بسياري از تاریخ نویسان صنعتی و علاقه مندان خودرو، جیپ را با عنوان نخستین شاسی بلند جهان می شناسند. همچنین مدل تجاری جیپ با اسم CJ- 2A که در سال ۱۹۴۴ توسط شرکت ویلیز (Willys) معرفی شد، نخستین دو دیفرانسیل با کاربری شهری و طبیعت گردی خارج جاده بود که سالها پیش از لندرور و لندکروزر به تولید رسید.
خودرو سازان بزرگ جهان، با سرعتی باورنکردنی در مسیر برقی سازی محصولات حرکت می کنند. با وجود محدودیت های اقتصادی و فنی در ساخت خودروهای تمام الکتریکی، مدل های هیبرید و پلاگین هیبرید با ترکیب پیشرانه های برقي و بنزینی، پاسخگوی نیاز مردم به محصولات کم مصرف و پرقدرت با قیمت منطقی هستند.
جیپ بعنوان یکی از برندهای قدیمی در خودروسازی امریکا، برنامه ی مشخصی برای برقي سازی تمام محصولات خود دارد. این فرایند، با عرضه مدل های هیبرید یا پلاگین هیبرید درکنار تولیدات تمام بنزینی انجام خواهد شد تا تنوع در حق انتخاب خریداران را بهبود دهد. پیش از این، کراس اورهای خانوادگی رنگید و کامپس با کد ۴xe و پیشرانه پلاگین هیبرید معرفی شده بودند.
جیپ رانگلر ۴xe از پیشرانه ۲ لیتر توربوشارژ مرسوم در محصولات گروه فیات-کرایسلر استفاده می کند. دو موتور برقي ۴۰۰ ولت همراه باتری های لیتیوم یون ۱۷ کیلووات ساعت هم، روی محورهای جلو و عقب نصب میشوند تا مجموع قدرت این خودرو به ۳۷۵ اسب بخار و نهایت گشتاور به ۶۳۷ نیوتن متر برسد. این آمار، رانگلر ۴xe را کاملاً برتر از مدل پایه از نوع بنزینی و اکودیزل نشان می دهد.
سه حالت رانندگی در رانگلر ۴xe وجود دارد که شامل هیبرید، برقی و ذخیره الکتریکی (eSave) می شود. در مود هیبرید، استفاده از انرژی باتری های در اولویت است و هنگام نیاز به قدرت بیشتر، پیشرانه بنزینی را دخالت می دهد. حالت الکتریک، رانندگی ساکت و تمام برقی فراهم می کند. مود eSave، مناسب سفرهای خارج شهری و دور از منابع برق است تا مصرف بنزین را در اولویت قرار می دهد و انرژی موجود در باتری ها را ذخیره کند.
مهندسان جیپ تلاش کرده اند تا رانگلر ۴xe از نظر عملکرد فنی و امکانات خاص رانندگی خارج جاده، تفاوتی با مدل های قبلی نداشته باشد. این ماشین، سه تیپ استاندارد، صحرا و رابیکون خواهد داشت. مدل های پایه و صحرا، دو دیفرانسیل دائم خواهند بود؛ ولی نسخه رابیکون امکانات بیشتری از نظر فناوری های مرتبط با رانندگی آف رود در مسیرهای صخره ای و مدیریت قفل دیفرانسیل محورهای جلو و عقب ارائه می کند. از نظر ظاهری هم، رانگلر روبیکون ۴xe دارای تجهیزات بیشتر، مثل چرخ ها و تایرهای بزرگ تر خواهد بود.
قیمت نهایی رانگلر ۴xe هنوز اعلام نشده است. هم اکنون آستانه قیمت مدل بنزینی با پیشرانه بنزینی ۲۰۰ اسب بخار، سرعت گیری صفر تا ۱۰۰ کیلومتربرساعت ۱۰/۵ ثانیه و میانگین مصرف سوخت ۸ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر، ۳۰ هزار دلار است. می توان مطمئن بود رانگلر ۴xe از رانگلر بنزینی مجهز به موتور ۳/۶ لیتر ۲۸۵ اسب بخار با قیمت ۵۵ هزار دلار نیز، گران تر باشد.
- 18
- 4