رئیس اتحادیه فروشندگان لاستیک در خصوص دلایل افزایش قیمت تایر پراید در بازار گفت: هر کالایی که تقاضایش زیاد و عرضهاش محدود باشد، به طور حتم شاهد افزایش قیمت خواهد بود. داوود سعادتینژاد در گفتوگو با تسنیم، با اشاره به اینکه در طول یک ماه اخیر عرضه لاستیک از سوی کارخانجات به بازار کاهش پیدا کرده است، اظهار داشت: همین توزیع نامناسب کالا عاملی شده تا ما شاهد افزایش قیمت انواع تایرهای سواری در سطح بازار باشیم.
این ادعای رئیس اتحادیه لاستیک، روغن و پنچرگیران به معنای این است که، چون عرضه از سوی کارخانهداران کم شده بازاریان و فعالان این صنف لاستیک را از پیش خود در حدود ۸۶.۶ درصد گران کردهاند تا مردم کمتر بخرند و در نهایت به درخواست تولیدکنندگان تایر که خواهان افزایش ۴۰ درصدی قیمت لاستیکهای داخلی هستند، تن بدهند.
دو روز پیش بود که سخنگوی انجمن صنفی صنعت تایر گفت: با تمام مشکلات همچنان عرضه لاستیک با کمی تأخیر به نمایندگیها انجام میشود و کارخانجات تغییرات قیمتی در محصولات خود انجام ندادهاند و افزایش قیمتها در بازار اتفاق افتاده است، اما در ادامه صحبتهای خود خواهان افزایش ۳۰ تا ۴۰ درصدی شده بود.
لاستیک پراید ۵۳۰ هزار تومان!
با این حال رئیس اتحادیه لاستیک و روغن با اعلام اینکه اگر توزیع همچنان کم و کند باشد دولت را با رونق فروش تایرهای قاچاق در بازار تهدید کرد و گفت: در حال حاضر قیمت تایر پراید در کارخانه ۲۸۴ هزار تومان است، اما در بازار با قیمت ۵۳۰ هزار تومان به فروش میرسد. قیمت تایر سمند نیز در کارخانه ۳۷۵ هزار تومان است، اما در بازار با قیمت ۵۱۰ هزار تومان فروخته میشود.
رئیس اتحادیه فروشندگان لاستیک در خصوص دلایل افزایش قیمت تایر پراید در بازار افزود: هر کالایی که تقاضایش زیاد و عرضهاش محدود باشد، به طور حتم شاهد افزایش قیمت خواهد بود. سعادتینژاد در مورد قیمت تایرهای خودروهای وارداتی نیز گفت: قیمت تایرهای وارداتی متفاوت است، اما از ۶۵۰ هزار تومان به بالا شروع میشود.
گفته میشود که معمولاً اعضای اتحادیه سهمیهای برای فروش از کارخانجات لاستیکسازی دارند و آنها متعهدند که این سهمیه را با حاشیه سود مشخص عرضه کنند، کمااینکه مالیات آنها نیز براساس همین محدوده سود تعیین میشود، اما ما شاهد افزایش دوبرابری قیمت لاستیک به بهانه کمبود عرضه هستیم. به عبارت بهتر هماکنون کارخانجات با همه هزینهها اعم از هزینه نیروی انسانی، مواداولیه و... محصولات خود را تحویل نمایندگان و بازاریانی میدهند که در مدتی کمتر از یک ماه سودی در حدود ۸۷ درصدی را به جیب میزنند و رئیس اتحادیه نیز به جای اعلام برخورد با این گرانفروشی علت را تنها عرضه کم در بازار عنوان میکند. این در حالیست که دستکم باید سازمان امور مالیاتی با چنین بهانههای گرانی، مالیات دریافتی را نه براساس حاشیه سودهای ۱۰ درصدی که سودهای ۸۷ درصدی بگیرد.
بیشتر بخوانید:
کارخانجات خواهان افزایش ۴۰ درصدی هستند
مصطفی تنها، سخنگوی انجمن صنفی صنعت تایر با اشاره به اینکه در حال حاضر واحدهای تولیدی در شرایط خاصی قرار دارند، گفت: به لحاظ تأمین مواداولیه و حتی تولید با مشکل روبهرو هستیم، به نحوی که کارخانههای لاستیک بعضاً به جای سه شیفت یک شیفت کار میکنند که این موضوع اصلاً خوب نیست.
سخنگوی انجمن صنفی صنعت تایر در خصوص افزایش قیمت تایر در سطح بازار گفت: افزایش قیمتها در بازار اتفاق افتاده و کارخانجات تغییرات قیمتی در محصولات خود انجام ندادهاند؛ البته افزایش هزینههای تولید و مشکل تجاری و مبادلات بانکی عاملی شد تا تولیدکنندگان هر روز با مشکلات متعددی روبهرو شوند به همین جهت ما درخواست افزایش ۳۰ تا ۴۰ درصدی قیمتها را مطرح کردهایم که موضوع در حال بررسی است.
وی با اعلام اینکه با تمام مشکلات همچنان عرضه لاستیک با کمی تأخیر به نمایندگیها انجام میشود، افزود: تعدادی از کارخانجات حتی فروش مستقیم لاستیک دارند، به این صورت که علاوه بر ارسال لاستیک به نمایندگیها، مصرفکنندگان میتوانند بهصورت مستقیم از طریق اینترنت لاستیک موردنیاز خود را خریداری کنند.
روغنموتور کامیون با وجود افزایش ۶۰ درصدی قیمت کمیاب شد
اما متأسفانه این تمام ماجرا نیست ظاهراً در این صنف لاستیک و روغن که اتحادیهشان یکی است در بخش روغن نیز دچار مشکل شده و بهرغم توافق افزایش ۶۰ درصد تولیدکنندگان روغن، این محصول نایاب شده است آنچنان که دبیر کانون انجمنهای صنفی کامیونداران کشور از کمبود روغنموتور مصرفی کامیونها از ابتدای اردیبهشت ماه سالجاری خبر داد و اعلام کرد: با وجود افزایش رسمی ۶۰ درصدی قیمت، شاهد کمیاب شدن روغنموتور مصرفی کامیونها در بازار هستیم.
احمد کریمی در گفتوگو با ایسنا، با اعلام اینکه روغنموتور مصرفی کامیونها از اردیبهشت ماه سال جاری کمیاب شده است، گفت: بر عکس لاستیک که نیاز کامیونداران از طریق واردات تأمین میشود، اما روغنموتور تولید داخل دارد و نباید در این زمینه مشکلی وجود داشته باشد و تولیدکنندگان میتوانند روغن موردنیاز کامیونداران را تأمین کنند. وی ادامه داد: تولیدکنندگان روغنموتور چند وقتی است که اعلام میکنند قیمت مواداولیه تولید روغنموتور افزایش یافته است و افزایش ۶۰ درصدی قیمت هم پاسخگوی تأمین هزینههای آنها نیست و این کمبود تأثیر بسزایی در فعالیت کامیونداران داشته و به راحتی نمیتوانند تعویض روغن موتور داشته باشند.
به این ترتیب به نظر میرسد که زنجیره تأمین روغن و لاستیک دچار اخلال قیمتی شده و باید با نگاهی جامع و سریع موضوع را حل کرد، نه اینکه به بازاریان اجازه داد قیمتها را هر طور که دلشان میخواهد به بهانه کمبود عرضه و نایاب شدن بالا ببرند. آیا ارادهای دراینباره وجود دارد؟
- 25
- 12
کاربر مهمان
۱۳۹۸/۳/۱ - ۱۰:۱۰
Permalink