چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۶۰۱۱۲

معرفی انواع سنسور اکسیژن خودرو و علائم خرابی آن

سنسور اکسیژن خودرو,سنسور اکسیژن خودرو چیست,سنسور اکسیژنسوند لامبدا نام دیگر سنسور اکسیژن میباشد
سنسور اکسیژن خودرو یا سنسور لامبدا، از مهم ترین سنسورها در ماشین های جدید به شمار میرود که طراحی آن برای نخستین بار در اواخر دهه ۱۹۶۰ میلادی انجام شد. سنسور اکسیژن در ماشین شما به عنوان یک قطعه مادام العمر محسوب نمی شود و احتمالا پس از مدتی باید عوض شود. در این مطلب از سرپوش با سنسور اکسیژن خودرو آشنا می شوید.

سنسور اکسیژن خودرو

به یک دستگاه الکترونیکی که به اندازه‌گیری نسبت اکسیژن موجود در یک گاز یا مایع می پردازد؛ سنسور اکسیژن می گویند. این نسبت، تحت عنوان نسبت لامبدا شناخته می شود که موظف است مقدار اکسیژنی که در گازهای خروجی از موتور وجود دارد را اندازه‌گیری کند. در واقع وظیفه ی سنسور اکسیژن، ارسال اطلاعات لحظه ای به کامپیوتر ماشین در مورد اکسیژن سوخته نشده در اگزوز میباشد تا از این طریق، نسبت درست هوا به سوخت برای موتور ماشین تعيين شود و تضمین کننده ی عملکرد مناسب موتور ماشین باشد.

سنسور اکسیژن، علاوه بر کنترل آلاینده های خودرو وظیفه دارد که اگر مقدار آلایندگی خودرو افزایش یابد؛ به شما هشدار دهد. اگر این سنسور، خراب شود؛ نمایشگر خودرو قادر به نمایش نسبت درست هوا به سوخت نیست و تبعاتی ازجمله افزایش آلایندگی، مصرف سوخت بیشتر و آسیب به سایر قطعات مثل گرم شدن بیش ازحد مبدل کاتالیزوری را بهمراه دارد.

توجه داشته باشید که چنانچه سنسور اکسیژن را بموقع عوض کنید؛ نقش موثری در مصرف اقتصادی سوخت به میزان۴۰ درصد دارد. لذا اگر سوخت زیادی توسط خودرویتان مصرف شود یا در تست آلایندگی رد شود؛ باید به بررسی سنسور اکسیژن آن بپردازید.

انواع سنسور اکسیژن خودرو

سنسورهای اکسیژن خودرو به ۲ دسته ی زیر براساس ساختارشان تقسیم می شوند:

* سنسور اکسیژن تک سیم:

سنسور اکسیژن تک سیم که فاقد گرم کن بود؛ برای خودروهای قدیمی کاربرد داشت.

* سنسور اکسیژن چهار سیم:

میزان دقت سنسور اکسیژن چهار سیم، زیاد است و کاربرد آن برای خودروهای به روزتر می باشد. سنسورهای اکسیژن چهار سیم از قابلیت گرم کن برخوردار هستند.

سنسور اکسیژن کارش چیه,کار سوند لامبدا چیست,زمان تعویض سنسور اکسیژنتعویض به‌موقع سنسور اکسیژن می‌تواند تا ۴۰ درصد در مصرف اقتصادی سوخت نقش داشته باشد

سنسور اکسیژن چهار سیم به دو نوع پایه بلند و پایه کوتاه تقسیم میشود. این سنسورهای چهار سیم، از نظر ارتفاع و نوع سوکت با هم تفاوت دارند.

علائم خرابی سنسور اکسیژن خودرو

در ادامه با علائم متداول خرابی سنسور اکسیژن خودرو اشنا شوید:

- کاهش عملکرد موتور:

از علائم ابتدایی افشاکننده خرابی سنسور اکسیژن ماشین می توان به خرابی موتور، به سختی حرکت کردن یا بی‌نظمی در طول درجا کار کردن ماشین اشاره کرد. علاوه براین ، دیگر عوامل مؤثر در خرابی سنسور اکسیژن، شامل خاموش شدن موتور، مکث یا از دست دادن قدرت است. درصورت مواجهه با این مشکلات و روشن شدن چراغ چک موتور میتوانید مطمئن شوید که سنسور اکسیژن ماشینتان خراب شده است.

- روشن شدن چراغ چک و بررسی آن:

چراغ چک موتور درصورت معیوب شدن سنسور اکسیژن، روشن می شود که درصورت بروز چنین اتفاقی باید به یک مکانیک مجرب، مراجعه کنید. دلایل مختلفی باعث روشن شدن این چراغ می شود؛ به همین خاطر، علت دقیق آن باید توسط یک متخصص بررسی شود. درصورت طی کردن مسافت طولانی با وسیله نقلیه ی خود، احتمال دارد که سنسور اکسیژن آن معیوب شده باشد؛ به همین خاطر باید آن را تعویض کنید.

- افزایش میزان آلایندگی:

آلایندگی ها در آلودگی هوا نقش موثری دارند و میتوانند باعث آسیب به محیط زیست شوند. یکی از نکات قابل توجه در زمان معاینه فنی خودرو، میزان آلایندگی آن می باشد. خراب بودن سنسور اکسیژن باعث افزایش تولید آلاینده ها میشود.

- افزایش مصرف سوخت:

نحوه ی شناخت خودروهای امروزی براساس اقتصادی بودن مصرف سوخت شان می باشد. خرابی سنسور اکسیژن در افزایش ناگهانی مصرف سوخت، تأثير به سزایی دارد. خرابی سنسور اکسیژن، اثرات منفی بر سیستم احتراق و سیستم سوخت رسانی خودرو برجای می گذارد. درصورت عدم کارکرد صحیح این سیستم، سنسور اکسیژن اجازه می دهد تا مقدار زیادی سوخت به موتور تزریق شود، درنتیجه مقدار مسافتی که طی میکنید نسبت به سوختی که مصرف میکنید؛ کم تر است. اگر در موتور ناشی از خرابی سنسور اکسیژن، سوخت اضافی وجود داشته باشد؛ بوی سولفور، شبیه تخم مرغ گندیده در موتور بوجود می آید.

- شتاب گیری پایین خودرو:

از دیگر نشانه های خرابی سنسور لامبدا می توان به شتاب گیری کند و پائین خودرو اشاره کرد. اگر در سنسور اکسیژن، مشکلی رخ دهد؛ تنظیم سوخت موردنیاز پیشرانه در هنگام شتاب گیری توسط ECU یا واحد کنترل الکترونیک خودرو، مختل می شود. لذا کارکرد حسگر اکسیژن در چنین شرایطی در حالت حلقه باز میباشد و اکسیژن موردنیاز و لازم موتور خودرو در هنگام شتاب گیری فراهم نمی شود.

خرابی سنسور اکسیژن,روش تشخیص خرابی سنسور اکسیژن,سنسور اکسیژن کارش چیهسنسور اکسیژن خودرو، آلاینده‌های خودروی شما را کنترل می‌کند

- کارکرد نامطلوب پیشرانه:

اگر سنسور اکسیژن، خراب شود؛ اثراتی بر کارکرد و عملکرد پیشرانه خودرو می گذارد و موتور خودرو در چنین شرایطی، به صورت نامنظم و نادرست کار می کند و باعث بروز مشکلاتی نظیر متوقف شدن یا کاهش قدرت پیشرانه میشود.

از دیگر مشکلات موتور خودرو در زمان خرابی سنسور اکسیژن می توان به ریپ زدن موتور خودرو و عدم کشش و توان لازم برای بالا رفتن از سربالایی ها اشاره کرد که در نتیجه باعث معیوب شدن حسگر اکسیژن، شتاب پائین و تنبل شدن خودرو می گردد.

- مشاهده دود سیاه از اگزوز:

مقدار سوخت و هوا در موتور خودرو در زمان خرابی سنسور اکسیژن، در حالت تناسب صحیح و تعادل قرار نمیگیرد؛ به این دلیل که قطعات کنترل کننده ی میزان ورودی هوا و سوخت، عملکرد صحیحی ندارند و اثرات منفی بر راندمان احتراق می گذارد. لذا منجر به وجود سوخت محترق نشده و در نتیجه دود سیاهی از اگزوز خروج میشود.

دلایل خراب شدن سنسور اکسیژن خودرو

* کیفیت سوخت:

رابطه ی سنسور اکسیژن خودرو با سوخت، مستقیم است و چنانچه کیفیت سوخت مصرفی، پائین باشد باعث کاهش عمر سنسور اکسیژن میشود.

* ضربه:

ضربه های ناشی از تصادفات، از دیگر دلایل خراب شدن سنسور اکسیژن به شمار میرود که سنسور ها را با مشکل رو به رو میکند؛ به این دلیل که این سنسور با برخورداری از ماهیت الکتریکی، در مقابل چنین ضرباتی ایمن نیست.

* معیوب بودن شمع ها:

خرابی شمع های خودرو باعث آسیب به سنسور اکسیژن میشود؛ بدین دلیل که شمع های معویب باعث ایجاد مشکلاتی همچون احتراق ناقص و تولید دود می شوند. این دود، موجب مختل شدن عملکرد سنسور اکسیژن می گردد.

روش تشخیص خرابی سنسور اکسیژن

آزمایش و بررسی منظم سنسور اکسیژن خودرو، تنها روشیست که می توانید از عملکرد صحیح آن مطلع شوید. برخی از خودروها دارای یک لامپ اخطار خرابی سنسور هستند.

برای اندازگیری ولتاژ خروجی سنسور اکسیژن میتوانید از یک ولت متر دیجیتال استفاده کنید اما نوسانات ولتاژ، مشاهده را سخت می کند به این دلیل که اعداد، پرش زیادی دارند. بنابراین برای مشاهده تغییرات، توصیه میشود که از یک ولت متر آنالوگ استفاده کنید اما احتمالا بر روی سیستمی با تغییرات زیاد، پاسخگو نیست.

اسیلوسکوپ ذخیره ساز دیجیتال، بهترین وسیله ایست که با استفاده از آن می توانید ولتاژ خروجی سنسور اکسیژن را مشاهده کنید. یک اسکوپ، تعيين کننده ی ولتاژ خروجی سنسور اکسیژن توسط فرکانسش( نرخ تغییر سوخت غنی نسبت به سوخت رقیق) به صورت موجی شکل و در قالب دامنه نوسانات ولتاژ حداقل و حداکثر می باشد.

طول عمر مفید و زمان تعویض سنسور اکسیژن

عواملی همچون نوع خودرو در طول طول عمر سنسور اکسیژن، تأثير دارد اما در حالت کلی، طول عمر مفید آن حدود ۸۰ تا ۱۰۰ هزار کیلومتر است. بهتر است بدانید که تعویض قطعه ای همچون سنسور اکسیژن، تأثير به سزایی در عملکرد موتور دارد؛ به همین خاطر از قطعات بی کیفیت استفاده نکنید.

تشخیص سنسور اکسیژن سالم,دلایل خراب شدن سنسور اکسیژن خودرو,انواع سنسور اکسیژن خودروخرابی شمع‌های خودرو به سنسور اکسیژن آسیب می‌‌زند

گردآوری: بخش خودرو سرپوش

  • 10
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش