دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۹:۵۰ - ۲۰ آبان ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۸۰۱۱۵۴
اخبار بازار خودرو

کاهش فروش خودرو در هفت ماه امسال/ افزایش آگهی‌های فروش خودرو از ابتدای هفته

خرید و فروش خودرو,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,بازار خودرو
با اعلام صورت‌های مالی خودروسازان به بورس، مشخص شد ایران‌خودرو، سایپا و پارس‌خودرو طی هفت ماه امسال و در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته با کاهش فروش مواجه شده‌اند. طبق گزارش منتشره، غول‌های جاده مخصوص تا پایان مهر امسال ۴۴۱ هزار و ۸۳۰ دستگاه انواع محصول را به فروش رسانده‌اند تا در مقایسه با هفت ماه سال گذشته ۵/ ۲ درصد کاهش را تجربه کنند.

این در حالی است که سه خودروساز بزرگ کشور طی هفت ماه امسال در مجموع حدود ۴۹۷ هزار دستگاه انواع محصولات را به تولید رسانده‌ و نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۳ درصد افزایش را به خود دیدند. مقایسه این دو آمار حکایت از اختلاف حدودا ۵۵ هزار دستگاهی دارد، چه آنکه فروش از تولید عقب مانده است.

اگرچه در نگاه نخست، اختلاف این دو آمار و همچنین کاهش فروش نسبت به هفت ماه سال ۹۸، می‌تواند با مساله خودروهای ناقص، طرح‌های فروش خودروسازان و البته شاید هم عدم عرضه (به‌عنوان دلایل کلی) در ارتباط باشد، با این حال اصل مساله ظاهرا چیز دیگری است.

بررسی آمار فروش خودروسازان نشان می‌دهد تنها سایپا با افت فروش مواجه بوده، اما ایران‌خودرو و پارس‌خودرو روندی افزایشی داشته‌اند. ریشه این موضوع نیز احتمالا با مساله تولید در ارتباط است، زیرا در آمار هفت‌ماهه، ایران‌خودرو و پارس‌خودرو با افزایش تیراژ مواجه بودند، اما سایپا روندی نزولی داشت.

بنابراین وقتی تیراژ افت کند، کاهش فروش نیز از تبعات آن خواهد بود. طبعا اگر هر سه خودروساز بزرگ کشور با افت فروش مواجه می‌شدند و در مجموع محصولات کمتری را در مقایسه با تیراژ خود می‌فروختند، آنگاه می‌شد مسائلی مانند خودروهای ناقص و عدم عرضه را به‌عنوان دلایل این اتفاق مطرح کرد. در حال حاضر به‌دلیل کمبود قطعات، خودروسازان امکان تجاری‌سازی همه محصولات تولیدی را ندارند، به نحوی که بخشی از تولید روزانه‌شان راهی پارکینگ‌ها می‌شود. این محصولات که به خودروهای ناقص معروف هستند، یک یا چند قطعه کسری دارند که باید تا زمان تامین آنها، در پارکینگ بمانند، بنابراین امکان عرضه‌شان به بازار و تحویل به مشتریان نیست. بنابراین در مقاطعی ممکن است همه آنچه تولید می‌شود، قابل فروش و عرضه نباشد و شاید در مورد سایپا نیز این اتفاق رخ داده باشد. اما شائبه عدم عرضه خودرو (احتکار) نیز موضوعی است که گاهی در مورد خودروسازان مطرح می‌شود. برخی معتقدند شرکت‌های خودروساز گاهی به عمد بخشی از محصولات تولیدی‌شان را عرضه نمی‌کنند تا زمینه رشد قیمت آنها را فراهم بیاورند. این موضوع البته همواره از سوی خودروسازان تکذیب شده و آنها تاکید کرده‌اند احتکار در شرایط قیمت‌گذاری دستوری و با توجه به جریمه‌هایی که باید بابت تاخیر در تحویل محصولات ثبت نامی بپردازند، توجیه ندارد.

اما طبق آمار منتشره، ایران‌خودرویی‌ها در هفت ماه امسال ۲۲۸ هزار و ۲۶۸ دستگاه انواع محصول را به فروش رسانده‌اند تا در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، بیش از ۲۱ درصد رشد را تجربه کنند.

پارس‌خودرو نیز با فروشی ۵۰ هزار و ۱۲۱ دستگاهی، هزار دستگاه نسبت به هفت ماه سال گذشته کمتر محصول به فروش رسانده است. در نهایت اما سایپایی‌ها با توجه به آمار فروش ۱۶۳ هزار و ۴۴۱ دستگاهی شان تا پایان مهر امسال، افتی حدودا ۲۷ درصدی را نسبت به هفت ماه سال گذشته به ثبت رسانده‌اند.

افزایش آگهی‌های فروش خودرو/ ۲۰۷ اتوماتیک ۵۰۰ میلیون تومان شد 

اعتماد نوشت:  بازار خودرو از ابتدای هفته جاری متاثر از روند کاهشی قیمت ارز با کاهش قابل‌توجه قیمت‌ها در انواع مدل‌ها روبه‌رو شد البته فعالان این بازار روند کاهشی قیمت خودرو را ناشی از جو روانی بازار و متاثر از قیمت دلار عنوان می‌کنند. هم‌اکنون ریزش قیمت‌ها در بازار خودرو دقیقه‌ای شده و فعالان بازار معتقدند هنوز جا برای کاهش بیشتر قیمت‌ها هم وجود دارد و حباب قیمتی در بازار خودرو نترکیده است.

خرید و فروش خودرو,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,بازار خودرو

در حال حاضر وضعیت به‌گونه‌ای است که خریداران برای خرید خودرو دست نگه داشته‌اند و عده‌ای هم از این بازار عقب‌نشینی کرده‌اند در عین حال آگهی‌های فروش خودرو نیز بیشتر شده که نشان از افزایش رفتارهای هیجانی برای فروش خودرو در بازار است هر چند هنوز اتفاق خاصی صورت نگرفته اما جو روانی همان‌طور که حباب قیمتی ایجاد کرده بود باعث کاهش قیمت‌ها نیز شده است.

فعالان بازار خودرو معتقدند: تنها در صورت ادامه روند نزولی نرخ ارز و ثبات آن، تحقق افزایش تولید خودروسازان و مدیریت صنعت خودرو سبب ادامه روند نزولی قیمت‌ها در بازار خودرو خواهد بود در غیر این صورت کاهش قیمت خودرو مقطعی است.این در حالی است که احمد نعمت‌بخش، دبیر انجمن خودروسازان معتقد است: با کاهش قیمت ارز هزینه‌های تولید هم کاهش یافته و خودروساز ابتدا از زیان خارج شده و شاید به سود حداقلی دست پیدا کند اما این امر به معنی تغییر در قیمت کارخانه خودروها نیست. او در پاسخ به اینکه آیا با کاهش قیمت ارز تغییری در قیمت تمام شده خودروها ایجاد و محصولات به سمت ارزانی خواهند رفت یا خیر؟ تصریح کرد: با کاهش قیمت ارز بالطبع هزینه‌های تولید هم کاهش یافته و خودروساز ابتدا از زیان خارج شده و شاید به سود حداقلی دست پیدا کند اما این امر به معنی تغییر در قیمت کارخانه خودروها نیست. نعمت‌بخش با اشاره به اینکه به نظر می‌رسد با کاهش قیمت ارز عرضه خودرو در بازار افزایش یافته و همین امر شکاف قیمتی کارخانه تا بازار را کاهش دهد، افزود: بسیاری از مردم برای سود بیشتر به خرید خودرو اقدام کرده بودند که با شرایط فعلی و کاهش قیمت‌ها در بازار مجبور به فروش خودروهای خود هستند و همین عرضه بیشتر باعث کاهش قیمت خودرو در بازار می‌شود.

انتظار افت قیمت‌ها خرید خودرو را سخت کرد

سعید موتمنی، رییس اتحادیه نمایشگاه‌داران خودروی تهران در این باره گفته است: مصرف‌کنندگان در انتظار کاهش بیشتر قیمت بوده و دست از خرید خودرو کشیده‌اند و اگر دلار حدود یک ماه روی قیمت پایه‌ای بایستد، معاملات از سر گرفته خواهد شد اما نوسانات فعلی اجازه ورود مشتری به بازار و نیز تصمیم‌گیری به فروشنده را نمی‌دهد.به گفته او بررسی قیمت خودروهای داخلی و خارجی نشان می‌دهد که قیمت‌ها حدود ۲۰ تا ۲۵درصد کاهش داشته و در صورت رسیدن دلار به کانال ۲۰ هزار تومان شاهد کاهش ۱۵درصدی قیمت‌ها خواهیم بود، چراکه بازگشت به عقب نشان می‌دهد در زمان دلار ۱۸ هزار تومانی پراید کمتر از ۸۰ میلیون تومان خرید و فروش می‌شد.

آیا ریزش قیمت خودرو مقطعی است؟

امیرحسین کاکایی، عضو هیات علمی دانشگاه علم و صنعت در این باره معتقد است: هیچ اتفاق جدی برای تولید و صنعت خودرو در کشور رخ نداده و ریزش قیمت خودرو در چند روز گذشته تنها جنبه روانی داشته و اخبار سیاسی مربوط به انتخابات امریکا باعث افت قیمت‌ها شده است. او در این خصوص به «اعتماد» می‌گوید: افت قیمت خودرو در بازار از یک هفته قبل و پیش از اعلام انتخاب رییس‌جمهور امریکا آغاز شد و از زمانی که تقویت ارزش پول ملی شروع شد و نرخ دلار کاهش یافت قیمت خودرو نیز همسو با نرخ دلار در بازار افت کرد. او می‌گوید: اگر نرخ ارز روند صعودی داشته باشد قیمت خودرو نیز همپای آن افزایشی می‌شود و اگر نرخ ارز کاهشی شود، بازار نیز روند نزولی به خود می‌گیرد. به این ترتیب قیمت‌ها در بازار خودرو به نرخ ارز گره خورده است.عضو هیات علمی دانشکده مهندسی خودروی دانشگاه علم و صنعت ادامه می‌دهد: واقعیت این است که متاسفانه بازار خودرو تحت‌تاثیر عوامل کلان اقتصادی و تصمیمات سیاستگذاران است در حال حاضر نیز ظاهرا یک‌سری گشایش‌های ارزی صورت گرفته و باید دید تا چه زمانی ادامه دارد.

واردات خودرو شاید وقتی دیگر

کاکایی در مورد زمزمه‌های واردات مجدد خودرو به کشور بر این باور است: موضوعات مهم‌تر از خودروی خارجی در کشور وجود دارد که نیازمند منابع ارزی است مانند تامین دارو که بسیار مهم است و باتوجه به منابع محدود ارزی در کشور واردات خودرو می‌تواند منجر به تقاضای خودروی وارداتی و در نتیجه بالا رفتن تقاضای ارزی در کشور شود.

این عضو هیات علمی دانشگاه علم و صنعت می‌گوید: زمانی که میزان ارز ۱۰۰ میلیارد دلار باشد و ۲ میلیارد دلار به واردات خودرو تخصیص داده شود با زمانی که میزان منابع ارزی ۱۰ میلیارد دلار باشد و ۲ میلیارد دلار به این بخش اختصاص پیدا کند که حدود ۲۰‌درصد از کل منابع ارزی می‌شود وضعیت متفاوت خواهد بود.کاکایی با اشاره به زیان سنگین خودروسازان در ادامه توضیح می‌دهد: زیان خودروسازان در حال حاضر بیش از ۶۰ هزار میلیارد تومان است که این زیان هر روز در حال افزایش است و در صورتی که سیاستگذاری درستی در این مدت از سوی دولت و خودروسازان صورت نگیرد و این زیان سنگین‌تر شود با رشد قیمت خودرو مواجه خواهیم شد.او در ادامه می‌گوید: تاکنون باید دو تا سه تصمیم کلیدی در مورد تولیدات خودرو گرفته می‌شد که هر روز به تعویق افتاده و به نظر می‌رسد این کاهش قیمت‌ها در بازار هم مقطعی باشد.

معامله‌گران خودرو هیجانی عمل نکنند

این عضو هیات علمی دانشگاه علم و صنعت معتقد است: افرادی که قصد فروش خودروی خود را دارند نباید عجله کنند و ممکن است ارزش دارایی‌شان تا چند روز بعد بیشتر شود و برعکس افرادی که قصد خرید خودرو دارند الان بهترین زمان برای خرید به نظر می‌رسد و بهتر است زودتر اقدام به خرید کنند.براساس این گزارش، شوک قیمتی ماه‌های گذشته بر بازار و افزایش لحظه‌ای کالاهای مصرفی، زندگی روزمره مردم را تحت‌تاثیر قرار داده است. در این میان بازار خودرو نیز از سایر بازارها مستثنا نبود و تنها در یک ماه قیمت خودروها افزایش چشمگیر داشته است. با این حال در چند روز گذشته قیمت خودرو روند نزولی به خود گرفته است.قیمت خودرو از انتخابات امریکا تاکنون تغییر چشمگیر داشته است به‌گونه‌ای که در حال حاضر قیمت پژو پارس از ۲۶۰ به ۲۴۰میلیون تومان، پژو ۴۰۵ از۲۴۰ میلیون تومان به ۲۰۵ میلیون تومان، تیبا دو از ۱۶۰ میلیون تومان به ۱۴۰ میلیون تومان و پژو ۲۰۷ اتوماتیک از ۶۰۰ میلیون تومان به ۵۰۰ میلیون تومان کاهش یافته است. همچنین قیمت پژو ۲۰۶ تیپ ۲ از ۲۳۰ میلیون تومان به ۲۰۵ میلیون تومان و پژو ۲۰۶ تیپ ۵ از ۳۵۰ میلیون تومان به ۳۱۰ میلیون تومان رسیده است.

ساندرو نیز از ۶۰۰ میلیون به ۴۸۰ میلیون تومان و سانتافه از سه میلیارد و ۵۰۰ به دو میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان قیمت پژو ۲۰۰۸ از یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان به ۸۰۰ میلیون تومان، سمند ال ایکس از ۲۴۰ میلیون به ۱۹۵ میلیون تومان، رسیده است. تیبا صندوق‌دار از ۱۴۵ میلیون تومان با هفت میلیون تومان کاهش به قیمت ۱۳۸ میلیون تومان رسیده است.کوئیک نیز از قیمت ۱۷۰ میلیون تومان با ۱۲ میلیون تومان کاهش به قیمت ۱۵۸ میلیون تومان رسید.

donya-e-eqtesad.com
  • 18
  • 7
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش