چکیده ای از بیوگرافی تیم برنرز لی
نام:سر تیموتی جان برنرز- لی
زاده:۸ ژوئن ۱۹۵۵
زادگاه:لندن
ملیت:بریتانیایی
سمت:دانشمند علوم رایانه
دین:جهان گرایی توحیدگرا
بیوگرافی تیم برنرز لی
تیم برنرز لی در لندن در تاریخ ۸ ژوئن ۱۹۵۵ دیده به جهان گشود. وی دارای خانواده ی بود که اهل تحقیقات و دانش بوده اند پدر و مادر او با نامهای مری لی وودز و کانوی برنرزلی شناخته میشدند و ریاضیدان بودند که با نام« Ferrati Mark 1» در اختراع و تولید اولین کامپیوتر تجاری تاریخ شرکت داشته اند. والدینش بگونه ای به تیم برنرز لی ریاضی را یاد داده بودند که او حتی روی میز شام هم از آن استفاده میکرد.
تحصیلات تیم برنرز لی
تیم برنرز لی تحصیلات خود را در دبستان Sheen Mount گذراند. این دبستان جایی بود که او با گذشت زمان، یک سالن خود را به نام او اختصاص داد. وی علاقه وافری در آن دوره به رایانه داشت. میزان علاقه ی او بحدی بود که تنها از طریق یک تلویزیون قدیمی، یک پردازشگر۶۸۰۰ M و یک دستگاه لحیم کاری، موفق به ساخت نخستین رایانه ی خود شد. او در دوران دانشگاه خود، اطلاعات کامپیوترهای دیگر را از طریق کامپیوترهای دانشگاه هک می کرد. وی از نوعی سازمان دهی تصادفی داده ها که مغز انسان انجام می دهد، برای انجام این کار الهام گرفت. در خارج از CERN، برنامه انکوایر هیچوقت به انتشار نرسید. انکوایر نطفه خلق غول بزرگی به نام وب بود. او در رشته فیزیک در سال ۱۹۷۶ موفق به دریافت مدرک لیسانس از دانشکده کوئینز دانشگاه آکسفورد انگلستان شد.
زندگی شخصی تیم برنرز لی
تیم برنرز لی به جرگه ی متاهلین پیوسته و تا به حال دو دفعه ازدواج کرده است. تیم برنرز لی در ابتدا در دانشگاه آکسفورد با جین نورثو دیدار کرد و پس از این که در شرکت Poole مشغول به کار شد، با او ازدواج کرد. سپس در سال ۱۹۹۰ برای بار دوم با شخصی به نام نانسی ازدواج کرد؛ نتیجه ی ازدواج این زوج، دو فرزند به نام های آلیس و بن می باشد. او در کلیسای جهانی وحدت گرایانه( UU) عضو شده است.
فعالیت های تیم برنرز لی
تیم برنرز لی بعد از این که فارغ التحصیل شد، مشغول بکار در یک چاپ خانه Plessey در Poole شد. او برای CERN در سوئیس از سال ۱۹۸۰ بعنوان پیمانکار مستقل کار کرد. او در یک بخش اساسی نظیر اشتراک اطلاعات با محققان در مناطق مختلف جغرافیایی کار میکرد. وی پروژه ای را مبتنی بر استفاده از ابر متن برای کمک به این فرآیند ارائه داد( زبانی برای به اشتراک گذاری متن به صورت الکترونیکی) که نخستین نمونه سیستمی محسوب میشود و نام INQUIRE را برای آن انتخاب کرد. تیم برنرز لی پس از گذشت مدتی گفت كه تمام فناوری های موجود در وب قبلاً توسعه و گسترش پیدا کرده بود و تنها کاری که او در این زمینه انجام داده، قرار دادن تمامی آن ها در یک بسته ی جامع بوده است.
بعد از این که تیم برنرز لی، این شرکت را ترک کرد در اواخر سال ۱۹۸۰ در شرکت سیستم های تصویری کامپیوتر John Poole استخدام شد ولی در سال ۱۹۸۴ به شرکت CERN تحت عنوان شریک برگشت. شرکت CERN در سال ۱۹۸۹ در اروپا به عنوان بزرگ ترين گروه اینترنت انتخاب شد و برنزلی به منظور پیوند فرامتن با اینترنت، این فرصت را مناسب دید. او در همان سال، در این رابطه پیشنهاد اولیه اش را نوشت و نسخه ی تجدیدنظر شده که توسط Mike Sendau تائید شده بود را در سال ۱۹۹۰ ارائه کرد.
تیم برنرز لی برای اموری همچون ایجاد وب گسترده جهانی، طراحی و ساخت نخستین مرورگر وب و نخستین سرویس دهنده وب با نام http از ایده های بنیادین سیستم ENQUIRE استفاده کرد. در ۲۵ دسامبر ۱۹۹۰ تیم برنرزلی، اولین ارتباط موفقیت آمیز بین یک میزبان و کاربر HTTP را به کمک رابرت کی لیو و یک دانشجوی جوان از طریق اینترنت برقرار کرد. مشخصات استخراج شده ی او از URI، HTTP و HTML تحت عنوان فن آوری وب منتشر شد.
اولین وب سایت در شرکت CERN ساخته و راه اندازی شد و در تاریخ ۶ آگوست سال ۱۹۹۱ نخستین سایت آن لاین بنیان گزاری شد. توضیح www و نحوه ی دسترسی به مرورگر وب و تنظیم سرویس دهنده وب توسط هر فردی از طریق این سایت امکان پذیر بود. تیم برنرز لی در سال ۱۹۹۴ در دانشگاه MIT موفق به راه اندازی کنسرسیوم وب گسترده جهانی شد. شرکتهای مختلفی در این کنسرسیوم وجود دارد که قصد ایجاد استانداردها و توصیه هایی برای توسعه کیفیت وب را دارند. برنزلی ایده خود را بدون هیچ انحصاری برای تمامی افراد به صورت رایگان ارائه داد. تصمیم کنسرسیوم وب گسترده جهانی این بود که استانداردهایشان بدون انحصار حکومتی باشد تا هر شخصی توانایی سازگاری با آنرا به آسانی داشته باشد.
مدیر کنسرسیوم وب جهان گستر، تیم برنرز لی نام داشت. او همچنین به عنوان مدیر بنیاد وب جهان گستر شناخته شده است که این بنیاد به منظور سرمایه گذاری و تلاش برای هماهنگی بیشتر برای بهره گیری از مزایای وب در سال ۲۰۰۹ برای بشر راه اندازی شد. او از سال ۲۰۰۴ میلادی بر روی پروژه جدیدی با نام وب معنایی در دانشکده برق و علوم کامپیوتر دانشگاه ساوتهمپتون انگلستان شروع بکار کرد.
تیم برنرز لی در دسامبر ۲۰۰۴ به عنوان استاد در زمینه علوم کامپیوتر در دانشکده علوم کامپیوتر و الکترونیک دانشگاه Southampton انگلستان مشغول به تدریس شد تا روی پروژه جدید خود که سمانتیک وب نام داشت، کار کند. نام تیم برنرزلی بهمراه آلبرت هافمن در سال ۲۰۰۷ در رتبه اول لیست صد نفره بزرگ ترين نوابغ زنده تلگراف قرار گرفت. از تیم برنرز- لی در سال ۲۰۱۲ میلادی در جریان مراسم افتتاحیه المپیک تابستانه بعنوان خالق وب، تقدیر و تشکر شد و وی تواضع را با انتشار توییت« این دستاورد برای همه است» به سر حد خود رساند. انجمن ماشین های حسابگر در ۴ آوریل ۲۰۱۷، از تیم برنرز لی بعنوان دریافت کننده سال ۲۰۱۶ جایزه تورینگ یاد کرد.
مهمترین تأثیر اینترنت از نظر تیم برنرز لی
بر روی شبکه جهانی، پیوند دادن هر شخصی به شخص دیگر باعث از بین بردن فاصله ها میشود و همچنین موانع و مرزهای جغرافیایی را شکسته و دنیا را تبدیل به مکان کوچکتری کرده است ولی با وجود این هرکسی نتوانسته با هر فرد دیگری کار کند. به طورمثال اینترنت، تعداد ساعات روز یا چیزهایی را که بخاطر سپرده میشود را تغيير نمیدهد. بنابراین تغییری در مقدار زمان و انرژی قبلی او بوجود نیامده است، ولی برای صرف زمان و انرژی خود راههای جدیدی را در اختیار مردم قرار داده است. تیم برنرز لی امید دارد که شبکه، مرز میان مردم را بشکند و فرهنگ و روابط جهانی موجود با یکدیگر بیش از پیش پیوند داده شود.
تیم برنرز لی و وب
وب هم طبق گفتهٔ تیم برنرز- لی مثل بیشتر انسانها مرحله اصلی شکوفایی خود را بعد از ۲۰ سالگی به دست آورد. اظهارات او به روزنامه استاندارد چاپ اتریش این بود که ما هنوز در سطح باقی مانده ایم و از توانایی های وب بطور کامل استفاده نمی کنیم. درخواست این خالق وب از افراد اینست تا برای گسترش امکانات اینترنت از توانایی ها، خلاقیت و دانش خود استفاده کنند. تیم برنرز لی بر این باور و عقیده است که اینترنت منعکس کننده بشریت است و اهمیت آن با وجود زشتی ها و زیبایی هایش بحدی زیاد است که از موارد حقوق بشر به شمار می رود.
افتخارات تیم برنرزلی
افتخارات تیم برنرزلی، بسیار زیاد است که از آن ها میتوان به عضویت در جامعه ی سلطنتی، کسب نشان شوالیه ی انگلستان، کسب جایزه ی تورینگ بخاطر اختراع فن آوری وب، مدارک مهم و قابل اتکا از دانشگاه های معتبری مانند منچستر، هاروارد و ییل، نخستین مرورگر وب جهان و پروتکل ها و الگوریتم های اساسی گسترش وب اشاره کرد.
گردآوری: بخش بیوگرافی سرپوش
- 17
- 1