دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۵:۰۳ - ۰۴ تير ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۴۰۰۸۶۹
اخبار خودرو

گمانه‌زنی‌ها برای حضور یک خودروساز ژاپنی در کشور

تلاش برای مونتاژ سوزوکی یا سوبارو در قم

اخبار خودرو,خبرهای خودرو,بازار خودرو,خط مونتاژ خودرو
به‌گفته یک منبع آگاه، قرارداد میان طرف ایرانی و خودروساز ژاپنی به‌زودی امضا خواهد شد. هنوز طرف ژاپنی قرارداد مشخص نشده است یا همچنان نامش فاش نشده است. اما با بررسی خودروسازان مطرح ژاپنی می‌توان به گزینه‌های اصلی برای همکاری با سایت خودروسازی قم رسید.

به گزارش اخبار خودرو ،صنعت خودرو در کشور بیش از نیم‌قرن سابقه دارد و پایه اصلی این صنعت در پایتخت شکل گرفت و در سال‌های بعد واحدهای تولید خودرو و قطعه در سراسر کشور رشد کردند. تهران قطب اصلی خودروسازی کشور است و البته شرکت‌های زیرمجموعه‌ای از دو خودروساز بزرگ ایران در شهرها و استان‌های مختلف به تولید خودرو می‌پردازند. همچنین استان کرمان به واسطه حضور گروه خودروسازی کرمان‌ خودرو به‌عنوان قطب دیگر خودروسازی شناخته می‌شود. ضمن اینکه اگر در روزها و ماه‌های آینده قرارداد حضور مستقل رنو در کشور نهایی شود و به نتیجه برسد، ساوه که سایت بسیار مهم بن‌رو در آنجا واقع شده است، می‌تواند به‌عنوان قطب جدید خودروسازی مطرح شود.

 

البته این پایان کار نیست و ابتدای امسال خبرهایی مبنی بر یک قرارداد جدید در این صنعت و ایجاد یک کارخانه تولید خودرو در قم بر سرزبا‌ن‌ها افتاد. به‌گفته احمد ذاکری، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم با موافقت وزیر صنعت، معدن و تجارت مجوز ساخت کارخانه خودروسازی در قم صادر شده است.

 

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم در‌خصوص موقعیت این کارخانه می‌گوید: «این کارخانه در شهرک محمودآباد قم در کیلومتر ۲۰ بزرگراه قم- تهران و در مساحت ۱۰۰ هکتار احداث می‌شود. ضمن اینکه این کارخانه خودروسازی بیش از ۲ هزار شغل ایجاد خواهد کرد.»

 

نکته جالب درباره این کارخانه که قطب جدید یا به‌عبارتی قطب چهارم در صنعت خودروی کشور خواهد بود، همکاری طرف ایرانی با یک شرکت ژاپنی است. برخلاف بسیاری از قراردادها که یک سمت آن‌ چینی‌ها قرار دارند، قرار است در این کارخانه که ظرفیت تولید ۱۱۰ تا ۱۵۰هزار دستگاه خودرو در سال را خواهد داشت، یک خودروی ژاپنی تولید شود. با توجه به کیفیت بالای خودروهای ژاپنی و رضایت مردم از این خودروها، به‌نظر می‌رسد این مجموعه بتواند آینده موفقی داشته باشد.

 

به‌گفته یک منبع آگاه، قرارداد میان طرف ایرانی و خودروساز ژاپنی به‌زودی امضا خواهد شد. هنوز طرف ژاپنی قرارداد مشخص نشده است یا همچنان نامش فاش نشده است. اما با بررسی خودروسازان مطرح ژاپنی می‌توان به گزینه‌های اصلی برای همکاری با سایت خودروسازی قم رسید.

 

سال‌هاست بحث حضور شرکت مطرح خودروسازی تویوتا در کشور مطرح است. ولی با توجه به سیاست‌های این شرکت همچنان شاهد هستیم هیچ رغبتی برای حضور در بازار ایران از خودش نشان نمی‌دهد. حضور و چیرگی بر بازار آمریکا یکی از دلایل اصلی این خودروساز برای عدم همکاری با صنعت خودروی ایران است. با توجه به وضعیت سیاسی میان ایران‌ و آمریکا، تویوتا با احتمال از دست دادن بزرگ‌ترین بازار خود، به دلیل حضور در ایران ریسک نخواهد کرد.

 

تویوتا در ۲۵ کشور دنیا به تولید خودرو می‌پردازد و در تولیدات خود به داشتن توجیه اقتصادی بسیار توجه می‌کند. همچنین یکی از سیاست‌هایی که باعث عدم حضور تویوتا در کشور می‌شود، به سیاست این شرکت در اعمال مدیریت باز می‌گردد. تویوتا هرگز در جایی که نتواند سیاست‌های خود را چه به لحاظ قیمت و چه به لحاظ خدمات پس از فروش اعمال کند، پا نخواهد گذاشت. با این اوصاف به این نتیجه می‌رسیم تویوتا قطعا جزو گزینه‌های همکاری با سایت خودروسازی قم نخواهد بود.

 

هوندا، دیگر شرکت ژاپنی باسابقه و مطرح در خودروسازی است که مانند تویوتا در آمریکا از محبوبیت بسیاری برخوردار است. فعالیت این شرکت در کشور در سال‌های اخیر بیشتر به واردات دو مدل خودرو محدود بوده است. با توجه به دلایل عدم حضور تویوتا در کشور نیز به نظر نمی‌رسد شرکت هوندا قصد راه‌اندازی خط تولید در ایران را داشته باشد.

 

شرکت خودروسازی نیسان یکی دیگر شرکت‌های برتر خودروسازی در جهان است و در حال‌حاضر با گروه‌ خودروسازی سایپا و پارس‌خودرو همکاری دارد و قطعا نمی‌تواند در سایت قم نسبت به ایجاد خط تولید اقدام کند. ضمن اینکه شرکت واردکننده جهان‌‌نوین‌آریا نیز به واردات محصولات این خودروساز ژاپنی می‌پردازد.

 

خودروساز ژاپنی دیگری که حضور بسیار مناسب و موثری در ایران دارد و محصولاتش به‌طور مستقیم از ژاپن به کشور می‌رسد، میتسوبیشی است. میتسوبیشی با ۴ محصول اوتلندر، میراژ، ای‌اس ایکس و لنسر در اینجا حضور دارد. آرین‌موتور به‌عنوان نماینده انحصاری این شرکت شناخته می‌شود و به همین دلیل بعید است بخواهد در کشور خط تولید ایجاد کند.

 

مزدا شرکت‌ دیگری از کشور خودروساز ژاپن است. این شرکت در حال‌حاضر با گروه بهمن همکاری می‌کند و نمی‌تواند جزو شرکت‌های طرف قرارداد با طرف ایرانی در قم باشد. در بین گزینه‌های محتمل از خودروسازان ژاپنی برای همکاری با ایران، سه‌ شرکت سوبارو، ایسوزو و سوزوکی باقی می‌مانند. در این بین سوزوکی در حال‌حاضر با گروه خودروسازی ایران‌خودرو برای تولید مدل ویتارا همکاری دارد. همچنین اواخر سال گذشته خبرهایی مبنی ورود سه خودروی سیاز، سوییفت و گرند ویتارای فیس‌لیفت جدید به کشور مطرح شد.

 

آن‌طور که گفته می‌شد، این سه خودرو قرار است در ایران‌خودرو تولید شوند. در این بین خودرو سوییفت به‌دلیل قیمت و کیفیت مناسب شانس بیشتری برای تولید در تیراژ بسیار بالا دارد و همین موضوع باعث می‌شود نام سوزوکی در یک طرف از قرارداد با سایت خودروسازی قم مطرح شود. البته نباید همکاری سوزوکی با ایران‌خودر را نادیده گرفت.

 

ایسوزو، خودروساز دیگر ژاپنی است که در سال‌های اخیر شاهد حضور کامیون، کامیونت و مینی‌بوس‌های آن در خیابان‌ها بوده‌ایم. در بخش خودروهای سنگین ایسوزو در حال‌حاضر با گروه خودروسازی بهمن همکاری می‌کند. با آنکه این شرکت ژاپنی خودروهای سدان نیز به بازار عرضه می‌کند اما خودروهای سدان ایسوزو تا به حال در ایران عرضه نشده‌اند. تجربه موفق ایسوزو در ارائه خودروهای سنگین و مینی‌بوس به بازار خودروی کشور باعث شده است شانس بسیاری برای این خودروساز وجود داشته باشد.

 

خودروساز دیگری که شانس خوبی برای سرمایه‌گذاری در قم دارد، سوبارو است. سوبارو زیرمجموعه شرکت فوجی ژاپن است و در حوزه خودروهای سنگین فعالیت دارد. شرکت‌ سیف‌خودرو به‌عنوان نماینده انحصاری محصولات سوبارو در کشور شناخته می‌شود. شانس سوبارو برای تولید خودرو در تیراژ بالا در کشور بسیار زیاد است و می‌توان نام این شرکت را در کنار ایسوزو و سوزوکی به‌عنوان شانس‌های اصلی برای سرمایه‌گذاری در قم بیان کرد.

 

 

  • 18
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش