در سال ۲۰۰۹ و در نمایشگاه خودرو توکیو بود که لکسس از نسخه تولیدی کانسپت LFA رونمایی کرد. زیرمجموعه لوکس ساز تویوتا با ارایه این خودروی بی نظیر به جهانیان اثبات کرد که در کنار ساخت خودروهای لوکس، می تواند در طراحی و تولید اتومبیل های سوپر اسپرت نیز بسیار موفق باشد.
در طول دوره دو ساله تولید بین سال های ۲۰۱۰ و ۲۰۱۲ فقط ۵۰۰ دستگاه از لکسس LFA خطوط مونتاژ را ترک کرد. به همین جهت این خودرو بسیار کمیاب بوده و از ارزش کلکسیونی بالایی برخوردار است.
با گذشت ۵ سال از زمان خاتمه تولید، شاید بسیاری فکر کنند که پیدا کردن نسخه صفر کیلومتر از LFA کار فوق العاده دشواری باشد؛ اما باید بگوییم که اینگونه نیست، چرا که طبق گزارش اخیر اتوبلاگ یک نمایندگی در ایالات متحده ۱۲ دستگاه از این خودروی فوق العاده را در لیست مدل های موجود خود ثبت کرده است.
کمپانی لکسس درباره این موضوع گفته که برای مدیریت قیمت LFA و جلوگیری از شایعات، در ابتدا فقط با دریافت سفارش از مشتریان اقدام به تولید این خودرو می کرد. اما در سال ۲۰۱۰ در پی کاهش سفارشات این شرکت برای پیشگیری از عدم انباشت مدل های تولیدی در کارخانه، به نمایندگی های خود نیز اجازه خرید این خودرو را صادر کرد. همین مساله باعث شده که گهگاه شاهد ظهور نمونه های صفر کیلومتر از برخی نمایندگی ها باشیم.
با توجه به شرایط حاضر عاشقان لکسس LFA می توانند هنوز نسخه صفر کیلومتر از این خودروی دوست داشتنی را به گاراژ خود هدایت کنند، هر چند به نظر نمی رسد نمایندگی موجود عجله ای برای فروش این نسخه ها به هر قیمتی داشته باشد. مخصوصا که براساس شایعات، اخیر یکی از این نمونه ها با قیمت فوق العاده بالایی به فروش رفته است.
ناگفته نماند نیروبخش LFA یک موتور ۴.۸ لیتری ده سیلندر (V10) است که با الگوی موتورهای فرمول یک شکل گرفته است و می تواند ۵۶۰ اسب بخار قدرت و ۴۸۰ نیوتن متر گشتاور تولید کند. این موتور در همکاری با گیربکس شش سرعته ساخت آیسین در عرض ۳.۷ ثانیه شتاب صفر تا ۱۰۰ را محقق کرده و قادر است نهایت سرعت ۳۲۵ کیلومتر در ساعت را رقم بزند.
این خودرو در زمان عرضه با قیمت ۳۷۵۰۰۰ دلار به فروش می رسید، اما قیمت مدل های فعلی به احتمال بسیار فراتر خواهد بود. جالب اینکه جرمی کلارکسون در تمجید از این سامورایی هیجان انگیز گفته بود که LFA یکی از بهترین خودروهایی است که پشت فرمان آن نشسته است.
سعید علیپور
- 17
- 4