سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۱:۳۲ - ۱۶ فروردین ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۱۰۱۵۳۲
اخبار بازار خودرو

پیش بینی وضعیت بازار خودرو در سال ۹۹؛آیا زیان خودروسازان افزوده می‌شود؟

بازار خودرو,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,بازار خودرو
احتمالا دولت به سیاق سال‌های گذشته، بسته حمایتی از صنعت خودرو را که شامل وام کم‌بهره خرید خودرو باشد، ارائه می‌کند، ولی شیب تورم و بهای تمام شده رو به افزایش، شرایط را پیچیده می‌کند.

یک کارشناس صنعت خودرو معتقد است:اگر شرکت ها مجددا با رویه قيمت‌گذاري دستوری حرکت کنند، دوباره ماشین تولید زیان آنها فعال می شود و سال را با زیانی جدید باید به پایان می رسانند.

فربد زاوه در گفتگو با خبرآنلاین درباره شرایط بازار خودرو در سال ۹۹ عنوان کرد :به نظرم بازار سال ۹۹ به دو قسمت تقسیم خواهد شد؛ قسمت اول مربوط به دورانی است که کرونا سایه اش در بازار هست؛ در این دوران شاهد رکود خواهیم بود و معاملات رونقی نخواهد داشت و احتمالا زودتر از خردادماه نشانه های رونق در بازار دیده نمی شود.

وی گفت:به شرط مهار بیماری و بازگشت به شرایط عادی، معاملات باید از خرداد کم کم در بازار افزایش پیدا کند. در عین حال، تاثیرات منفی کرونا بر اقتصاد و بی پولی مضاعف دولت در تزریق نقدینگی باعث می شود کل سال ۹۹ بازار کم رمق باشد.

این کارشناس بازار خودرو عنوان کرد :به هرشکل من تصور می کنم تأثير کرونا بر اقتصاد کشور بسیار فراتر از آنچه که امروز فکر می کنیم، خواهد بود. دولت از طرفی با مشکلات عمده در تامین ارز و فروش نفت مواجه است و از طرفی دیگر، برنامه های تامین مالی نظام مالیاتی هم قطعا اجرایی نیست.

زاوه بیان کرد :چنین شرایطی در کنار نیاز به تعویق اخذ مالیات و حتی تزریق نقدینگی، به مفهوم تورم شدیدتر در سال ۹۹ در کنار بی کاری گسترده خواهد بود. در واقع آسیبی که قشر متوسط و ضعیف از کرونا خواهند دید، بسیار عمیق است که به تبع به قدرت خرید به شدت اسیب می زند.

وی با بیان اینکه خود این شوک به بازار خودرو هم منتقل می شود ، ذکر کرد:تقریبا عرضه جدید جز در بخش های پائین بازار وجود ندارد؛ ممنوعیت واردات و عدم ارسال قطعات منفصله، درکنار قدرت خرید بسیار پایین مشتریان محصولات داخلی، فضای بازار را عمیقاً سردرگم می کند.

دولت احتمالا بسته حمایتی از صنعت خودرو ارائه کند

این کارشناس بازار خودرو گفت:احتمالا دولت به سیاق سال های گذشته، بسته حمایتی از صنعت خودرو را که شامل وام کم بهره خرید خودرو باشد، ارائه می کند، ولی شیب تورم و بهای تمام شده رو به افزایش، شرایط را پیچیده می کند.

زاوه اعلام کرد :در همین تعطیلات عید و کرونا، دیدیم نرخ ارز بیش از ۲۰ درصد افزایش داشته است و احتمالا اگر مسایل بین المللی حل و فصل نشود که بعید است حرکتی تا نوامبر بشود و قیمت نفت هم ترمیم نشود که احیانا اقدامات بین المللی چندان موثر نخواهد بود، فشار بر تامین ارز را در کشور گسترده تر می کند که خود به معنای تشدید گرانی در کشور است.

وی بیان کرد :حتی با نرخ ۳۰ درصد تورمی که خوش بینانه است و با حذف پراید و پژو۴۰۵ تا پایان سال، به معنای خداحافظی خودروی زیر ۱۰۰ میلیون تومان خواهد بود.

بر زیان خودرو سازان افزوده می شود؟

این کارشناس بازار خودرو یاد آوری کرد :حذف زیان در انتهای سال گذشته با تجدید ارزیابی و ورود تورم به صورت های مالی، رویه ناصواب و خطرناکی است. اگر شرکت ها مجددا با رویه قیمت گذاری دستوری حرکت کنند، دوباره ماشین تولید زیان آن ها فعال می شود و سال را با زیانی جدید باید به پایان می رسانند.

زاوه ادامه داد :از طرفی اگر قيمت‌گذاري در شرایط فعلی آزاد شود، تنها اجحاف در حق خریداران بی بضاعت خواهد بود که هرچند از قیمت گذاری دولتی هیچ وقت منتفع نخواهند بود. بنابراین شرایط بسیار بغرنج و پیچیده ای بر اقتصاد ایران و البته بازار خودرو و البته مسکن حکم فرما خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد:اصلاح ساختارهای مالی که سالها است ضرورت دارد به فراموشی سپرده شده و تیم مدیریتی هم در کل صنعت فاقد کارآمدی کافی هستند، عینا شرایط بانکی، گمرکات و ارگان های دیگر مرتبط با تولید مانند وزارت صمت و اقتصاد، اصلا مساعد نیست.

این کارشناس بازار خودرو افزود:رویه مدیریتی متداول در کشور که به لطف منابع درآمدی نفتی و بازار انحصاری می توانست به سودآوری شرکت ها منجر شود، به دلیل نبود منابع سبب تشدید بحران های اقتصادی عمومی می شود. بدین ترتیب این عوامل سبب می شود بعد از فروکش کردن کرونا علاوه بر تاثیرات بسیار منفی آن در اقتصاد کشور ، شرایط بازارها افزایشی و تورمی شود.

شرایط تولید در سال ۹۹ چگونه خواهد بود؟

زاوه عنوان کرد :تولید هم بعید است عملکردی بهتر از سال ۹۸ به نمایش بگذارد. با وجود تبلیغات گسترده صنایع خودروسازی کشور؛ تولید در سال گذشته با کاهش چشمگیر همراه بود؛ به خصوص خودروهای تجاری وضعیت بدی را گذراندند و طرح های غیرکارشناسی مانند نوسازی ناوگان هم صرفا به هدر رفت منابع ختم شد و نتیجه ای عاید کشور نشد و نخواهد شد.

بازار خودرو,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,بازار خودرو

وی عنوان کرد :ضعف کارشناسی در بدنه دولت شاید بسیار بیشتر از ضعف مدیریتی در حال آسیب رساندن به کشور است؛ بگونه ای که تقریباً هیچ ایده مدیریتی توسط کارشناسان نقد نشده و به چالش کشیده نمی شود؛ که نتیجه بارز آن را در صنعت خودرو میتوان دید.

این کارشناس صنعت خودرو یاد آوری کرد :شرایط به گونه ای است که حتی نهادهای علمی از کسانی برای آينده نگاری صنعت خودرو استفاده می کنند که علاوه بر نداشتن دانش و تجربه کافی و حتی مرتبط، صداقت هم ندارند و بنابراین انتظار بهبود انتظاری به جا نخواهد بود. بر این اساس، خانه تکانی در کل سیستم مدیریتی و کارشناسی کشور گریزناپذیر است.

  • 15
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش