در حال حاضر، خودروهای موجود، در فرمهای مختلفی تولید میشوند که پیش از این، به معرفی و بررسی تعدادی از پراستفاده ترین کلاسهای آن پرداختیم. اما بعضی از انواع خودروها، با توجه به خاص بودن، در کلاس بدنه متفاوتی قرار میگیرند. لندولت (Landaulet) یکی از این کلاسهای خاص است.
لندولت به چه معنی است؟
لندولت ، لاندولت یا لانداولت (Landaulet یا Landaulette) خودرویی است شبیه به نمونههای لیموزین (Limousine) با این تفاوت که بخش مختص به سرنشینان صندلیهای عقب، مشابه خودروهای کلاس بدنه سقف باز شو یا کانورتیبل (Convertible) با یک سقف با قابلیت باز و بسته شدن پوشانده شده است.
اما قسمت جلویی مشابه خودروهای عادی بوده و با استفاده از سقف فلزی مختص راننده طراحی شده است. خودروهای کلاس بدنه لاندولت یا لانداولت کاربردهای تشریفاتی داشته و در مراسم رسمی از آنها استفاده میشود.
تاریخچه خودروهای کلاس بدنه لندولت
از ابتدای ساخت خودرو و به دلیل اینکه مقامات رسمی، سران مذهبی، پیشگامان و افراد خاص حوزه علم و دانش و حتی هنرمندان تمایل به حضور در بین عامه مردم داشتند و با توجه به حجم بسیار زیاد توده جمعیت حاضر و نیاز به پیمودن مسافتهای طولانی، نیاز به خودرویی که هم آسایش و امنیت سرنشینان را حفظ کرده و هم بتواند ارتباط نزدیک بین آنها و جمعیت حاضر را فراهم کند، احساس میشد.
البته در زمان استفاده مردم از کالسکه و وسایل حمل و نقل عمومی در دوران قدیم نیز سیستمی شبیه به این وجود داشت و سرنشینان کالسکهها معمولی در مکانی جدا از راننده قرار میگرفتند که میتوان از آنها به عنوان اولین نمونههای وسایل نقلیه کلاس بدنه لاندولت یاد کرد.
گرند گالا برلین (Grand Gala Berlin) یکی از مشهورترین این نمونهها بود که در سال ۱۸۲۶ برای پاپ لئو دوازدهم (Pope Leo XII) ساخته شد.
موارد استفاده خودروهای کلاس بدنه لندولت
همانطور که اشاره شد خودروهای کلاس بدنه لندولت مختص به مراسم تشریفاتی و خاص بوده و معمولا مورد استفاده روزمره قرار نمیگیرند. برای حفظ امنیت، محل قرار گرفتن سرنشینان به طور کلی جدا از بخش راننده بوده و راکب خودرو، ارتباط مستقیمی با سرنشین قرار گرفته در ردیف دوم صندلیۀای این خودروهای ندارد.
خودروهای کلاس بدنه لاندولت نمونههایی بوده که توسط یک راننده جداگانه کنترل شده و رهبران کشورهای مختلف و سران مذهبی از کاربران اصلی این خودروها، پس از جنگ جهانی دوم بودند. از مشهورترین کاربران خودروهای کلاس بدنه لاندولت میتوان اشخاص زیر اشاره کرد که از خودروهای خاص و بهینه سازی شده این کلاس استفاده میکردند:
پاپ جان بیست و سوم Pope John XXIII در دهه ۱۹۶۰ میلادی با مرسدس بنز ۳۰۰D
پاپ پل ششم (Pope Paul VI) در دهه ۱۹۷۰ میلادی با مرسدس بنز ۳۰۰D
پاپ بندیک شانزدهم (Pope Benedict XVI) در دهه ۲۰۰۰ میلادی با مرسدس بنز کلاس M
فرانکلین روزولت (Franklin Roosevelt) در دهه ۱۹۴۰ میلادی با لینکلن سری K
ملکه الیزابت دوم (Queen Elizabeth II) در دهه ۱۹۶۰ میلادی با مرسدس بنز ۶۰۰ پولمن
شرکتهای سازنده خودروهای کلاس بدنه لاندولت
با توجه به موارد استفاده خاص خودروهای کلاس بدنه لاندولت ، تنها شرکتهای خودروی سازی خاص و محدودی دست به تولید آنها میزنند.
از بزرگترین و مشهورترین سازندگان این نمونهها نیز میتوان به شرکت خودرو سازی آلمانی مرسدس بنز (Mercedes Benz) و شرکت خودرو سازی بریتانیایی رولز رویس (RollsRoyce) و همچنین خودرو سازان آمریکایی مانند لینکلن (Lincoln)، کادیلاک (Cadillac) و و اشاره کرد که از دهههای ابتدایی قرن بیستم به تولید این خودروهای خاص و سفارشی مشغول بودند.
از نمونه های مطرح موجود در این کلاس بدنه که عمدتا نمونههایی تغییر یافته از لیموزینهای تولیدی این شرکتهای خودرو سازی بودند، میتوان به خودروهای زیر اشاره کرد:
پنهارد لوواسو (Panhard Levassor) محصول دهه ۱۹۰۰ میلادی کشور فرانسه
د دیون بوتون (De Dion Bouton) محصول دهه ۱۹۰۰ میلادی کشور فرانسه
متسون (Matheson) محصول دهه ۱۹۱۰ میلادی کشور آمریکا
کادیلاک Van Den Plas محصول دهه ۱۹۲۰ میلادی کشور آمریکا
رولز رویس فانتوم (Rolls Royce Phantom) محصول دهه ۱۹۳۰ کشور انگلستان
لینکلن Sunshine Special محصول دهه ۱۹۴۰ کشور آمریکا
مرسدس بنز ۶۰۰ پولمن (Pullman) محصول دهه ۱۹۶۰ میلادی کشور آلمان
لانچیا فلامینیا (Lancia Flaminia) محصول دهه ۱۹۶۰ میلادی کشور ایتالیا
مرسدس بنز ۳۰۰D محصول دهه ۱۹۶۰ میلادی کشور آلمان
رولز رویس فانتوم (Rolls Royce Phantom) محصول دهه ۱۹۷۰ کشور انگلستان
خودروهای کلاس بدنه لندولت در دوران مدرن
خودروهای کلاس بدنه لندولت در هزاره سوم نیز تولید شده و در اختیار سران کشورهای مختلف جهان قرار میگیرند. همانند گذشته، شرکت های خودرو سازی مرسدس بنز و رولز رویس از اصلی ترین تولید کنندگان این نوع خودروی خاص هستند. از مشهورترین خودروهای کلاس بدنه لندولت موجود در بازارهای جهانی می توان به نمونه های زیر اشاره کرد:
مرسدس میباخ لاندولت (Mercedes Maybach Landaulet) محصول سال ۲۰۰۹ میلادی
لکسوس LS600h L لندولت محصول سال ۲۰۱۱ میلادی
رولز رویس فانتوم (Rolls Royce Phantom) نمونه EDAG محصول سال ۲۰۰۸ میلادی
مرسدس میباخ G650 لاندولت محصول سال ۲۰۱۷ میلادی
قیمت خودروهای کلاس بدنه لندولت
با توجه به استفاده خاص خودروهای موجود در این کلاس بدنه و نیاز به تقویت و بهینه سازی و همچنین استفاده از مواد اولیه و تزئیناتی فوق لوکس، قیمتهایی نجومی برای این خودروها در نظر گرفته میشود. به عنوان مثال میتوان به مرسدس میباخ لندولت اشاره کرد که با توجه به اعلام شرکت سازنده، قیمتی در حدود ۱.۴ میلیون دلار (معادل ۵.۵ میلیارد تومان با احتساب دلار ۳.۹۰۰ تومانی در زمان نگارش) دارد.
- 11
- 3