جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۱۰۰۰۵۳

بیوگرافی حضرت شیث، فرزند حضرت آدم علیه السلام

حضرت شیث,بیوگرافی حضرت شیث,زندگینامه حضرت شیثکنیه ی حضرت شیث، هبة الله میباشد
در بین فرزندان آدم و حوا، حضرت شیث( ع) که برادر کوچک هابیل و قابیل بوده، به عنوان سومین پیامبر پس از آدم(ع)، شناخته شده است. خداوند به آدم( ع) در ازای کشته شدن هابیل( فرزندش)، حضرت شیث( ع) را عطا کرد؛ به همین خاطر به لقب هبةالله معروف گردید.

چکیده ای از بیوگرافی حضرت شیث

نام:شیث

پدر:آدم

مادر:حوا

کنیه:هبة الله

سن:بیش از ۹۰۰ سال

محل دفن:کوه ابوقبیس

بیوگرافی حضرت شیث

پس از این که قابیل توانست بردارش، هابیل را به قتل برساند؛ خداوند به آدم و حوا تا چندین سال، هیچ فرزندی نداد. در نهایت پس از گذشت پنجاه سال، زمانی که حضرت آدم( ع) به سن صد و سی سالگی رسید؛ خداوند، شیث( ع) را به آنان داد و برایش، کنیه هبة الله( هدیه خدا) را انتخاب کردند. درباره داستان تولد شیث در تورات، چنین آمده است:« آدم با زنش بار دیگر هم بستر شد و زنش پسری به نام شت به دنیا آورد؛ چون که طبق گفته ی او، خداوند به جای هِوِل( هابیل) که توسط قَیین( قابیل) کشته شد؛ نسل دیگری برای من پدید آورد. شت هم، صاحب فرزند پسری به نام اِنُوش شد». بنابر روایت بعضی از منابع، فرزندان حضرت آدم( ع) به صورت دوقلو بوده اند و تولد حضرت شیث، هم زمان با دختری به نام« عزورا» بود. برترین و محبوب ترین فرزند آدم، حضرت شیث( ع) نام داشت. برای شت هم پسری به دنیا آمد. اسمش را اِنُوش نامید.

آدم( ع) در زمانی که بیمار بود؛ به حضرت شیث( ع) گفت:پسرم! اکنون گرفتار بیماری هستم و زمان مرگم فرا رسیده است. خداوند، آنچه را که می بینی به ما بخشیده و دستور داده تا پس از من، تو جانشینم باشی و امانت های خداوند را به تو بسپارم، اینک وصیت نامه ام که زیر سرم قرار دارد و شامل حکمت( أَثَرُ الْعِلْمِ) و اسم اعظم خداوند است را پس از مرگم بردار و کسی را نسبت به این وصیت نامه با خبر نکن؛ تا روزی که آنرا مثل موقعیت امروز من، به شخص دیگری بدهی؛ پس دقت و تأمل خود را در آن صرف کن. تمام مسایل مربوط به امور دینی و مسایل دنیوی که به آن نیاز داری، در این وصیت نامه ثبت و ضبط شده است.

پسرم! میخواهم از میوه های بهشتی، میل کنم. به بالای دامنه کوه برو و با دیدن هر یک از فرشتگان، سلام مرا به آن ها برسان و بگو:پدرم در بستر بیماریست و تقاضای میوه های بهشتی از شما دارد تا برایش هدیه بفرستید. شیث در آن منطقه به بالای کوهی رفت تا میوه ای برای پدرش بیاورد. جبرئیل را با گروهی از فرشتگان در بین راه دید، جبرئیل با سلام دادن بر او سؤال کرد:کجا می روی؟ شیث از او پرسید:تو کیستی؟ جبرئیل در جواب گفت:من روح الامین؛ جبرئیل هستم. حضرت شیث( ع) گفت:پدرم بر شما سلام رسانده و تقاضای مقداری میوه بهشتی از شما دارد. جبرئیل به او اینچنین گفت:سلام بر پدرت! ای شیث؛ پدرت به دیدار ابدی پیوست! سپس آن دو با هم نزد حضرت آدم رفتند.

به نقل از امام صادق ( علیه السلام ) آمده:« پس از فوت حضرت آدم( علیه السلام )، آماده شدند تا برایش نماز میت بخوانند؛ هبة الله به جبرئیل گفت:ای فرستاده ی خدا جلو بایست و بر نبی خداوند نماز به جای آور. جبرئیل به او گفت:خداوند دستور داده تا ما بر پدرت سجده کنیم؛ به همین خاطر ما بر فرزندان نیکوکار او پیشی نمی گیریم و تو به عنوان بهترین فرزندان آدم به شمار میروی».

سن حضرت شیث,آدم و حوا و شیث,همسر حضرت شیثحضرت شیث برترین و محبوب‌ترین فرزند نزد پدرش حضرت آدم بود

ازدواج و فرزندان حضرت شیث

همسر شیث براساس متون تاریخی، حوریه ای بوده که آدم( ع) دستور داده تا آن ها با هم ازدواج کنند. حضرت شیث( ع) و همسرش، صاحب فرزندانی به نام های أنوش، قینان، مهلائیل، یرد و أخنوخ بودند که انوش، نخستین فرزندشان بعنوان جانشین او انتخاب شده بود. انوش در سن صد و پنج سالگی حضرت شیث( ع) دیده به جهان گشود. برطبق بعضی از منابع، حضرت شیث( ع) با خواهر قابیل به نام اقلیما ازدواج کرده است.

جانشینی آدم( ع) و مقام نبوت

حضرت شیث( ع) به عنوان جانشین و وصی آدم به دستور خدا انتخاب شد و تمام علوم داده شده به آدم( ع)، بعد از مرگش به شیث منتقل شد. او مقام نبوت را بعد از درگذشت آدم( ع) دریافت کرد و در میان مردم، فرمانروایی و حکومت کرد. شیث با فراخواندن مقررات آدم( ع) نظیر احکام و مجازات خدا بر مفسدان، مردم را به تقوای و کار نیک فرمان داد. آدم برای آنکه سرنوشت شیث مثل هابیل نشود و به خاطر حسادت قابیل، کشته نشود؛ به شیث گفت که علم و مقامش را از قابیل پنهان کند. به همین دلیل حضرت شیث( ع)، دین خود را بمدت چند وقت مخفی میکرد.

صحیفه های حضرت شیث

حضرت شیث( ع)، چندین صحیفه آسمانی مانند آدم( ع) و سایر پیامبران داشت. اعداد ۵۰ صحیفه، بیشترین تعدادی است که به صحیفه های شیث منسوب است. شیث در مکه زندگی میکرد و به تبلیغ می پرداخت. وی با جبرائیل و دیگر فرشتگان، در دوره نبوتش در ارتباط بود. اولین کسی که نوشتن را ابداع کرد؛ بر اساس بعضی از گزارشات ، حضرت شیث( ع) نام داشت.

استمرار نسل بشر از طریق حضرت شیث

در قرآن از نام شیث، ذکر نشده است ولی نام وی در احادیث و روایات اسلامی، به عنوان یکی از پیامبران اسلام آمده است.

یکی از ویژگی های حضرت شیث( ع)، رسیدن نسل بشر به او بود. بدین دلیل که نسل فرزندان و خاندان قابیل از بین رفت. خاندان قابیل طبق منابع تاریخی به خاطر انجام دادن گناهانی نظیر شرب خمر، زنا، آتش پرستی و استفاده از آلات لهو و لعب بر اثر طوفان نوح مردند و تنها خاندان شیث باقی ماندند.

وفات و مدفن حضرت شیث

شیث در لحظات پایانی عمرش، انوش را به عنوان جانشین خود تعيين کرد. او انوش را به تقوای الهی وصیت کرد و تقاضایش از وی این بود که به قومش دستور دهد تا به تقوا الهی و عبادت نیکو روی آورند. وی همچنین از خاندان خود، پیش از وفاتش تقاضا کرد که با فرزندان قابیل، وصلت نکنند و سوگند یاد کنند. سرانجام وقتی که شیث( ع) به سن نهصد و دوازده سالگی رسید؛ درگذشت. قبر حضرت شیث( ع) در شهر نبی شیث( به لهجه محلی:نبی شیت) در منطقه بعلبک لبنان می باشد. قبر شیث براساس گفته هایی در نزدیکی بغداد در مسجد بزرگ موصل واقع شده بود ولی آن مسجد توسط داعش نابود شد و اکنون فقط در آن مکان، قبر کوچکی به جا مانده است.

قبر حضرت شیث,بیوگرافی حضرت شیث,مدت عمر حضرت شیثحضرت شیث به فرمان خدا جانشین و وصی آدم شد

گردآوری: بخش بیوگرافی سرپوش

  • 10
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۷
غیر قابل انتشار: ۱۳
جدیدترین
قدیمی ترین
سلام مطالب بی نظیر بود. خوب استفاده کردم اجرتان با امام حسین علیه السلام باشد.
مشاهده کامنت های بیشتر
ویژه سرپوش