سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۷۰۰۲۹

آشنایی با دلایل بخار گرفتگی شیشه ماشین در زمستان و راه های رفع آن

بخار گرفتگی شیشه ماشین در زمستان,بخار گرفتگی شیشه خودروبخار گرفتگی شیشه ماشین در زمستان یکی از دغدغه‌های اصلی رانندگان میباشد
بخار گرفتگی شیشه جلوی اتومبیل می تواند علاوه بر اینکه شما را آزار می دهد، خطراتی را بوجود آورد. ایجاد بخار بر روی شیشه میتواند دید راننده را با مشکلاتی رو به رو کند و موجب حواس پرتی او شود. رانندگان با در نظر گرفتن این نکاتی که در این مقاله از سرپوش گفته شده میتوانند مانع ایجاد بخار شیشه ماشین خود در زمستان شوند.

بخار گرفتگی شیشه ماشین در زمستان

از دغدغه ­های اصلی رانندگان در تمامی فصول سال می توان به بخار کردن شیشه ماشین اشاره کرد. اختلاف دمای داخل و خارج از خودرو، از دلایل اصلی بخار گرفتگی شیشه ماشین به شمار می رود.

میعان( تبدیل حالت گاز به مایع) درصورت برخورد هوای گرم و مرطوب با یک سطح خنک، رخ می دهد. برای مثال ، وقتی که افراد با ماشینشان در هوای بسیار سرد، راندگی میکنند؛ هوای گرم و مرطوب تنفس آن ها در تماس با شیشه سرد جلو قرار می گیرد و رطوبتی روی شیشه ایجاد می شود. همچنین این روند میتواند در اثر تابش نورخورشید ، باعث ایجاد رطوبت درون ماشین( به طورمثال صندلی های مرطوب، فنجان چای استفاده شده و حتی موادغذایی دور ریخته شده) شود. درواقع فضای داخلی ماشین در این حالت به عنوان گل خانه عمل می کند. رطوبت در حال افزایش، بدون تهویه مناسب، قادر به فرار از اتاقک ماشین نیست و وقتی که به شیشه ماشین برخورد می کند، تبدیل به آب می شود.

دلایل ایجاد بخار گرفتگی شیشه ماشین

مهم ترین دلایل ایجاد بخار درون ماشین عبارتند از:

- لباس، کفش، چکمه و دیگر لباس‌های خیس

- تنفس انسان( بله، تنفس عادی نیز واقعا رطوبت ایجاد می کند)

- روکش های مرطوب

- غذا یا نوشیدنی های گرم، مواد بخارپز

- نشت مایع خنک کننده از منبع بخاری به درون خودرو

- باقی ماندن زباله درون ماشین

- نشتی از سانروف، سیستم دریچه، درها یا شیشه ها( بررسی کنید که آیا قسمت هایی از کف ماشین یا صندوق عقب خیس هستند یا نه)

بخار گرفتگی شیشه ماشین در زمستان,علت اصلی بخار گرفتکی شیشه ماشینعلت اصلی بخار گرفتکی شیشه ماشین اختلاف دمای داخل و خارج از خودرو است

نکاتی برای از بین بردن بخار گرفتگی شیشه ماشین در زمستان

دقت کنید که نباید از هرگونه ماده ای برای شفاف نگه داشتن شیشه اتومبیل خود و جلوگیری از ایجاد بخار بر روی آن استفاده کنید، بدین دلیل که باعث ایجاد رطوبت درون ماشین می ‎شود. عوامل مؤثر در ایجاد رطوبت درون اتاقک اتومبیل، شامل نگه داشتن فنجان چای درون ماشین، خیس بودن کفی های ماشین و یا صحبت کردن بیش از حد در ماشین می باشد.

زمانی که شما در رانندگی کردن، عجله دارید؛ مبارزه با بخار گرفتگی شیشه ها آزاردهنده است. بنابراین توجه به نکات زیر برای جلوگیری از بخار گرفتگی شیشه ها حائز اهمیت است:

- سیستم هوای سالم، مانع از ایجاد بخار بر روی شیشه های اتومبیل میشود. بنابراین این سیستم باید بطور دائم، بررسی شود و نسبت به تعویض آن در صورت لازم اقدام شود. گاهی اوقات تلاش برای دیدن مقابل در هنگام رانندگی، بسیار دشوار و سخت است و برای جلوگیری از این وضعیت، باید این راهکارها را در نظر بگیرید.

- میزان رطوبت درون ماشین با انجام اموری همچون فریاد کشیدن ، جیغ زدن و و ایجاد سر و صداهای مختلف، افزایش می یابد و در نهایت بخار بر روی شیشه ها بوجود می آید.

- تمیز کردن پنجره ها و شیشه جلو برای جلوگیری از ایجاد بخار بر روی شیشه ها موثر است؛ به این دلیل که آلودگی شیشه ها باعث جذب رطوبت به خود میشود.

- شما نباید وسایل مرطوب و رطوبت زا را داخل خودروی خود نگهدارید. از این رو سعی کنید در داخل خودرو، نوشیدنی یا چتر خیس قرار ندهید.

- استفاده از بسته های رطوبت گیر برای جلوگیری از ایجاد بخار بر روی شیشه، توصیه شده است. این بسته های رطوبت گیر در بسته بندی های پارچه ای قرار دارد و رطوبت مضر برای اشیاء را می گیرد. از این رو برای گرفتن رطوبت اضافی هوا در داخل خودرو از این بسته ها استفاده کنید.

- در داخل خودروی خود، چند جوراب قرار دهید که محتوای آن ها با مواد بستر گربه های خانگی پر شده است. این مواد باعث جذب رطوبت هوا به خود میشود.

بخار گرفتگی شیشه ماشین در زمستان,دلایل بخار گرفتگی شیشه خودرو در فصل سرماعوامل مختلفی باعث ایجاد بخار گرفتگی شیشه ماشین می ‎شوند

- یک مکانیک باید خودرویتان را به منظور وجود هر گونه نشتی بررسی کند. گاهی اوقات برای رفع یک نشتی ساده، متحمل هزینه زیادی میشوید.

- شما می توانید از یک پوشش ضد بخار، پس از تمیز کردن قسمت داخلی شیشه جلوی خودرو استفاده کنید ولی توجه به دستورالعمل استفاده از این محصولات، مهم است.

- منشا هوای داخل اتومبیل شما با استفاده از دکمه تعبیه شده در اتومبیل تغییر میکند. اگر هوای بیرون از اتومبیل، نسبت به هوای درون آن سردتر باشد، باید بگونه ای تنظیم کنید که هوای بیرون، وارد خودرویتان شود.

- از عوامل مؤثر در رفع بخار گرفتگی شیشه ماشین در زمستان می توان به روشن کردن فن­ های خودرو و پایین آوردن درجه­ ی سیستم گرمایشی اشاره کرد. پس از انجام این امر می ­توانید دمای خودرو را به حالت متعادل نزدیک کنید. این نکته را در نظر داشته باشید که نباید مجددا اختلاف دمای اتومبیل با فضای بیرون، زیاد شود.

- روشن کردن دریچه­ های خنک کننده زیر شیشه جلو ماشین می ­تواند بخار شیشه ماشین جلو اتومبیل شما را رفع کند ولی باید بدانید که بخار سایر شیشه­ های اتومبیل را بر طرف نمی ­کند.

راه کارهای سریع رفع بخار شیشه خودرو

* یکی از راه کارهای سریع رفع بخار شیشه اینست که یک سیب زمینی خام را بشویید و پس از برداشتن خاک های رویش، آن را نصف کنید. توصیه میشود که از سیب زمینی هایی استفاده کنید که قدیمی و پلاسیده است. یک قطعه از سیب زمینی برش داده شده که پوست ندارد را روی شیشه کاملاً خشک قرار دهید تا شیشه تمیز شود. جالب است بدانید که لایه ی ایجاد شده بر روی شیشه، مانع از ایجاد مه روی شیشه میشود.

* برای رفع بخار شیشه و عدم بخار مجدد، ابتدا یک تکه ابر یا پنبه آغشته شده به مایع ظرف شویی، شامپو و یا فوم اصلاح را از داخل ماشین بر روی شیشه ها از سمت بالا به پائین بکشید.

* بر روی قسمت داخلی شیشه ماشین، کمی خمیر ریش بمالید و در تمام سطح شیشه به صورت یک لایه یکنواخت، پخش کنید. سپس آنرا با استفاده از يک پارچه تمیز پاک کنید. خمیر ریش با ایجاد یک پوشش نازک محافظ بر روی شیشه، مانع تشکیل بخار میشود.

* رطوبت ایجاد شده بر روی شیشه ماشین در هوای سرد و بارانی را می توان با استفاده از خاک گربه از بین برد. به این صورت که مقداری خاک گربه را در هوای سرد و زمستان ها داخل جوراب های قدیمی خود بریزید و درشان را ببندید و آن را درون خودرویتان قرار دهید.

بخار گرفتگی شیشه ماشین در زمستان,راه کارهای سریع رفع بخار شیشهسیستم هوای سالم به جلوگیری از ایجاد بخار بر روی شیشه های اتوموبیل کمک فراوانی میکند

گردآوری: بخش خودرو سرپوش

  • 14
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش