جمعه ۱۱ آبان ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۱۰۰۴۹

زندگینامه حضرت یحیی (ع) و نحوه ی به شهادت رسیدنش

خلاصه داستان زندگی حضرت یحیی,زندگینامه حضرت یحیی,ولادت یحیىحضرت یحیی(ع) در كودكی به مقام نبوّت رسید
در سوره های آل عمران، انعام، مریم و انبیأ، به نام حضرت یحیی( ع) ۵ مرتبه اشاره شده است. حضرت یحیی( علیه السلام) كه در كودكی به مقام نبوّت رسید؛ از پیامبران بزرگ الهی به شمار می رود.

چکیده ای از زندگینامه حضرت یحیی

نام در قرآن:یحیی

محل تولد:فلسطین

آرامگاه:مسجد جامع اموی

خویشاوندان مهم:زکریا، مریم

پیامبران هم عصر :زکریا، عیسی

پیروان:بنی اسراییل

زندگینامه حضرت یحیی

حضرت زکریا( ع)، زندگی مشترکی را با خاله حضرت مریم( علیه السلام) به نام ایشاع تشکیل داد. این زوج با گذشت چندین سال، پیر شدند ولی صاحب فرزند نشدند. سرانجام زكریا( ع)، غذاها و میوه های بهشتی را در كنار محراب مریم( ع) دید و به این نتیجه پی برد که با گذشت ۱۲۰ سال از عمرش باید به خدا امید داشته باشد. همسرش با داشتن ۹۸ سال سن، تقاضای فرزند ازدرگاه خداوند كرد. سرانجام بشارت فرشتگان به او چنین بود كه خداوند به تو پسری عطا می کند که یحیی( ع) نام دارد و تاكنون كسی، چنین نامی نداشته است. فرزند زکریا، یحیی نام داشت.

مژده ولادت یحیى (ع)

خداوند با مستجاب کردن دعاى زکریا، فرشتگانى را نزد وی فرستاد تا مژده ی فرزنددار شدنش را به او بدهند و برایش نام یحیى را انتخاب کند که ویژه اوست و هیچ کس تا به حال چنین نامی را انتخاب نکرده است و برکات الهى به ‏زودى، شامل حالش مى‏ شود و وى با ایمان به کتاب الهى و پیشواى قومش، از شهوات و هواى نفس دورى مى‏ کند. زکریا با شنیدن این مژده شگفت‏ زده شد؛ به این خاطر که پیر شده بود و همسر نازایش، فرزندى در دوران جوانى به دنیا نیاورده بود. به او گفته شد:اراده ی خداوند چنین است و این کار بر او اسان است، همانگونه که خداوند، تو را از نیستى به هستى آورد.

در این زمان درخواست زکریا از پروردگارش چنین بود:به منظور بارداری همسرش، نشانه و علامتى براى او ارائه دهد؛ به این منظور خداى متعال، او را مطلع ساخت. نشانه ی اثبات باردارى همسر زکریا، این بود که نمى‏ تواند با مردم بمدت سه روز سخن بگوید و صرفا با اشاره دست یا چشم و یا حرکت دادن سر و امثال آن، قادر به فهماندن تقاضایش است. زکریا به این منوال، سه روز را گذراند، چون فرمان خداوند به او اینگونه بود که پروردگارش را در مدت این سه روز، زیاد یاد کند و او را در صبح و شام تسبیح گوید؛ با این که او قادر به سخن گفتن با مردم نیست ولى مى‏ تواند به تسبیح و عبادت خدا بپردازد. از این رو با تحقق اراده الهى، همسر زکریا (ع) باردار شد و یحیى پس از پایان مدت حمل، به دنیا آمد.

زندگی نامه حضرت یحیی,کتاب حضرت یحیی,ولادت حضرت یحییحضرت یحیی(ع) به دستور هیرودیس به شهادت رسید

نبوت و کتاب حضرت یحیی(ع)

حضرت یحیی( ع) مقام نبوت را در کودکی کسب کرد و خداوند، عقل و درایت و هوش را در همین سن به گونه ای به او داد كه شایسته ی مقام نبوت شد. در پیشگاه خداوند، مقام یحیی( ع) در جایگاهی قرار داشت كه خداوند می فرماید:« وَ سَلامٌ عَلَیهِ یوْمَ وُلِدَ وَ یوْمَ یمُوتُ وَ یوْمَ یبْعَثُ حَیا؛ و سلام بر او آن روز كه تولد یافت، و آن روز كه می میرد، و آن روز كه زنده و برانگیخته می شود.»

حضرت یحیی( ع) دارای امتیازات بسیاری بود که از آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد. او در نظر خداوند بعنوان تصدیق كننده نبوت حضرت مسیح( ع) و رهبر، بسیار عفیف و پرهیزكار و پیامبری از صالحان محسوب میشود. او براساس ظاهر آیه ۱۲ سوره مریم، کتاب مستقلی داشت ولی تورات به عنوان كتابی محسوب میشود که در این آیه اشاره شده است. حضرت یحیی( ع) آئین موسی( ع) را ترویج داد. عیسی( ع) پس از رسیدن به مقام نبوت، با ایمان به او، آئین حضرت مسیح( ع) را ترویج داد. حضرت یحیی( ع) از حضرت عیسی( ع) بمدت سه سال یا شش ماه، بزرگ تر بود.

سخن گفتن حضرت یحیی با شیطان

حضرت یحیی( ع) برطبق بعضی از روایات، با شیطان ملاقات داشته است؛ به این صورت که یحیی در یک روز، شیطان را با قیافه وحشتناکی دید که وسایل عجیبی بهمراه داشت و درباره آن وسایل از او سوال کرد. براساس گفته ی شیطان، هر کدام از این ابزار به این منظور بود که انسانها را به دام بیندازد. یحیی از شیطان سؤال کرد که آیا توانسته ای مرا تاکنون فریب دهی، شیظان در جواب به وی گفت:خیر! ولی یکی از خصوصیات تو که پرخوری است را دوست دارم؛ چون در بعضی از مواقع، مانع از به جا آوردن نمازت بدرستی میشود. یحیی پس از شنیدن این حرف شیطان گفت:با خداوند از این پس عهد میبندم که هرگز پرخوری نکنم تا هنگامی که او را ملاقات کنم، ابلیس هم گفت:عهد من با خداوند اینست که تا زمان ملاقات او هرگز مؤمنی را نصیحت نکنم، سپس خارج شد و دیگر یحیی را ملاقات نکرد.

شهادت حضرت یحیی(ع)

پادشاهی هوس باز در بیت المقدس بود که« هیرودیس»( یا هردوش) نام داشت و به فرمانروایی در آن جا از طرف قیاصرهروم می پرداخت. هیرودیا، نام دختر برادرش بهنام بود. هیرودیس، بعد از مرگ فیلبوس با همسر برادرش ازدواج كرد.

شاه هوس باز به نام هیرودیس، عاشق هیرودیا شد، به حدی كه زیبایی هیرودیا او را در گرو عشق آتشینش قرار داده بود. به این ترتیب قصد ازدواج با او را داشت كه برادر زاده و دختر همسرش بود. حضرت یحیی( ع) از این خبر مطلع شد و با صراحت گفت كه این ازدواج، حرام و برخلاف دستورات تورات می باشد. در تمام شهر، سر و صدای این فتوا پیچید و آن دختر( هیرودیا) باخبر شد و از یحیی( ع) متنفر شد، به این خاطر كه از نظر هیرودیا او بزرگ ترين مانع بر سر راه هوسهایش بود؛ از این رو تصمیم گرفت تا انتقام خود را در یك فرصت مناسب از او بگیرد. هیرودیا با عمویش هیرودیس، ارتباط نامشروع بیشتری برقرار کرد و زیبایی اش باعث جذب شاه هوسران به خود شد و همین امر باعث شد تا هیرودیا در شاه نفوذ كند، تا جایی که شاه به او گفت:« از من آرزوهایت را تقاضا کن كه قطعاً انجام خواهد یافت.»

هیرودیا گفت:من جز سر بریده یحیی( ع)، تقاضای دیگری ندارم؛ به این خاطر که او باعث شده تا نام من و تو بر سر زبانها بیوفتد و همه مردم از ما عیب جویی کنند. مادر هیرودیا( كه همسر شاه بود) بنابر روایاتی، هیرودیا را وادار كرد كه شاه، فرمان قتل یحیی( ع) را بدهد و همین مسأله باعث شد تا به شوهرش شراب دهد و دخترش را با لباسهای پرزرق و برق و آرایش كرده در مقابل شاه بفرستد؛ سپس به او گفت:اگر شاه، نزدیکت شد؛ تنها در صورتی او را تمكین كن که سر بریده یحیی(ع) را برایت بیاورد.

یحیی بن زکریا( ع) بر طبق روایاتی در سال روز جشن تولد هیرودیس در محراب مسجد بیت المقدس، عبادت میکرد. مأموران جلاد در نزد او حاضر شدند و بعد از دستگیر حضرت یحیی( ع)، او را به مجلس شاه بردند. شاه در همان جا فرمان داد تا سر حضرت یحیی( ع) را ببرند و در میان طشت طلا قرار دهند و در زمانی كه هیرودیا در مقابل هوسهای شاه، تسلیم شد درخصوص سر بریده یحیی( ع) صحبت کرد و به نهی از منكر پرداخت و خطاب به شاه فرمود:« یا هذا اِتَّقِ اللهِ لا یحِل لكُ هذه؛ آی شخص از خدا بترس این زن بر تو حرام است.» سرانجام حضرت یحیی( ع) شهید شد.

مقام و محل دفن حضرت یحیی

مزار حضرت یحیی در مسجد جامع اموی دمشق واقع شده است؛ به این صورت که در این مسجد، بدن یحیی را دفن کرده اند و در مسجدی در محله زَبدانی دمشق، سرش را به خاک سپرده اند. عقیده و باور بعضی از مسلمانان و مسیحیان، بنابر گزارشی دیگر اینست که در مسجدی در شمال بیت المقدس در ناحیه« سَباستِیه» که به نام شومِرون توسط یهودیان آن جا شناخته میشود؛ سر یحیای پیامبر، دفن شده است و مسیحیان نیز کلیسایی به نام« یحیای تعمید دهنده» برای پاسداشت حضرت یحیی، در جوار این مسجد ساخته اند.

خلاصه داستان زندگی حضرت یحیی,زندگینامه حضرت یحیی,ولادت یحیىمزار منسوب به حضرت یحیی

گردآوری: بخش بیوگرافی سرپوش

  • 10
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۱۴
غیر قابل انتشار: ۱۵
جدیدترین
قدیمی ترین
کی می تونه بگه که حضرت یحیی اولوالعزم بوده یانه
این آیه قرآن کریم که گفتی حضرت یحیی خونند آیا زمان کلیمی ها آنها هم عرب زبان بودند
داستان زندگی نامه همه انبیای الهی اثرمثبت دارد
مشاهده کامنت های بیشتر
ویژه سرپوش