جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۱۲۰۱۱۱

پیام حضرت امام درمورد روز ارتش چیست؟ (+ تاریخچه)

عکسهای روز ارتش,روز ارتش,تصاویر رژه روز ارتشنامگذاری ۲۹ فروردین به نام روز ارتش توسط امام خمینی (ره) اتفاق افتاد
در طول جنگ تحمیلی، نیروهای چهار گانه ارتش با عملکردشان نشان دادند که کارآمد، پرافتخار و پرقدرت هستند و می توانند هر مأموریتی را بدرستی انجام دهند. آخرین پیام امام راحل( ره) به ارتش، شاهد و گواه این ادعا می باشد.

روز ارتش

امام خمینی( ره) برای روز ۲۹ فروردین ماه، نامی تحت عنوان روز ارتش انتخاب کرد. درواقع انتخاب این نام برای چنین روزی که دشمنان جمهوری اسلامی میخواستند ارتش را منحل کنند؛ نشان از درایت امام بود. ارتش موظف است که از استقلال و تمامیت ارضی کشور، محافظت کند. امروزه ارتش ایران، متشکل از ۴ نیرو میباشد که از آن ها می توان به نیروی زمینی، نیروی دریایی، نیروی هوایی و نیروی پدافند هوایی اشاره کرد و این نیروها به همراه سپاه پاسداران و نیروی انتظامی، باعث ایجاد مجموعهٔ نیروهای مسلح ایران شدند. هم اکنون فرماندهی کل ارتش برعهده ی سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی می باشد.

امام خمینی( ره) در روز ۲۳ بهمن ۵۷، ریاست ستاد ارتش ملی اسلامی را به سرلشکر قرنی داد تا ارتش را ساماندهی کند. وی از این سمتش در تاریخ ۶ فروردین ماه سال ۵۸ استعفا داد. در روز ۲۸ فروردین ماه، امام خمینی( ره) در پیامی اعلام کرد که ۲۹ فروردین به عنوان روز ارتش شناخته میشود و درخواست امام از ارتشیان این بود که به رژه نظامی در ۲۹ فروردین ماه بپردازند و همچنین خواسته ی او از مردم این بود که از ارتش، حمایت کنند. همین امر موجب تثبیت ارتش جمهوری اسلامی ایران گردید و به مناسبت روز ارتش، نخستین رژه در نظام جمهوری اسلامی ایران در تاریخ ۲۹ فروردین ماه سال ۵۸با بنیانگذار فقید انقلاب اسلامی برگزار شد و همه ساله رژه روز ارتش به همین مناسبت در تهران و شهرستان ها برگزار می شود.

پیام حضرت امام درمورد روز ارتش

پیام حضرت امام راحل (ره) به این شرح می باشد :

بسم الله الرحمن الرحیم

ملت شریف و مبارز ایران و فقهم الهه تعالی؛ با سلام و سپاس از مجاهدت خستگی ناپذیر شما ملت شجاع كه تا آستانه پیروزی، اهداف مقدس اسلام را رساندید و به خواست خدای بزرگ، دست خیانتگران داخلی و خارجی را قطع كردید؛ تذكرات زیر را مدنظر داشته باشید:

روز چهارشنبه ۲۹ فروردین ماه روز ارتش اعلام مى‏ شود. ارتش محترم در این روز با ساز و برگ در شهرستان هاى بزرگ به رژه بپردازند و پشتیبانى خود را براى فداکارى در راه استقلال و حفظ مرزهاى کشور از جمهورى اسلامى و ملت بزرگ ایران اعلام می نمایند. وظیفه ی ملت ایران، استقبال از ارتش اسلامى و احترام برادرانه از آنان می باشد. هدف ارتش، خدمت رساني به ملت و اسلام و ارتش اسلامى می باشد و وظیفه ی ملت شریف اسلام، به رسمیت شناختن ارتش و پشتیبانى از آنان است. اکنون جایز نیست که با ارتش اسلامى مخالفت شود. ما و شما و ارتش باید براى حفظ و امنیت کشورمان، برادرانه بکوشیم و موجب خاتمه ی شرارت اشرار و اختلال مفسدان شویم.

- از وظایف افراد ارتش در داخل ارتش می توان به حفظ نظم و سلسله مراتب و ضوابط اشاره کرد. عدم توجه به چنین مسائلی باعث از هم پاشیدن نظام و ضعف ارتش اسلامی می شود. وظیفه ی سربازان و درجه داران و افسران اینست که رفتار محبت آمیز و برادرانه با ارتش داشته باشند و از دیكتاتوری بپرهیزند كه در رژیم طاغوت بود. اداره ی ارتش اسلامی باید برطبق حفظ سلسله مراتب و نظام صحیح اسلامی و اطاعت كامل زیردست از مافوق و رعایت كامل مافوق از زیردست، صورت گیرد. چنانچه برخلاف از این امر انجام شود؛ ضد انقلاب است و مورد مؤاخذه قرار می گیرند.

والسلام علیكم و رحمت الله و بركاته

روح الله الموسوی الخمینی

روز ارتش جمهوری اسلامی ایران,تاریخ روز ارتش,پیام حضرت امام درمورد روز ارتشپیشینه شکل‌گیری نیروی نظامی در ایران، به دوران پادشاهی هخامنشیان بازمی‌گردد

تاریخچه روز ارتش

در دوران پادشاهی هخامنشیان، نیروی نظامی برای نخستین بار در ایران بوجود آمد. نیروهای رزمی در این دوره، متشکل از ۲ گروه پیاده نظام و سواره نظام می باشند و توسط یک نفر، فرماندهی میشوند. با گذشت زمان رسته های پیاده، ارابه سواران، سواره، مهندسان، کارگزاران، نفت اندازان و گارد جاویدان بوجود آمد. اهمیت رسته سواران در دوران پادشاهی اشکانی، بیشتر شد و پادگان هایی در دوره پادشاهی ساسانیان به صورت ثابت بوجود آمد. نیروی نظامی با کیفیت مختلف در طول ادوار مختلف تاریخ ایران، وجود داشته است ولی در دوران پهلوی، فرم کنونی نیروهای مسلح مدرن پدید آمد.

رژه روز ارتش

یگان های پیاده ارتش مقتدر جمهوری اسلامی هرساله با ساز و برگی نظامی به مناسبت روز ارتش در ابعاد گسترده و در تمام شهرهای ایران، رژه نظامی اجرا می کنند.

ارتش و جنگ تحمیلی

پس از پیروزی انقلاب اسلامی، وقتی که جمهوری نوپا درگیر مسائل عدیده ی داخلی بود تا مشكلات اقتصادی و اجتماعی ناشی از یك انقلاب مردمی را حل و فصل کند، دشمنان انقلاب كه از پیروزی انقلاب، ضربه خورده بودند و برای نابودی انقلاب اسلامی در ایجاد اختلافات داخلی درمانده بودند، جنگ تحمیلی گسترده ای را به شكل ناجوانمردانه به كشور تحمیل كردند.

عامل اصلی چنین تجاوز آشكاری، عراق بود که به محض دیدن چراغ سبز استكبار جهانی، تصمیم حمله به ایران اسلامی را گرفت. دولت مردان عراق به دلیل تجزیه و تحلیل های ناشیانه ی دستگاه های اطلاعاتی غرب از اوضاع داخلی ایران ترغیب می شدند به خاك ایران تجاوز کنند. منشأ این تحلیل ها برگرفته از عدم ثبات در ارتش جمهوری اسلامی ایران بود که به دلایلی همچون نابسامانی های موجود داخلی، عدم تثبیت انضباط، تزلزل فرماندهی، تعویض پی در پی فرماندهان، كاهش مدت سربازی از دو سال به یكسال، و .... بوجود آمد و در نتیجه ی این امر، ارتش جمهوری اسلامی ایران، توانایی مقابله با تجاوز را نداشت که حساب جدیدی را افتتاح کند.

غیور مردان ارتش كفر ستیز اسلام در زمانی که ارتش عراق با استفاده از دوازده لشكر و بهره گیری از امكانات تسلیحاتی پیشرفته ی غرب و شرق به خاك ایران حمله کرد، مسؤولیت خطیر حراست و پاسداری از كیان مقدس جمهوری اسلامی ایران را مشتاقانه پذیرفتند و برای ادای این وظیفه، مردانه قیام كردند و همراه با برداران پاسدار خود و بسیاری از جان بر كفان بسیج در طی هشت سال نبرد مقدس توانستند تجاوز و سركوب دشمن را دفع کنند و شهدای گرانقدری را در این راه پر فراز و نشیب، به اسلام تقدیم كنند.

تصاویر رژه روز ارتش,تاریخچه روز ارتش,تبریک روز ارتشهمه ساله به مناسبت روز ارتش، رژه در تهران و شهرستان‌ها برگزار می‌شود

گردآوری: بخش تونل زمان سرپوش

  • 17
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش