دانشجویان بورسیه از او شکایت کردند و صحبت او را یک اتهام بی اساس دانستند و درخواست رسیدگی خود را ب قوه قضاییه رساندند. به دنبال شکایت خصوصی که دانشجویان بورسیه از صادقی داشتند و عدم مراجعه وی به دادسرا با وجودی که الزام حضور او در دادسرا از طریق علی لاریجانی عنوان شده بود، سرانجام در ۸ آذر حکم جلب سیار او صادر و با همراهی مامورین به دادگاه فرستاده شد. 

درباره این موضوع دادگاه تهران عنوان می کند اقدامات محمود صادقی دربرابر مامورین و تجریک افراد دیگر برای حضور و حمایت از وی در انظار عمومی، اختلال در نظم عمومی و... جرم محسوب می شود و پرونده وی را سنگین تر از قبل خواهد کرد، همچنین نامبرده باید نسبت به آنها پاسخگو باشد. 

با این وجود صادقی در دادسرای فرهنگ و رسانه ها حضور پیدا کرده بود تایید می کرد که یکی از اتهامات او طرح سوال درباره حساب بانکی رئیس قوه قضائیه است. 

محمود صادقی در ۹ آذر ۱۳۹۵ با مراجعه به دادسرای فرهنگ و رسانه، بعد از تحقیقات صورت گرفته و تفهیم اتهامات تامین کفالت و با معرفی کفیل آزاد شد. در همین خصوص جلسه عالی که در هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان در تاریخ ۱۴ آذر تشکیل شد نشان داد که برخی از رفتار و اظهارات ایشان خارج از نقش نمایندگی مجلس بوده است. 

از طرفی بعد از بررسی پرونده صادقی، نائب رئیس هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان عنوان کرد: پرونده شکایت قاضی یاشار سلطانی، از محمود صادقی، در این هیئت بررسی و اظهارات نماینده تهران درباره قاضی این پرونده، در راستای ایفای وظایف نمایندگی دانسته نشد. از طرفی عنوان کرد که محمود صادقی درباره دانشجویان بورسیه اشتباه کرده زیرا این حوزه در راستای وظایف نمایندگی وی نبوده و قوه قضائیه باید به این موضوع رسیدگی کند. 

محمود صادقی,بیوگرافی محمود صادقی,سوابق شغلی محمود صادقیحاشیه های محمود صادقی

محکومیت محمود صادقی به زندان:

به دنبال شکایتی که صادق آملی لاریجانی از محمود صادقی داشت دادگاه او را به ۲۱ ماه حبس تعریزی و ۱۰ میلیون جزای نقدی محکوم کرد. این حکم در ۲۷ بهمن ۱۳۹۸ صادر شد و به براساس گفته خودش در اوایل اسفند به دستش رسیده است.

او درباره عدم اطلاع‌رسانی درخصوص این حکم گفته:

«با توجه به این‌که امروز که کشور درگیر بحران کرونا است، برای این‌که انتشار این رأی ممکن بود موجب تنش در فضای جامعه شود و نیز باتوجه به اقدامات اصلاحی رئیس قوه قضاییه، نمی‌خواستم مفاد رأی رسانه‌ای شود، در حال حاضر درخواست تجدیدنظر داده‌ام و امیدوارم ادله من مورد توجه دادگاه تجدیدنظر قرار گیرد».

علی مطهری نماینده مجلس در ۸ اردیبهشت ۱۳۹۹ در نامه ای عنوان کرد: بعد از اینکه محمود صادقی در یک سخنرانی لفظ تعبیر مزخرافات را به کار برد لاریجانی از وی شکایت کرد و این شکایت به ۷ ماه حبس منتهی شد.

در این نامه علی مطهری می گوید محمود صادقی در آذر ۱۳۹۵ و بعد از مجادلات لفظی رسانه ای با صادقی لاریجانی درخصوص حساب های قوه قضائیه در یک سخنرانی در دانشگاه شیراز در پاسخ به لاریجانی می گوید درخصوص ابهامات مربوط به حساب های قوه قضائیه مزخرفات بوده اند. صادق لاریجانی در آن زمانی رئیس قوه قضاییه بود.

براساس آنچه علی مطهری عنوان می کند ۱۴ ماه از حبس محمود صادقی هم به دلیل همین «تمرد در برابر عوامل امنیت دادستانی تهران» بوده است. 

محمود صادقی,بیوگرافی محمود صادقی,تصاویری از محمود صادقیمحمود صادقی و محکومیت به زندان وی

ادعای محمود صادقی برای ابتلا به کرونا و تکذیب آن:

در ۳ اسفند ۱۳۹۸ در یک توئیت جنجالی و با لحنی ناامید محمود صادقی عنوان کرد که دچار بیماری کرونا شده و امید چندانی برای زنده ماندن او وجود ندارد، وی حتی بعد از ۲ الی ۳ روز فیلمی از قرنطینه خود را منتشر کرد و ادعا کرد که تست او مثبت شده اما بعد از چند روز مشرف پستی را به اشتراک گذاشت که با ماسک و دستکش در سطح شهر دیده شده است.

همین موضوع واکنش و تهدیدهای بسیاری به دنبال داشت تا اینکه بعد از سه هفته اعلام کرد که هیچگاه به بیماری کرونا مبتلا نشده است و فقط چند روز تب داشته که تصور می رفته به این بیماری مبتلا شده است. این موضوع با واکنش رسانه‌ها و اتهاماتی به وی مواجه شد. 

گردآوری: بخش بیوگرافی سرپوش

  • 17
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
ویژه سرپوش