شنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۳
۱۳:۰۸ - ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۲۰۵۶۸۱
دنیای خودرو

ویژگی «پیل سوختی متانول» در خودروی اسپرت «RG ناتالی» گامپرت

خودرو RG,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

شرکت گامپرت آی‌ویز از جدیدترین خودروی اسپرت الکتریکی با نام RG ناتالی رونمایی کرده است که از فناوری انقلابی پیل سوختی متانول برای تامین برق باتری‌ها، بهره می‌برد.

 

شما واقعا می‌توانید هیجان رولند گامپرت ۷۳ ساله را در طرز نگاهش احساس کنید؛ پیرمردی که تجارب زیادی در حرفه شگفت‌انگیزش آموخته است، اما به نظر می‌رسد که در جدیدترین تجربه‌اش هنوز کمی درمانده و متحیر باشد. مدیر سابق آئودی موتوراسپرت، سازنده خودروی سوپراسپرت و دارنده رکورد پیست نوربرگ‌رینگ آلمان با خودروی مسابقه‌ای آپولو (Apollo) از جمله سوابق برجسته رولند گامپرت هستند. در تلاش برای معرفی جدیدترین محصول شرکت خود، گامپرت از خبرنگاران و روزنامه‌نگاران برای حضور در استودیویی کوچک در اینگولشتات آلمان دعوت کرد. 

 

خودرو RG,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

در تماس‌ اولیه با گامپرت، صحبت از یک خودروی اسپرت و الکتریکی جدید شده است. خودروی برقی با حمایت شرکت تازه تاسیس گامپرت آی‌ویز (Gumpert Aiways) در چین تولید می‌شود. جدیدترین محصول این شرکت در نمایشگاه خودروی پکن به نمایش گذاشته شد و گامپرت قصد دارد که از طرح انقلابی خود در صنعت خودرو با خبرنگاران صحبت کند. طرحی که اگر موفق شود، می‌تواند انقلاب بزرگی در زمینه خودروی هیبریدی و الکتریکی ایجاد کند. 

 

خودرو RG,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

جدیدترین خودروی اسپرت گامپرت آی‌ویز، ناتالی (Nathalie) نام دارد و با رنگ بنفش به بازار عرضه خواهد شد. طول خودرو کمی بیش‌تر از ۴ متر (۴.۲۶۷۲ متر) است و شبیه یک خودروی عضلانی متعلق به سال ۲۰۳۰ به نظر می‌رسد. اگر از نزدیک و با دقت به خودروی برقی ناتالی نگاه کنید، نشانه‌های زیادی از خودروی مفهومی آئودی اسپرت کواترو (Audi sport Quattro) در آن خواهید دید که چند سال پیش رونمایی شد. 

 

شریک قدرتمند از چین

رولند گامپرت، ۳۵ سال از دوران طلایی خود را با شرکت آئودی گذراند؛ او هرگز به طور کامل از ارباب حلقه‌ها جدا نخواهد شد. در سال ۱۹۹۸، گامپرت به عنوان عضو هیئت مدیره در زمینه فروش و بازاریابی به چین رفت و در آنجا شبکه‌ی فروش آئودی را با یک شریک محلی تاسیس کرد؛ این شریک یکی از دوستان گامپرت به نام آقای فو بود. در حال حاضر آن‌ها با هم شرکت جدیدی برای ساخت خودروهای اسپرت الکتریکی تاسیس کرده‌اند؛ شرکتی در شانگهای که آی‌ویز (Aiways) نامیده می‌شود. اگرچه نامیدن این شرکت به عنوان یک استارتاپ در حوزه خودرو کمی دستکم گرفتن گامپرت آی‌ویز است، اما اگر هر کسی سرمایه‌ای حدود ۱.۸ میلیارد دلار داشته باشد؛ می‌تواند دست به چنین مخاطره‌ای بزند.

 

خودرو RG,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

گامپرت به عنوان مدیر محصول آی‌ویز عمل می‌کند و از هیچ تلاشی برای بهبود وضعیت این شرکت دریغ نمی‌کند. از سال ۲۰۱۹ تعداد انواع خودروهای الکتریکی مانند شاسی‌بلند، اتوبوس، لیموزین و خودروهای کوچک در سطح جهان افزایش چشم‌گیری می‌یابد. گامپرت آی‌ویز پلت‌فرمی برای هشت مدل مختلف خودرو طراحی کرده است که با فراهم شدن امکانات تولیدی در آینده نزدیک، این شرکت می‌تواند تا ۳۰۰،۰۰۰ خودرو در سال مونتاژ کند.

 

سیستم محرکه انقلابی

با این حال، محصول پرچم‌دار آی‌ویز از آلمان می‌آید و باید از سال ۲۰۱۹ تولید شود. خودروی الکتریکی RG ناتالی (RG برگرفته از حروف اول نام رولند گامپرت) دارای یک ایده انقلابی در صنعت خودرو است و از سال ۲۰۱۹ می‌تواند وارد بازار شود. از این جهت طرح گامپرت آی‌ویز انقلابی است که خودروی الکتریکی RG ناتالی از پیل سوختی متانول استفاده می‌کند. در حقیقت راننده الکل (متانول) خالص در داخل باک خودروی هیبریدی می‌ریزد و این سوخت تا دمای بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ درجه سانتی‌گراد گرم می‌شود. دی‌اکسید کربن بخار خواهد شد و آن‌چه باقی می‌ماند هیدروژن است که از طریق پیل سوختی برای تولید جریان برق مورد استفاده قرار می‌گیرد. هیچ شخص یا شرکتی تاکنون این کار را انجام نداده است و چنین ایده‌ای اولین بار مطرح می‌شود.

 

خودرو RG,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

اما این طرح مزایایی نیز دارد؛ اولین مزیت استفاده از پیل سوختی متانول این است که پروسه‌های شارژ طولانی مدت به طور کامل حذف می‌شوند. البته این پروسه‌ها را می‌توان با استفاده از یک خودروی مجهز به پیل سوختی هیدروژن معمولی حذف کرد، اما سیستم گامپرت در این‌جا به زیرساخت پیچیده برای مخزن و طراحی آن نیاز ندارد. در واقع هر ایستگاه پمپ بنزینی می‌تواند در طی یک شب، پمپ مخصوص متانول را نیز نصب و راه‌اندازی کند. فرآیند سوخت‌گیری متانول با خودروهای بنزینی معمولی تفاوتی ندارد و در عوض هزینه مصرف متانول تقریبا یک سوم هزینه بنزین است. استفاده از سیستم سوخت‌رسانی نامتعارف به خودروی هیبریدی و الکتریکی RG ناتالی، امکان دست‌یابی به محدوده رانندگی قابل توجهی می‌دهد.

 

رولند گامپرت می‌گوید:

این محصول هیبریدی به شیوه‌ای که خودروهای برقی کلاسیک کار می‌کنند و دیگران فکر می‌کنند، عمل نخواهد کرد. با این خودروها می‌توان ۲۰۰ تا ۳۰۰ کیلومتر رانندگی کرد ولی پس از طی این مسافت، خودروی برقی متوقف می‌شود چون باتری خالی شده است. این امر با آزادی راننده کمی تناقض دارد و به همین علت من از ژنراتور مخصوص خود استفاده می‌کنم که محدوده رانندگی خودرو به حداقل ۶۰۰ کیلومتر می‌رسد و اگر به شیوه‌ای اقتصادی و با صرفه‌جویی زیاد رانندگی کنم، شعاع حرکتی حتی به ۱۲۰۰ کیلومتر نیز خواهد رسید. چرا هیچ کدام از خودروسازان عمده و مطرح جهانی این ایده ساده و خلاقانه را مطرح نمی‌کنند؟ به نظر من چون که آن‌ها به اندازه کافی فکر نکردند.  

 

خودرو RG,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

خودروی هیبریدی RG ناتالی بر اساس قاب لوله‌ای ساخته شده و از بدنه فیبر کربن برای کاهش وزن استفاده می‌کند. پیل سوختی در جلو قرار دارد و باتری‌های T شکل در کف خودرو توزیع می‌شوند. فضای داخلی بسیار اسپرت، مدرن، خالص و مینیمالیستی به نظر می‌رسد که با مجموعه‌ای از نمایشگر و مواد درجه یک تزئین شده است. خودروی الکتریکی RG ناتالی دو سرنشینه است و وزن آن به کمتر از ۱۶۰۰ کیلوگرم می‌رسد؛ توزیع وزن بین محور جلو و عقب نیز ۵۵:۴۵ است.

 

حرکت خودرو توسط چهار موتور الکتریکی چرخ-هاب تامین می‌شود، یعنی در واقع به ازای هر چرخ یک موتور الکتریکی هاب به کار گرفته خواهد شد. در این صورت هر کدام از موتورهای قدرتی بین ۱۰۰ تا ۱۰۷ اسب بخار ارائه می‌دهند و عملکرد کل سیستم رقمی بین ۴۲۰ تا ۴۳۰ اسب بخار خواهد بود. در مقایسه با دیگر خودروهای سوپراسپرت برقی مانند خودروی مفهومی ریمک ۲ با ۱۹۱۸ اسب بخار قدرت یا Nio EP9 با ۱۳۶۰ اسب بخار، خودروی الکتریکی RG ناتالی بسیار ضعیف به نظر می‌رسد. با این حال، قیمت پیشنهادی سازنده برای خودروی الکتریکی RG ناتالی حتی کسری از قیمت چند هزار دلاری (حدود ۳۶۶،۰۰۰ تا ۶۱۰،۰۰۰ دلار) این محصولات نمی‌شود.

 

به همین دلیل نیز گامپرت اعتمادبنفس بسیار بالایی در معرفی خودروی برقی RG ناتالی دارد و آن را یک محصول اسپرت بسیار فوق‌العاده می‌داند. اگرچه قدرت تولیدی این خودرو خیلی زیاد نیست، اما در عوض گشتاور تولیدی سیستم محرکه الکتریکی به ۱۰۰۰ نیوتن‌متر می‌رسد که نشان می‌دهد از گشتاور بالایی برخوردار است. گامپرت با اشاره به دیگر مشخصات و مزیت‌های خودروی الکتریکی RG ناتالی، از شتاب مناسب و مرکز جرم پایین آن به عنوان عوامل مفیدی یاد می‌کند.

 

خودروی هیبریدی RG ناتالی برای رسیدن به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت، تنها به زمانی کمتر از ۲.۵ ثانیه نیاز دارد. بیشینه سرعت خودروی الکتریکی نیز به ۳۰۰ کیلومتر بر ساعت می‌رسد که با توجه به قدرت سیستم محرکه برقی بسیار مناسب است. گامپرت آی‌ویز از چهار چرخ متحرک به جای سیستم چهار چرخ محرک برای خودروی هیبریدی RG ناتالی بهره می‌برد. با این تفاوت که دیگر نیازی به دیفرانسیل کلاسیک وجود ندارد و همه چیز در سیستم توزیع برداری گشتاور خلاصه می‌شود. علاوه بر این، خودروی RG ناتالی جعبه دنده هم ندارد و موتورهای الکتریکی آن با حداکثر ۱۵،۰۰۰ دور بر دقیقه چرخش می‌کنند و نسبت دنده ثابتی دارند. سیستم تعلیق خودرو نیز شامل تعلیق مک‌فرسون در جلو و تعلیق دوجناغی در محور عقب می‌شود. 

 

گامپرت می‌گوید:

از نظر ارزش‌های اسپرت، این خودروی الکتریکی بسیار عالی و در حد نهایی است و ما نیز قصد داریم آن را به پیست نوربرگ‌رینگ نوردشلیف ببریم. من فکر می‌کنم که می‌توانیم در آن‌جا عملکرد خوبی از خود نشان دهیم. من سالهاست که رکورد جهنم سبز اروپا را برای خودروهای تولیدی در اختیار دارم که با خودروی آپولو بود. این بار نیز احتمالا رکورد ۷ دقیقه و ۱۱ ثانیه‌ای که در سال ۲۰۰۹ ثبت کردم، باید به راحتی توسط خودروی برقی RG ناتالی شکسته شود.

 

خودرو RG,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

رانندگی با نمونه اولیه RG ناتالی

برای اولین بار رانندگی کوتاهی با خودروی هیبریدی گامپرت RG ناتالی انجام شد. با این وجود تنها دو موتور الکتریکی از مجموع چهار موتور خودروی برقی فعال بودند و خودرو نیز عملکرد مناسبی داشت. هرچند که قصد خبرنگار موتوروان از رانندگی با این خودروی الکتریکی آزمایش سرعت نبود، اما با توجه به استفاده از دو موتور الکتریکی توانست از عهده آزمایش برآید. در اطراف محوطه استودیو و خیابان‌های اطراف رانندگی کوتاهی انجام شد ولی هیچ‌گاه به سرعتی بیش‌تر از ۷۰ تا ۸۰ کیلومتر بر ساعت نرسید. اما حتی با نیمی از قدرت خودرو نیز شما می‌توانید احساس کنید که قدرت نهایی چگونه خواهد بود. نیرویی بی‌رحم، خودجوش و فوری که نشان از آینده روشن آن می‌دهد. 

 

گامپرت در مورد خودروی RG ناتالی گفت:

در داخل کابین قطعات آشنایی از مدل قدیمی آئودی TT به چشم می‌خورد. انواع مهار و اهرم تعویض دنده که فقط سه حالت رانندگی ارائه می‌دهد: جلو، خنثی و معکوس. با وجود این انتخاب‌ها، نیازی به گزینه‌های دیگر نیست. تا زمان رونمایی رسمی و ورود به بازار، تمام کارها برای بهبود کیفیت خودروی برقی RG ناتالی انجام خواهد شد. 

 

در عین حال صفحه نمایش کوچک در کنار اهرم تعویض دنده، دائما اعداد را نشان می‌دهد. پیل سوختی تقریبا باتری ۴ کیلووات را به طور مداوم شارژ می‌کند و حتی اگر با تخته گاز برانیم این میزان بیش‌تر نیز خواهد شد. همچنین از طریق ترمز، انرژی زیادی نیز بازیابی می‌شود. اگرچه فقط چند دقیقه با نمونه اولیه و ابتدایی خودروی هیبریدی گامپرت RG ناتالی صرف شد و گرچه گامپرت کمتر از ده ماه از این خودرو استفاده کرده است، اما این پروژه و به ویژه ایده پشت آن بسیار امیدوار کننده به نظر می‌رسد. البته شک‌ و تردیدها در مورد آینده و اقبال بازار خودرو به این ایده وجود دارد و باید تا سال‌های آینده منتظر ماند.

 

خودرو RG,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

چشم‌انداز موفقیت طرح

چه کسی حاضر است هزینه چند هزار دلاری برای یک خودروی ناآشنای الکتریکی و مفهومی قدرتمند جدید بپردازد؟ کدام شرکت شروع به فروش متانول برای ایستگاه‌های پمپ بنزین می‌کند؟ در صورتی که تعداد انگشت‌شماری از این فناوری انقلابی استفاده کنند، چه آینده‌ای در انتظار آن خواهد بود؟ آیا خودروسازان و تولیدکنندگان بزرگ صنعت به ایده جدید و انقلابی گامپرت واکنش مناسبی نشان می‌دهند؟

 

شاید خودروسازان جهانی مجبور شوند که با بهره‌گیری از امکانات خود، ایده گامپرت در مورد پیل سوختی متانول را به موفقیت برسانند؛ البته گامپرت برعکس این موضوع فکر می‌کند و معتقد است که ایده متانول باعث برانگیختن خودروسازان می‌شود و احتمالا آن‌ها مجبور خواهند شد با این طرح و شرکت گامپرت آی‌ویز مبارزه کنند.

 

امیدواریم که استفاده از پیل سوختی متانول و سایر سوخت‌های جایگزین پاک طی سال‌های آینده به موفقیت برسند و بتوانند به عنوان جایگزین سوخت‌های فسیلی رایج شوند. البته سرمایه‌گذاران چینی از چنین طرح‌هایی حمایت می‌کنند و همین احتمال موفقیت طرح گامپرت را افزایش می‌دهد. تا شهریور ماه امسال از اولین نمونه کامل خودروی هیبریدی و الکتریکی RG ناتالی مجهز به فناوری پیل سوختی متانول رسما رونمایی می‌شود و تا آن زمان نیز تست کامل خودرو به پایان می‌رسد. گامپرت امیدوار است که بتواند فرآیند تولید، بازاریابی و فروش این خودرو و فراگیر شدن فناوری پیل سوختی متانول را طی سال‌های آتی نظاره‌گر باشد.

 

 

 

  • 19
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش