دلایل تابش نور از شیشه جلو خودرو
درصورت استفاده از خودرویی با شیشه های استاندارد کارخانه ای، حتماً با چراغ خودروهای رو به رو به چشم و کاهش دید یا پدیدهٔ تابش مستقیم نور افتاب مواجه شده اید. دید راننده در این لحظه ، بمدت چند دقیقه مختل می شود و علاوه بر آن باعث بر هم زدن نظم ضربان قلب میشود.
احتمال تصادف به خصوص در ترافیک، درصورت عدم بازگشت راننده به حالت عادی، پس از گذشت دو ثانیه بالا می رود؛ از این رو راننده باید در روزهای آفتابی یا در شب برای پیشگیری از این اتفاق، اقدام کند. بدیهی است که ابتدا باید دلیل مشکل را برای رفع آن درک کرد.
وجود گرد و خاک یا مه در رو به رو از دلایل اصلی بازتاب و تابش خیره کنندهٔ نور به چشم راننده محسوب میشود که باعث انعکاس منبع نور به چشم میشود و تحت عنوان« پراکندگی» در علم فیزیک، از آن یاد می شود؛ وقتی که نور، صدا و ذرات متحرک با ذرات یک ماده برخورد می کنند؛ مسیر خود را تغییر میدهند و لذا بازتاب رخ می دهد. درصورت کثیف بودن شیشهٔ جلوی خودرو، نور تابیده شده به سمت راننده، در اثر برخورد با ذرات، پراکنده میشود و به چشم ها یک تابش خیره کننده می رسد. علاوه بر این درصورت بیشتر بودن روشنایی نور، حالت شیشه کدرتر میشود. همچنین میزان گازهای ایجاد شده در اثر مونتاژ کردن کابین و داشبورد در داخل کابین خودروی تازه خریده شده، زیاد است. با وجود تداعی بوی خوش خودروی صفر کیلومتر توسط این مواد، باید بدانید که تا وقتی این گاز ها از خودرو خارج نشود باعث ایجاد اختلال در دید راننده میشود.
جنس شیشه جلوی خودروهای امروزی
امروزه با استفاده از شیشه های لامینیت، شیشه جلوی خودروها را می سازند. یک فیلم پلاستیکی در این شیشه ها وجود دارد که به آن P.V.B می گویند که در طرفین، به وسیله دو لایه شیشه احاطه شده است. به شیشه های جانبی و عقب، Toughened می گویند که وقتی برشکاری های لازم بر روی آن انجام گرفت تا دمای ۷۰۰- ۶۰۰ درجه سانتیگراد گرم میشود و پس از آن سریعا سرد می شوند. این عمل به استحکام سطحی شیشه کمک میکند.
وقتی که یک نیروی خارجی به شیشه های جلو وارد میشود، لایه P.V.B باعث نگهداشتن خرده شیشه ها در جای خودشان میشود و مانع پراکنده شدن آن ها یا پرتاب شدن سرنشینان به خارج و یا ایجاد جراحت برای سرنشینان خودرو میشود. لایه P.V.B دارای مزایای دیگری همچون جلوگیری از ورود اشعه فرابنفش تا ۹۵ درصد، کاهش انتقال صدا با فرکانس بالا و قابلیت ترمیم هنگام ترکخوردگي می باشد. باتوجه به استحکامی که در شیشه های جانبی وعقب خودرو ایجاد شده است ، وقتی که میشکند؛ تبدیل به ذرات کوچک و بدون لبه های تیز و برنده میشوند که آسیبی به سرنشینان وارد نمیکند؛ البته گاهی از لایه P.V.B در شیشه های عقب برای افزایش ایمنی استفاده می شود.
روش های پیشگیری از تابش شدید شیشه جلو
تمیز کردن شیشه به عنوان ساده ترین و کم هزینه ترین راه حل پیشگیری از تابش خیره کننده شیشه جلو محسوب میشود. بنابراین برای این که شیشه ی خودرو را تمیز کنید؛ توصیه میشود که از یک شیشه شوی، ایزوپروپیل الکل، دستمال یا حولهٔ میکروفیبر، خمیر جرم گیر خودرو و دستمال کاغذی استفاده کنید.
>> نحوه ی تمیز کردن شیشه از بیرون خودرو:
در ابتدا با استفاده از یک دستمال میکروفیبر، تمام سطح شیشه را برای جدا کردن ذرات نسبتاً بزرگ، تمیز کنید. بر روی دستمال میکروفیبر دیگری، شیشه شوی بپاشید و سپس شیشه را با دقت تمام، پاک کنید. خمیر جرم گیر آغشته شده به آب گرم را از بالا تا پائین روی شیشه به آرامی فشار دهید. این کار باعث از بین بردن ذرات لکه دار ، نظیر شیرهٔ درختان یا فضولات پرندگان میشود. سپس شیشه شوی را در مرحلهٔ آخر، به دستمال میکروفیبر دیگری اسپری کنید و با استفاده از آن شیشه را پاک کنید.
>> نحوه ی تمیز کردن شیشه از داخل کابین:
نخست تمام سطح شیشه را با استفاده از دستمال میکروفیبر خشک، تمیز کنید. سپس با استفاده از دستمال میکروفیبر آغشته شده به الکل ایزپروپیل، شیشه را دوباره پاک کنید تا ذرات روغنی حاصل از گازهای داشبورد از روی شیشه برود. در مرحلهٔ آخر، دستمال میکروفیبر را با شیشه شوی خیس کنید و روی سطح شیشه بکشید.
بعد از اینکه مراحل بالا را انجام دادید؛ برای این که شیشه ی خودرو را براق کنید، می توانید به سراغ انواع واکس های موجود در بازار بروید. از آفتاب گیر، عینک آفتابی و پوشش های مخصوص شیشه می توانید در رانندگی روزانه استفاده کنید؛ علاوهبراین ، همیشه مطمئن شوید که برف پاک کن ، سالم است و مخزن آبپاش ، پر است تا بتوانید در مواقع ضروری از آن استفاده کنید.
گردآوری: بخش خودرو سرپوش
- 12
- 1