همشهری در گزارشی به انتقاد از شیوه قرعه کشی خرید خودرو پرداخت.
در این مطلب آمده است: متقاضیان خرید خودرو، در جریان تازهترین قرعهکشی ایران خودرو، ۸۴هزار میلیارد تومان وجه نقد در قالب حسابهای وکالتی پرداخت کردهاند . این میزان معادل ارزش کل سهام ایران خودرو در بورس است. به این ترتیب با این پول میتوان کل سهام شرکت ایران خودرو را به قیمت مندرج در تابلوی بورس تهران خرید. همه اینها در حالی است که شانس ثبتنامکنندگان برای برندهشدن در قرعهکشی و لاتاری خرید خودرو بسیار پایین است.
۱.۸ میلیون متقاضی
ایران خودرو در جدیدترین طرح پیشفروش محصولات خود ویژه متقاضیان عادی، طرح حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و متقاضیان جایگزینی خودروهای فرسوده ۴محصول وانت آریسان دوگانهسوز، راناپلاس، سورنپلاس بنزینی و پارس با موتور XU7 را با موعد تحویل ۴ تا ۱۲ماهه، عرضه کرد.
در جریان این ثبتنام جمعا یک میلیون و ۸۱۴هزار نفر در قرعهکشی شرکت کردند که از این تعداد ۹۴۰هزار نفر از متقاضیان در طرح ثبتنام عادی شرکت کردند. طبق اعلام قبلی شرکت ایران خودرو متقاضیان از این پس باید بخشی از مبلغ خودرو را در قالب حسابهای وکالتی پرداخت کنند تا اجازه شرکت در قرعهکشی را داشته باشند. بر این اساس هر متقاضی عادی در جریان این قرعهکشی بهطور میانگین ۹۰میلیون تومان در قالب حساب وکالتی پرداخت کرده که نشان میدهد
جمع کل مبلغی که متقاضیان عادی در حسابهایشان بلوکه کردهاند، ۸۴هزارو ۵۸۸میلیارد تومان بوده است. این مبلغ در شرایطی پرداخت شده که در حال حاضر ارزش کل سهام شرکت ایران خودرو روی تابلوی بورس ۸۸هزارو ۲۹۵هزار میلیارد تومان است.
مقایسه این ارقام نشان میدهد با مبلغ بلوکهشده برای شرکت در قرعهکشی خرید ۴۰هزار دستگاه خودرو، میتوان کل سهام شرکت ایران خودرو را بهصورت یکجا در بورس خرید.
بخت پایین برای برندهشدن
این رقم در حالی از سوی متقاضیان پرداخت شده که بخت متقاضیان برای برندهشدن در این قرعهکشی بهطور میانگین در حد ۵.۵درصد و حتی برای خودرویی مانند پژو پارس کمتر از یکدرصد است. ضمن اینکه ارقام پرداخت و بلوکهشده باید تا زمان مشخصشدن نتایج قرعهکشی در حسابهای وکالتی متقاضیان باقی بماند که منافع خاصی را نصیب بانکها میکند. محاسبات نشان میدهد جمع کل سود این مبلغ به ازای هرروز رقمی معادل ۴۸.۶میلیارد تومان و به ازای یک هفته ۳۴۰میلیارد تومان است.
هنوز مشخص نیست با توجه به مصوبه شورای رقابت آیا قرار است روند قرعهکشی خودرو ادامه پیدا کند یا طبق نظر مجلس قرار است عرضه خودرو از سال آینده در بورس کالا از سر گرفته شود؟
***
جریمه ۱۳۸ هزار میلیارد ریالی برای یک خودروساز/ تعزیرات «بهمن موتور» را نقرهداغ کرد
تسنیم نوشت: براساس این حکم که در شعبه هفتم ویژه رسیدگی به تخلفات مهم و ملی سازمان تعزیرات حکومتی صادر شده است شرکت بهمن موتور به دلیل گرانفروشی موظف به پرداخت مبلغ ۱۳هزار و ۸۶۰ میلیارد تومانی شده است.
در این حکم تخلف گران فروشی شرکت بهمن موتور را محرز و مسلم تشخیص و با توجه به ارزش ریالی تخلف که معادل ۹ هزار و ۲۴۰ میلیارد ریال است به ۳ برابر ارزش ریالی تخلف به میزان ۲۷ هزار و ۷۲۱ میلیارد ریال شده است اما به لحاظ ماده ۱ مصوبه جلسه شصت و نهم شورای عالی هماهنگی اقتصادی مورخ ۱۷ اردیبهشت ماه سال جاری از سران قوا که تمامی جریمه های مندرج در قانون تعزیرات حکومتی و قانون نظام صنفی در هر مراتب به پنج بار افزایش پیدا کرده است، شرکت بهمن موتور باید جریمه ۱۳۸ هزار و ۶۰۶ میلیارد ریال را پرداخت نماید.
مطابق این حکم شرکت بهمن موتور مکلف به استرداد مبالغ اضافی اخذ شده در حق خریدارن در بازده زمانی تخلف ( سال ۱۴۰۰) می باشد. رای صادره حضوری و ظرف مدت ۱۰ روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظر در شعبه تجدیدنظر می باشد.
- 11
- 7