چند سال قبل، شرکت هایی که بسیاری از قطعات اصلی را برای خودروسازان تولید می کنند، متوجه شدند که یک بازار جدید و بالقوه پرسود در شرف ظهور است. این بازار به سیستم گیربکس خودروهای الکتریکی مرتبط است.
به گزارش سیناپرس، خودروهای الکتریکی ساختاری کاملاً متفاوت با خودروهای مبتنی بر سوخت های فسیلی دارند و اگرچه در این خودروها نیازی به گیربکس چند سرعته سنتی یا خط محرکه نیست، ولی سازندگان همچنان به نوعی گیربکس برای قرار گرفتن بین موتور و چرخ ها نیاز دارند.
تولید این فناوری و تامین نیازهای مرتبط با آن برای برندهای بزرگی که خودروهای ممتاز می سازند با بودجه توسعه ژنراتورهای موتور الکتریکی و سیستم های کنترلی با تامین کنندگان متخصص قابل دستیابی است، اما در مورد خودروسازان کوچک و متوسط چطور؟
راهکار پیشرو برای تامین این نیاز جدید در خودروهای الکتریکی، یک محور الکتریکی یکپارچه بود که سازندگان کوچکتر می توانستند آنرا خریداری کرده و با صرف هزینه بسیار کم تر در طراحی خودروهای الکتریکی خود بگنجانند.
بر پایه این سیاست، در مدت زمانی کوتاه، نخستین نمونه ها ظاهر شدند و به دنبال بسته مکانیکی پایه، راه حل یکپارچه شامل کنترلر، اینورتر و ابزار یکپارچه سازی نرم افزار با خودرو، معرفی شد که مبتنی بر یک واحد محرک الکتریکی سه در یک (EDU) بود.
در حالی که خودروهای برقی معمولاً دارای گیربکس های کاهش سرعت تک منظوره هستند تا دور موتور را با سرعت چرخ های خودرو تطبیق دهند. برخی خودروها مانند مثلاً پورشه تایکان، دارای گیربکس های دو سرعته هستند که مناسب موتورهای کوچک تر، سبک تر و با دور بالاتر هستند. همچنین خودروهای الکتریکی مبتنی بر EDU برای ادغام این موتورهای کوچکتر و گیربکس های چند سرعته ایده آل هستند تا بسته ای سبک وزن و جمع و جور که برای این کار طراحی شده است، بسازند.
در این میان گروه صنعتی شافلر Schaeffler، تامین کننده این قطعات، اخیراً فناوری جدیدی را معرفی کرد که EDU های یکپارچه از سه در یک به چهار در یک نامیده می شوند.
در این میان باید توجه داشت که پیشرانه های الکتریکی در مقایسه با پیشرانه های ICE به طرز باورنکردنی پاک تر بوده و روش مصرف انرژی متفاوتی دارند، ولی این موارد هم چنان متحمل تلفات انرژی می شوند.
مهمترین موضوع مرتبط با این پیشرانه ها، اتلاف و تولید گرما است که توسط مقاومت الکتریکی در کابلها، موتورها و مدارهای الکتریکی ایجاد می شود. این حرارت باعث کم شدن توان این پیشرانه ها شده و در حین فعالیت، انرژی الکتریکی به انرژی حرارتی تبدیل می شود. نکته نهایی در مورد خودروهای برقی کاهش برد و مسافت طی شده است.
با کمک این فناوری نوین و به روز رسانی در محور جدید، یک سیستم مدیریت حرارتی بطور مستقیم در EDU طراحی شده است که عملکرد پیشرانه های فوق را بهبود می بخشد.
یکی از راههای خنثی کردن اثر اتلاف انرژی از طریق تولید گرما، استفاده از آن گرما در جایی است که لازم است و به این ترتیب، گرمای تولید شده جایگزین بخشی می شود که باید با استفاده از انرژی باتری تولید شود، بنابراین یک وضعیت بازیافت برد- برد محسوب شده و عملکرد خودروها را افزایش می دهد.
- 15
- 5