جمعه ۱۵ تیر ۱۴۰۳
۱۵:۲۴ - ۰۹ آذر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۹۰۲۳۳۰
دنیای خودرو

مقایسه بوگاتی شیرون با بوگاتی ویرون

بوگاتی شیرون و بوگاتی ویرون,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو
با معرفی بوگاتی شیرون (Bugatti Chiron) در سال ۲۰۱۶ میلادی، بالاخره جانشین مناسبی برای ابرخودروی بوگاتی ویرون (Veyron) معرفی شد. 

در سال ۲۰۱۶ میلادی شرکت فرانسوی بوگاتی با اعلام خاتمه تولید خودروی افسانه‌ای بوگاتی ویرون ، نمونه جدید با نام بوگاتی شیرون را معرفی نمود که با بهینه سازی‌های دینامیکی و ظاهری، توانایی ادامه راه بوگاتی ویرون و حفظ روند ثبت رکوردهای خارق العاده این خودرو را داشت.

 

بوگاتی ویرون (Bugatti Veyron)

بوگاتی ویرون یک ابرخودروی مسابقه ای موتور وسط بوده که توسط شرکت خودروسازی بوگاتی، یکی از زیر مجموعه های گروه خودروسازی فولکس واگن (Volkswagen) آلمان در سال ۲۰۰۵ میلادی طراحی و ساخته شد. این خودرو با ظاهر بسیار زیبا و با تکیه بر توانایی های فوق العاده دینامیکی خود توانست تمامی رکوردهای دنیای اتومبیل را جابجا کرده و لقب سریع ترین خودروی جهان را به خود اختصاص داد. در سال ۲۰۱۱ نیز یک نسخه بهینه سازی شده از این خودرو با نام بوگاتی ویرون سوپر اسپرت معرفی شد که از توانایی‌های فنی بالاتری نسبت به نمونه عادی سود می‌برد.

 

بوگاتی شیرون و بوگاتی ویرون,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

 

بوگاتی شیرون (Bugatti Chiron)

پس از سلطه ۱۰ ساله بوگاتی ویرون در دنیای ابرخودروهای جهان شرکت بوگاتی در سال ۲۰۱۶ میلادی و در نمایشگاه خودروی ژنو ۲۰۱۶  نمونه جدیدی را معرفی نمود که هم از لحاظ ظاهری و هم از لحاظ توانایی های دینامیکی بر بوگاتی ویرون برتری داشت. بوگاتی شیرون که بر اساس نام یکی از رانندگان افسانه‌ای این شرکت لوئی شیرون (Louis Chiron) نامگذاری شده بود اولین بار در سال ۱۹۹۹ میلادی به عنوان یک خودروی مفهومی و با نام شیرون ۱۸/۳ معرفی شد. این خودرو توسط طراح مشهور و بنام ایتالیایی فابریزیو جیوجیارو (Fabrizio Giugiaro) و مدیر شرکت طراحی آیتال دیزاین (Italdesign) طراحی شد.

 

بوگاتی شیرون و بوگاتی ویرون,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

 

مقایسه بوگاتی شیرون با بوگاتی ویرون

هرچند این دو خودرو تفاوت عمری نزدیک به یک دهه دارند، اما با توجه به توانایی های بسیار بالای هر دو نمونه، مقایسه این دو ابر خودرو موضوعی بسیار جذاب خواهد بود که در این نوشته به صورت بخش به بخش و مجزا به بررسی آن خواهیم پرداخت.

 

طراحی ظاهری

با وجود اینکه بوگاتی شیرون از لحاظ طراحی یک نسخه به روز شده و پیشرفته از بوگاتی ویرون به حساب می آید، اما در بسیاری از بخش ها شاهد تغییراتی در آن هستیم. به عقیده بسیاری از منتقدین شرکت فرانسوی بوگاتی با توجه به فاصله یک دهه‌ای مابین معرفی بوگاتی ویرون و بوگاتی شیرون زمان کافی برای ارائه یک طراحی جذاب تر و انقلابی تر در هر دو بخش نمای ظاهری و موتور و پیشرانه را داشت. اما شرکت بوگاتی با اعلام این موضوع که هدف از طراحی بوگاتی شیرون تداعی فرم طراحی بوگاتی ویرون است، به این موضوع خاتمه داد.

 

بوگاتی شیرون و بوگاتی ویرون,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو
بوگاتی شیرون و بوگاتی ویرون,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

 

در مقایسه بوگاتی شیرون با بوگاتی ویرون از بخش طراحی ظاهری می‌توان گفت که المان‌های کلیدی مانند جلو پنجره به شکل نعل اسب، چراغ های جلویی باریک، در موتور به شکل حرف V لاتین، ورودی‌های هوای جلویی و جانبی و فرم کلی تخت و چسبیده به زمین در هر دو خودرو تقریبا ثابت و بدون تغییر مانده است. اما با توجه به پیشرفت تکنولوژی، سیستم های استفاده شده در این خودرو مدرن‌تر طراحی شده است.

 

چراغ‌های جلویی  چهارگانه بوگاتی شیرون از لامپ‌های LED سود برده و  با باریک‌تر شدن ورودی‌های هوا، نمایی عریض‌تر به این خودرو بخشیده است. سپر جلویی با وجود طراحی مشابه به شکل V نسبت به بوگاتی ویرون ، اندکی کوتاه‌تر از قبل شده و به جای امتداد تا بخش بالایی سپر جلویی، تا بخش بالایی جلو پنجره ادامه پیدا می‌کند.

 

در مقایسه بوگاتی شیرون با بوگاتی ویرون در بخش طراحی جانبی نیز می‌توان گفت که فرم کلی طراحی تقریبا ثابت بوده و تنها تفاوت استفاده از بخش C شکل موجود در بوگاتی شیرون بوده که با نام Bugatti Line شناخته شده و قسمت راننده را از سایر بخش‌های خودرو متمایز می کند. این قوس زیبا از ستون A خودرو آغاز شده و با یک انحنا به خط سقف رسیده و در ادامه تا بخش پایینی درها و نزدیک به رکاب و چرخ‌ها جلویی امتداد پیدا می‌کند.

 

در مقایسه بوگاتی شیرون با بوگاتی ویرون در بخش عقبی می‌توان گفت که نمای پشتی بوگاتی شیرون بسیار جذاب‌تر و وحشی‌تر از بوگاتی ویرون بوده و چراغ‌های عقبی چهارگانه مدور بوگاتی ویرون با یک نوار باریک از لامپ‌های LED جایگزین شده اند که این امر کمک شایانی به هرچه عریض‌تر دیده شدن این خودرو دارد. خروجی‌ها هوای بخش عقبی نیز طراحی جذاب‌تری داشته و در مجموع نمای اسپرت‌تر را برای بوگاتی شیرون به وجود می‌آورد.

 

در مجموع و در مقایسه بوگاتی شیرون با بوگاتی ویرون می‌توان گفت که بوگاتی شیرون با استفاده از ابزارهایی مانند لامپ‌های LED در چراغ‌های جلویی و عقبی و همچنین طراحی بهتری ورودی‌ها و خروجی‌های هوا و فرم C شکل بخش حانبی، نمایی اسپرت‌تر از بوگاتی ویرون داشته و همچنین سازگاری بیشتری با قوانین علم آئرودینامیک دارد.

 

طراحی داخلی

برخلاف طراحی خارجی، بوگاتی شیرون از لحاظ طراحی داخلی و کابین مورد یک بازطراحی اساسی قرار گرفته و نمایی بسیار مدرن تر و زیباتر به خود گرفته است. به غیر از خروجی‌های با آرایش عمودی سیستم تهویه مطبوع و داشبورد یک تکه و سرتاسری که تا درها ادامه پیدا می‌کند، تمامی اجزای کابین بوگاتی شیرون از نو طراحی شده‌اند.

 

به طور کلی می‌توان برتری کابین بوگاتی شیرون را در سه بخش شرح داد:

بخش باریک و کشیده وسطی داشبورد که ابزار کنترلی به همراه درجه‌ها نمایشگر کوچک بر روی آن قرار گرفته و نمایی مانند تیغه چاقو دارد که با استفاده از فیبر کربن در ساخت آن، نمایی مانند خودروهای مسابقه به بوگاتی شیرون بخشیده است.

 

طراحی جدید و بسیار زیبای غربیلک فرمان که با گذر از طراحی ساده نمونه موجود در بوگاتی ویرون و استفاده از بخش پایینی صاف و استفاده از ابزار و ادوات مدرن کنترلی، نمایی بسیار مدرن به آن بخشیده است.

 

استفاده از صفحه نمایشگرهای دیجیتال در بخش صفحه پشت آمپر و عقربه‌ها نمایشگر اطلاعات خودرو که علاوه بر نمایش اطلاعات به بهترین شکل و زیباترین فرم ممکن، قابلیت استفاده از سیستم ناوبری ماهواره‌ای را نیز برای راننده فراهم می‌کند.

 

بوگاتی شیرون و بوگاتی ویرون,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو
بوگاتی شیرون و بوگاتی ویرون,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

 

هر دو خودروی بوگاتی شیرون و بوگاتی ویرون با توجه به ماهیت فوق لوکس بودن امکانات و گزینه های نامحدودی را در اختیار خریداران قرار داده و مشتریان این دو ابرخودرو قادر به سفارش ادوات و اثاثیه داخلی به هر رنگ و شکل دلخواه را دارند.

 

اما در مجموع و در مقایسه بوگاتی شیرون با بوگاتی ویرون در بخش طراحی داخلی و کابین می‌توان گفت که بوگاتی شیرون با استفاده از هنر طراحی و استفاده از تجهیزات مدرن و لوکس، فضایی بسیار مجلل در حد و اندازه‌ها نمونه‌های رولزرویس را در قالب یک خودروی مسابقه‌ای برای راننده و سرنشین فراهم نموده است.

 

موتور و پیشرانه

هر دو خودروی موردنظر ما در این نوشته از پیشرانه‌هایی غول آسا برای تولید نیرو استفاده کرده که موجب فراهم شدن قابلیت‌هایی بسیار بالا برای آنها شده است. میزان تولید نیرو و گشتاور در بوگاتی شیرون اندکی بالاتر از بوگاتی ویرون بوده و بر اساس اعلام شرکت سازنده، بوگاتی شیرون در زمانی کمتر از ۲.۵ ثانیه از حالت سکون به سرعت ۱۰۰ کیلومتر در ساعت خواهد رسید. در مورد حداکثر سرعت نیز شاهد افزایشی در حدود ۳ مایل در ساعت بوده و بنا بر اعلام شرکت سازنده، بوگاتی شیرون توانایی رسیدن به حداکثر سرعت ۲۶۱ مایل در ساعت (معادل ۴۲۰ کیلومتر در ساعت) در برابر حداکثر سرعت ۲۵۸ مایل در ساعت (معادل ۴۱۵ کیلومتر در ساعت) را دارد.

 

بوگاتی شیرون و بوگاتی ویرون,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو
بوگاتی شیرون و بوگاتی ویرون,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

 

موتور بوگاتی ویرون یک نمونه ۱۶ سیلندر خورجینی (W) به حجم ۸ لیتر است که توانایی تولید نیرویی برابر با ۹۸۶ اسب بخار و حداکثر گشتاور تولیدی ۹۲۱ پاوند بر فوت (معادل ۱۲۴۸ نیوتون متر) را دارد. این ارقام در بوگاتی ویرون سوپر اسپرت بیشتر بوده و این خودرو توانایی تولید نیرویی برابر با ۱.۱۸۲ اسب بخار و حداکثر گشتاور تولیدی برابر با ۱.۱۰۶ پاوند بر فوت (معادل ۱.۵۰۰ نیوتون متر) را دارد. این نیرو توسط یک جعبه دنده ۷ سرعته اتوماتیک به هر چهار چرخ خودرو (AWD) منتقل می شود.

 

موتور بوگاتی شیرون نیز یک نمونه مشابه ۱۶ سیلندر خورجینی به حجم ۸ لیتر بوده اما با بهینه سازی‌ها انجام شده بر روی آن عملکردی خارق العاده داشته و توانایی تولید نیرویی معادل ۱.۴۷۹ اسب بخار و حداکثر گشتاور تولیدی برابر با ۱.۱۸۰ پاوند بر فوت (معادل ۱.۶۰۰ نیوتون متر) را دارد. نیروی تولیدی این موتور قدرتمند نیز توسط یک جعبه دنده ۷ سرعته اتومانیک به هر چها چرخ منتقل می‌گردد

 

در مجموع و در مقایسه بوگاتی شیرون با بوگاتی ویرون عملکرد نمونه جدید از هر لحاظ بالاتر از نمونه قدیمی بوده که با توجه به پیشرفت تکنولوژی در طی ۱۰ سال گذشته امری طبیعی به حساب آمده و هدف این شرکت در رقابت با تولیداتی مانند هنسی ونوم جی تی (Hennessey Venom GT) و کوئنیگزگ (Koenigsegg) با سرعت و قدرت بسیار بالا را بر آورده خواهد کرد.

 

تاثیر بر بازار

با معرفی بوگاتی ویرون در سال ۲۰۰۵ میلادی، صنعت خودرو با واژه جدیدی با نام Hypercar آشنا شد. این خودرو عملکردی فراتر از تمامی نمونه‌های تولید شده تا به آن زمان داشت و با استفاده از یک موتور غول آسای ۸.۰ لیتری ۱۶ سیلندر مجهز به ۴ توربوشارژر، نیرویی رویایی معادل ۹۸۶ اسب بخار و گشتاوری دست نیافتی برابر با ۱.۲۴۸ نیوتون متر را تولید کرده و توانایی رسیدن به سرعتی بالاتر از ۲۵۰ مایل در ساعت (معادل ۴۰۲ کیلومت در ساعت) را داشت و برای رسیدن به سرعت ۱۰۰ کیلومتر در ساعت از حالت سکون به زمانی کمتر از ۳ ثانیه نیاز داشت. طراحی ظاهری و بدنه نیز فراتر از زمان بود و نمایی از خودروهای ابرقهرمانان کتاب های مصور را به نمایش می گذاشت. علاوه بر این بوگاتی ویرون برخلاف سایر خودروهای مسابقه‌ای با قابلیت های فنی بالا، از کابینی لوکس و مجلل نیز سود می برد که این خودرو را به یک نمونه فراموش نشدنی و جاودانه تبدیل کرد.

 

بوگاتی شیرون و بوگاتی ویرون,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

 

بوگاتی ویرون با توجه به ویژگی‌ها ذکر شده تاثیر بسیار شگرفی بر بازار داشت و حتی توانست حضور خودرویی مانند فراری FXX را که بر اساس فراری انزو (Ferrari Enzo) ساخته شده بود را کم رنگ سازد. اما بزرگترین دستاورد بوگاتی ویرون ثبت نام آن به عنوان سریع‌ترین خودروی تولیدی جهان در کتاب رکوردهای گینس (Guinness) بود. رکوردی که شاهد افزاشی ۲۴ مایلی (معادل ۳۸ کیلومتری) در زمان اولین ارائه و ۲۸ مایلی (معادل ۴۵ کیلومتر) در گونه بوگاتی ویرون سوپراسپرت بود که توانست بیش از یک دهه پایدار مانده و طولانی ترین زمان جابجایی یک رکورد در صنعت اتومبیل سازی پس از دهه ۱۹۵۰ میلادی را نیز به خود اختصاص دهد.

 

هرچند بوگاتی شیرون در تمامی زمینه ها اعم از قدرت موتور و پیشرانه، طراحی ظاهری و امکانات و تجهیزات قدرتمندتر بوده و در مقایسه بوگاتی شیرون و بوگاتی ویرون در مکانی بالاتر قرار می گیرد اما از لحاظ تاثر بر بازار به هیچ نتوانسته موفقیت بوگاتی ویرون را تکرار نماید. این عدم موفقیت به دلیل انتظارهای بسیار بیشتر از این خودرو بوده و منتقدان با توجه به سابقه شرکت بوگاتی و گذشت زمانی بیش از یک دهه انتظار خودروی شگفت انگیزتری از بوگاتی شیرون را داشتند. به همین دلیل و با وجود سرعت بالاتر و قدرت و شتاب بیشتر، شوک وارده بوگاتی شیرون به بازار بسیار کمتر از بوگاتی ویرون بوده و در مقایسه بوگاتی شیرون با بوگاتی ویرون در این بخش بوگاتی ویرون گوی سبقت را از فرزند خود می رباید.

 

بوگاتی شیرون و بوگاتی ویرون,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

 

اما تمامی این نکات ناقض توانایی ها و قدرت بوگاتی شیرون نبوده و این خودرو در حال حاضر در کنار خودروهایی مانند کوئنیگزگ رگرا (Regera)، فورد جی تی، پاگانی (Pagani) و یا لیکان (Lykan) در جمع بهترین و سریع ترین خودروهای جهان قرار دارد.

 

مقایسه بوگاتی شیرون با بوگاتی ویرون : سخن آخر

در مقایسه بوگاتی شیرون و بوگاتی ویرون و در مجموع تمامی بخش ها میتوان بوگاتی شیرون را با توجه به مواردی مانند قدرت بالاتر، سرعت و شتاب بیشتر، طراحی ظاهری جذاب تر و کابین مجهزتر بدون شک نمونه برتر خواهد بود. اما این یک مساله طبیعی بوده و همیشه خودروها و نسل های جدید از توانایی ها و ویژگی‌هایی بالاتر از پیشینیان خود سود می برند. مهمترین مساله این است که افسانه بوگاتی ویرون با بوگاتی شیرون ادامه پیدا خواهد کرد و این خودرو وارد جدال ابرخودروهای اسپرت جهان خواهد شد.

 

بوگاتی شیرون و بوگاتی ویرون,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

 

در مقایسه بوگاتی شیرون با بوگاتی ویرون در یک جمله می توان گفت که بوگاتی شیرون از هر لحاظ نمونه بهتری نسبت به رقیب خود بوده ولی به هیچ عنوان تاثیرگذاری بوگاتی ویرون را در بازارهای خودروهای سوپر اسپرت جهان نخواهد داشت.

 

مقایسه بوگاتی شیرون با بوگاتی ویرون در یک نگاه

 

 

 بوگاتی ویرون ۱۶.۴بوگاتی ویرون ۱۶.۴ سوپر اسپرتبوگاتی شیرون
طول (mm)۴.۴۶۲۴.۴۶۲۴.۵۴۴
عرض (mm)۱.۹۸۸۱.۹۸۸۲.۰۳۸
ارتفاع (mm)۱.۲۰۴۱.۱۹۰۱.۲۱۲
فاصله دو محور (mm)۲.۷۱۰۲.۷۱۰۲.۷۱۱
حجم موتور (سی سی)۷.۹۹۳۷.۹۹۳۷.۹۹۳
تعداد سیلندر۱۶ خورجینی۱۶ خورجینی۱۶ خورجینی
قدرت تولیدی (اسب بخار)۹۸۶۱.۱۸۲۱.۴۷۹
حداکثر گشتاور (نیوتون متر)۱.۲۴۸۱.۵۰۰۱.۶۰۰
جعبه دنده۷ سرعته اتوماتیک DSG۷ سرعته اتوماتیک DSG۷ سرعته اتوماتیک DSG
سیستم انتقال قدرتچهار چرخ (AWD)چهار چرخ (AWD)چهار چرخ (AWD)
شتاب ۰ تا ۱۰۰ (ثانیه)۲.۵۲.۴۲.۳
حداکثر سرعت (کیلومتر در ساعت)   
مصرف سوخت (شهری)۳۲ لیتر۳۳.۶ لیتر۲۹.۵ لیتر
مصرف سوخت (بزرگراهی)۱۵.۶ لیتر۱۵.۶ لیتر۱۵.۶ لیتر
مصرف سوخت (میانگین)۲۵.۵ لیتر۲۶.۵ لیتر۲۳.۵ لیتر
قیمت پایه در بازارهای جهانی (میلیارد تومان)۹۹.۵۱۱.۵

 

یاور قاسمی

  • 180
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۱۲
غیر قابل انتشار: ۱۶
جدیدترین
قدیمی ترین
خخخخخخیییییییییییلللللللللللللییییییییییی ععععععععععععاااااااااااللللللللللللیییییییییییی
خخخخخخیییییییییییللل...
عااااااااااااااااااالیییییییییییی
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش