پنجشنبه ۰۴ بهمن ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۰۹۰۰۲۲

روز حسابدار، مصادف با چه روزیست؟ (+ تاریخچه)

روز حسابدار,روز حسابدار چه روزی است, روز جهانی حسابدار۱۵ آذر هر سال روز حسابدار در ایران است
فدراسیون بین المللی حسابداری برای اولین بار در سال ۲۰۰۷( ۱۳۸۶)، هفته حسابداری و روز حسابدار را در آمریکا به ثبت رساند. بعد از آن، به منظور گراميداشت هفته حسابداری، سالانه برنامه های ویژه ای در ایران برگزار می شود.

روز حسابدار

قلب تپنده ی هر کسب و کاری، حسابداری است. حتی اگر حسابداران دچار اشتباهات کوچکی شوند، ضررهای مالی زيادی را وارد میکنند. همچنین مهارت یک حسابدار در افزایش سود، نقش موثری دارد و به افزایش سرمایه صاحبان سهام در بلند مدت منجر می شود.

یک حسابدار معمولاً یا در رشته حسابداری، فارغ التحصیل شده و یا به صورت تجربی به کسب این دانش پرداخته است. امور حسابداری در واحد مالی سازمانها انجام می شود. روز حسابدار در ایران، ۱۵ آذر هر سال می باشد. در زمان قدیم به چنین افرادی در ایران، میرزا می گفتند ولی با گذشت زمان به دفتردار تغيير کردند و امروزه با نام حسابدار شناخته میشوند. البته نسل جدید، ماشین حساب یا ماشینهای الکترونیکی را جایگزین چرتکه کردند و از نرم افزارهای حسابداری استفاده می کنند. در سالهای اخیر، دانش حسابداری با پیشرفت چشمگیری مواجه نشده است. در این روز، نقش اساسی قشر حسابداران در زمینه ی پیشرفت مالی و سلامت حساب ها بررسی می شود و از حسابداران نمونه و برتر در مراکز دانشگاهی قدردانی میشود.

تاریخچه نام گذاری روز جهانی حسابدار

در سی امین سال تأسیس فدراسیون بین المللی حسابداران( آیفک)، هفته جهانی حسابداری طبق اعلام این فدراسیون، مصادف با ۱۱ تا ۱۷ آذر ۱۳۸۶ میباشد که در تمامی کشورهای جهان از اعضای خود تقاضا کرد که آن هفته به همین نام اعلام شود و به همین مناسبت، گردهمایی ها یا آیین های ویژه ای را تدارک ببینند. انجمن حسابداران خبره ایران در آن سال، ضمن اعلام این خبر برای تعيين روزی با عنوان روز حسابدار، همه نهادهای حسابداری ایران را فراخواند.

روز جهانی حسابدار,عکس ویژه روز حسابدار,عکس روز حسابدارامروزه اکثر حسابدارها از نرم‌افزارهای حسابداری استفاده می‌کنند

براساس این فراخوان که در بین کسانی همچون جامعه حسابداران رسمی ایران( بعنوان دو انجمن ایرانی عضو آیفک) انجمن حسابداری ایران، رهبران انجمن حسابداران خبره ایران، انجمن مدیران مالی و سازمان حسابرسی برگزار شد؛ به این نتیجه رسیدند که روز حسابدار در ایران، مصادف با ۱۵ آذر هر سال می باشد.

هفته حسابداری جهانی نماد همگرایی، هم افزایی و خردورزی جمعی حسابداران جهان است. اداره ثبت ملی ایالات متحده در فهرست رویدادهای ویژه خود، هفته جهانی حسابداری را به ثبت رسانده است.

فعالیت اعضای آیفک در هفته حسابداری

نهادهای حسابداری و حسابداران بهمراه اعضای آیفک در سرتاسر جهان در هفته حسابداری، اقدام به برگزاری هزاران همایش، سخنرانی، گردهمایی، نشست های اطلاع رسانی، برنامه های زنده تلویزیونی، مصاحبه های مطبوعاتی، مراسم اعطای جوائز به نویسندگان و حسابداران حرفه ای برتر، تماس های مستقیم با استفاده کنندگان و انواع دیگر برنامه ها در عرصه های ملی و بین المللی می کنند. حسابداران در این هفته به سخنرانی و برگزاری مراسم و آئین های گوناگون درخصوص راههای ارتقاء و اعتلای خدمات حسابداری و یگانگی و هم گرایی در عرصه های ملی و بین المللی می پردازند.

حساب دار کیست؟

در زبان فارسی دَری و تاجیکی به حسابدار،« محاسب» می گویند که وظیفه ی آن انجام عملیات حسابداری در موسسات و سازمانها می باشد.

تاریخچه حسابداری در جهان

حسابداری در جهان از قدمتی ۶۰۰۰ ساله برخوردار است و ۳۶۰۰ سال قبل از میلاد، نخستین مدارک مربوط به حسابداری کشف شد. یکی از رسوم قرون وسطی این بود که مالیات از مردم، دریافت شود و برای توسعه املاک از این مالیات استفاده شود. حسابداران وظیفه داشتند که برای خزانه داری فرمان روا، صورت های مالی افراد را تهیه کنند.

تهیه گزارش سفر تاجرانی که به تجارت بین کشورها اشتغال داشتند، از دیگر وظایف حسابداران به شمار می رفت. میزان سود و زیان تجار در این گزارشات قابل مشاهده بود. رشد عملیات تجاری با گذشت زمان باعث شد که در سیستم نگه داری حساب ها در قرون سیزدهم و چهاردهم، تحولات گسترده ای بوجود آید. یک کشیش و ریاضیدان ایتالیایی با نام لوکا پاچیولی توانست، کتاب ریاضیات لوکا پاچیولی را منتشر کند و از این طریق، موجب گسترش فن دفترداری دوطرفه( دوبل) در سراسر اروپا شد.

امور مربوط به حسابداری در چند فصل از کتاب ریاضیات لوکا پاچیولی شرح داده شده است و این ریاضیدان در جهت توصیف سیستم های حسابداری دوطرفه، مهارت تجزیه وتحلیل گری خود را نشان داده است. این کتاب در قرون پانزدهم و شانزدهم باتوجه به سادگی و بالا بودن ارزش علمی اش محبوبیت پیدا کرد و به اغلب زبان ها نیز ترجمه شد. حسابداری، پس از وقوع انقلاب صنعتی و با تزریق بیشتر سرمایه های شخصی در شرکت ها بیشتر رونق یافت و با بهبود وضعیت اقتصادی، به توسعه و تکامل رسید.

مقاله در مورد روز حسابدار,تاریخ روز حسابدار,تاریخچه حسابداری در جهانروز حسابدار فرصتی ارزشمند و مغتنم برای قدرشناسی از خدمات حسابداران در همه مناطق کشور است

تاریخچه حسابداری در ایران

قبل از اسلام، آثار مکتوب قابل توجهی از چگونگی سیستم های مالی و نحوه نگهداری حساب ها در ایران دردسترس نیست. مسلماً در زمان امپراتوری های هخامنشی و ساسانی که حجم بزرگی از فعالیت ها به دریافت باج و خراج از سرزمین های تحت قلمرو و پرداخت آنها برای هزینه های مربوط به لشگریان و سپاهیان و سایر عوامل حکومتی اختصاص داشت.

برای نگه داری اطلاعات به سیستم دقیق و مناسبی نیاز بود که متأسفانه آثار مستند دیگری جز نوشته های تاریخی محققین اندک مثل ویل دورانت در کتاب تاریخ تمدن در دست نیست. حسابداران طبق مستندات، در زمان قدیم به عنوان چشم و گوش شاه محسوب میشدند که وظیفه ی آن ها نظارت بر جمع آوری خراج ها بود و تا پیش از اسلام، این نظام به همین روند، ادامه پیدا کرد. پانزدهم آذرماه به عنوان فرصتی ارزشمند و مغتنم، تلقی میشود تا با ارج نهادن به خدمات حسابداران که در فرآیند سیاست گذاری در سطوح خرد و کلان، نقش بسزایی دارند؛ در راستای قدرشناسی از خدمات آنان گامی کوچک برداشته شود.

عکس ویژه روز حسابدار,عکس روز حسابدار,15 آذر روز حسابدارحسابداران مغز یک سیستم مالی بوده و مثل زمین استهلاک ناپذیرند

گردآوری: بخش تونل زمان سرپوش

  • 12
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش