شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۰۷۰۰۰۲

دلایل نامگذاری روز نوجوان در تقویم رسمی کشور

دلایل نامگذاری روز نوجوان,دلیل نامگذاری روز نوجوان,مقاله درباره روز نوجوانروز نوجوان به دلیل شهادت محمد حسین فهمیده انتخاب شد
در تقویم رسمی کشور، روز نوجوان به ثبت رسیده است. در تاریخ افتخار های ایران، فداکاری حسین فهمیده به ثبت رسیده است و جاودانه مانده است. اکنون محمدحسین فهمیده از نظر هر نوجوان ایرانی، یک شخص جاودانه است که سبب افتخار هر ایرانی می باشد.

روز نوجوان

به دوران میان کودکی و بزرگ سالی، دوران نوجوانی گفته میشود و این دوران بین سنین ۱۲ تا ۱۸ سال می باشد. این دوران به عنوان بحرانی ترین دوران های زندگی هر فرد محسوب می شود زیرا در آن انتخاب های بزرگ و مهم زندگی رخ میدهد. درواقع مسیر زندگی فرد در این دوران تا حدودی مشخص می شود و او تصمیم به دنبال کردن راه خوب یا بد می گیرد. محمد حسین فهمیده، در تاریخ ۸ آبان ماه ۱۳۵۹ شهید شد و روز شهادتش به مناسبت این اتفاق، به نام روز نوجوان یا روز بسیج دانش آموزی انتخاب شد. پس از این که محمد حسین فهمیده به شهادت رسید، به مناسبت این شهادت هشتم آبان هر سال بعنوان روز نوجوان و بسیج دانش آموزی گرامی داشته می شود. مردم، هر ساله از این نوجوان در ۸ آبان، درس عبرت، جوانمردی و شجاعت را یاد می گیرند.

دلیل نامگذاری روز نوجوان

محمدحسین در شهر قم در سال ۱۳۴۶ شمسی در یک خانواده ی مذهبی دیده به جهان گشود. او حتی با وجود مخالفت دوستان و خانواده اش، در اوج دوران جنگ تحمیلی به جبهه رفت و به کشور، خدمت زیادی کرد. در ادامه با داستان شهادت او اشنا شوید:

محمدحسین فهمیده، در سال ۱۳۵۲ به مدرسه رفت. او دوران ابتدایی خود را زیر نظر یک معلم روحانی بمدت چهار سال گذراند و چون خانواده اش در سال پنجم به شهر کرج رفتند، تحصیلات خود را در مدارس این شهر ادامه داد. محمدحسین به تحصیل با عشق و علاقه می پرداخت و همواره دانش آموز وظیفه شناسی بود. او با پشتکار فراوان، همزمان با تحصیل، به پدرش کمک میکرد و پیش از پیروزی انقلاب در فعالیت های مذهبی با وجود سن کمی که داشت، حاضر میشد. روح وی به واسطه حوادث آن دوران در آستانه انقلاب اسلامی، مانند جوانان و نوجوانان دیگر کشور با تحولات عظیمی رو به رو شد و به حضرت امام خمینی( ره) علاقه مند شد. شهید فهمیده، در آذر سال ۱۳۵۸ پس از پیروزی انقلاب با تشکیل بسیج به فرمان امام خمینی رحمه الله، وارد بسیج شد.

8 آبان روز نوجوان,روز نوجوان فهمیده,روز شهادت حسین فهمیدههشتم آبان هر سال بعنوان روز نوجوان و بسیج دانش آموزی گرامی داشته می شود

حسین فهمیده همیشه می گفت:« امام هر تصمیمی بگیرد من آن را اجرا میکنم و تسلیم او میشوم.». از این رو حسین فهمیده با هدف اجرای دستورات امام تصمیم گرفت که به جبهه برود و به جنگ با دشمن بعثی بپردازد. یک روز، حسین فهمیده در کرج به بهانه خرید نان از خانه اش خارج شد و به تهران سفر کرد. بعضی از افراد در تهران تلاش کردند تا او را از رفتن به جبهه منصرف کنند ولی موفق نشدند، به همین خاطر وی پس از آن به طرف جنوب کشور رفت. وقتی که به جنوب کشور رسید، فرمانده گروه دانشجویان دانشکده افسری را راضی کرد تا بهمراه او به خرمشهر برود.

بعد از گذشت مدت کوتاهی حسین فهمیده دچار جراحت شد ولی این مجروحیت او هم نتوانست از حضور او در خط مقدم جلوگیری کند و او در جنگ، رشادت های بسیاری را از خود نشان داد. او بهمراه هم سنگرش محمدرضا شمس در ۸ آبان ۱۳۵۹، در جبهه حاضر شد. شهید محمدرضا شمس شدیدا در آن روز مجروح شد و حسین فهمیده او را به سختی به پشت خط رساند و خودش دوباره به سنگر خود بازگشت.

وقتی که محمد حسین فهمیده تانک های عراقی را دید با هجوم به طرف رزمندگان، درصدد محاصره و قتل عام آن ها بود، در آخر هم تاب نیاورد و در حالیکه به کمرش، تعدادی نارنجک بسته بود و تعدادی از آن ها را در دستش گرفته بود، به طرف تانک ها رفت. در همان زمان، تیری به پایش خورد و مجروح شد، ولی در اراده ی این نوجوان شجاع خللی وارد نکرد. ازاین رو ، تصمیم خود را بدون هیچ تردیدی عملی کرد و از بین تیرهایی که از هر طرف به سمتش پرتاب میشد، خودش را به تانک پیشرو رساند و با نارنجک، توانست آن تانک را منفجر کند ولی خودش تکه تکه شد. مهاجمان عراقی پس از انفجار تانک، فکر کردند حمله ای رخ داده است. ازاین رو ، ترسیدند و ناامید شدند و تانک ها را با سرعت رها کردند و از آن جا فرار کردند. در نتیجه، با شکسته شدن حلقه محاصره، نیروهای کمکی رسیدند و آن قسمت را از وجود متجاوزان پاکسازی کردند.

صدای جمهوری اسلامی ایران، با قطع برنامه هایش، خبر شهادت نوجوان سیزده ساله ای که با فداکاری زیر تانک عراقی رفته و تانک را منفجر کرده اعلام کرد.

محمد حسین فهمیده,تاریخ روز نوجوان,روز نوجوان چه روزی استبه روز نوجوان، روز بسیج دانش آموزی گفته می شود

شهید فهمیده به توصیف رهبر معظم انقلاب اسلامی، یک نوجوان نمونه و استثنایى می باشد. بیانات حضرت امام خمینی( ره) درباره شهید فهمیده اینگونه بود:« رهبر ما طفل ۱۲ ساله ای بود که با قلب کوچکش که از صد ها زبان و قلم ما بیشتر ارزش داشت، خود را به زیر تانک دشمن با نارنجک انداخت و با منهدم کردن نارنجک، شربت شهادت را نوشید.» رهبر معظم انقلاب نیز فرمودند:« از اصالت‏های دفاع مقدس می توان به زنده نگه داشتن یاد حادثه شهادت دانش ‏آموز بسیجی، شهید فهمیده اشاره کرد.»

در بهشت زهرای تهران، قطعه ۲۴، ردیف ۴۴، شماره ۱۱، بقایای پیکر شهید محمدحسین فهمیده به خاک سپرده شده است.

دلیل نامگذاری روز نوجوان,مقاله درباره روز نوجوان,شهادت محمد حسین فهمیده مزار شهید محمد حسین فهمیده

گردآوری: بخش تونل زمان سرپوش

  • 18
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش