دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۲:۲۰ - ۲۰ شهریور ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۶۰۴۷۴۵
دنیای خودرو

چرا تویوتا پریوس در ایران محبوب است؟

خودروتویوتا پریوس,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو
پریوس شمایی امروزی از خودروهای آینده است که برخلاف اجداد خود آلاینده نیستند، انرژی کمتری هدر می دهند و آرامش بالاتری را به سرنشینان خود القا می کنند. همه اینها در نهایت موجب می شود تا پریوس از مقام یک خودروی خاص به محصولی متعادل و معمول برای استفاده روزمره تبدیل شود.

فرادید/ یکی از خریداران تویوتا پریوس که حدود ۵ ماه است این خودروی ژاپنی را با تمام امکانات به قیمت ۱۶۹ میلیون تومان خریداری کرده در مقام مقایسه با محصولات کره‌ای، این مدل هیبریدی تویوتا را یک اعجوبه‌ای تمام‌عیار می نامد. وقتی از او می‌پرسم واقعا هدف از خرید پریوس با این قیمت گزاف چه بوده، سریعا گارد می‌گیرد و مرا به همراه خیلی از نزدیکانش به ناآگاهی متهم می‌کند.

 

او به طور قاطع عقیده دارد پریوس تنها یک خودرو نیست. سمبلی از کارایی، آینده‌نگری و زیبایی است که هم ایمن است و هم پیشرو. در عین حال و برخلاف باور عمومی، رانندگی لذتبخشی دارد.

 

چرا آقای زشت خوب می‌فروشد؟

 

این حدیث مکرر بسیاری از خریداران پریوس است که از اتومبیل خود انتظاری فراتر از یک ماشین دارند و تعدادشان کم هم نیست. آنگونه که مجله تجارت فردا درباره خودروهای هیبریدی و به طور خاص تویوتا پریوس نوشته، این خودرو در طول یک سال گذشته چیزی نزدیک به ۲۵۰۰ دستگاه فروش داشته و همین ۴ ماهه نخست سال حدود ۱۱۰۰ درصد واردات سه مدل خودروی هیبریدی بازار یعنی تویوتا پریوس، هیوندای سوناتا هیبرید و لکسوس ان‌ایکس۳۰۰ رشد داشته است. آیا اتفاق جدیدی رخ داده که بازار خودروی ایران را همانند اروپا و آمریکا به محصولات برقی و هیبریدی علاقمند کرده است؟ پاسخ مثبت است.

 

خودروتویوتا پریوس,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو
خودروتویوتا پریوس,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو
خودروتویوتا پریوس,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو
خودروتویوتا پریوس,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو
خودروتویوتا پریوس,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

میل جدید خریداران ایرانی به خودرویی همانند پریوس البته دقیقا عین یک مشتری اروپایی نیست. قیمت سوخت آنجا یک کابوس واقعی است اما در ایران این کالای مکمل چندان گران نیست و با کیفیتی نه چندان مناسب کمتر از سی سنت در هر لیتر قیمت دارد.

 

مسئله سوخت البته در خرید پریوس برای ناوگان تاکسی‌رانی قطعا مسئله سوخت و قیمت تمام‌شده مصرف بنزین یک عامل تعیین کننده است که بر بسیاری موارد دیگر ارجحیت دارد. این خودرو در این حوزه یک اعجوبه تمام عیار است که مصرف سوخت آن در هر صدکیلومتر کمتر از ۳.۵ لیتر است.

 

با فرض مصرف سوخت ۱۱ لیتری در هر ۱۰۰ کیلومتر برای راننده یک تاکسی سمند و طی نمودن روزانه ۲۵۰ کیلومتر مسافت، پریوس ماهانه و سالانه چیزی نزدیک به ۲ و ۲۴ میلیون تومان صرفه‌جویی برای هر راننده به ارمغان می‌اورد و در عین حال آلاینده کمتری به میزان یک سوم یک سمند تولید می‌کند.

 

 

در عین حال برای خریداران پریوس که قیمتی ۱۴۰ تا ۱۸۰ میلیونی دارد مسئله سوخت در اولویت نیست. مهم‌ترین نکته در بررسی خرید جاذبه پریوس است که خود را خودرویی پیشرفته، تکنولوژیک و فضایی نشان می‌دهد، چیزی شبیه یک گوشی پیشرفته و کمیاب که امکانات خاصی دارد.

 

در عین حال برخی از خریداران پریوس به مجوز این خودرو برای ورود به طرح ترافیک به عنوان یک دلیل مهم برای خرید این خودرو اشاره می‌کنند. جالب است که پریوس خودرویی به شدت آرام است و به نظر می رسد از مرگ هم بی صداتر باشد به طوری که نشستن در کابین این خودروی ژاپنی موجب می شود گوش شما هیچ صدایی از بیرون اتاق حس نکند و از آن سو اگر کنار یک پریوس در حال کار بایستید به زحمت می توانید بفهمید این خودرو روشن است!

 

البته که نبود محصول هم‌رده و هم قیمت تویوتا در ایران یعنی مدل کورولا نیز باعث شده تا پریوس با خوش‌شانسی تمام به ترند یا مد بازار ایران تبدیل شود و خریداران بسیاری از بین لوکس‌سواران، طرفداران محیط زیست و عاشقان تکنولوژی بیابد. اتفاقی خوشایند که نبوغ تویوتا در طراحی یک محصول متفاوت را به خوبی نشان می‌دهد.

 

این خودرو با کسب نمره عالی یا (top safety pick plus) از آژانس بیمه ایمنی بزرگراه های آمریکا یک خودروی ۵ ستاره در زمینه حفاظت از سرنشینان است و برخلاف ظاهر نحیفش، خودرویی به شدت مستحکم و پایدار است. در مجموع باید گفت پریوس شکلی امروزی از خودروهای آینده است که برخلاف اجداد خود آلاینده نیستند، انرژی کمتری هدر می دهند و آرامش بالاتری را به سرنشینان خود القا می کنند.

 

همه اینها در نهایت موجب می شود تا پریوس از مقام یک خودروی خاص به محصولی متعادل و معمول برای استفاده روزمره تبدیل شود و فروشی مشابه تویوتا کورولا، هیوندای الانترا و محصولاتی از این دست را رقم بزند. 

 

  • 16
  • 7
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش