یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۰۶۰۰۱۵

زندگینامه حضرت علی اکبر (ع) فرزند بزرگ امام حسین (ع)

حضرت علی اکبر,زندگینامه حضرت علی اکبر,حضرت علی اکبر کیستحضرت علی اکبر( ع) از بارزترین نمونه هاى كمال و اسوه هاى مردانگى، به شمار می رفت
حضرت علی اکبر علیه السلام که فرزند بزرگ امام حسین( ع) بود در خلقت و اخلاق و گفتار شباهت بسیاری به پیامبر( صلی الله علیه و آله) داشت. حضرت علی اکبر در سفر کربلا به خصوص در روز عاشورا از خود شهامت، شجاعت، بصیرت دینی و سیاسی نشان داد.

چکیده ای از بیوگرافی حضرت علی اکبر

نام:علی بن الحسین

زاده:۱۱ شعبان سال ۳۳ هجری قمری

زادگاه:مدینه

ملیت:ایرانی

علت مرگ:واقعه کربلا

محل دفن:حرم امام حسین، کربلا، عراق

بیوگرافی حضرت علی اکبر( ع)

حضرت علی بن الحسین در تاریخ ۱۱ شعبان سال ۳۳ هجری قمری در مدینه به دنیا آمد. لیلا دختر ابی مره، مادر بزرگوار حضرت علی اکبر( ع) بود. حاصل ازدواج لیلا و امام حسین( ع) پسری رشید، زیبا، دلیر، شبیه ترین کس به رسول خدا ، گفتگویش گفت وگوی رسول‌الله ، رویش روی رسول بود. هر کسی که میخواست رسول خدا را ببیند بر چهره پسر لیلا نگاه میکرد، بحدی که پدر بزرگوارش فرمود" هر موقع که مشتاق دیدار پیامبر می شدیم به چهره ی او می نگریستیم" ؛ به همین جهت وقتی که حضرت علی اکبر( علیه السلام) برای روز عاشورا اذن میدان طلبید و برای جبهه جنگ آماده شد، امام حسین( ع) صورتش را رو به آسمان گرفت و گفت" اللهم اشهد علی هؤلاء القوم فقد برز الیهم غلام اشبه الناس برسولک محمد خلقا و خلقا و منطقا و کنا اذا اشتقنا الی رؤیة نبیک نظرنا الیه..."

حضرت علی اکبر در کربلا,ازدواج حضرت علی اکبر,حضرت علی اکبرحضرت علی اکبر (ع) شبیه‌ترین مردم به پیامبراکرم (ص) بود

ویژگی های حضرت علی اکبر (ع)

حضرت علی اکبر( ع) از بارزترین نمونه هاى كمال و اسوه هاى پاكى و مردانگى، به شمار می رفت. طبق فرموده ی امام حسین( ع)، علی اکبر از نظر قیافه ظاهری، اخلاق و سخن گفتن به رسول خدا ( ص) شباهت بسیاری داشت. طبق بعضی گفته ها علی اکبر از نظر معاویة بن ابی سفیان، شایسته ترین فرد برای حکومت بود، بدین دلیل که جدش، رسول خدا است و نیز خصوصیاتی همچون شجاعت بنی هاشم، زیبایی ثقیف و سخاوت بنی امیه را دارد. پیش از سلام به اصحاب امام حسین( ع) و بعد از سلام بر آن حضرت در زیارت عاشورا، سلام جداگانه ای به علی اکبر داده شده است. حضرت علی اکبر( ع) به نقل از جدش امام علی ( علیه السلام) و نیز عایشه احادیثی را نقل کرده است.

سخاوت و مروت حضرت علی اکبر( ع)

او به سخاوت حضرت« علی اکبر( ع)» اشاره کرد و گفت:حضرت علی اکبر( ع) به خصوصیاتی همچون سخاوت و مروت مشهور بود و برای سخاوت این امام بزرگوار، روایت های متعددی بیان شده است. همچنین از خصوصیات بارز زندگی این حضرت می توان به ایثار و از خود گذشتگی اشاره کرد. هنگامی که آب را برای نخستین بار بر حضرت« سید الشهداء( ع)» بستند حضرت علی اکبر( ع) با تعدادی از یاران« امام حسین( ع)» به دشمن حمله کردند و آب را برای کاروان کربلا تهیه کردند.

حضرت علی اکبر (ع) الگوی جوانان

حضرت علی اکبر( ع) در اثر تربیت شایسته امام حسین( علیه السلام ) به بهترین صفات كمال آراسته شد. در وجود و زندگى حضرت علی اکبر( ع)، عواملى که در تشکیل شخصیت هر انسانی موثر است نظیر اصالت خانوادگى، تربیت و وراثت، كسب علم و فضایل فراهم بود. خلق وخو و رفتار و حركات و ادب و متانت این حضرت در حد اعلاى برجستگى و درخشندگى بود؛ به این طریق که حضرت علی اکبر( ع) حركات و رفتار رسول خدا خداصلى الله علیه وآله را طبق گفته ها، در ذهن ها زنده مى كرد. حضرت علی اکبر( ع) به عنوان وارث همه خوبى هاى خاندان عصمت و طهارت محسوب میشد.

حضور حضرت علی اکبر (ع) در واقعه کربلا

در واقعه کربلا، حضرت علی اکبر( ع) بهمراه پدرش حضور داشت. عقبة بن سمعان گفته که در نزدیکی منزلگاه ثعلبیه یا قصر بنی مقاتل، امام حسین( ع) بر زین اسب، خوابش برد و آیه استرجاع را پس از بیدار شدن ، بر زبان جاری کرد و طبق خوابی که دیده بود از کشته شدن خود و همراهانش خبر داد و در این لحظه با واکنش علی اکبر رو به رو شد که« فَإِنَّنَا إِذاً لَا نُبَالِی أَنْ نَمُوتَ مُحِقِّین؛ هنگامی که بر حق هستیم از مرگ هراسی نداریم».

مادر حضرت علی اکبر( ع) از خاندان بنی امیه بود. به همین خاطر، به علی اکبر در روز عاشورا پیشنهاد شد که به یزید بن معاویه ملحق شود؛ ولی آن حضرت، پیشنهادش را نپذیرفت و گفت:« اِنَّ قَرابَةَ رَسولِ اللهِ اَحَقُّ اَنْ تُرعیٰ. عمر بن سعد با دیدن او در میدان جنگ طبق گفته منابع تاریخی، از او درخواست کرد که صحنه جنگ را برای در امان ماندن، ترک کند. علی اکبر هم تقاضای عمربن سعد را قبول نکرد و گفت:من علی فرزند حسین بن علی هستم، به خانه خدا( کعبه) قسم، ما به پیامبر( صلی الله علیه و آله) سزاوارتریم؛ قسم به خداوند که این زنازاده نمی تواند به ما دستور دهد، من از پدرم حمایت می کنم و شمشیر می زنم؛ آن هم شمشیر زدن نوجوانی از تبار هاشم و قریش.

حضرت علی اکبر کیست,زندگینامه حضرت علی اکبرحضرت علی اکبر (ع) در واقعه کربلا همراه پدرش بود

واکنش امام حسین( ع) پس از شهادت حضرت علی اکبر (ع)

امام حسین( ع) بعد از این که حضرت علی اکبر( ع) به شهادت رسید بر بالای جنازه او آمد، و گروهی را نفرین کرد که این حضرت را کشته بودند:« قَتَلَ اللّهُ قَوْماً قَتَلوک و فرمود:« عَلَی الدُّنیا بَعْدَک الْعَفا؛ پس از تو ای پسرم! افّ بر این دنیا باد.» امام حسین( ع) طبق گفته بعضی منابع، مشتی از خون علی را برگرفت و آنرا به طرف آسمان پاشید. قطره ای از این خون در روی زمین نریخت. سپس از جوانان اهل بیت درخواست کرد که جنازه ی حضرت علی اکبر( ع) را به کنار خیمه ها ببرند. مرة بن منقذ عبدی در زیارت ناحیه مقدسه، بعنوان قاتل حضرت علی اکبر شناخته شده و ایشان و دیگر افردی که این حضرت را کشتند، لعن شده اند.

تشنگی مفرط حضرت علی اکبر علیه السلام

حضرت علی اکبر( ع) درحالیکه به شدت مجروح شده بود نزد پدرش بازگشت و گفت:اى پدر، تشنگى مرا کشت و توان سنگینى آهن را ندارم، آیا آبى وجود دارد که با آن قدرت بگیرم و بر دشمن حمله کنم؟ حسین گریه کرد و به حضرت علی اکبر( ع) فرمود:وا غوثاه، پسر جان، اندکى بجنگ و به زودى جدّت محمد را میبینی و از جام لبالب او مینوشى و هرگز تشنه نمیشوى.

آرامگاه حضرت علی اکبر (ع)

آرامگاه حضرت علی اکبر( ع) در کربلا و در پائین پای پدرش حسین بن علی، قرار گرفته است. طبق گفته ی برخی، علت شش گوشه بودن ضریح به همین خاطر است. در ابتدا سر او با کشته شدگان دیگر سپاه حسین به نزد ابن زیاد در کوفه فرستاده شد و پس از آن در دمشق به نزد یزید فرستاده شد و در نهایت توسط بانو آزرا طبق عقیده رایج از قبیله بنی اسد در قبرستان باب الصغیر دفن شد. سید محسن امین که از محققان معاصر است معتقد است که در قبرستان باب الصغیر، سر علی اکبر بهمراه اشخاص دیگری نظیر عباس بن علی و حبیب ابن مظاهر دفن شده است. درحالیکه طبق گفته ی بعضی دیگر، سر این حضرت بهمراه دیگر سرهای کشته شدگان سپاه حسین به کربلا منتقل شده و در کنار بدنشان به خاک سپرده شده است. در بین شیعه و سنی، این نظر، معروف شده است.

نحوه شهادت حضرت علی اکبر,حضرت علی اکبر کجا دفن شده,شهادت حضرت علی اکبرحضرت علی اکبر (ع) پایین پای پدرش حسین بن علی، در کربلا دفن شده‌است

گردآوری: بخش بیوگرافی سرپوش

  • 10
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
ویژه سرپوش