چهارشنبه ۲۳ خرداد ۱۴۰۳
۱۰:۴۵ - ۲۷ دي ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۱۰۲۵۷۳
اخبار بازار خودرو

جولان چینی ها در بازار ایران | خودرو چری تیگو۸پرو، کیلویی چند؟

چری تیگو 8 پرو,قیمت تیگو 8 پرو
چری تیگو۸پرو، محصول جدید مدیران خودرو در بازار ایران، با قيمت شگفت انگیز یک میلیارد و ۷۵۰میلیون تومان رونمایی شد. با احتساب نرخ دلار در بازار آزاد تهران و درنظر گرفتن قيمت روز این خودرو در چین، مصرف کننده ایرانی باید یک میلیارد تومان بالاتر از قيمت عرف در بازار جهانی برای راندن این خودرو خرج کند. فعالان بازار خودرو می پرسند؛ علت این همه اجحاف به مشتریان ایرانی چیست؟

به گزارش همشهری، تداوم ممنوعیت واردات خودرو، بازار انحصاری و ضعف نظارت بر تولید و عرضه خودرو باعث فروش برخی خودروهای چینی با قيمت های نجومی شده است. قیمت اغلب این خودروها در ایران، در مقایسه با قيمت آن ها در کشور مبدأ، بیش از ۲.۲برابر فاصله دارد.

چری تیگو 8 پرو,قیمت تیگو 8 پرو

یک نمونه عینی

به عنوان نمونه، تیگو۸پرو، با موتور ۱.۶لیتری توربوشارژ که در بازار چین به نام تیگو ۸پلاس شناخته می شود، در بازار ایران با نرخ یک میلیارد و ۷۵۰میلیون تومان یعنی معادل ۶۳هزار دلار فروخته می شود، اما قيمت این خودرو در چین با موتور ۱.۵لیتری توربو ۱۹هزار دلار و با موتور ۱.۶لیتری توربو ۲۵هزار دلار تعيين شده است. حتی اگر قيمت نوع فول این خودرو را ۲۸هزار دلار درنظر بگیریم و در نرخ ۲۷هزارو۷۶۰تومانی دلار در بازار آزاد تهران ضرب کنیم، قيمت ریالی فروش این خودرو در چین به حداکثر ۷۷۷میلیون و ۲۸۰هزار تومان می رسد؛ قیمتی که یک میلیارد تومان کمتر از نرخ فروش کنونی این خودرو در بازار ایران است.

رشد کیلویی قيمت از چین تا ایران

محاسبات همشهری نشان می دهد قيمت فروش تیگو۸پرو در بازار ایران یک میلیارد و ۷۵۰میلیون تومان تعيين شده است که ۱۲۵درصد( ۲.۲برابر) بیشتر از قيمت فروش این خودرو در چین است. با درنظر گرفتن وزن تیگو۸پرو میتوان گفت باتوجه به قيمت اعلام شده مدیران خودرو برای فروش این محصول در بازار ایران، نرخ هر کیلوگرم از تیپ ۴j16 این خودرو با وزن ۱۵۴۱کیلوگرم، به یک میلیون و ۱۳۵هزار و ۶۲۶تومان و برای تیپ۴j20 این خودرو با وزن ۱۶۶۴کیلوگرم به هر کیلوگرم یک میلیون و ۵۱هزار و ۶۸۳تومان می رسد.

قيمت سازی در خلأ عرضه

به باور کارشناسان، نبود خودروی رقیب در رده قیمتی چری تیگو۸پرو، یکی ازعوامل قيمت‌گذاري نجومی این خودرو در بازار ایران است. این خودرو تنها خودرو در سگمنت قیمتی بالای یک میلیارد تومان با برخی امکانات خاص است که البته به علت گرانی قطعات آن، خدمات ویژه ای برایش درنظر گرفته شده است.

با وجود این، خودروی جدید مدیران خودرو، از نظر قیمتی نسبت به سایر خودروهای مونتاژی چینی از جهش و فاصله قیمتی بالایی برخوردار شده است. پیش تر قیمت کارخانه خودرو تیگو۷ را مدیران خودرو یک میلیارد و ۶۰میلیون تومان تعيين کرده بود. قیمت شرکتی خودروی فیدلیتی ۷نفره هم در بهمن موتور ۷۴۷میلیون تومان، فیدلیتی ۵نفره ۷۳۵میلیون تومان و دیگنیتی ۷۹۵میلیون تومان تعيين شده است. همه این اعداد گواه فاصله ۷۰۰میلیونی تا یک میلیاردی قیمت تیگو ۸ با سایر رقبای چینی اش است.

برخی مسوولان ایرانی این شرکت در توجیه قيمت‌گذاري بالای محصولاتشان در ایران چنین ادعا می کنند که تعيين قيمت این خودروها در حدود قیمت حاشیه بازار موجب کاهش اقبال دلال ها برای خرید اینگونه خودروهای چینی شده است. این در حالیست که خودروهای چینی به دلیل نوع نگرش مشتریان ایرانی و کیفیت آن پس از خرید، افت قیمت مشهودی را نسبت به قيمت های حاشیه بازار دارند و هرچه کارکرد اینگونه خودروها بیشتر شود، میزان افت قیمت و اقبال مشتریان به خرید اینگونه خودروها کاهش می یابد. وضع بازار خودروهای چینی به گونه ای است که اغلب مونتاژکاران خودروهای چینی، تلاش می کنند با عرضه کم و فروش اقساطی به نرخ های بالا محصولاتشان جذابیت بازار را حفظ کنند و محصولاتشان را به مشتریان ایرانی عرضه کنند؛ در نتیجه اساسا بحث دلالی در بازار این خودروها موضوعیت ندارد.

قيمت های نجومی چینی فروشان، محصول بازار انحصاری

یک کارشناس صنعت خودرو در گفتگو با همشهری با بیان اینکه چری یا هر شرکت دیگری حق دارد تا خودروی خود را به هر قیمتی که می خواهد بفروشد، گفت:با این شیوه عرضه خودرو روی سخن ما با سیاستگذاران بازار خودرو است که چرا درهای واردات خودرو را بسته اند. باید دید در نامعادله تولید و عرضه خودرو حقوق مصرف کننده چگونه تامین شده و چه اولویتی دارد.

فربد زاوه افزود:چگونه است که خودروی چری تیگو۸پرو به راحتی در بازار ایران ۷۰هزار دلار قيمت‌گذاري می شود؟ در بازار خودروی چین که بازار رقابتی است و تولید کنندگان و واردکنندگان خودروی بسياري وجود دارد ، این خودرو حتی با قيمت ۲۵هزار دلار نیز فروخته نمی شود. او با بیان شرایط مونتاژ محصولات چینی در ایران، گفت:ارزبری قطعات منفصله خودرو ۱۵درصد بیشتر از سی بی یو است. در نتیجه مونتاژ اینگونه خودروهای چینی به مفهوم داخلی سازی نیست بلکه به معنای استفاده از لاستیک، باتری و روکش صندلی داخلی یا انجام جوشکاری و رنگ اتاق در داخل است. زاوه افزود:حتی درصورتی که به طور مثال خودروی تیگو ۸ به صورت سی بی یو( خودروی آماده) و با تعرفه ۱۰۰درصدی وارد کشور شود، با نرخ کنونی دلار بازار آزاد و حقوق ورودی، قيمت آن به ۹۰۰میلیون تومان میرسد زیرا قيمت این خودرو در امارات حدود ۲۰هزار دلار است.

این کارشناس صنعت خودرو با بیان اینکه در بازار رقابتی هر خودروسازی میتواند نرخی را برای محصول خود تعيين کند، گفت:نکته مبهم آن است که چرا با ایجاد انحصار در عرضه، مشتری ایرانی باید مجبور شود تا اینگونه خودروها را با هزینه بالا بخرد و در نهایت هزینه توسعه و پولدار شدن مونتاژکاران ایرانی خودروهای چینی را پرداخت کند.

به نام تولید، به کام مونتاژ

این کارشناس صنعت خودرو افزود:طبق آمارها مجموع تولید یا مونتاژ خودروها در مدیران خودرو حدود ۲۲هزار خودرو است. بر اساس آمار فقط یک مدل از محصولات این شرکت است که ۱۰هزار دستگاه تیراژ دارد؛ در نتیجه به علت تیراژ پایین، تولید و مونتاژ اینگونه خودروها گران تر تمام می شود و صرفه اقتصادی کمتری دارد.

زاوه با بیان اینکه قطعات اینگونه خودروها به صورت سی کی دی( قطعات منفصله) و با تعرفه ۲۶درصدی وارد می شود، افزود:برای توجیه ساخت داخل، مثلا اتاق این خودروها جداگانه وارد و در داخل جوشکاری و رنگ می شود اما مبنای ارز واردات این خودروها، ارز ۴هزار و ۲۰۰تومانی است که با این روند، تعرفه واردات قطعات آن به ۶درصد تعرفه می رسد. به همین دلیل است که اکنون بازار خودروی ایران برای اینگونه مدعیان تولید، بهترین بازار دنیا محسوب می شود. او افزود:این شیوه تولید و عرضه خودرو، محصول انحصار ایجاد شده در بازار داخلی است.

او تأکید کرد:البته قطعا ربطی به ما ندارد که یک بنگاه خودروساز چقدر سود یا زیان می کند اما مطمئنا باید حقوق مصرف کننده با رقابتی شدن بازار تامین شود. زاوه گفت:اینکه مدیران خودرو چنین خودرویی را حدود ۲میلیارد تومان قيمت‌گذاري می کند، بحث ما نیست، پرسش مهم تر آن است که چرا در بازار خودروی ایران اجازه تنوع بخشی و حق انتخاب به مشتری داده نمی شود. مشاهده می کنید شرایط فعلی موجب شده قيمت یک خودرو چینی، حتی از لندکروز ال سی در بازار ایران بالاتر باشد.

  • 11
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۸
غیر قابل انتشار: ۱۱
جدیدترین
قدیمی ترین
اگر مقاله از سوزش نخریدن مردم نباشد نگران نیز نباشید چین با این قوانین من دراری کنونی کشور بازار موفقی در ایران قطعا نخواهد داشت و کسی با این قیمتها خودرو از چین نمیخرد تنها شاید ۵ درصد جامعه بخرند مدعای صحبت بنده شما چند تا تیگو ۷ در شهرستانها در خیابان میبینید؟ تیگو ۸ که جای خود
مشاهده کامنت های بیشتر
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
محمد مهدی احمدی بیوگرافی محمدمهدی احمدی، داماد محسن رضایی

تاریخ تولد: دهه ۱۳۶۰

محل تولد: تهران

حرفه: مدیرعامل بانک شهر

مدرک تحصیلی: دکترای اقتصاد واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران، کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه تهران، کارشناسی اقتصاد بازرگانی دانشگاه شهید بهشتی

نسبت خانوادگی: داماد محسن رضایی، برادر عروس قالیباف، برادر داماد رحمانی فضلی

ادامه
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
غلامعلی حداد عادل بیوگرافی غلامعلی حداد عادل؛ سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۲۴

محل تولد: تهران

حرفه: سیاستمدار ایرانی، عضور مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانشیار بازنشسته دانشگاه، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی

آغاز فعالیت: ۱۳۵۷ تاکنون

حزب سیاسی: اصولگرا

تحصیلات: لیسانس و فوق لیسانس فیزیک از دانشگاه تهران و شیراز (پهلوی قدیم)، دکتری فلسفه از دانشگاه تهران

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
فرزان عاشورزاده بیوگرافی فرزان عاشورزاده تکواندوکار ایرانی

تاریخ تولد: ۵ آذر ۱۳۷۵

محل تولد: تنبکابن، مازندران

محل زندگی: آمریکا

حرفه: تکواندوکار

لقب جهانی: سونامی تکواندو جهان

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
ویژه سرپوش