چکیده ای از بیوگرافی ترزا می:
نام کامل: ترزا مری می
تاریخ تولد: ۱ اکتبر ۱۹۵۶
محل تولد: ایست بورن شهرستان ساسکس، انگلستان
حرفه: نخست وزیر بریتانیا
حزب سیاسی: حزب محافظه کار
تحصیلات: کالج سنت هیو، آکسفورد بی ای
دین: انگیلکان
بیوگرافی ترزا می:
ترزا مری می در ۱ اکتبر ۱۹۵۶ در ایست بورن شهرستان ساسکس، انگلستان به دنیا آمد. وی یکی از سیاستمداران بریتانیایی است که از سال ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۹ در منصب نخست وزیری بریتانیا و رهبری حزب محافظه کار بریتانیا خدمت کرده است. او از سال ۱۹۹۷ نماینده مجلس عوام از میدنهد بوده است.
زمانی که در کابینه فعالیت داشت زیر سایه سیاستمدارانی مانند ویلیام هیگ، یین دانکن اسمیت، مایکل هوآرد و دیوید کامرون توانست امور مختلفی از جمله وزارت کار و بازنشستگی و رهبری مجلس عوام را برعهده بگیرد.
در ۲۴ می ۲۰۲۹ ترزا عنوان می کند که در ۷ ژوئن از سمت رهبری حزب محافظه کار کناره گیری خواهد کرد. او در مقابل دفتر نخست وزیری بیانیه ای را قرائت کرد که شامل متن ذیل بود:
«اکنون برای من روشن شده که منافع بریتانیا با یک نخستوزیر جدید بهتر تأمین میشود.»
ابتدای زندگی ترزا می:
همانطور که اشاره می در ایست بورن شهرستان ساسکس انگلیس به دنیا آمد. تحصیلات خود را در رشته جغرافیا از دانشگاه آکسفورد به اتمام رساند و پییش از عضویت در پارلمان بریتانیا، در سیتی لندن (مرکز مالی و بانکی لندن) مشغول به کار بود.
عضویت ترزا می در پارلمان:
برای اولین بار ترزا می در ۱۹۹۷ در انتخابات سراسری بریتانیا شرکت کرد و عضو پارلمان بریتانیا شد. وی در سال ۲۰۰۲ به عنوان رئیس حزب محافظه کار انتخاب شد و سوگند خود را به عنوان عضو محترمترین شورای خصوصی بریتانیا یاد کرد.
فعالیت ترزا می در وزارت:
ترزا می از سال ۱۹۹۹ تا پیش از قدرتگیری حزب محافظهکار در کابینه سایه مایکل هاوارد، به عنوان وزیر امور آموزش و کار بود. در دوره نخستوزیری تونی بلر از حزب رقیب کارگر، برای بیش از ده سال او در پستهای مختلف در کابینه سایه ماند، که بخش عمدهای از آن بهعنوان وزیر امور زنان و برابری بود.
زمانی که در سال ۲۰۱۰ دیوی کامرون به نخست وزیری بریتانیا دست پیدا کرد، می به عنوان وزیر کشور بریتانیا و وزیر زنان و برابری ها انتخاب شد. در سال ۲۰۱۰ توانست سمت وزارت زنان و برابری ها را به ماریا میلر واگذار کند و تا ژوئیه سال ۲۰۱۶ نیز در منصب وزیر کشور بریتانیا مشغول به کار بود. همین حفظ پست ایشان را در موقعیتی ویژه قرار داد زیرا در ۵۰ سال گذشته هیچ کس به مدت ۶ سال پی در پی این پست کلیدی را نداشت.
نخستوزیری ترزا می:
بعد از استعفای دیوید کامرون و رای مردم برای خروج کشور بریتانیا از اتحادیه اروپا، جانشین وی شد. وی درحقیقت دومین نخست وزیر زن بریتانیا بعد از مارگارت تاچر محسوب می شود که برخلاف ایشان بدون پیروزی در انتخابات توانست قدرت را از آن خود کند.
کناره گیری ترزا می از قدرت:
زمانی که تاریخ کناره گیری تراز می از قدرت نخت وزیری بریتانیا فرا رسید، رقابت برسر جانشینی وی وارد مرحله جدی تری شد. براساس آنچه خبرگذاری رویترز اعلام می کند، سخنگوی دولت در ۷ ژوئن ۲۰۲۹ در جمعی از خبرنگاران اعلام کرد: ترزا می تا زمان انتخاب نخستوزیر جدید، در دفترش خواهد ماند.
۱۴ نفر از سیاستمداران کاندید جانشینی ترزا می هستند که مهمترین گزینه رقابتی وی بوریس جانسون؛ وزیر امور خارجه پیشین و مایکل گوو وزیر محیط زیست بریتانیا است.
جانسون اعلام کرده بود در صورت انتخاب وی، تا پایات اکتبر چه توافق صورت بگیرد و یا صورت نگیرد؛ همزمان با اتحادیه اروپا برگزیت را اجرا می کند. مایکل گروو اما موضع نرم تری برای توافق بر سر برگزیت داشته است.
ترزا می در زمان نخست وزیری، برای کسب شمانت از سوی اتحادیه اروپا جهت اصلاح ترتیبات پشتیبان تلاش کرد که درخصوص مرزهای ایرلند شمالی بود. درحقیقت ترتیبات پشتیبان نوعی سیاست ضمانتی محسوب می شوند که از ایجاد مرز سخت بین بخشی از ایرلند که بخشی از آن متعلق به بریتانیا و بخشی از آن عضو اتحادیه اروپا است، پیشگیری کند.
این سیاستمدار از ۳ خرداد استعفای خود را اعلام کرد و تا تاریخ ۱۷ خرداد که رسما از سمت خود استعفا داد.
مدت نخست وزیری دولت انگلیس و رهبری حزب محافظهکار تراز می ۳ سال از ۲۰۱۶ بعد از استعفای جیمز کامرون ادامه داشت. زمانی که ترزا می در مقابل دفتر نخست وزیری انگلیس در خیابان داونینگ سخنرانی می کرد، استعفای خود را اینگونه بیان کرد: «در یک دموکراسی، اگر به مردم گزینهای برای انتخاب بدهید، وظیفه دارید تصمیمی که میگیرند را اجرا کنید».
او با اشاره به موضوع مخالفت مجلس عوام انگلیس با توافقی که بعد از مذاکره با اتحادیه اروپا درباره برگزیت بهدست آورده بود، عنوان کرد: «هرچه در توان داشتم برای قانع کردن نمایندگان پارلمان جهت حمایت توافق انجام دادم. اما متاسفانه موفق نشدم. سه بار تلاش کردم».
می با اشاره به اینکه زمان تکمیل فرایند انتخاب رهبر جدید برای حزب محافظهکار، بهعنوان نخستوزیر به فعالیت خود ادامه میدهد اشاره داشت: «همواره از اینکه نتوانستم توافق برگزیت را تصویب کنم، افسوس خواهم خورد. نفر بعدی باید راهی پیدا کند که به نتیجه همهپرسی (خروج از اتحادیه اروپا) احترام بگذارد».
ترزا می علاوه بر اشاره به همه پرسی سال ۲۰۱۶ برای خروج انگلیس از اتحادیه اروپا اذعان کرد: «آن همهپرسی تنها یک درخواست برای خروج از اتحادیه اروپا نبود بلکه درخواستی برای تغییر بزرگ در کشورمان بود... اما مطمئنم که میتوانیم توافق برگزیت را اجرا کنیم».
قبل از اینکه صحبت های بغض آلود خود را به اتمام برساند با چشمان اشکی اعلام کرد: «این شغل افتخار زندگی من بود. دومین نخستوزیرِ زن (انگلیس). که البته قطعا آخرین (نخستوزیر زن) نخواهم بود».
خروج انگلیس از اتحادیه اروپا:
اگر که انگلیس بدون تصویب توافق از اتحادیه اروپا خارج شود، با شوک اقتصادی و سیاسی شدیدی روبرو می شود. مردم بریتانای در یک همه پرسی شرکت کردند و به خروج این کشور از اتحادیه رای مثبت دادند. قرار بود فرآیند خروج تا پیش از سال جاری تکمیل شود اما ناکامی لندن و بروکسل در توافق در مورد وضعیت رابطه سیاسی و اقتصادی پس از اجرای برگزیت، به تعویق در این فرآیند منجر شد.
فعالیتهای مدنی ترزا می:
ترزا می یکی از طرفدارن و پیگیران قانون ازدواج همجنس گرایان در بریتانیا بوده است. او فمینیسم می باشد و یکی از پایه گذاران گروه «زنان برای برنده شدن» است. این گروه تلاش دارد که زنان بیشتری را به منصب نمایندگان مجلس حزب محافظه کار برساند.
ویژگیهای فردی ترزا می:
ترزا می را به عنوان فردی سرسخت، محکم و غیرقابل انعطاف توصیف می کنند. او این ویژگی ها را مایه افتخار می داند. همچنین از شخصیت وی به عنوان فردی مطمئن نیز یاد می شود به طوری که اگر کاری به او داده شود درنهایت به اتمام خواهد رسید.
ترزا می درباره خود اینگونه عنوان می کند: "من سیاستمدار اهل خودنمایی نیستم، دائم از یک استودیو خبری به استودیوی دیگر نمیروم، سرناهار با همکارانم غیبت بقیه را نمیکنم و در مشروب فروشیهای اطراف پارلمان با بقیه مشروب نمیخورم، اما کارم را بلدم".
یکی از خصوصیات فردی او که در سیاست بسیار به چشم می خورد تواناییاش در مذاکره و توجه به جزئیات در چانهزنی است.
یکی از انتقادات وارد شده به ترزا می در سال های گذشته مربوط به برخورد با وزارت کشور است که مانند ملک شخصی آن را تلقی می کند و به افکار عمومی چندان اهمیت نمی دهد، او با معاونان خود پیمان دوستی می بندد و کار خود را ادامه می دهد. همین موضوعات برای وزاتخانه که با مردم ارتباط دائمی و مستقیم دارد، باعت تنش شده است.
زندگی شخصی ترزا می:
ترزا می فرزند یک کشیش انگیلکان است که در سال ۱۹۸۰ ازدواج کرده و هیچ فرزندی ندارد. وی تمایلی به صحبت درباره زندگی خصوصی خود ندارد.
گردآوری: بخش بیوگرافی سرپوش
- 13
- 5