جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۱۰۰۱۱

زندگینامه حضرت سموئیل یکی از پیامبران بزرگ بنی اسرائیل

آغاز نبوت سموئیل,بارگاه حضرت سموئیل,بیوگرافی حضرت سموئیلحضرت سموئیل از پیامبران بزرگ بنی اسرائیل است
یکی از پیامبران بزرگ بنی اسرائیل، اشموئیل نبی( ع) نام داشت و بارگاه او در یازده کیلومتری جاده بوئین زهرا در شهرستان ساوه قرار دارد. او توانست وضعیت سیاسی بنی اسرائیل را درطول چهل سال دشواری، سر و سامان دهد و موجب ترک بت پرستی و انحراف آنها شود.

چکیده ای از زندگینامه حضرت سموئیل

نام:سموئیل یا اُشموئیل

نسل:اسرائیل

سمت:پیامبران بنی اسرائیل

محل دفن:شهرستان ساوه

مادر:حنا

پدر:القانه

زندگینامه حضرت سموئیل

حنا نام مادر سموئیل و القانه نام پدرش بود. پدر سموئیل بر اساس نوشتارهای موجود از قبیله لاوی و نسل روحانیون اسرائیل محسوب میشد. همسران القانه بر اساس کتاب سموئیل، فِنِنٌه و حنا نام داشتند. فِنِنٌه صاحب فرزندانی شده بود درحالیکه حنا، فرزندی به دنیا نیاورده بود. با این وجود القانه، علاقه بیشتری به حنا داشت. فِنِنٌه به خاطر حسادتش حنا را به دلیل نازا بودنش مسخره میکرد و موجب ناراحتی حنا میشد. رابطه فِنِنٌه و حنا مانند رابطه ساره و هاجر بود.

یکی از خصوصیات القانه، با اعتقادی او بود و همین امر باعث شد تا همسرانش را به زیارت منطقه شیلوه ببرد. حنا در یکی از این زیارتها به محل مقدس رفت و دعا کرد تا صاحب فرزندی شود. اظهارات او با گریه و زاری این بود که درصورت فرزند دار شدنش، آن فرزند را به خداوند بعنوان نذری تقدیم میکند. یکی از کاهنان اسرائیل به نام الی، حنا را دید. در ابتدا فک میکرد که حنا به حالت مست گرفتار شده ولی پس از متوجه شدن قصدش، وی را بخشید. حنا وقتی که از آن زیادتگاه برگشت در مدت زمان کمی باردار شد و فرزندی به نام سموئیل به دنیا آمد. حنا به خاطر نذرش، سموئیل را به الی سپرد و برخی مواقع به دیدار فرزندش می رفت. اشموئیل( شموئیل، سموئیل) از خاندان لاوی به شمار می رفت که پس از شکست خوردن اسرائیل بدست فلسطینیان، برای راهنمایی و نجات بنی اسرائیل، نزد آن ها فرستاده شد.

ریشه نام سموئیل

حنا به این خاطر، نام فرزندش را سموئیل انتخاب کرد که خداوند دعایش را مستجاب کرده بود. ریشه اسم سموئیل، برگرفته از ریشه عبری شماع بود و در کلمه به معنای شنیدن بود. اسم سموئیل با نام عبری طالوت( شائول) دارای ریشه مشترکی است.

آغاز نبوت سموئیل

سموئیل در سن دوازده سالگی، شبی زمزمه ی اسمش را از سوی شخصی شنید. تصورش این بود که الی، اسمش را صدا زده است؛ از این رو به نزد الی رفت اما الی گفت که چنین نبوده و او را به خواب تشویق کرد. سه مرتبه ی دیگر با این اتفاق مواجه شد تا این که الی به این نتیجه رسید که خداوند سموئیل را صدا می کند. پس از پاسخ دادن سموئیل، خداوند به او گفت که گناهان فرزندان الی نمیگذارد که نسلش پیامبر شوند. الی از سموئیل در صبح روز بعد سؤال کرد که فرموده ی خداوند چه بود و سموئیل در جواب به او اتفاق شب گذشته را شرح داد. بدون این که الی ناراحت شود؛ گفت که تمامی کارهای خداوند درست است.

فلسطینیان در دوران جوانی سموئیل، ضربه سختی در ابن عذر به اسرائیل وارد کردند. آنها با تصرف کردن مقدار زیادی از زمین، تابوت عهد را با خودشان بردند. وقتی که الی از ماجرای دزدیده شدن تابوت عهد و قتل پسرانش با خبر شد؛ فوت کرد. تابوت عهد بمدت هفت ماه در اختیار فلسطینیان قرار داشت؛ ولی به علت بلاهای نازل شده بر آن ها تصمیم گرفتند تابوت را مجددا به اسرائیل بدهند.

پیامبر بنی اسرائیل,سموئیل در ادیان مختلف,آغاز نبوت سموئیلحضرت سموئیل برای نجات بنی اسرائیل بعد از شکست خوردن آنها بدست فلسطینیان، فرستاده شد

حضرت سموئیل پس از گذشت بیست سال به عنوان پیامبر اسرائیل انتخاب گردید. وی در کوه میزپا، قوم اسرائیل را گردهم آورد و فلسطین به رهبری وی، متحمل شکست شدند. سموئیل در محل جنگ، سنگ بزرگی بعنوان یادبود قرار داد و صلح را از آن هنگام برقرار کرد.

ملاقات طالوت با اشموئیل

طالوت دارای خصوصیاتی بود که از آن ها می توان به بلند قامتی، تنومند، خوش اندام و زیرک و دانشمند اشاره کرد. طبق گفته ی برخی، نام طالوت بخاطر طول قامت و بلندی قدش بوده است. او در ساحل یک رودخانه با پدرش زندگی میکرد و مشهور نبود. او حیوانات پدرش را هرروز به چرا می برد و در آن جا کشاورزی می کرد. تعدادی از حیواناتش در یک روز گم شدند و طالوت با وجود دارد و پیشنهاد کرد که به نزد او برود تا مشکلش را حل کند. همین که طالوت، اشموئیل را دید؛ خدواند به پیامبرش از طریق یک حس و الهام درونی فهماند که این جوان برای فرماندهی جمعیت از طرف خداوند تعيين شده است. طالوت برای اشموئیل، مشکلش را شرح داد. اشموئیل هم جایگاه دام هایش را به او خبر داد :« هم اکنون به باغستان پدرت در راه دهکده رو هستند.»

پس از آن که طالوت بخاطر حیواناتش اسوده‌خاطر شد، اشموئیل به شرح ماجرای وحی خداوند در مورد فرماندهی قوم بنی اسرائیل برای او پرداخت و گفت:« خداوند تو را برای نجات بنی اسرائیل، مامور کرده است.» طالوت هم تمام فرمان خدا را در کمال حیرت و تعجب پذیرفت.

سموئیل در ادیان مختلف

- یهودیت:

سموئیل بر اساس کتاب ارمیا، اعتقاد بسیاری به خداوند داشت. سموئیل بنابر متون یهودی بحدی در نظر خداوند، عزیز بود که خداوند با او مستقیما حرف میزد.

- مسیحیت:

سموئیل از نظر مسیحیان به عنوان یک پیامبر، قاضی و رهبر با حکمت اسرائیل محسوب میشود.

- اسلام:

سموئیل، پیامبر مورد احترامی در دین اسلام بود. قرآن کریم بدون ذکر نام سموئیل به شرح داستان سموئیل و مسح کردن طالوت توسط او اشاره کرده است.

نام اشموئیل در قرآن

قرآن کریم با صراحت از نام اشموئیل علیه السّلام یاد نکرده و تنها در آیه ۲۴ بقره چنین آمده است:( الم تر الی الملا من بنی اسرائیل من بعد موسی اذ قالوا لنبی لهم ابعث لنا ملکا نقاتل فی سبیل الله قال هل عسیتم ان کتب علیکم القتال الا تقاتلوا…) ؛« آیا از( حال) سران بنی اسرائیل بعد از موسی خبر نیافتی سپس که به پیامبری از خود گفتند پادشاهی برای ما بگمار تا در راه خدا پیکار کنیم( آن پیامبر) خاطرنشان کرد درصورتی که جنگیدن بر شما مقرر گردد چه بسا پیکار نکنید…».

براساس منابع تفسیری منظور از پیامبر در این آیه همان حضرت سموئیل علیه السّلام است.

بقعه حضرت اشموئیل (سموئیل)

بقعه ی« اشموئیل نبی»( ع) در ۳۹ كیلومتری مسیر ساوه به بوئین زهرا قرار دارد. درواقع باید یك جاده خاكی به طول ۹ كیلومتر را به سمت غرب طی کنید تا به روستای« پیغمبر» برسید. در اوایل قرن هشتم هجری قمری، نای بقعه در دامنه کوه و بر روی تپه ای ساخته شد. آبادی کنار بقعه دارای بقایایی می باشد. از مجموعه بقعه می توان به یک روضه به مساحت حدود ۶۰ متر مربع، گنبدی به ارتفاع حدود هشت متر، ایوان ورودی به ابعاد ۷×۵ متر و با ارتفاع حدود ۶ متر، سکوهای استراحت، چشمه آب و درختان و باغات اطراف اشاره کرد. با استفاده از آجر و گچ و مصالح سنگ و سیمان، بنای بقعه را ساخته اند و بر روی مقبره آن حضرت، ضریح مشبکی از چوب و فلز نصب شده است. این بقعه در فهرست آثار ملی در سال ۱۳۵۴ به شماره ۱۱۸۱ ثبت شد.

زندگینامه حضرت سموئیل,دانلود کتاب حضرت سموئیل,پیامبر بنی اسرائیلبرای رسیدن به بارگاه حضرت سموئیل باید به روستای پیغمبر بروید

گردآوری: بخش بیوگرافی سرپوش

  • 16
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
ویژه سرپوش