دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۰۵۰۰۶۲

دلایل خوابیدن باتری ماشین و راه های جلوگیری از آن

رفع مشکل خوابیدن باتری خودرو,دشارژ شدن باتری خودرو,علائم خوابیدن باتری ماشینبرای جلوگیری از خوابیدن باتری ماشین، بهتر است ماشین در جاهای سایه پارک کنید
یکی از مشکلاتی که به سیستم برق رسانی خودرو مربوط میشود، خوابیدن باتری ماشین نام دارد که با نام های دیگری مثل مردن باتری، دشارژ شدن باتری یا خالی شدن باتری اشاره می شود. خالی شدن شارژ باتری خودرو از دلایل اصلی این مشکل محسوب میشود.

خوابیدن باتری ماشین

یکی از اتفاقات ممکن در تمامی خودروها، خوابیدن باتری ماشین می باشد. وقتی که موتور خودرو استارت نخورد، متوجه میشوید که باطری ماشین خوابیده است. در اصل ، سیستم برق رسانی خودرو در این شرایط مشکلاتی پیدا میکند. برق رسانی و تامین انرژی الکتریکی از وظایف باطری در قسمت های برقی خودرو به شمار می رود. ممکن است باطری خودرو به دلایل متفاوتی بخوابد؛ ولی رایج ترین علایم آن، روشن نشدن موتور و استارت نخوردن می باشد.

علائم خوابیدن باتری ماشین

استارت نخوردن خودرو به علل مختلفی همچون ایجاد مشکل در دینام خودرو یا سیستم استارت آن اتفاق می افتد ولی در صورت عدم وجود مشکل در آن قطعات، باید بدانید که علت این مشکل، خوابیدن باتری ماشین است. علائم هشدار دهنده ای به جز استارت نخوردن خودرو، وجود دارد که شامل صدای تق تق موقع روشن شدن ماشین، خاموش شدن چراغ های داشبورد و همچنین کند و ضعیف شدن موتور می باشد.

برای این که اطمینان حاصل کنید که ماشین شما به علت خوابیدن باتری روشن نمیشود ابتدا باید خودرو را هل بدهید تا موتورش روشن شود. پس از آن سیم های متصل به باتری را جدا کنید. اگر دینام با این وضعیت نتواند سیستم برقی خودرو را شارژ کند، موتور پس از چند لحظه خاموش میشود. بدین ترتیب شما در می یابید که علت روشن نشدن موتور و استارت نخوردنش بخاطر باتری نیست و به قسمت های دیگری همچون دینام ربط دارد ولی اگر دیدید که موتور روشن است و کار می کند دلیل آن به احتمال زیاد، خوابیدن باتری خودرو می باشد. توجه کنید که خرابی و خوابیدن باتری ماشین کاملاً از هم متفاوت هستند و مشابه هم نیستند. در صورت خراب شدن باتری باید آن را عوض کنید؛ ولی چنانچه باتری خوابیده باشد با استفاده از شارژ مجدد میتوانید به رفع این مشکل بپردازید و باطری را عوض نکنید.

مردن باتری,رفع مشکل خوابیدن باتری خودرو,دشارژ شدن باتری خودرواز مهمترین دلایل خوابیدن باتری ماشین، نارسایی دینام خودرو است

دلایل اصلی خوابیدن باتری ماشین

خوابیدن باتری ماشین در حالت کلی سه دلیل اصلی دارد که از آن ها می توان به خطاهای انسانی، مشکلات سیستم الکتریکی و مشکلات اساسی باتری اشاره کرد. ولی در یک تقسیم بندی دیگر در ادامه میتوان به دلایل خوابیدن باتری ماشین اشاره کرد :

> روشن نگه داشتن چراغ های خودرو:

یکی از دلایل خوابیدن باتری ماشین و تخلیه ی شارژ آن، روشن نگه داشتن چراغ های خودرو می باشد. چنانچه در مدت زمان طولانی، چراغ های داخل یا خارج کابین خودرو را روشن نگهدارید، باتری خودرو به منظور تامین برق موردنیاز برای چراغ ها از تمام توانش استفاده می کند. البته گاهی وقت ها باتری خودرو بخاطر بی حواسی و خطاهای انسانی راننده در روشن نگه داشتن چراغ ها، خالی نمیشود. چراغ های داخل و خارج کابین ممکن است خود به خود روشن شوند که این مسأله می تواند وجود مشکل در سیستم چراغ ها را نشان دهد. اگر آن را تعمیر نکنید ممکن است باتری خودروی شما تمام انرژی و توانش را صرف تامین انرژی موردنیاز چراغ ها کند.

> پوسیدگی کابل های متصل به باتری:

از دلایلی که باعث هدر رفتن قدرت باتری در زمان استارت میشود، می توان به شل شدگی و یا زنگ زدگی سر باتری اشاره کرد که در نتیجه ی آن، قدرت استارت کاهش پیدا می کند و توانایی تامین شارژ را به خوبی ندارد. به همین دلیل موجب دشارژ شدن باتری میشود و عملکرد سیستم شارژ باتری کاهش می یابد، درواقع در صورت خوب شارژ نشدن باتری با گذشت زمان ضعیف میشود و خودروی شما دیگر استارت نمی خورد. تجهیزات موردنیاز سیستم شارژ باتری شامل دینام سالم و تسمه ای باکشش استاندارد می باشد. در صورت بروز مشکل در هر کدام از قطعات سیستم شارژ تأثير مستقیمی بر روی باتری دارد.

> وجود مشکل در دینام خودرو:

نارسایی دینام خودرو از مهمترین دلایل خوابیدن باتری ماشین به شمار می رود. یعنی اگر دینام خودرو توانایی انجام وظایف خود را بدرستی نداشته باشد، باتری خودرو موظف میشود که آن ها را انجام دهد. اگر دینام خودرو با مشکلاتی رو به رو شود و نتواند کار خود را بدرستی انجام دهد، باتری خودرو دیگر بعنوان یک منبع ذخیره ی انرژی عمل نمی کند بنابراین باتری خودرو ناچارا این وظایف را برعهده میگیرد و بر آن فشار بیشتری وارد می شود که باعث تخلیه ی انرژی ذخیره شده در باتری زودتر از حالت عادی میشود و بعد از آن، این انرژی تخلیه شده نمیتواند بازیابی یا جایگزین شود. پس در چنین شرایطی مسلم است که خوابیدن باتری ماشین به امری گریز ناپذیر تبدیل می شود. چون باتری خودروها بیش از هر چیز به منظور تامین نیروی استارت خودرو نقش یک منبع ذخیره ی انرژی را برعهده دارد و کارکرد مداوم و طولانی مدت ندارد.

بدین ترتیب در صورت بروز مشکل در سیستم شارژ باتری خودرو، انرژی موردنیاز نمیتواند به منظور فعالیت باطری خودرو تامین شود و باعث تخلیه ی باتری خودرو میشود.

علل خوابیدن باتری ماشین,جلوگیری از خوابیدن باطری ماشین,رفع خوابیدن باتری ماشینجمع شدن گرد و خاک و یا گریس روی باطری می توانید باعث خوابیدن باتری ماشین شود

> خوابیدن باتری ماشین وقتی باتری ضعیف شده باشد:

یک باتری ضعیف از این قابلیت برخوردار نیست که بدرستی به قطعات برقی خودرو شارژ برساند و درصورت ضعیف شدن باتری ممکن است با کوچکترین تقاضای برق بطور کامل شارژ خالی کند.

> مسافت های کوتاه:

مسافت های کوتاه به این معنیست که در زمان خیلی کم و مسیر کوتاه، خودرویتان را روشن نگه ندارید. چون دینام نمیتواند برای شارژ باتری، زمان کافی پیدا کند و کم کم ، تخلیه ی باتری خودرو اتفاق می افتد. همچنین اگر توقف های زیاد و پشت سر هم در مسافت ها و مسافرت های طولانی داشته باشید، امکان دارد که باتری خودروی شما بخوابد. در عین حال به این نکته توجه کنید که اگر بطور هم زمان از سیستم صوتی و سایر امکانات برقی در مسافت های کوتاه استفاده کنید، باتری خودرو زودتر تخلیه میشود و پس از مدت کوتاهی در زمان روشن کردن خودرو، باتری ماشین میخوابد.

> خنک نگه داشتن باتری:

تغییرات ناگهانی آب و هوایی یکی از دلایل احتمالی آسیب به باطری و تخلیه ی سریع باتری ماشین محسوب میشود. گاهی وقت ها در اثر گرما یا سرمای بسیار شدید، باتری ضعیف خودرو به سرعت تخلیه میشود، ولی باتری هایی که نو هستند در برابر تغییر آب و هوا مقاومت بیشتری از خود نشان می دهند. همچنین عوامل مؤثر دیگر در تخلیه ی سریع باتری شامل دمای بسیار بالا و دمای بسیار پائین می باشد. در هوای گرم بهتر است که ماشینتان را در محل خنک و سایه پارک کنید. البته به این نکته توجه کنید که خنک نگه داشتن باتری در تمام شرایط توجیه نمی شود. مسلما این مسأله در فصل زمستان و سرمای بیش از حد هوا سبب میشود که شارژ باتری خالی شود. سعی کنید در فصل زمستان، خودرویتان را در پارکینگی نگه دارید که سقف دارد و گرم است تا شارژ باتری به مرور زمان خالی نشود.

رفع مشکل خوابیدن باتری خودرو,دشارژ شدن باتری خودرو,علائم خوابیدن باتری ماشینشل شدگی و یا زنگ زدگی سر باتری موجب خوابیدن باتری ماشین میشود

راههای جلوگیری از خوابیدن باطری ماشین

راه های بسیاری برای جلوگیری از خوابیدن باتری ماشین وجود دارد که در ادامه با آن ها اشنا میشوید:

* خارج کردن سر باطری در توقف های طولانی:

زمانی که راننده قصد استفاده از خودروی خود در طولانی مدت را نداشته باشد؛ میتواند باتری ماشینش را از ماشین جدا کند و در زمان استفاده مجدداً آن را در جایگاه خود قرار دهد. به این ترتیب می توان به سالم ماندن باتری و عدم تعویض آن امید داشت.

* تست و نگهداری باتری اسیدی:

یکی از راههای جلوگیری از خوابیدن باتری ماشین، تست و تعمیر دوره باتری است. بسیاری از باطری های ماشین بعد از این که تعمیر می شوند دوباره قدرت می گیرند.

* خنک نگه داشتن باطری ماشین:

گرما در خوابیدن باتری ماشین نقش بسزایی دارد. به این ترتیب برای جلوگیری از خوابیدن باتری ماشین، توصیه میشود که آن را در جاهای سایه پارک کنید.

* خاموش کردن تمام چراغ ها و لوازم برقی:

یکی از نکات مهم که سبب آسیب به باتری میشود چراغ های روشن است، به این ترتیب باید از خاموش کردن تمامی چراغ های اتومبیل و لوازم الکتریکی آن اطمینان حاصل کنید. زمانی که میخواهید پس از یک بازه زمانی طولانی مجدداً از ماشین استفاده کنید؛ درصورت استارت نخوردن ماشین، باید از روش باطری به باطری استفاده کنید. در روش باطری به باطری ماشین باید باطری به خواب رفته را به یک باتری شارژ شده وصل کنید تا دوباره باطری به خواب رفته زنده شود. اگر طبق دفترچه های راهنما عمل کردید ولی ماشینتان استارت نخورد باید نزد تعمیرکار بروید.

* خوردگی های اطراف باتری ماشین:

اگر پودر سفید رنگی را در اطراف خروجی های باتری خودرو دیدید، باطری شما دچار خوردگی شده است. شما با استفاده از یک دستمال نمدار یا با مسواک و آب می توانید خوردگی ها، گرد و غبار و دوده های روی باتری ماشین را تمیز کنید تا علاوه بر افزایش عمر باطری ماشین، از خالی شدن و خوابیدن آن در فصل سرما بپرهیزید.

* تمیز کردن باطری ماشین:

اگر گرد و خاک یا گریس بر روی باطری ماشین جمع شود یکی از دلایل خوابیدن باتری محسوب میشود. بدین ترتیب به منظور جلوگیری از خوابیدن باتری ماشین باید با يک پارچه آن را تمیز کنید.

دشارژ شدن باتری خودرو,علائم خوابیدن باتری ماشین,خوابیدن باتری ماشینآنچه که شما را متوجه خوابیدن باتری ماشین می‌کند، استارت نخوردن موتور خودرو است

باتری خوابیده چقدر باید شارژ شود؟

البته این نکته را در نظر بگیرید که اگر باتری خوابیده باشد باید مدتی طولانی صبر کنید تا زیر شارژ قرار بگیرد و هر چقدر دینام، بیشتر کار کند نمی تواند آنرا شارژ کند. یکی از روشهای تست باتری، استفاده از اهم متر می باشد. بیشتر تعمیرگاه ها به منظور بررسی وضعیت و ظرفیت شارژ باتری ها از ابزار مخصوصی استفاده میکنند.

در هنگام مواجهه با مشکل خوابیدن باتری خودرو چه کنیم؟

- بررسی اتصالات باتری خودرو:

درصورت مواجه شدن با مشکل استارت نخوردن یا روشن نشدن موتور باید پیش از انجام هر کاری اتصالات باتری را چک کنید. یعنی مطمئن شوید که آیا محل اتصال سیم های باتری با ورودی هایش شل شده یا اینکه مشکل خاصی ندارد. در شرایطی‌که محل اتصال سیم ها با باتری خودرو شل شده باشد، سعی کنید در ابتدا بطور کامل آن را محکم کنید و پس از آن خودرو را روشن کنید. استفاده از یک دستکش لاستیکی که دربرابر جریان الکتریکی به عنوان یک عایق است در حین انجام این کار توصیه میشود. اگر در محل اتصال سیم ها به باتری خودرو مشکلی نبود و کاملاً محکم بود ولی خودرو استارت نمیخورد، باید به سراغ راه حل دیگری بروید.

علل خوابیدن باتری ماشین,جلوگیری از خوابیدن باطری ماشین,رفع خوابیدن باتری ماشینبا تست و تعمیر دوره باتری می توانید از خوابیدن باتری ماشین جلوگیری کنید

گردآوری: بخش خودرو سرپوش

  • 14
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش