یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۳۰۰۷۷

آشنایی با روز جهانی مبارزه با کار کودکان (+ تاریخچه)

روز جهانی مبارزه با کار کودکان,روز جهانی مبارزه با کار کودکان چه روزی است,12 ژوئن روز جهانی مبارزه با کار کودکانهدف روز جهانی مبارزه با کار کودکان جلوگیری از کار کودکان به هر شکلی است
سازمان بین المللی کار ، روز جهانی مبارزه با کار کودکان را به منظور افزایش آگاهی و فعالیت در زمینهٔ جلوگیری از کار کودکان، را ایجاد کرد. هر ساله در ۱۲ ژوئن، روز جهانی مبارزه با کار کودکان با هدف تقویت جنبش جهانی بر ضد کار کودکان برگزار می شود. در این مطلب از سرپوش با روز جهانی مبارزه با کار کودکان بیشتر آشنا خواهید شد.

روز جهانی مبارزه با کار کودکان

به کاری که در گروه های سنی معین برای کودکان، ممنوع شده« است، کار کودک» می گویند. این کار به دلیل ماهیت یا شرایط خاص برای کودکان، غیرقابل پذیرش و ممنوع است.

امروزه ۲۱۵ میلیون کودک کار در سراسر جهان شناسایی شده اند که کار بسیاری از آن ها به صورت تمام وقت است. کودکان کار، درس نمی خوانند و برای بازی کردن، وقت ندارند و یا وقتشان خیلی محدود است. اغلب این کودکان از تغدیه و مراقبت مقتضی برخوردار نیستند و در کل برای کودک بودن، هیچ فرصتی ندارد. بدترین اشکال کار کودک را بیش از نیمی از این کودکان، انجام میدهند که نظیر کار در محیط های خطرناک، فعالیت های غیرقانونی مانند قاچاق مواد مخدر و فحشاء و نیز مشارکت در مخاصمات مسلحانه، بردگی یا دیگر اشکال کار اجباری است.

هدف روز جهانی مبارزه با کار کودکان

روز جهانی مبارزه با کار کودکان با هدف جلوگیری از کار کودکان به هر شکلی بوجود آمده است. در حقیقت تعيين این روز جهانی به منظور مبارزه با کار کودکان است تا در این زمینه، توجه و تلاش همگان را برانگیزد.

تاریخچه روز جهانی مبارزه با کار کودکان

وظیفه ی سازمان بین المللی کار ( ILO) و بدنهٔ سازمان ملل متحد، تنظیم و مدیریت دنیای کار است. از این رو این سازمان در سال ۲۰۰۲ تصمیم گرفت تا برای مبارزه با کار کودکان، روزی جهانی را تعيين کند. دولت ها و نهادهای محلی، جامعه مدنی و جهانی، کارگرها و کارفرمایان در این روز به منظور مطرح کردن مشکل کودکان کار، جمع میشوند تا برای کمک به آنها راه حل هایی پیشنهاد کنند.

عوامل اثر گذار بر کار کودکان

با توجه به پیچیده بودن مبحث کودکان کار، عوامل گوناگونی در آن اثر گذار هستند که از آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد :

- ساختار خانواده

- فقر

- تغییرات اقتصادی ناگهانی ناشی از جنگ و … که برای کار با دستمزد بیشتر، منجر به مهاجرت به کشورهای همسایه می شود.

- هزینه تحصیل و نظام آموزشی نادرست

حقوق کودکان کار بر اساس قانون کار,عوامل اثر گذار بر کار کودکان,روز جهانی مبارزه با کار کودکروز جهانی مبارزه با کار کودکان روزیست برای افزایش آگاهی

روانشناسی کار کودک

کار کردن ممکن است بر کودکان از نظر جسمی و روانی در طولانی مدت، أثراتی برجای بگذارد و ضایعات جبران ناپذیری را در کودک به وجود آورد و منجر به ناتوانی دائمی شود. باتوجه به مضر بودن کار کودک برای رشد کامل شناختی و اجتماعی اش، گاهی اوقات موجب میشود که با او بد رفتاری های جسمی و روانی داشته باشند.

از عوامل موثر در کاهش منزلت و عزت نفس کودکان کار می توان به درامد کم، مسؤولیت زیاد و محروم شدن از تحصیل اشاره کرد. ۹۰ درصد از ۵۰۰ کودک کار، بر اساس مطالعه ای به آشفتگی های شدید روانی و کاهش عزت نفس ، مبتلا هستند و سن شان بیشتر از سن واقعی بنظر می رسد. مشکلات بیشتر این کودکان به خواب مربوط میشد، آن ها واکنش فوبیایی به کارفرماهایشان نشان می دادند و علاوه‌براین مشکل شب ادراری داشتند. یکی از بحران های جدی در بین کودکان کار و خیابان، موضوع تمایل به مرگ، نابودی و خودکشی است.

نقش سازمان های مردم نهاد در مقابله با کار کودکان

سازمان های مردم نهاد و انجمن ها در بخش های مختلفی در خصوص کار کودکان به فعالیت مشغولند. اعضای این انجمن ها در مناطق و محله های مختلف به منظور شناسایی این کودکان، گشت زنی می کنند و پرونده ای را برای آن ها تشکیل می دهند. سپس با شناسایی نیازهای کودکان و خانواده هایشان به آن ها خدمت می کنند. این سازمان ها در زمینه ی مسایل اموزشی و فرهنگی به منظور بازداشتن کودکان از ترک تحصیل، حامی آن ها هستند و رویکردهای توانمندسازی و کمک درسی را با برگزاری کلاس های فرهنگی- هنری و کمک اموزشی دنبال می کنند. علاوه‌براین کلاس ها، برای کودکان و خانواده ها کارگاه های مشاوره ای برگزار می کنند و خدمات بهداشتی و درمانی را برایشان فراهم می کنند.

فعالیت برخی از انجمن ها تخصصی تر است و صرفاً به فعالیت در یکی از این بخش ها می پردازند.

هدف روز جهانی مبارزه با کار کودکان,12 ژوئن روز جهانی مبارزه با کار کودکان,حقوق کودکان کار بر اساس قانون کارروز جهانی مبارزه با کار کودکان هر ساله در ۱۲ ژوئن برگذار می‌شود

حقوق کودکان کار بر اساس قانون کار

به کار گرفتن افراد کم تر از ۱۵ سال برطبق ماده ۷۹ قانون کار، ممنوع است. کارفرمایانی که چنین کاری را انجام دهند، باید مجازات شوند. ضمناً باید کودکی را انتخاب کرد که کاریش ضرر ندارد. البته کارگران کارگاه های خانوادگی برطبق ماده ۱۸۸ قانون کار، مشمول مقررات قانون کار نیستند بدین دلیل که منحصراً کارشان توسط صاحب کار ، همسر و خویشاوندان نسبی درجه یک انجام می شود.

برطبق ماده ۱۸۸ قانون کار، به یک کارگر ۱۵ تا ۱۸ ساله، کارگر نوجوان می گویند. البته تأکید می شود که چنین کارگری باید از سوی سازمان تأمین اجتماعی در بدو استخدام، مورد ازمایش های پزشکی قرار گیرد. همچنین این کودکان با نیم ساعت کار کم تر برطبق ماده ۸۲ قانون که به جسم و روحشان اسیب نزند؛ بنابر ماده ۸۴ قانون کاری از حمایت های تأمین اجتماعی برخوردار می شوند.

کارگر نوجوان براساس ماده ۸۳ قانون کار نباید هر نوع کار اضافی و کار در شب و کارهای سخت و زیان آور و خطرناک و حمل بار با دست بیش از حد مجاز را انجام دهد و باتوجه به ماده ۸۴ قانون کار، در ارتباط با مشاغل و کارهایی که برای سلامتی یا اخلاق کارآموزان و نوجوانان به علت ماهیت و یا شرایط کاری اش زیان آور است، حداقل سن کار به تشخیص وزارت کار و امور اجتماعی ۱۸ سال تمام می باشد.

این نکته را در نظر داشته باشید که کار کودکان در کارهای خانگی بر اساس ماده ۱۸۸ قانون کار و کار آن ها در کارگاه های کوچک زیر ۱۰ نفر به موجب ماده ۱۹۶، ممنوعیت ندارد.

روز مبارزه با کار کودکان چه روزی است,آشنایی با روز مبارزه با کار کودکانکار کردن ممکن است تأثیرات درازمدت جسمی و روانی بر کودکان بگذارد

گردآوری: بخش تونل زمان سرپوش

  • 10
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش