زمانی که موتور خودرویتان ریپ میزند ممکن است علت آن مشکل در شمعها باشد. شاید شمعهای خودرو خراب شده است. برای برطرف کردن این موضوع باید یا شمعهای خودرو را تعویض کنید یا آنها را تمیز کنید. البته در برخی از مواقع این ریپ زدن به علت خرابی در بخش مدار جرقهزنی است. برای رفع این مشکل نیز باید مدار جرقهزنی چکش برق و وایرهای سیستم جرقهزنی را به خوبی بررسی و قطعات را خشک و تمیز کنید. نشتی در لولهها نیز یکی دیگر از مواردی است که باعث ریپ زدن موتور میشود. در این موقع باید تمام قطعات متصل به منیفولد را بررسی و محکم کنید. اگر بنزین با آب مخلوط شده باشد هم امکان ریپ زدن موتور است که باید مدار سوخت تمیز شود و بنزین خالص بدون آب را وارد مدار سوخت کنید.
در خودروهای کاربراتوی نیز اگر سوزن شناور تنظیم نباشد و کثیف نباشد خودرو ریپ خواهد زد که باعث خفه شدن کاربراتور میشود به همین خاطر درصورت مشاهده ریپ زدن موتور حتما سوزن شناور و سطح شناور را بررسی کنید. در خودروهای انژکتوری نیز نرسیدن بنزین به صورت کافی باعث ریپ زدن میشود که باید مدار سوخت رسانی را از تمیز کنید و رسوبگیری کنید.
اگر محفظهی احتراق موتور آلوده باشد ریپ زدن خودرو هم مشاهده میشود. در این زمان پلاتین شمع سوخته است و باید با برس آن را تمیز یا نهایتا آن را تعویض کنید. بهم خوردن نسبت تراکم در محفظه احتراق نیز یکی از این موارد است. گاهی اوقات مشاهده میشود که موتور خودرو در تمامی شرایط رانندگی ریپ میزند. مطمین باشید دود ایجاد شده از احتراق سیلندرها به سختی از خودرو خارج میشود. یعنی اینکه بخشی از مسیر خروجی دود مسدود شده است. البته اگر مسیر خروجی به صورت کامل بسته باشد خودرو به هیچ عنوان روشن نخواهد شد.
فیلر گیری سوپاپها نیز بسیار مهم است زیرا در صورت صحیح نبودن فیلر گیری قدرت موتور افت کرده و باعث ریپ زدن میشود. ازدیگر مواری که باعث ریپ زدن موتور میشود میتوان به اشکال در سوزن انژکتور خرابی در بخش ECU در پردازش اشتباه دستورها و خراب شدن سنسورهایی که در بخش ترکیب سوخت و هوا تاثیر دارند.
- 24
- 3