این هفته در جهان خودرو: رونمایی از یک مدل جدید پژو با ظاهری متفاوت، ون الکتریکی فورد که شتابش از بوگاتی بیشتر است، تولید محدود از شاسی بلند فراری با وجود تقاضای زیاد برای این ماشین و کنایه سیتروئن به ایلان ماسک.
فست بک به جای شاسی بلند
پژو با نسل جدید مدل ۴۰۸ خود به دنبال مشتریانی است که از ماشین های شاسی بلند خسته شده اند. خودروساز فرانسوی هفته گذشته این ماشین را رونمایی کرد و قرار است آنرا از ابتدای سال ۲۰۲۳ به بازار عرضه کند.
روند طراحی و ساخت ماشین حدود هفت سال طول کشیده و ظاهرش آن قدر جنجالی بوده که گفته می شود مدتی طول کشیده تا مدیران کارخانه برای تولیدش متقاعد شوند.
بدنه ماشین ترکیبی از یک شاسی بلند و فرمی از خودرو است که فست بک نامیده می شود. در ماشین های فست بک، سقف با شیبی ملایم از ستون عقب به چراغ های عقب وصل می شود.
ماشین های فست بک، سدان و استیشن پیش از آمدن شاسی بلندها از فرم های معمول خودرو بودند. ولی با تغییر سلیقه خریداران، خودروسازان ساخت ماشین به این شکل را کنار گذاشتند. حالا پژو معتقد است تعداد کسانی که از ماشین های شاسی بلند خسته شده اند رو به افزایش است و همین ممکن است باعث شود مردم ۴۰۸ را انتخاب کنند.
پژو جلوپنجره و چراغ های ۴۰۸ را هم کمی تغییر داده و به گفته پیر- پال ماتی، مدیر طراحی پروژه آن ها را مدرن تر کرده است. با این تغییرات چهره ماشین اسپرت و چابک به نظر می رسد. فرم فست بک همچنین باعث شده تا سرنشینان عقب جای زیادی داشته باشند. داشبورد و بقیه اتاق ماشین با کمی تغییر شبیه مدل های دیگر کارخانه است.
۴۰۸ اکثر امکانات لوکس و فن آوری های جدید را دارد. دوربین دید در شب، سیستم های نیمه خودران و دوربین هایی که اطراف ماشین را به راننده نمایش می دهد از جمله این سیستم ها است.
۴۰۸ علاوه بر یک موتور بنزینی با دو قوای محرکه هیبرید- الکتریکی هم ساخته می شود که قوی ترین مدل ۲۲۵ اسب بخار نیرو دارد. پژو تابستان آینده یک مدل کاملاً الکتریکی از این ماشین هم خواهد ساخت.
سریع تر از بوگاتی
فورد از ون الکتریکی رونمایی کرده که می گوید شتابش از سوپرکارهای چند میلیون دلاری بیشتر است. این ماشین نمایشی که براساس مدل ترانزیت کارخانه ساخته شده، هفته گذشته در فستیوال سرعت گودوود (Goodwood) در انگلستان رونمایی شد.
سوپر ون فورد با همکاری بخش تقویت خودروی فورد و یک تیم رالی اتریشی به نام استراد ساخته شده است. ماشین چهار موتور الکتریکی دارد که در مجموع ۲۰۰۰ اسب بخار نیرو تولید می کنند. با این نیرو شتاب صفر تا ۱۰۰ کیلومتر سوپر ون کمتر از دو ثانیه و بهتر از بوگاتی شیرون است. حداکثر سرعت ماشین هم بیش از ۳۲۰ کیلومتر در ساعت است.
علاوه بر قوای محرکه، بقیه بخش های ماشین هم با الهام از ماشین های مسابقات رالی و فرمول یک ساخته شده است.
این چهارمین سوپر ونی است که فورد در پنجاه سال گذشته ساخته است. اولین سوپر ون فورد در سال ۱۹۷۱ براساس نسل اول مدل ترانزیت ساخته شد و ۴۰۰ اسب بخار نیرو داشت. فورد این ماشین ها را برای تبلیغ ون های خود می سازد و جدیدترین مدل برای تبلیغ ون های الکتریکی این کارخانه است که به تازگی به بازار عرضه شده اند.
مدیریت تقاضا
فراری بعداز نمایش مدل شاسی بلند خود اعلام کرد که تصمیم ندارد تعداد زيادي از این ماشین تولید کند. اولین شاسی بلند کارخانه ایتالیایی به نام پوروسانگ (Purosangue) قرار است تا پایان تابستان رونمایی شود و از سال ۲۰۲۳ به بازار خواهد آمد.
انریکو گالریا، مدیر بازاریابی فراری پس از مراسمی خصوصی که برای مشتریان قدیمی فراری برگزار شده بود، گفت که تولید پوروسانگ از بیست درصد کل تولید فراری (Ferrari) بیشتر نخواهد شد. او گفت استقبال از این ماشین بسیار خوب است و این تقاضای بالا باعث دردسر کارخانه شده است.
فراری علاقه چندانی به تولید شاسی بلند نداشت، اما استقبال بسیار خوب از شاسی بلندهای پورشه و لامبورگینی و فشار بازار باعث شد تا فراری پوروسانگ را به محصولاتش اضافه کند. با این حال فراری نمی خواهد تقاضای زیاد باعث افزایش تولید شود و خاص بودن این مارک را تهدید کند.
اولین شاسیبلند فراری تا پایان تابستان رونمایی خواهد شد
تولید فراری در سال ۲۰۲۰ کمتر از ده هزار دستگاه بود و در سال ۲۰۲۱ به بیش از یازده هزار و ۱۵۰ دستگاه افزایش یافت.
استراتژی فراری تفاوت زيادي با رقیبانش دارد. تولید پورشه پیش از عرضه اولین مدل شاسی بلندش در سال ۲۰۰۵ حدود ۹۶ هزار دستگاه بود. این شرکت سال گذشته بیش از ۳۰۰ هزار دستگاه ماشین تولید کرد که نزدیک به شصت درصد آن شاسی بلند بود.
لامبورگینی هم اعلام کرده که در دو سال گذشته بیست هزار دستگاه از مدل اوروس ساخته است. سهم این شاسی بلند از فروش هشت هزار و ۵۰۰ دستگاهی این شرکت در سال ۲۰۲۱ بیش از شصت درصد است.
کنایه سیتروئن به ایلان ماسک
کنایه سیتروئن به ایلان ماسک، مدیر کارخانه تسلا در یک آگهی این خودروساز فرانسوی خبرساز شد.
سیتروئن پس از اینکه مدل ویژه امی باگی (Ami Buggy) کارخانه در کمتر از ۱۸ دقیقه پیش فروش شد، در یک آگهی به ایلان ماسک که صاحب بزرگترین خودروساز الکتریکی جهان است نوشت: "ببخشید ایلان، تنها راهی که بتوانی یکی [از این ماشین] داشته باشی این است که کارخانه ما را بخری."
این آگهی طعنه ای به عادت ایلان ماسک است که می خواهد کارخانه ها و شرکتهای دیگر را بخرد. او که یکی از ثروتمندترین مردان جهان است به تازگی اعلام کرده که می خواهد شبکه اجتماعی توییتر را به قیمت ۴۴ میلیارد دلار بخرد.
سیتروئن مدل امی را دو سال است که به بازار عرضه کرده است. این ماشین الکتریکی دو نفره برای رانندگی در شهر ساخته شده و قیمتش کم تر از ده هزار یورو است. حداکثر سرعت ماشین ۴۵ کیلومتر در ساعت است و می تواند با هر بار شارژ تا ۷۰ کیلومتر حرکت کند.
امی در کارخانه ای در مراکش تولید می شود و سیتروئن تا به حال ۲۲ هزار دستگاه از آن فروخته است. رانندگی با امی در بعضی کشورها به گواهی نامه نیاز ندارد. بزرگترین بازار این ماشین اروپا است، اما در ترکیه و مراکش هم فروخته می شود.
تنها پنجاه دستگاه از مدل ویژه امی باگی ساخته می شود. در این مدل به جای در از لوله های فلزی استفاده شده و سقف ماشین هم پارچه ای است.
- 12
- 6