جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۵۰۰۲۶

آشنایی با انواع راه های تقویت باتری خودرو

تقویت باتری خودرو,تقویت باتری ماشین,تقویت کننده باتری خودرونحوه نصب باتری تاثیر به‌سزایی در تقویت باتری ماشین دارد
یکی از مهم ترین اجزای ماشین که بر عملکرد و کارآیی ماشین، تأثير به سزایی دارد؛ باتری می باشد. خرید مجدد باتری به دلیل گران بودن قیمتش ممکن است که به شما فشار مالی وارد کند. همین امر باعث شده تا افراد بسیاری، باتری ماشین خود را تقویت کنند تا قادر به استفاده از آن در طولانی مدت باشند.

تقویت باتری خودرو

خودرو نیازمند سیستمی پیچیده از مدارهای الکتریکی برای عملکرد صحیح خود می باشد که از آن ها می توان به باتری، کوئل، دینام، دلکو، مدارهای الکتریکی، آفتامات، شمع و وایر آن، فیوزها، کنترل کننده ها و همچنین سوکت ها اشاره کرد. سیستم الکتریکی خودرو وظیفه دارد که انرژی الکتریکی را تامین و ذخیره کند و آن را به بخش های مختلف ماشین تقسیم کند. بنابراین باتری وظیفه دارد تا به شمع ها، برق ذخیره ی خود را بفرسد و آنها در زمان استارت زدن، با زدن جرقه، خودرو را روشن می کنند.

باتری خودرو دارای انواع مختلفی میباشد ولی عملکرد اصلی تمامشان یکسان است و تنها جزئیاتشان با یکدیگر فرق میکند. زمانی که خودروی شما حرکت میکند؛ انواع باتری ماشین، حکم ضربان ماشین شما را دارند که تداوم حرکت آنرا ممکن می کنند. باتری ماشین، بسته به کارایی و اهمیتش، قیمت بالایی دارد. بنابراین شما باید در انتخاب یک باتری مناسب برای اتومبیل خود دقت کنید و نحوه ی نگهداری از آن مهمتر است. برخی از افراد باتوجه به نقش اساسی باتری در اتومبیل، قصد دارند که با انجام روشهایی، باتری ماشین خود را تقویت کنند تا بتوانند برای مدت زمان طولانی، یک باتری با عملکرد عالی داشته باشند.

راه های تقویت باتری ماشین

شما نیازی به تهیه ابزار خاص برای تقویت باتری ماشین خود ندارید بلکه برای تقویت آن باید چند نکته ساده را رعایت کنید:

>> نصب اصولی باتری:

نحوه ی نصب باتری به عنوان مهمترین روش تقویت باتری محسوب میشود. نحوه نصب باتری در طول عمر و کارایی باتری، بسیار مؤثر است؛ به همین دلیل باتری باید در جایگاه خود به نحو صحیح و محکم، متصل شود وگرنه کوچک ترین حرکت و لرزشی به اجزای داخلی خودرو از جمله باتری آن اسیب میزند. پس باتری را محکم در جایگاهش نصب کنید و مطمئن شوید که باتری در هنگام حرکت بر روی جاده های ناهموار و پرفراز و نشیب از محل قرارگیری اش جابجا نمی شود.

>> تمیز کردن باتری خودرو:

تمیز کردن خوردگی های اطراف قطب های باتری، به عنوان یکی از راه‌های افزایش عمر باتری خودرو محسوب میشود. در واقع هیدروژن اسید باتری با گذشت زمان، دچار نشتی به بیرون می شود و خوردگی هایی سبزرنگ یا سفیدرنگ در اطراف قطب های باتری ایجاد میشود که مانع رسیدن برق به کابل ها میشود. از این رو میتوانید عمر باتری خودرو را با تمیز کردن آن افزایش دهید. از این رو توصیه ی ما اینست که باتری خودرو و خوردگی های آنرا در زمان تعویض روغن موتور، تمیز کنید.

شما به آسانی می توانید خوردگی های اطراف قطب های باتری را تمیز کنید؛ به این صورت که خوردگی ها را با استفاده از یک برس سیمی یا اسفنج از بین ببرید. محلول های تمیزکننده ای در بازار برای تمیز کردن باتری خودرو وجود دارد ، اما شما میتوانید با استفاده از آب و جوش شیرین، یک محلول ساده بسازید. پس از شستن خوردگی ها با این محلول، سطح تمیز شده را با مقداری آب بشویید و آنرا خشک کنید.

تقویت کننده باتری خودرو,تقویت باتری خودرو,تمیز کردن باتری خودرویکی از راه‌های تقویت باتری خودرو، تمیز کردن خوردگی‌های اطراف قطب‌های باتری است

>> کمتر استارت بزنید:

درصورت خاموش و روشن کردن زیاد خودرو، میزان استارت زدن های شما افزایش می یابد و موجب مصرف برق زیادی از باتری میشود و به آن فشار می آورد. موتور خودرو باید برای شارژ باتری، مدتی کار کند تا قادر به تبدیل انرژی مکانیکی به انرژی الکتریکی باشد. همچنین سفرهای کوتاه موجب افزایش استارت زدن های شما میشود و برای شارژ شدن باتری در این شرایط، فرصت کافی وجود ندارد.

محلول الکترولیتی درون باتری که در قسمت بالایی باتری قرار دارد؛ از اسید سبکی بهره می برد. نوعی اسید سنگین در نیمه پایینی نیز وجود دارد. لایه اسید سبک در زمانی که باتری در حالت شارژ بیش از حد استاندارد باشد، کارایی اش را از دست می دهد و در چنین شرایطی، اسید سنگین، برق خودرو را تامین می کند و عمر باتری خودرو را کاهش می دهد.

>> تست کردن باتری ماشین:

آزمایش پیشگیرانه باتری به شما در زمانی کمک می کند که باتری خودرو در جاده، خراب یا خالی میشود. مکانیک های واجد شرایط میتوانند برایتان باتری را تست کنند، اما اگر بخواهید باتری را بین دو نوبت سرویس ماشین خود، تست کنید؛ از یک دستگاه دستی در منزلتان استفاده کنید.

ولت متر، ساده ترین راه برای ازمایش ولتاژ باتری است. شما می توانید با ولت متر دیجیتال به راحتی کار کنید. برای دقیق خواندن، تست ولتاژ را حداقل دوازده ساعت پس از خاموش شدن خودرو انجام دهید.

به اینصورت که سر مثبت ولت متر را به ترمینال مثبت باتری و سر منفی آنرا به ترمینال منفی باتری وصل کنید. سپس عددی بعنوان ولتاژ باتری بر روی نمایشگر ولت متر ظاهر می شود. اگر عددی بین ۱۲.۴ تا ۱۲.۸ ولت باشد، باتری بطور کامل شارژ شده است وگرنه مکانیک باید باتری شما را به صورت حرفه ای بازرسی کند.

>> دوری از سرما و گرمای شدید:

باتری سربی اسیدی، بطور مناسب دارای دمای ۱۹ تا ۳۲ درجه سانتیگراد می باشد. جنس باتری های سربی اسیدی که در محلولی از آب و اسید سولفوریک شناور است؛ از سرب و دی اکسید سرب میباشد و درون یک جعبه پلاستیکی قرار دارند. الکترون ها به دلیل وجود محلول الکترولیتی، قادر به حرکت در بین صفحه ها هستند و انرژی الکتریکی را تولید کنند، اما مواردی باعث ایجاد اختلال در این روند می شود که از آن می توان به کاهش یا افزایش دما اشاره کرد.

 گرمای شدید مجب افزایش واکنش شیمیایی و کاهش عمر باتری میشود. در طرف مقابل، سرمای زیاد باعث کاهش قدرت باتری میشود و آن را در فصل سرما عایق بندی میکند. شما میتوانید از کیت های مخصوص برای عایق بندی باتری استفاده کنید. در واقع روکش های عایق بندی باعث گرم نگهداشتن باتری خودرو در فصلزمستان نگه دارند و خنک نگهداشتن آن در فصل تابستان میشود.

این روکش های عایق بندی، مقاومت بسیاری دربرابر گرما و اسید از خود نشان می دهد و هوا به خوبی از آنها عبور میکند. بهتر است که در هنگام خرید باتری، سایز کوچکش را انتخاب کنید تا قابلیت عایق بندی آن با روکش، وجود داشته باشد. براساس بررسی ها باتری کوچکی که عایق بندی دارد، عمر بیشتری نسبت به باتری های بزرگ دارد.

جلوگیری از خاموش بودن زیاد خودرو,تست کردن باتری ماشین,تقویت باتری ماشینبرای تقویت باتری ماشین راه‌های بسیاری وجود دارد

>> چراغ های ماشین:

روشن ماندن چراغ های اتومبیل به صورت تصادفی از اتفاقات رایج به شمار می رود. منبع تغذیه ی همه ی چراغ های ماشین، باتری ماشین است که از این چراغها می توان به چراغ های داخلی، جلویی و پشتی ماشین اشاره کرد. درصورت خاموش نکردن چراغها پس از ترک اتومبیل خود، بزودی باتری ماشین شما خواب میشود. بنابراین پیشنهاد ما به شما اینست که در ماشینتان یادداشتی قرار دهید تا به شما یادآوری کند که چراغ های داخلی، پشتی و جلویی خودرو را پیش از ترک کردن اتومبیل، خاموش کنید.

با توجه به این که چراغ های ماشین با باتری خودرو رابطه دارد؛ بنابراین درصورت استفاده ی کم تر از چراغ های ماشین، کمک بسیاری به تقویت باتری ماشین خود کرده اید. البته نه این که از چراغ ماشینتان استفاده نکنید بلکه باید میزان استفاده از چراغ های ماشین خود را به حداقل برسانید تا عملکرد باتری ماشین شما بهبود یابد.

>> بررسی موتور خودرو:

چنانچه موتور خودرو را بطور منظم بررسی کنید؛ نسبت به مشکلات موتور، آگاهی پیدا میکنید و میتوانید آنرا رفع کنید؛ زیرا، مطلوب نبودن کارکرد خودرو به باتری، فشار وارد می کند و در نتیجه عمر آن کاهش می یابد. پس از هر بار تعویض روغن موتور، وضعیت باتری را چک کنید تا خوردگی های موجود در قطب های باتری را تمیز کرده و به افزایش کارایی باتری کمک کنید.

>> جلوگیری از خاموش بودن زیاد خودرو:

براساس بررسی ها درصورت خاموش بودن خودرو در مدت زمان زیاد، شارژش خالی می شود؛ بدین دلیل که موتور با خاموش بودن خودرو، غیرفعال میشود و دینام ها قادر به تامین شارژ باتری نیستند. از این رو بهتر است که خودرو را در بازه های زمانی مختلف به منظور شارژ باتری اش برای مدتی روشن کنید. درصورتی که باتری کاملاً شارژ شده باشد و خودرو را پس از مدتی روشن نکنید، شارژش به صورت خودکار پایان می یابد.

تقویت باتری ماشین,روشهای تقویت کردن باتری ماشین,تقویت باتری خودروباتری که یکی از مهم‌ترین اجزای ماشین میباشد

گردآوری: بخش خودرو سرپوش

  • 10
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش