روز حمل و نقل
به جابجایی یا انتقال انسان، حیوان و یا کالا از جایی به جای دیگر، ترابری و یا حمل و نقل می گویند.
تاریخچه روز حمل و نقل
تعداد کشتی های منتظر تخلیه در بندرهای ایران در آذر ماه ۱۳۶۲، حدود ۱۰۰ فروند بود که موجب مشکلات زیادی برای ترابری ایران شد. رهبر وقت ایران به نام روح الله خمینی در سال ۱۳۶۲ فرمان اعزام کامیون ها و تریلی های زیاد برای تخلیه بارها را صادر کرد. سپس با گذشت زمان، مشکل تجمع کالاهای وارداتی و نوبت های طولانی تخلیه کشتی ها در بندرهای ایران با این فرمان و اعزام کامیون ها برطرف شد.
از سال ۱۳۷۶ به پیشنهاد وزارت راه و ترابری و از سوی شورای فرهنگ عمومی کشور، ۲۶ آذر هر سال به عنوان روز حمل و نقل شناخته میشود. این روز، بیانگر این مسئله است که امام راحل« ره» فرمان داد تا کامیون ها به بنادر جنوبی اعزام شود تا کالاهای وارداتی را از مبادی دریایی کشور، تخلیه کنند و درواقع هدفش اینست که جامعه از نقش و جایگاه بخش حمل و نقل در اقتصاد ایران ، آگاه شود.
تجارت جهانی و حمل و نقل
به منظور کسب سهم بیشتر در تجارت جهانی، میزان رقابت در بازارهای بین المللی، پیچیده تر می شود. در این میان، تولید کنندگان و صادرکنندگانی که بتوانند برای عرضه ی یک محصول استاندارد، قیمت تمام شده و هزینه های تجاری را با برخورداری از فن آوری روز در بخش تولید و بهره گیری صحیح از مدیریت علمی بازار در بخش توزیع و حمل و نقل، کاهش دهند؛ در این عرصه موفق میشوند.
بر این اساس، تجارت جهانی و حمل و نقل، دو پدیده ی جدانشدنی در انواع مختلف زمینی، دریایی و هوایی هستند. شرط لازم برای انجام یک تجارت موفق، خدماتِ حمل و نقل کارامد است. روند رشد تجارت جهانی در نیم قرن اخیر، بطور مستمر تداوم یافته و خدمات حمل و نقل، به موازات آن نیز بهبود یافته و در رونق تجارت جهانی، بسیار مؤثر است.
انواع روش حمل و نقل
حمل و نقل به روشهای گوناگونی، امکانپذیر است که در ادامه با آن ها اشنا میشوید:
>> خدمات حمل و نقل از طریق دریا
>> خدمات حمل و نقل بار از طریق خطوط هوایی
>> خدمات حمل و نقل زمینی
گردآوری: بخش تونل زمان سرپوش
- 16
- 5