پنجشنبه ۰۴ بهمن ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۱۰۰۰۱۶

معرفی روز نیروی هوایی و علت نامگذاری این روز

روز نیروی هوایی,روز نیروی هوایی چه روزی است,روز نیروی هوایی ارتش کی هستروز نیروی هوایی ، نقطه عطفی در تاریخ انقلاب و ارتش بود
نام یکی از ۴ نیروی زیر مجموعه ارتش، نیروی هوایی جمهوری اسلامی ایران می باشد. وظیفه ی این نیروی کارامد، پشتیبانی نیروهای مسلح ایران و حفاظت از مرزهای هوایی میباشد که فعالیت خود را از سال ۱۳۰۳ شروع کرده است.

روز نیروی هوایی

نظامیان فداکار و متعهد نیروی هوایی در ۱۹ بهمن سال ۱۳۵۷، به دنبال شایعات کودتای ارتش، به ملت پیوستند و سندی از حماسه و ایمان را با حضور در محضر رهبر انقلاب به ثبت رساندند؛ به همین خاطر به آن روز نیروی هوایی می گویند.

در ۱۹ بهمن ۱۳۵۷ حرکت متهورانه ی نظامیان نیروی هوایی از گام های بلندی به شمار می رفت که در جریان انقلاب، حکومت پهلوی را نابود کرد. بعد از گذشت یک هفته از ورود امام قدس سره به ایران و مقاومت رژیم شاهنشاهی در مقابل انقلاب، ملت منتظر وعده ی امام بود که در بهشت زهرا فرمودند:من توی دهن این دولت می زنم...

با گذشت هر روزی، شایعه ی کودتای ارتش، فراگیرتر می شد و تمامی به خاطر چنین شرایطی نگران بودند. اگر چه در بعضی از واحدهای ارتش، اعتصابات پراکنده گسترش یافته و در روزنامه ها قید شده بود ولی هنوز مردم در مقابل خود، ارتش را می دیدند و برای آینده ای مبهم، نگران بودند و می ترسیدند که سرنوشت نهایی انقلاب، درگیری نهایی ارتش و مردم باشد و عده ای هم برای حصول پیروزی نهایی، آماده ی نبرد مسلحانه می شدند.

شکست مقاومت دولت بختیار، شکست ماموریت هایزر در طراحی کودتای نظامی و همچنین شکست روحیه ی معدود نظامیان بی اعتنا به انقلاب از بهترین و عظیم ترین روش تقویت روحیه ی انقلاب به شمار می رفت. به هیچ وجه مقامات عالی رتبه نظامی، انقلاب و همبستگی با مردم را نپذیرفتند و همچنان حامی دولت بختیار بودند. نظامیان فداکار و متعهد نیروی هوایی در این شرایط فهمیدند که باید کار بزرگی انجام دهند و به انجام وظیفه ی ملی و مذهبیشان بپردازند. لذا به ملت با یک حرکت متهورانه ملحق شدند و با حضور در اقامت‌گاه رهبر بزرگ انقلاب اسلامی در تاریخ ۱۹ بهمن ۱۳۵۷ سندی از افتخار، حماسه، رشادت و ایمان را در مدرسه ی علوی در برگ های زرین تاریخ انقلاب اسلامی به ثبت رسانیدند.

تاریخچه نیروی هوایی

در دوره سلطنت احمدشاه قاجار، نیروی هوایی در ایران شکل گرفت. با کوشش نخست وزیر وقت، رضاخان سردار سپه در سال ۱۳۰۳ نیروی هوایی بوجود آمد. حکم عمومی قشون در خرداد ۱۳۰۳، تحت شمار ۲۲۲ برای تاسیس نیروی هوایی صادر شد و رییس ستاد آن، سرهنگ احمد نخجوان بود.

تاریخ روز نیروی هوایی,روز نیروی هوایی,روز نیروی هوایی چه روزی استیکی از مناسبت هایی که در دهه فجر نامگذاری شده است روز نیروی هوایی است

علت نامگذاری روز نیروی هوایی

روز نیروی هوایی از مناسبت هایی به شمار میرود که در دهه فجر نامگذاری شده است. علت نام گذاری این روز بخاطر بیعت همافران نیروی هوایی ارتش با امام خمینی( ره) و انقلاب اسلامی بود. نهاجا به عنوان نام مستعار این نیرو محسوب میشود و شعار این نیرو« بلند آسمان جایگاه من است» می باشد.

قسمتی از بیانات امام خمینی( ره) در جمع پرسنل نیروهای هوایی

فرموده ی امام خمینی( ره) در روز ۱۹ بهمن ۱۳۵۷ این چنین بود:« درود بر شما سربازان امام عصر سلام الله علیه، همانطور که فریاد زدید، تاکنون در خدمت طاغوت بودید، طاغوتی که همه هستی ما را ساقط کرد، طاغوتی که ما را برده خارجی ها کرد و از امروز در خدمت امام عصر سلام الله علیه و در خدمت قرآن کریم هستید.»

حمله به پادگان نیروی هوایی

در شامگاه ۲۰ بهمن، پس از اعلام همبستگی گروهی از همافران و پرسنل نیروی هوایی با انقلاب و بیعت ایشان با امام( ره)، مزدوران گارد شاهنشاهی در تهران به یکی از پادگان های نیروی هوایی حمله کردند. مردم انقلابی برای کمک به همافران با سلاح هایی ابتدایی حاضر شدند و به این ترتیب پیروز جنگ شدند.

از اواخر شب ۲۰ بهمن، درگیری مسلحانه بین مردم و نیروهای ارتش از پادگان دوشان تپه شروع شد. هنرجویان نیروی هوایی در جریان نمایش فیلم مراسم استقبال امام خمینی( ره)، نسبت به ایشان ابراز احساسات می کنند. پس از مداخله ی افراد گارد شاهنشاهی مأمور نیروی هوایی برای ساکت کردن هنرجویان و پرسنل نیروی هوایی به تیراندازی ختم شد. پس از این که خبر شورش افراد پادگان نیروی هوایی منتشر شد؛ مردم به دوشان تپه برای کمک به آن ها رفتند و خودشان را به پادگان رساندند. آن ها با باز کردن اسلحه خانه ها و با استفاده از تفنگ و مسلسل، سنگرهای خیابانی ساختند و با افراد گارد شاهنشاهی جنگیدند.

وقتی که در دوشان تپه جنگ شد؛ در همان زمان، مردم به چند کلانتری یورش بردند و نقاط دیگر حساس پایتخت با خلع سلاح افراد، به تصرف مبارزان درآمد. فرماندار نظامی پس از محاصره ی شهربانی، ساعات عبور و مرور را به منظور مقابله با انقلابیون از ساعت ۴.۵ بعدازظهر تا ۵ صبح روز بعد اعلام کرد ولی مردم به فرمان امام خمینی( ره)، اعتنایی نسبت به اخطار فرماندار نظامی نشان ندادند و در خیابان ها اعتصاب کردند.

روز نیروی هوایی ارتش کی هست,روز نیروی هوایی ارتش چه روزی است,سال روز نیروی هواییروز نیروی هوایی بخاطر بیعت همافران نیروی هوایی ارتش با امام خمینی نامگذاری شده است

رویدادهای ۱۹ بهمن ۱۳۵۷

- نخست وزیر سر سپرده محمدرضا پهلوی به نام جعفر شریف امامی، باعث شد که حوادثی نظیر جمعه سیاه ( ۱۷ شهریور ماه) و کشتار دانش آموزان( ۱۳ آبان ماه) اتفاق بیافتد. این نخست وزیر بعد از انتقال تمام ثروت خود به خارج در چنین روزی، از ایران فرار کرد.

- جمعی از نظامیان متعهد نیروی هوایی، تحت عنوان همافران در روز ۱۹ بهمن ۱۳۵۷ در مدرسة رفاه تهران به دیدار امام رفتند و برای همیشه همبستگی خود را اعلام کردند. نام این روز با شکوه از آن به بعد، نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی انتخاب شد.

- جمعی از پرسنل نیروی هوایی در مقابل حضرت امام، رژه رفتند و سرود خواندند. آن ها با حرکت اسلامی مردم ایران و رهبری نهضت اعلام همبستگی کردند. ایشان به قدردانی از راه پیمایی مردم برای حمایت از دولت مهندس بازرگان پرداختند.

- بیانات مهندس بازرگان این بود که نتوانسته ارتش را راضی کند و ارتشیان به حمایت از قانون اساسی می پردازند. او بعد از اعلام نخست وزیری دولت موقت در طی نخستین سخنرانی عمومی اش گفت:من یک ماشین سوار نازک نارنجی هستم که باید روی جاده های آسفالت و راه هموار حرکت کنم.

- عکس رژه افسران نیروی هوایی در مقابل حضرت امام، در روزنامه کیهان منتشر شده بود که توسط ستاد ارتش تکذیب شد.

- طرفداران قانون اساسی با به آتش کشیدن شهر خوی، به یک حمام زنانه در شهر گنبد حمله کردند.

- تجمع عده ای از هواداران رژیم به طرفداری قانون اساسی در تهران باعث شد که به جنگ با مخالفین خود بپردازند.

- در تیراندازی های خیابان فرح آباد ژاله به خبرنگار لوس آنجلس تایمز، تیراندازی شد و به قتل رسید.

- تظاهرات مردم و فریاد و خشم کلیه اقشار در مقابل رژیم در طی روزهای گذشته در شهر تهران اتفاق افتاد. بانک ها و دیگر مۆسسات دولتی مورد هجوم مردم به ستوه آمده از جنایت های شاه قرار گرفتند و شعله های آتش از همه سو زبانه می کشید.

- از شبکه تلویزیونی کارکنان اعتصابی رادیو و تلویزیون، نطق کوتاهی از امام خمینی که برای کارکنان رسانه های گروهی، آرزوی موفقیت داشت؛ بطور مستقیم پخش شد:در این قسمت، دستگاه هایی بوده و هست که باید در خدمت مردم می بود ولی رژیم غاصب در راه هدف های نامشروع از آن ها بهره گرفت.

- سرهنگ قذافی از انقلاب مردم ایران حمایت کرد.

- پنج نفر در درگیری های گرگان، کشته شدند و یازده نفر در این درگیری مجروح شدند.

سال روز نیروی هوایی,19 بهمن روز نیروی هوایی,علت نامگذاری روز نیروی هوایی نیروی نهاجا نام مستعار نیروی هوایی میباشد

گردآوری: بخش تونل زمان سرپوش

  • 9
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش