گاز نخوردن خودرو
اصطلاح گاز نخوردن ماشین در زمانی استفاده میشود که خودرو از شتاب کافی برای حرکت، برخوردار نیست و هر چقدر، پدال گاز را بیشتر فشار دهید؛ خودروی شما عکسالعمل مناسب و سرعت موردنظر را نشان نمی دهد.
دلایل گاز نخوردن خودرو
دلایل مختلفی باعث گاز نخوردن ماشین میشود و برای رفع این مشکلات، باید درباره مشکلات فنی مطلع باشید. خرابی موتور و مشکلات گاز نخوردن خودرو در خودرو های انژکتوری و کاربراتی، دلایل گوناگون دارد. چنین مشکلاتی در ماشین های کاربراتی به شرح زیر میباشد :
>> خرابی فیلتر هوا:
فیلتر هوا در تمامی خودروهای کاربراتوری یا انژکتوری، از قطعات مهم و کاربردی به شمار میرود که معیوب بودن آن تأثير بسیاری در گاز نخوردن خودرو دارد. فیلتر، مانع از ورود اجزای ناخواسته به موتور خودرو میشود و باعث محافظت از موتور در برابر گزند آلاینده های احتمالی و ذرات خارجی می گردد.
هوای کافی در صورت معیوب شدن فیلتر هوا یا گرفتگی این قطعه، به موتور منتقل نمی شود و در نتیجه ماشین، گاز نمی خورد. فیلتر هوای گرفته یا معیوب برای موتور خودرو، مشکلات فراوانی را بوجود می آورد؛ بنابراین هرچند وقت یک بار برای اطمینان از سلامت و تمیزی فیلتر هوا، باید نسبت به تعویض آن اقدام کنید.
>> خرابی دیسک و صفحه:
فرسوده شدن دیسک و صفحه خودرو، از دیگر دلایل و علت گاز نخوردن ماشین می باشد.
از قطعات مصرفی خودروها می توان به دیسک و صفحه اشاره کرد که با گذشت زمان، خراب و فرسوده می شوند. فرسودگی این قطعه در ارتباط با گاز نخوردن ماشین است. برای این که از سلامت دیسک و صفحه مطمئن شوید؛ باید ابتدا ماشین را در دنده چهار قرار دهید و سپس پایتان را از روی کلاچ بردارید. درصورتی دیسک و صفحه معیوب است که ماشین در چنین حالتی خاموش نشود.
>> کارایی نامناسب استپر موتور:
استپر در ماشین، از دیگر قطعات مهم میباشد که اگر بدرستی کار نکند بر کارکرد خودرو، تأثير مستقیمی دارد. شمع ها و کوئل وایر شمع، وابسته به استپر است و درصورت بروز اختلال در این موارد، موتور ماشین، عملکرد خوبی ندارد و میتواند باعث گاز نخوردن خودرو باشد.
>> وجود مشکل در کمپرس سیلندر:
درصورت کمتر بودن بازده موتور از حالت نرمال و استاندارد به احتمال زیاد، مشکلی در کمپرس سیلندرها بوجود آمده است. اگر هر یک از سیلندرها توانایی ایجاد کمپرس مناسب را نداشته باشند؛ موجب کاهش میزان کشش خودرو می شودو درواقع احتراق کامل، رخ نمی دهد و ماشین گاز نمی خورد که برای رفع مشکل آن باید کربن زدایی شود.
شما باید از طریق شمع، محصولات کربن زدا را در ماشین بریزید. برای این که محصولات کربن زدا را در ماشین های خودرو دیزل بریزید باید از طریق گرمکن ها اقدام کنید. در صورتی که سیلندرها را کربن زدایی نکنید، باید خودرویتان را برای تعمیر به یک مرکز تعمیرات ببرید. به عنوان مثال در این شرایط، آسیب جدی به سوپاپ ها وارد میشود و باید آنها را تعویض کنید.
>> اتمام یا نامرغوب بودن روغن موتور:
شما باید برای عملکرد بهتر خودروی خود، یک روغن موتور مناسب بخرید. افرادی که سال هاست دارای خودرو هستند؛ نسبت به اهمیت خرید روغن موتور مناسب واقفند. کیفیت پائین و مرغوب نبودن روغن موتور موجب ضعیف شدن عملکرد موتور خودرو میشود و ماشین، گاز نمی خورد. برای تهیه ی یک روغن موتور مناسب، باید از راهنمای خرید روغن موتور ماشین بهره مند شوید.
>> وجود مشکل و خرابی در پمپ بنزین ماشین:
شما می توانید با استفاده از پمپ بنزین یا پمپ سوخت، بنزین را از طریق باک به سمت موتور انتقال دهید. فشار سوخت رسانی پمپ بنزین در حالت عادی و طبیعی، بین ۴ الی ۶ بار است. در صورتی که پمپ بنزین نتواند بدرستی کار کند؛ خودرو روشن نمی شود. در حقیقت ، پمپ بنزین به میزان کافی، سوخت را به موتور نمی رساند و همین امر باعث روشن نشدن خودرو می شود.
علت گاز نخوردن ماشین اتوماتیک
مشکلات دیگری در خودروهای انژکتوری وجود دارد که ماشین در اثر آن ها گاز نمیخورد. مثلا:
* وجود مشکل در قطعه ECU:
دلیل گاز نخوردن ماشین در خودروهای مجهز به سیستم انژکتور، به خاطر قطعه ی ECU میباشد که نوعی مغز متفکر خودرو محسوب میشود. وظیفه ی این قطعه، اینست که برای تنظیم واکنش سنسورهای موجود در موتور، وضعیت خودرو را بررسی میکند.
بنابراین اگر قطعهECU خراب شود؛ ماشین، گاز نمیخورد و به خاطر ضرورتش برای سایر اجزا و قطعات خودرو باید از این قطعه با دقت، مراقبت کرد. مثلا درصورت معیوب بودن ECU خودروی انژکتوری، احتمال گاز نخوردن ماشین، زیاد است و موجب نوسان دور موتور میشود.
برای پیشگیری از گاز نخوردن خودروی انژکتوری خود، لازم است که این قطعه حیاتی را به کمک دستگاه دیاگ، بطور کامل عیب یابی کنید. درنتیجه توصیه میشود که برای رفع مشکل ECU به مراکز مجاز خدمات خودرو بروید.
* کثیف شدن انژکتور خودرو:
شما باید درصورت کثیف شدن انژکتور خودرو، آنرا تمیز کنید. تمیز کردن این قطعه ی حساس، فرآیند خاص خود را دارد. بنابراین نزد مراکز تخصصی مراجعه نمایید. اگر کثیفی انژکتور، باعث گاز نخوردن خودرو شود؛ پس از تمیز کردن آن، مشکل خودرو برطرف می شود.
* خرابی سنسور گاز:
سنسورهای مختلفی در خودروهای اتوماتیک و انژکتوری وجود دارد که یکی از آن ها گاز میباشد و اگر مشکل داشته باشد خودرو گاز نمیخورد. بر روی دریچه گاز و نزدیک استپر، سنسور گاز قرار گرفته است. تنظیم پاشش سوخت انژکتورها درصورت عدم وجود این سنسور یا حس گر، دچار مشکل می شود. سنسور گاز باید به اطلاع رسانی درباره موقعیت دریچه گاز به قطعه ECU بپردازد. چنانچه این سنسور، خراب شود؛ ماشین گاز نمیخورد. از دلایل خرابی سنسور گاز می توان به دیر پایین آمدن دور موتور، بالاماندن دور موتور در دور پائین و ثابت ماندن دور در دور پائین اشاره کرد.
* خرابی سنسور دور موتور:
سنسور دور موتور، وظیفه ی ارسال اطلاعات دور لحظه ای موتور به ایسیو را بر عهده دارد. بنابراین یکی از دلایل گاز نخوردن خودرو، ایجاد اختلال در اطلاع رسانی مشکلات مختلف می باشد.
* خرابی مَپ سنسور:
مپ سنسور هم در ارتباط با ECU میباشد و اطلاعاتی را در اختیار آن قرار می دهد. این سنسور به ECU درباره هوای مکش شده اطلاع رسانی می کند. درصورت خرابی مپ سنسور، بر میزان باز و بسته بودن دریچه هوا کنترلی وجود ندارد و ماشین، گاز نمیخورد.
* خرابی سنسور پدال گاز و کلاچ:
سنسور پدال گاز و کلاچ، تأثير مستقیمی بر روی عملکرد گاز خوردن ماشین دارد و گاز خوردن اتومبیل درصورت معیوب شدن این سنسور، با مشکل رو به رو می شود.
علت گاز نخوردن ماشین روی CNG
مشکل گاز نخوردن در ماشین های دوگانه سوز نیز وجود دارد. گاز نخوردن ماشین روی CNG، مربوط به میکسر آن می باشد. به طوریکه شتاب و سرعت خودرو در حالت گاز سوز، بالاتر است. در صورت کاهش هوای ورودی باید از حالت بنزین سوز استفاده کنید که با مشکل گاز نخوردن ماشین، مواجه میشوید و باید آنرا بطور دستی تنظیم کنید.
علت گاز نخوردن ماشین در سرعت بالا
امکان گاز نخوردن ماشین، به غیر از سربالایی ها در سرعت های بالا نیز وجود دارد. پمپ بنزین خودرو نیز باعث گاز نخوردن ماشین می شود. گاهی اوقات عملکرد پمپ های برقی در ماشین های انژکتوری با مشکل مواجه میشود درحالیکه در خودروهای کاربراتوری، بخش هایی از موتور، ایراد پیدا میکند. از بخش های آسیب دیده موتورهای کاربراتوری می توان فیلتر سوخت، صفحه تکیه گاه پمپ، لوله برگشت و یا خروجی سوخت را نام برد.
راههای رفع مشکل گاز نخوردن ماشین
چک کردن و معاینه قطعات مذکور، تأثير بسیاری در گاز خوردن ماشین دارد. در صورت اختلال و خرابی یکی از این موارد، عملکرد خودرو با مشکل رو به رو میشود. استفاده از خودروهای بنزینی باکیفیت، مانع از گاز نخوردن خودرو میشود و بنزین سوپر موجب بهبود این عملکرد میشود. دقت کنید که نمیتوان به راحتی علت خرابی و گاز نخوردن اتومبیل را تشخیص داد و باید این ایرادات توسط کارشناس و متخصص خودرو شناسایی و برطرف شود. در ادامه با راههای جلوگیری از گاز نخوردن ماشین اشنا شوید:
- شما باید قطعاتی که باعث گاز نخوردن اتومبیل می شود را بطور دقیق، بررسی کنید.
- استفاده از بنزین استاندارد و مرغوب، تأثير بسیاری در گاز خوردن ماشین دارد.
- بهترین راهکار برای جلوگیری از گاز نخوردن ماشین، استفاده از بنزین سوپر می باشد.
گردآوری: بخش خودرو سرپوش
- 16
- 5