چهارشنبه ۲۳ خرداد ۱۴۰۳
۰۸:۵۴ - ۱۵ بهمن ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۱۰۳۷۹۳
اخبار بازار خودرو

قرارداد رنو از اوایل سال ۹۷ اجرایی می‌شود؛

«بن‌رو» در آستانه واگذاری به رنو

بن رو,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,بازار خودرو

 سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) در شرایطی به دنبال اجرایی شدن مفاد قرارداد خود با رنو است که یک منبع آگاه در این سازمان به «دنیای‌اقتصاد» می‌گوید واگذاری سایت بن‌رو به خودروساز فرانسوی (یکی از بندهای مهم قرارداد رنو)، نهایی شده است.

 

تابستان امسال بود که ایدرو و رنو پس از کلی مذاکره و کش و قوس، سرانجام قرارداد همکاری مشترک خود را امضا کردند تا طبق آن، خودروساز فرانسوی امکان حضوری مستقل را در صنعت خودرو ایران پیدا کند. در یکی از مهم‌ترین بندهای این قرارداد، اما بنا بود بن‌رو (سایت تولیدی متعلق به سایپا و مستقر در شهرستان ساوه)، به ازای طلب ایدرو از سایپا و به‌عنوان آورده سازمان گسترش در قرارداد موردنظر، در اختیار خودروساز فرانسوی گذاشته شود.

 

ازآنجاکه ایدرو جزو سهامداران سایپا به‌شمار می‌رود، انتظار می‌رفت فرآیند انتقال بن‌رو به رنو در مدت زمانی کوتاه انجام گیرد، با این حال این موضوع با مخالفت غیرمستقیم مدیرعامل پیشین سایپا مواجه شد. وی ازآنجاکه خوب می‌دانست واگذاری بن‌رو به رنو عملا به شکل‌گیری هرچه سریع‌تر قطب سوم خودروسازی ایران و ایجاد رقیبی قدرتمند برای سایپا (و البته ایران خودرو) کمک خواهد کرد، زیر بار این موضوع نرفت و تا آخرین ساعات مدیرعاملی‌اش، برگه انتقال بن‌رو را امضا نکرد.

 

جمالی اما در ادامه از مدیرعاملی سایپا کنار گذاشته شد و آن طور که منابع آگاه می‌گویند، یکی از دلایل اصلی این اتفاق مخالفت با واگذاری بن‌رو به رنو بوده است.هرچند با رفتن جمالی و آمدن محسن‌قاسم جهرودی به سایپا، گمان می‌رفت سایت بن‌رو به سرعت در اختیار رنو قرار گیرد، اما باز هم این اتفاق رخ نداد تا این شائبه به‌وجود آید که پرونده بن‌رو بسته شده است. صحبت‌هایی نیز که مدیران ایدرو در ادامه مبنی ‌بر مطالعه روی سایت‌های دیگر (برای واگذاری به رنو) مطرح کردند، به این شائبه دامن زد و در نتیجه گمان می‌رفت بن‌رو به رنو واگذار نشده و در اختیار سایپا باقی خواهد ماند.

 

از سوی دیگر اما از سایپا هم خبر رسید که سهامداران این شرکت راضی به از دست دادن بن‌رو نیستند، بنابراین عملا امکان واگذاری این سایت به رنو وجود ندارد. بعدها مدیرعامل جدید سایپا نیز طی بازدید از بن‌رو عنوان کرد که به‌دنبال توسعه این سایت است؛ این جمله کافی بود تا خیلی‌ها مطمئن شوند پرونده انتقال بن‌رو به رنو کاملا مختومه شده است. این در شرایطی بود که رنو همچنان بر تصاحب بن‌رو اصرار داشت و حتی گفته شد در قرارداد این شرکت با سازمان گسترش، به صراحت نام «سایت بن‌رو» به‌عنوان آورده ایدرو، قید شده است.

 

اصرار رنو از آن جهت بود که در صورت واگذاری بن‌رو به این شرکت، خودروساز فرانسوی می‌توانست و می‌تواند در مدت زمان کمتری فعالیت جدید و متفاوتش را در کشور آغاز و بنابراین زودتر به رویای خود یعنی حضور مستقل در خودروسازی ایران دست پیدا کند. اما اتفاق دیگری که در ادامه رخ داد، هشدار نرم نمایندگان مجلس شورای اسلامیبه‌خصوص نماینده مردم ساوه در مورد سایت بن‌رو بود. وی عنوان کرده بود که جمالی مدیرعامل پیشین سایپا، در نتیجه امضای ۱۰۰ نماینده مجلس تغییر کرده و مجلسی‌ها همچنان پیگیر ماجرای بن‌رو (برای واگذاری به رنو) هستند.

 

این اتفاقات در شرایطی رخ داد که در آن مقطع یک منبع آگاه در ایدرو به «دنیای‌اقتصاد» گفت: «رنو به شدت پیگیر در اختیار گرفتن سایت بن‌رو است و دلیل اصلی اجرایی نشدن قرارداد رنو نیز به همین موضوع (بلاتکلیفی بن‌رو) برمی‌گردد.»گذشت تا اینکه دیروز گفت‌وگویی کوتاه از منصور معظمی، مدیرعامل ایدرو در رسانه‌ها منتشر شد و وی در واکنش به پرسشی مبنی‌بر سرنوشت سایت بن‌رو (سایتی که طبق قرارداد رنو باید به این خودروساز فرانسوی واگذار شود)، جمله‌ای ابهام برانگیز را به زبان آورد و گفت «این مساله تقریبا تمام شده است.»

 

ابهام این جمله اما آنجا بود که مدیرعامل ایدرو توضیح نداد منظور وی از «تمام شدن مساله»، دقیقا چیست و آیا واگذاری بن‌رو به رنو قطعی شده یا سازمان گسترش پرونده این سایت را کلا بسته است. هرچند در ابتدا به نظر می‌رسید منظور مدیرعامل ایدرو این بوده که پرونده بن‌رو بسته شده و این سایت به رنو واگذار نخواهد شد، با این حال پیگیری‌های خبرنگار «دنیای‌اقتصاد» نشان می‌دهد ماجرا عکس این فرضیه است.

 

در این مورد، یک منبع آگاه در ایدرو به «دنیای‌اقتصاد» گفت که توافقات لازم (میان سازمان گسترش و سایپا) بر سر واگذاری بن‌رو به رنو انجام و این سایت تا چندی دیگر در اختیار خودروساز فرانسوی قرار خواهد گرفت. به گفته وی، منظور مدیرعامل ایدرو از «تمام شدن مساله بن‌رو» این بوده که توافق لازم برای واگذاری این سایت به رنو انجام شده است و قرارداد موردنظر طی دو ماه آینده وارد فاز اجرا خواهد شد. اما گذشته از اظهارات این منبع آگاه، صحبت‌های جدید مدیرعامل ایدرو نیز به نوعی نشان می‌دهد این سازمان همچنان پیگیر انتقال بن‌رو به رنو است.

 

معظمی در گفت‌وگو با «ایسنا» با اشاره به علت تاخیر در اجرای قرارداد رنو، این موضوع را ناشی از عمل نکردن طرف ایرانی به تعهدات مندرج در قرارداد (واگذاری سایت بن‌رو به رنو) دانسته است. وی در عین حال در گفت‌وگو با «ایرنا» نیز تاکید کرده که سازمان گسترش در حال جمع‌بندی و انجام تفاهمات لازم است تا بتواند مطابق مفاد قرارداد عمل کند و تا دو ماه آینده نیز فعالیت اجرایی خودروساز فرانسوی در ایران آغاز شود.

 

اینکه مدیرعامل ایدرو از تلاش برای عمل به تعهدات در قرارداد رنو می‌گوید، به وضوح نشان می‌دهد پرونده انتقال بن‌رو به رنو بسته نشده و این سایت به احتمال فراوان به خودروساز فرانسوی واگذار خواهد شد. اگر چنین اتفاقی رخ دهد، رنو می‌تواند در اوایل سال ۹۷ وارد فاز اجرایی شده و حضور مستقل خود را در خودروسازی ایران رسما کلید بزند. این البته در حالی است که رنویی‌ها در حال حاضر لقب بزرگ‌ترین واردکننده خودرو به ایران را یدک می‌کشند و اگرچه هنوز قرارداد جدیدشان وارد فاز اجرایی نشده، با این حال از منافع واردات به‌شدت بهره‌مند شده‌اند

 

 

 

 

donya-e-eqtesad.com
  • 13
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
محمد مهدی احمدی بیوگرافی محمدمهدی احمدی، داماد محسن رضایی

تاریخ تولد: دهه ۱۳۶۰

محل تولد: تهران

حرفه: مدیرعامل بانک شهر

مدرک تحصیلی: دکترای اقتصاد واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران، کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه تهران، کارشناسی اقتصاد بازرگانی دانشگاه شهید بهشتی

نسبت خانوادگی: داماد محسن رضایی، برادر عروس قالیباف، برادر داماد رحمانی فضلی

ادامه
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
غلامعلی حداد عادل بیوگرافی غلامعلی حداد عادل؛ سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۲۴

محل تولد: تهران

حرفه: سیاستمدار ایرانی، عضور مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانشیار بازنشسته دانشگاه، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی

آغاز فعالیت: ۱۳۵۷ تاکنون

حزب سیاسی: اصولگرا

تحصیلات: لیسانس و فوق لیسانس فیزیک از دانشگاه تهران و شیراز (پهلوی قدیم)، دکتری فلسفه از دانشگاه تهران

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
فرزان عاشورزاده بیوگرافی فرزان عاشورزاده تکواندوکار ایرانی

تاریخ تولد: ۵ آذر ۱۳۷۵

محل تولد: تنبکابن، مازندران

محل زندگی: آمریکا

حرفه: تکواندوکار

لقب جهانی: سونامی تکواندو جهان

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
ویژه سرپوش