پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۱۰۰۰۹۶

کاپوتاژ خودرو چیست و به چه مدارکی نیاز دارد؟

کاپوتاژ خودرو,هزینه کاپوتاژ خودرو,مراحل کاپوتاژ خودروکاپوتاژ خودرو می‌تواند به روش‌های مختلف دریایی، ریلی، هوایی و جاده‌ای باشد
 برای این که بتوانید با استفاده از ماشین شخصی خود از کشور، خارج شوید؛ باید مجوز خروج از کشور را از اداره گمرک ایران بگیرید که به آن کاپوتاژ خودرو می گویند و بمدت یکسال، اعتبار دارد. اگر اعتبار آن کم تر از یک ماه باشد؛ مجددا باید نسبت به تمدید آن اقدام کنید. در این مطلب از سرپوش اطلاعاتی کامل درباره کاپوتاژ خودرو آمده است.

کاپوتاژ خودرو

نام دیگر کاپوتاژ، کران بری و کابوتاژ می باشد. کاپوتاژ کالا در مواقعی کاربرد دارد که قصد ارسال کالا از گمرک یک کشور به گمرک دیگر در همان کشور را از روش های دریایی، ریلی، هوایی و جاده ای داشته باشید. مواردی که تاجران، مسافران، رانندگان و مشاغل شهرهای حاشیه مرز از آن بهره میبرند شامل کاپوتاژ خودرو، کاپوتاژ کالا، کاپوتاژ بسته های پستی و ... می باشد.

تاریخچه کاپوتاژ خودرو

درواقع کاپوتاژ خودرو، برگرفته از یک واژه فرانسوی caboter به معنی سفر در ساحل می باشد. تحرک روزافزون بازرگانان در طول قرن هجدهم به این معنی بود که آن ها میتوانند کالاهای خود را از طریق حمل و نقل در سواحل کشورهای خارجی در بندرهای کشور خود بفروشند. این عمل موجب تهدید بازار داخلی کشور میشد، به این دلیل که وسایل داخلی برای حمل و نقل دچار رکود میشد، بنابراین قوانینی برای کشور مبدأ وضع شد تا ذینفع باشد و از این رو به مصالحه معروف شد.

پرداخت عوارض گمرک و سود بازرگانی

درصورت تمایل به ورود مجدد کالای کاپوتاژ، پرداخت عوارض گمرک و سود بازرگانی، شامل حالتان نمیشود. فقط باید هزینه های گمرکی را بپردازید. حمل و نقل کالا توسط مکانهایی نظیر سواحل دریای خزر و نگین شهر مازندران به صورت کاپوتاژ، پشتیبانی نمی شود.

چه ماشین هایی کاپوتاژ می شوند,هزینه کاپوتاژ خودرو,مراحل کاپوتاژ خودروکالاهایی را می‌توان به صورت کاپوتاژ حمل کرد که صادر شدن آن‌ها از کشور مجاز باشد

مدارک موردنیاز برای تهیه کاپوتاژ

مدارک موردنیاز برای تهیه کاپوتاژ خودرو عبارتست از:

- شناسنامه مالکیت وسیله نقلیه؛ برگ سبز رنگ

- سند و فاکتور فروش خودرو؛ سند کارخانه

- کارت ماشین

- اصل گواهی نامه رانندگی معتبر جمهوری اسلامی ایران

- بیمه نامه ایرانی

- گواهی نامه بین المللی قبلی؛ در صورت داشتن اعتبار

- گذرنامه و کپی صفحه اول آن؛ دارای شش ماه تاریخ انقضاء

- چهار عدد عکس سه در چهار برای گواهینامه بین المللی

- بهمراه بردن خود ماشین شخصی به نمایندگی

مدارک لازم برای دریافت گواهینامه رانندگی بین المللی

برای رانندگی کردن در خارج از کشور، باید حتماً دارای گواهینامه رانندگی بین المللی باشید و برای اخذ این گواهینامه نیازی نیست که مجددا در ازمون راهنمایی و رانندگی شرکت کنید بلکه باید نسبت به ارائه مدارک مورد نیاز اخذ گواهی نامه خود اقدام کنید و سپس گواهی نامه خود را ترجمه کنید. رانندگی تقریباً در تمام کشورها از قوانین یکسانی برخوردار است و علائم رانندگی نیز علائمی جهانی هستند. در نظر داشته باشید که به منظور اخذ گواهینامه رانندگی بین المللی برای کاپوتاژ خودرو، حداقل مدت اعتبار گواهینامه شما باید ۳ ماه باشد در حالی که تنها برای کاپوتاژ ماشین، گواهی نامه ی شما باید ۱ ماه و سه روز، اعتبار داشته باشد.

قوانین کاپوتاژ خودرو

در ادامه با قوانین و شرایط کاپوتاژ اشنا شوید:

* کالاهایی که صادر شدنشان از کشور، مجاز باشد را میتوان به صورت کاپوتاژ حمل کرد.

* درصورت ممنوعیت صدور یک کالا، کاپوتاژ آن صرفا با تعهد از گمرک، امکانپذیر است.

* درصورتی که مدت اعتبار پروانه کاپوتاژ برای رسیدن به گمرک مقصد، تمام شود و صاحب کالا تا ۳ ماه بعد از انقضای آن نسبت به تحویل گواهینامه ورود به گمرک مقصد اقدام نکند؛ به آن کاپوتاژ به مقصد نرسیده می گویند. اکنون درصورت مجاز بودن کالای به مقصد نرسیده، مجوز خروجی برای آن صادر می شود و در غیر این صورت، قاچاق محسوب می شود.

* کالا هایی را میتوان با قوانین مذکور با عنوان کاپوتاژ حمل کرد که دارای مجوز صدور باشند. اگر صدور کالایی ممنوع باشد تا زمان صدور مجوز آن توسط اداره کل گمرک، مورد قبول کاپوتاژ نخواهد بود.

* در واقع ، مواردی مورد قبول گمرک است که تشخیص دهد آن کالا تا مقصد به صورت کاپوتاژ حمل میشود.

* زمانی که کالای کاپوتاژ از طرف گمرک مبداء تعيين می شود، باید به گمرک مقصد برسد. لذا گمرک مبدا، مدت زمان را باتوجه به کیفیت مسیر، وسیله نقلیه، مسافت و همچنین فصول مختلف سال، تعيين می کند.

* درصورت عدم ارسال کالای کاپوتاژ به مقصد در مدت زمان مشخص، به تشخیص رییس گمرک، جریمه می شود.

* اگر با حادثه ای در طول مسیر، مواجه شوید و محموله نتواند در مدت زمان مشخص به مقصد برسد، باید با ذکر علت و موجبات تأخیر از گمرک مبدا، درخواست تمدید زمان کنید. چنانچه تا قبل از پایان یافتن مدت مقرر، درخواست تمدید دهید و علل ذکر شده از نظر گمرک مبدا، موجه باشد؛ میتواند مدت زمان را تمدید کند.

کاپوتاژ کامیون

از موارد مهم در صنعت بین المللی باربری می توان به کاپوتاژ کامیون، کاپوتاژ ماشین سنگین، کاپوتاژ وسایل حمل و نقل بار بزرگ اشاره کرد. شما باید کاپوتاژی را به منظور انتقال کامیون حامل بار به خارج از کشور تهیه کنید. یکی از این روشهای مرسوم، انتقال دادن و جابجایی کالا به کشورهای همسایه از طریق زمینی و جاده ای می باشد. این اتفاق در شهرهای مرزی و مرزهای کشور، بطور روزانه انجام میشود. اگر در زمینه لجستیک و حمل و نقل، کار میکنید نیازمند برگه کاپوتاژ خودرو و کامیون می باشید. از این رو مدارک لازم برای اخذ کران بری کامیون، شامل داشتن گواهی نامه معتبر، کارت ماشین، شناسنامه مالک کامیون، پاسپورت معتبر، سند و فاکتور فروش خودرو، بیمه نامه و عکس ۳* ۴ می باشد.

مدارک موردنیاز برای تهیه کاپوتاژ,هزینه های کاپوتاژ خودرو,قوانین کاپوتاژ خودرودر تمام سفر خود باید برگه‌ی کاپوتاژ خودرو باید همراه‌تان باشد

مدت زمان لازم برای دریافت کاپوتاژ خودرو و مدارک مورد نیاز

اگر برای دریافت کاپوتاژ خودرو تمام مراحل را بدرستی انجام دهید و مدارک مذکور را به صورت کامل، تهیه کنید؛ همچنین نسبت به پرداخت هزینه های لازم برای دریافت آن اقدام کنید، این امر در کم ترین زمان برای شما انجام میشود، یعنی برگه در کم تر از ۲ ساعت برایتان صادر میشود. پس بهتر است که قبل از هر اقدامی با تمام قوانین آن آشنایی پیدا کنید.

چه ماشین هایی کاپوتاژ می شوند؟

دقت کنید که یکی از شروط کاپوتاژ شدن اینست که مدارک ماشین شما را بررسی می کنند. طبق آئین نامه ی اداره گمرک برای کاپوتاژ کردن ماشین، اگر قدمت یک خودرو زیاد باشد باید حتماً از سازمان میراث فرهنگی، قبل از انجام کاپوتاژ، مجوز انجام این کار را بگیرد ولی اگر خودروی شما چند سال ساخت باشد به راحتی میتوانید ماشینتان را کاپوتاژ کنید.

هزینه های کاپوتاژ خودرو

کانون جهانگردی و اتومبیلرانی کشور، موظف به انجام امور مربوط به کاپوتاژ خودرو، ماشین سنگین و ... است. قطعاً برای اخذ برگه کاپوتاژ و خارج کردن خودرو از داخل کشور در طول پروسه ثبت مدارک، باید هزینه های مختلفی را به اداره گمرک، مالیات و کارشناسان این کار بپردازید که دولت، مرتبا آن ها را بروزرسانی میکند. هزینه های کاپوتاژ خودرو، شامل گرفتن پلاک بین المللی، کارت عضویت کانون، گواهی نامه بین المللی و عوارض خروج از کشور می باشد.

نکاتی درباره ی کاپوتاژ خودرو

اگر می خواهید خودروی خود را کاپوتاژ کنید باید حتماً نکات زیر را در نظر بگیرید:

>> بعد از کاپوتاژ خودرو، صرفا میتوانید وسیله ی نقلیه ی خود را از مرزهایی خارج کنید که دارای گمرک هستند و تشریفا در آن ها کاپوتاژ، انجام می شود.

>> مدل، سال ساخت و نوع خودرو برای برخی از کشورها نظیر ترکیه مهم نیست درحالیکه این موارد برای کشورهای دیگر، اهمیت دارد.

>> شما باید برگه ی کاپوتاژ خودرو را در تمام طول سفر به همراهتان داشته باشید و از مرزهای مجاز، عبور کنید.

>> درصورتی که مدت اعتبار کابوتاژ شما تمام نشده و میخواهید ماشینتان را بفروشید، باید حتماً آنرا باطل کنید. باطل شدن کاپوتاژ به خودی خود، غیر ممکن است؛ به همین خاطر باید حتماً به مراکز گمرک بروید و آنرا باطل کنید.

>> درصورت داشتن کاپوتاژ خودرو و تمایل به تمدید مجدد آن، نیازی به پرداخت هزینه پلاک و برچسب IR نیست.

>> درصورت استفاده از پلاک ترانزیت دریافتی روی ماشین دیگر، یک مجرم محسوب میشوید!

>> درصورتی که سال ساخت خودرویتان به ۲۰ سال قبل برمی گردد، شما ملزم به اخذ مجوز از سازمان میرات فرهنگی هستید.

>> بهتر است که برای دریافت بیمه از داخل ایران اقدام کنید چون هزینه های آن کم تر است.

>> کاپوتاژ به مدت یک سال، اعتبار دارد و چنانچه تاریخ اعتبار آن کم تر از یک ماه باشد، نمیتوانید خودروی خود را از کشور، خارج کنید. از این رو شما باید نسبت به تمدید آن تا قبل از اتمام مدت اعتبارش اقدام کنید.

>> دولت ترکیه، اجازه ورود به ماشین های بدون بیمه شخص ثالث نمی دهد؛ به همین خاطر باید نسبت به بیمه شخص ثالث ترکیه تا قبل از ورود به این کشور، اقدام کنید.

تاریخچه کاپوتاژ خودرو,کاپوتاژ کامیون,کاپوتاژ خودرو گمرکمدت اعتبار کاپوتاژ یک سال است

گردآوری: بخش جامعه سرپوش

  • 16
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش