دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۹۱۲۰۰۰۴۱

باتری خودرو| نکات خرید و دلایل اصلی خرابی باتری خودرو چیست؟

باتری خودرو,باتری خودرو چیست,زمان تعویض باتری خودرویکی از عوامل اصلی تخریب باتری خودرو، سولفاته شدن آنهاست
سیستمی پیچیده از مدارهای الکتریکی در خودروهای امروزی دیده می شود که انرژی مورد نیاز قسمت های مختلف آنها را تامین، ذخیره و تقسیم می کند. نخستین و اصلی ترین بخش این سیستم پیچیده باتری خودرو نام دارد. باتری اتومبیل انواع مختلفی دارد و بسته به احتیاج خودروها با ولتاژ های متفاوت استفاده می شود.

باتری خودرو چیست؟

منبع اصلی برق اتومبیل، باتری خودرو نام دارد که در حین روشن بودن خودرو توسط دینام  شارژ می شود. چنانچه باتری ماشین به مقدار کافی شارژ نداشته باشد امکان استفاده از قطعات برقی خودرو مانند چراغ، رادیو و غیره میسر و یا استارت زدن وجود ندارد. در واقع اگر موتور خودرو را قلب آن بنامیم، قطعاً باید باتری را به مغز خودرو تشبیه کنیم. باتری ماشین که یک نوع باتری قابل شارژ است، اکثرا از نوع اسید- سرب می باشند. معمولاً باتری های اتومبیل های سواری و وانت بارها از نوع ۱۲ ولتی و اتومبیل های سنگین و دیزلی از نوع ۲۴ ولتی هستند. باتری موتور سیکلت هم همین قابلیتها را دارد ولی در سایز و ابعاد کوچکتر می باشد.

تاریخچه صنعت خودرو و باتری خودرو

ابتدا در صنعت خودروسازی برای آتش زدن سوخت داخل موتور از الكتریسته و باتری خودرو استفاده میشد. استارت های الكتریكی در اوایل دهه ۱۹۲۰ جانشین هندل شدند. چراغ جلو های الكتریكی باعث شدند تا لامپ های استیلنی منسوخ شوند و بوق های الكتریكی نیز جیر جیر بوق های بادی دستی را محو كردند. امروزه یك خودرو به سیستم مفصلی از مدارها احتیاج دارد كه باید برای كاربردهای روزانه تمام الكتریسته موردنیاز را تولید، انبار و تقسیم كند. در سیستم الكتریكی اولین بخش عمده، باتری است. باتری معمولاً برای ذخیره نیروی موردنیاز استارت زدن و به كار انداختن لوازم جانبی مانند ساعت، رادیو و علائم هشداردهنده در زمان خاموشی موتور مورد استفاده قرار می گیرد. موتور استارت زن دومین بخش مهم سیستم الكتریكی است كه کاربرد آن برای روشن كردن موتور است.

باتری به باتری خودرو,باتری خودرو,انواع باتری خودروگاهی اوقات تشخیص نو بودن یک باتری خودرو دشوار است

 نحوه عملکرد باتری خودرو

نحوه عملکرد باتری خودرو به این صورت است که زمانیکه خودرو را استارت می زنید، باتری به مدار برق آن وصل میشود و فرآیند دشارژ شدن آن آغاز می شود. به این ترتیب که الکترولیت بعنوان رابط بین قطب های مثبت و منفی عملیات تبدیل نیروی شیمیایی به الکتریسیته را انجام می دهد. انرژی که از این واکنش الکتروشیمیایی حاصل میشود، ماده فعال روی صفحات را به سولفات سرب تبدیل کرده و مولکول های اکسیژن و هیدروژن در خلال این تبدیل آزاد می شوند. این مولکول ها با واکنش تبدیل به آب شده که نتیجه آن آزاد سازی الکترون به وسیله صفحات مثبت است. این الکترون ها سبب برآورده کردن نیاز متقابل صفحات منفی به الکترون میشوند. این تبادل در دو سر باتری الکترون ولتاژ یا پتانسیل الکتریکی را ایجاد می کند.

طول عمر باتری خودرو

باتری خودرو یکی از قطعات کم استهلاک و کم دردسر به حساب می آید که در هر شرایط آب و هوایی کار می کند، ولی در هر حال باتری خودرو در بهترین حالت حدود ۴ سال طول عمر مفید دارد ولی توجه داشته باشید که طول عمر انواع مختلف باتری متفاوت است و بعد از گذشت زمانی هر یک از آن ها سولفاته خواهند شد ولی با رفتارهای درست میتوان این طول عمر مفید را تا حد زیادی افزایش داد. از نکات مهم در مورد سلامت خودرو این است که بر سلامت دیگر قسمت های آن تأثير مستقیم دارد و درصورت عدم خوب کار کردن باعث صدمه زدن به قطعات دیگر میشود.

باتری ماشین,طول عمر باتری خودرو,باتری خودرووزن یک باتری خودرو بین ۱۰ تا ۲۰ کیلو گرم است

رایج ترین نوع باتری خودرو

باتری خودرو انواع مختلفی دارند ولی درمیان آنها دو نوع باتری از سایر باتری های خودرو مشهور تر است؛

- باتری خودرو غیر سیلد یا باتری خودرو اسیدی:

 این نوع باتری خودرو( LM= Low Maintanace) به مراقبت کم نیاز دارد و صفحه سرب آنتیموان/ کلسیم( دو آلیاژی یا هیبرید) دارد. در آب و هوای گرم بهتر است باتری غیر سیلد خریداری کنید به علت آنکه غلظت ویژه آنرا نمی توان با هیدرومتر اندازه گرفت، همینطور زمانیکه به آب نیاز دارد، میتوان به آن آب اضافه کرد.

- باتری خودرو سیلدی یا باتری خودرو اتمی:

این نوع باتری خودرو که به اختصار به آنFM= Free Maintanace  گفته میشود و به مراقبت نیاز ندارد و از حساسیت کمتری برخوردار است. همینطور دربرابر حالت اُوِر شارژ یا شارژ بی اندازه ، مقاومت آنها بیشتر است. باتری های سیلد این توانایی را دارند که سریعتر شارژ شوند و نسبت به غیر سیلد ها عمر بیشتری دارند به طوریکه حتی عمر مجاز نگهداری بیشتری از سوی تولید کننده برای آنها تعیین می شود. صفحات این نوع باتری خودرو از جنس سرب و تک آلیاژ کلسیم- کلسیم است. از معایب این باتری ها می توان به دشارژ شدن عمیق آن اشاره کرد. در اینصورت بطور کامل از کار می افتند و به تعویض نیاز دارند. به این علت که از اسید در این باتری ها استفاده نمی شود و مواد فعال به صورت جامد و خشک فعالیت می کنند، در نتیجه این مواد فعال تحت‌تأثیر دشارژ عمیق به سرعت از صفحات ریزش نموده و باتری آسیب جدی می بیند.

باتری خودرو,باتری اتومبیل,نکاتی برای خرید باتری خودروبعد از شارژ کامل باتری خودرو برای تعیین خسارات وارده احتمالی باتری را تست کنید

نکات خرید باتری خودرو

انتخاب برترین نوع باتری خودرو سبب میشود هزینه ها کاهش یابد و کارایی باتری افزایش یابد. بدین ترتیب زمانیکه  برای اتومبیلتان باتری انتخاب میکنید، بهتر است مشخصات تعیین شده از طرف شرکت سازنده خودرو، مقدار برق مصرفی خودرو، قدرت دینام برای شارژ و فضای موجود برای باتری را در نظر بگیرید و در انتخاب آن دقت کنید چون باتری، قلب دوم اتومبیل است و چنانچه از باتری نامرغوب استفاده کنید خودروی شما آسیب می بیند.

دلایل اصلی خرابی باتری خودرو

به طور کلی علل خرابی باتری خودرو را می توانیم در پنج مورد اصلی خلاصه کنیم که عبارتست از:

> اتصال کوتاه، نخستین علت ترکیدن باتری خودرو

> عدم رعایت اصول سرویس و مراقبت باتری خودرو

> شارژ بیش از حد مجاز

> مسدود شدن دریچه ها و مسدود شدن بخار اسید در داخل باتری خودرو

> عدم کیفیت و مرغوبیت باتری خودرو تولید شده

> زمانی تعویض باتری خودرو

> زمانی که باتری خودرو کاملاً خراب شود و اتصال باتری به باتری مؤثر واقع نشود.

> زمانی که مدت زمان طولانی از روشن نشدنش در پارکینگ بگذرد.

> زمانی که مکانیک توصیه کند، باتری خودرو را تعویض کنید.

> هر دو سال ونیم یکبار، علائم تعویض باتری خودرو را داشته باشد.

> هر سه تا پنج سال باتری خودرو بررسی شود.

> هنگامی که نیاز به کامیون یدک کش باشد، باید باتری خودرو را تعویض کرد.

اجزا باتری خودرو,باتری خودرو,رایج ترین نوع باتری خودروبهترین راه جهت افزایش طول عمر باتری خودرو مراقبت مستمر از باتری و موتور می باشد

پیشگیری از سرقت باتری خودرو با چند حرکت ساده

پیشگیری از سرقت باتری خودرو کار سختی نیست. درصورت عدم پرداخت هزینه برای امنیت خودروی خود، امکان دارد مجبور باشید زیر بار خرج سنگین تری برای خرید مجدد آن، لوازم و یا  قطعات آن بروید. بدین ترتیب برای پیشگیری از سرقت باتری خودرو راهکارهایی عنوان شده است:

* به کار بردن بست باتری خودرو:

به شما توصیه می کنیم برای پیشگیری از سرقت باتری خودرو بعنوان نخستین قدم، برای باتری خودرویتان بست تهیه کنید.

* محافظ ضدسرقت باتری خودرو( قفل باطری):

از پرکاربردترین لوازم ضدسرقت باتری خودرو می توان به محافظ ضد سرقت باطری خودرو اشاره نمود که به آن قفل باطری هم گفته می شود.

* دقت در انتخاب دوست:

در بین اقرارها، افرادی هستند که قربانی رفاقت ساختگی سارقان با آنها شده بودند. براین اساس برای پیشگیری از سرقت باتری خودرو، در انتخاب دوست خود دقت کنید.

دلایل خرابی باتری خودرو,عمر باتری خودرو,باتری خودروروشن نشدن ماشین به دلیل مشکل در باتری خودرو است که باید آنرا باتری به باتری کنید

* ردیاب خودرو:

یک راه حل مطمئن برای پیشگیری از سرقت باتری خودرو، ردیاب خودرو نام دارد که مانند بادیگاردی قدر، محافظ اتومبیل شما خواهد بود.

* قفل کاپوت:

قفل کاپوت اجازه ی دزدیده شدن قطعه هایی مانند باتری خودرو، کامپیوتر خودرو( ECU) و از کارانداختن دزدگیر را به دزد نخواهد داد.

باتری خودرو,تاریخچه باتری خودرو,نحوه عملکرد باتری خودروهدف استفاده از باتری خودرو استارت زدن، تثبیت انرژی و تهیه نیروی کافی برای جرقه زدن است

گردآوری: بخش خودرو سرپوش

  • 10
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش