به گزارش عصر ایران، مدتی قبل به معرفی مدل دی۶۰ از برند چینی مکسوس پرداختیم. همانطور که در مطلب مذکور نیز اشاره شد؛ مکسوس در واقع زندگی دوباره شرکت LDV متعلق به کمپانی لیلاند داف انگلیس است که با توجه به رکود اقتصادی و مشکلات مالی در سال ۲۰۰۹ ورشکسته شده(تاسیس ۱۹۹۳) و سرانجام توسط سایک موتور خریداری شد. چینی ها LDV را احیا کرده و خط تولید آنرا دوباره فعال کردند. عنوان برند مکسوس نیز از تنها محصول این کمپانی انگلیسی پیش از ورشکستگی، گرفته شده که یک ون به همین نام بود. البته گروهی از محصولات این خط تولید همچنان با نام LDV در برخی بازارها مانند استرالیا عرضه می شوند؛ یعنی سایک باتوجه به بازار هدف از هر دو برند استفاده می کند.
اداره کنندگان مکسوس تلاش دارند تا در زمینه تولید؛ چیزی متفاوت از سایر خودروهایی باشند که با نام محصول چین در بازارهای مختلف عرضه می شوند. به همین دلیل در زمینه طراحی سرمایه گذاری بیشتری داشته اند.
در مطلب امروز سراغ یکی دیگر از محصولات شاسی بلند مکسوس با نام دی۹۰ می رویم که در بازار استرالیا با نام LDV D90عرضه می شود.
نمای ظاهری
دی۹۰ در کلاس اس یو وی فول سایز قرار می گیرد بنابراین با یک خودروی درشت اندام سر و کار خواهیم داشت. تولید این محصول از سال ۲۰۱۷ تا کنون ادامه دارد.
در طراحی آن و در نمای جلو اولین چیزی که نظر بیننده را به خود جلب می کند؛ گریل(جلوپنجره) بزرگی است که تقریبا بیشتر فضای این قسمت را به خود اختصاص داده است. این گریل طراحی ۸ ضلعی دارد و لوگوی بزرگ مکسوس نیز در قلب آن جای گرفته است. سطح گریل بافت جالبی دارد که با انعکاس نور نمای جذابی به خود می گیرد. اطراف آن نیز یک فریم کرومی مشاهده می شود که این قسمت را هر چه بیشتر در مسیر دید بیننده قرار می دهد. البته این محصول در بازارهای مختلف با دو گریل متفاوت دیده می شود که مورد دوم دارای سه ردیف خط موازی کرومی است.
کارشناسان خودرو طراحی گریل دی۹۰ را مشابه با فورد اندیور می دانند.
بامپر(سپر) یکپارچه به علت بزرگی گریل تنها محدود به مه شکن های جانبی و هواکش های اطراف آن شده است. چراغ های جلو طراحی ساده اما مناسبی دارند که در مجموع به همراه سایر عناصر منظره زیبایی را در نمای جلوی خودرو ایجاد کرده اند.
به فرمولی که اشاره شد باید هودلاین ها یا خط های روی درپوش موتور را نیز اضافه کنیم که نمایی عضلانی را در آن قسمت ایجاد کرده و بر جذابیت های ظاهری دی۹۰ افزوده است. دی۹۰ در این قسمت شباهت هایی به اینفینیتی کیو اکس۸۰ دارد.
در نمای جانبی مکسوس و در همان لحظه اول ملاقات! دو مورد آزار دهنده ذهن مخاطب را درگیر خود می کند! یکی طول کم فندر(گلگیر) جلو و فضایی که به موتور اختصاص داده شده و دیگری اندازه کوچک چرخ ها برای مدل پایه این خودرو! دی۹۰ در مدل پایه با رینگ ۱۷ اینچی ارائه می شود و گرانترین تریم با نمونه ۲۱ اینچی.
بخش های کرومی در آینه بغل، دستگیره درها، انتهای فندرهای جلو، بخش پایینی نوار شیشه ها و رکاب از جمله ویژگی های نمای جانبی مکسوس دی۹۰ هستند.
در این قسمت نیز شباهت هایی با تویوتا فورچونر مشاهده می شود.
دی۹۰ روی "فریم شاسی" پیکاپ تی۶۰ مکسوس توسعه یافته است که مدتی قبل در گروه خودروی عصر ایران یکی از اعضا خانواده پیکاپ این گروه خودروسازی را مورد بررسی قرار دادیم. مکسوس دی۹۰ برابر با ۵۰۰۵ میلیمتر طول، ۱۹۳۲ میلیمتر عرض و ۱۸۷۵ میلیمتر ارتفاع دارد. فاصله بین محورها نیز ۲۹۵۰ میلیمتر است.
در نمای عقب همه چیز ساده و به دور از غافلگیری طراحی شده است. شاید دیفیوزر و قاب کرومی خروجی های اگزوز، مهمترین اتفاق این بخش از طراحی دی۹۰ باشد.
کابین و امکانات هوشمند
با توجه به راهبرد سایک موتور در خط تولید مکسوس؛ انتظار یک کابین باکیفیت از این محصول چیز عجیبی نخواهد بود! بطور کلی در ساخت تجهیزات کابین از مواد دارای بافت نرم استفاده شده که حس خوبی را به سرنشین منتقل می کند. بخش های چرمی با دوخت درشت گزینه ای است که در اکثر خودروهای باکیفیت دنیا و طراحی فضای داخل کابین آنها حضور دارد.
این کابین را می توان یک کپی مستقیم از کمپانی ب ام و دانست برای نمونه در تصویر زیر طراحی کابین ب ام و۵۳۰ آی را مشاهده می کنید:
مکسوس دی۹۰ در تریم های مختلفی ارائه می شود که کاملترین مدل دارای امکاناتی شامل موارد زیر است: مقابل راننده یک نمایشگر دیجیتال ۸ اینچی میان دو نشانگر آنالوگ آمپر قرار گرفته است که اطلاعات مرتبط با خودرو را نمایش می دهد. کمی آنطرف تر در مرکز کنسول یک نمایشگر ۱۲.۳ اینچی لمسی(با پشتیبانی از اپل کارپلی و اندروید اوتو) مشاهده می شود که تنظیمات سیستم سرگرمی بوسیله آن در دسترس قرار می گیرد. ۱۲ اسپیکر استریو، دوربین ۳۶۰ درجه، سقف پانورامیک، گرم کن و سردکن صندلی ها، تنظیم برقی صندلی ها، چرم طبیعی برای قسمت های مختلف، درب صندوق عقب الکتریکی با مکانیسم هوشمند، ۳ پورت یو اس بی، کنترل دمای هوشمند، سوکت برق ۲۲۰ ولت، ترمز اضطراری، کروز کنترل تطبیقی، هشدار خروج از خطوط رانندگی، هشدار برخورد با مانع، دوربین برای مشاهده نقاط کور دید راننده، ۶ حالت مختلف رانندگی، دکمه استارت موتور، ترمز دستی برقی و ...
در تریم های ارزانتر به جای چرم طبیعی از نوع مصنوعی و به جای ۱۲ بلندگو ۶ عدد استفاده شده است.
پیشرانه
در این خودرو از یک موتور ۴ سیلندر ۲ لیتری توربوشارژ با ۲۲۰ اسب بخار خروجی و گشتاور ۳۶۰ نیوتن متر استفاده شده است. دی۹۰ باتوجه به تیپ مجهز به سامانه تمام چرخ محرک یا محور عقب است. دی۹۰ بالغ بر ۲ تن وزن دارد اما این پیشرانه در آزمون های رانندگی عملکرد خوبی را به نمایش گذاشته است. وظیفه انتقال نیرو نیز برعهده یک جعبه دنده ۶ سرعته اتوماتیک است.
میزان مصرف سوخت در نمونه مجهز به سامانه چهارچرخ محرک برای حالت ترکیبی برابر با ۱۰.۹ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر گزارش شده است. این آمار برای نمونه محور عقب برابر با ۱۰.۲۱ لیتر است.
مکسوس ۵ ستاره ایمنی آژانس ان اچ تی اس اِی( ادارهی ملی ایمنی ترافیک بزرگراهی آمریکا) را به دست آورده است.
قیمت این محصول در مدل پایه برای بازار چین از ۱۸ هزار دلار آغاز و در کاملترین تریم به ۳۲ هزار دلار می رسد.
این محصول در بازار هند با لوگوی ام جی ارائه می شود.
اخیرا تصاویری از دی۹۰ مدل ۲۰۱۹ ارائه شده که در آلبوم زیر آنرا مشاهده خواهید کرد.
- 39
- 2