ریپ زدن خودرو چیست؟
به خاموش و روشن شدن ناشی از وجود عیب و ایراد در زمان کار موتور خودرو ریپ زدن گفته می شود. از اصطلاح ریپ زدن برای توصیف شرایطی استفاده می شود که خودرو در حالت های گوناگون رانندگی، دچار لرزش شده و به صورت غیر طبیعی، درست کار نکند. ریپ زدن خودرو علل مختلفی دارد که مشکلات مربوط به آن، اغلب بخاطر بروز ایراداتی در قطعات گوناگون موتور است.
یکی از ضروری ترین وسایل نقلیه، ماشین میباشد که در بعضی مواقع دچار عیوب و مشکلاتی می شود. یکی از این مشکلات، ریپ زدن خودرو در حین حرکت است که میتوان بدون این که احتیاج به افراد متخصص باشد آنرا رفع نمود.
دلایل ریپ زدن خودرو را می توانیم در گروه بندی های زیر قرار دهیم:
الف- ریپ زدن خودرو در سرعت بالا
- مشکل در دلکوها:
امکان دارد دلکوها کثیف شده یا در جای خود، شل شده باشد که یکی از علل ریپ زدن خودرو است. در اینصورت لازم است که آنها را کاملاً تمیز کرده و مجدداً محکم نمایید.
- عیب در شمع ها:
در صورتیکه پلاتین شمع ها سوخته باشد، ریپ زدن خودرو در سربالایی را تجربه خواهید کرد. حتی عدم قرار گرفتن پلاتین در جای درست آن هم، باعث ریپ زدن خودرو می گردد. برای رفع آن تنها کافی است شمع ها را شسته و پلاتین ها را تنظیم کنید و مجددا بر روی مدار قرار دهید. در صورتیکه مشکل برطرف نشد اقدام به تعویض نمودن شمع ها کنید.
- کثیف شدن وایرها:
کثیف شدن و گرفتگی وایرها، میتواند باعث ریپ زدن خودرو در سربالایی شود.
ب- ریپ زدن خودرو در دور آرام
> هنگامی که موتور خودرو در دور آرام ریپ می زند احیانا لوله های مکش نشتی دارد. برای برطرف کردن این مشکل، منیفولد و تمام قطعات مرتبط را کنترل کنید تا نشتی نداشته باشند و بعد از آن اتصالات را محکم نمایید.
> یکی از علل ریپ زدن خودرو در دور آرام اینست که احیانا پیچ گاز تنظیم نیست. به تنظیم آن تا جایی که دور آرام موتور فزونی پیدا کند و از خاموش شدن موتور جلوگیری شود، بپردازید.
> ازدیگر دلایل ریپ زدن خودرو در دور آرام، اینست که احتمالا سوراخ هوا دور آرام مسدود است. برای رفع این مشکل گرفتگی را باز کنید.
پ- ریپ زدن خودرو در تمام مدت کار کردن موتور
۱) عیب در سیستم خنک کننده موتور:
عیب در سیستم خنک کننده موتور، باعث می شود تا دمای موتور بالا رفته و قادر به ادامه فعالیت عادی خود نباشد. احیانا موتور اتفاقی خاموش شده و فورا روشن شده و این چرخه به صورت ریپ زدن ادامه می یابد.
۲) مشکلات سیستم ترمز:
شاید در زمان رانندگی هیچ لرزشی را نبینید ولیکن زمان ترمزگیری خودرو دچار ریپ زدن شود؛ این امر نشان از وجود مشکلاتی در سیستم ترمز دارد و باید به دقت بررسی گردد چرا که میتواند حتی خسارات جانی هم در پی داشته باشد.
۳) خارج شدن موتور از تنظیم:
تنظیم نبودن موتور، از عوامل ریپ زدن خودرو به شمار می آید. پیشگیری از این ایراد یا برطرف کردن آن، به سادگی صورت گرفته و میتوانید ریسک ریپ زدن موتور خودرو را، از این طریق بطور کلی مرتفع سازید.
۴) تنظیم نبودن محور (اکسل):
تنظیم نبودن اکسل یا آسیب دیدن آن میتواند باعث ریپ زدن خودرو گردد. یادآوری این نکته ضروری است که آسیب های موجود بر روی اکسل احتمالا به صورت چشمی قابل رویت نبوده و تشخیص آن صرفا از عهده یک مکانیک ماهر و باتجربه برمی آید.
۶) ایراد در مسیر بنزین رسانی و گرفتگی پمپ بنزین:
عدم وجود بنزین کافی یکی دیگر از علل ریپ زدن خودرو است و ممکن است بنزین خودروی شما با آب مخلوط شده باشد، برای رفع این مورد لطفا مخزن بنزین را به طور کامل تخلیه کنید و مجددا آنرا با بنزین خالص پر کنید.
۷) عیب در سنسورهای هوای ورودی:
در صورتی که سنسورهای هوای ورودی دچار ایراد شده باشند، هوای کافی به سیستم احتراق نرسیده و با مشکل در عملکرد خودرو، به صورت ریپ زدن رو به رو خواهیم شد.
۸) کثیف بودن انژکتور:
انژکتور قطعه دیگری است که در این مواقع باید مورد بررسی قرار گیرد؛ در شرایطی که سوزن انژکتور خراب شده و یا انژکتور بیش از حد کثیف باشد ریپ زدن خودرو امری طبیعی خواهد بود. بنابراین تلاش کنید گاهی اوقات انژکتور را بررسی کرده و در صورت نیاز آن را تمیز بشویید.
۹) تنظیم نبودن چرخ ها:
ریپ زدن و لرزش خودرو را همواره نباید ناشی از موتور دانست گهگاه برخی دیگر از تجهیزات نظیر چرخ ها نیز می توانند منشا ریپ زدن خودرو باشند. در صورت تنظیم نبودن چرخ ها، ساییدگی بیش از حد آن ها و … احتمال ریپ زدن خودرو شدیداً افزایش می یابد. (بیشتر بخوانید: دلایل لرزش موتور خودرو)
ت - ریپ زدن بعد از روشن شدن خودرو
در صورتیکه موتور خودرو درست کار کند، هیچگونه لرزش و صدای غیر عادی از آن شنیده نمی شود، ولی اگر بعد از روشن شدن، ریپ بزند، یکی از اشکالات زیر را دارد:
- اگر پس از روشن شدن، خودرو ریپ بزند مشکل از سیستم برق رسانی است که حاوی شمع، وایر شمع و کوئل می باشد.
- چنان چه به هر دلیلی سوخت یا برق به یکی از سیلندرها نرسد، به عنوان نمونه کوئل به یکی از سیلندرها برق ندهد، یا سوزن انژکتور در یکی از سیلندرها بنزین را درست تزریق نکند، آن سیلندر کار نمی کند و نقش خود را در چرخه حرکت های موتور اجرا نمی کند، در آخر موتور اتومبیل دچار لرزش و ریپ زدن می گردد.
- در شرایطی که پس از روشن شدن، خودرو ریپ بزند نسبت مخلوط بنزین و هوا مناسب نیست.
گردآوری: بخش خودرو سرپوش
- 18
- 3