دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۲۰۰۹۸

معرفی انواع باتری خودرو و مقایسه ی آنها با هم

انواع باتری خودرو,انواع باتری ماشین,مقایسه انواع باتری خودروباتری ها براساس میزان نیاز به تعمیر سرویس تقسیم بندی میشوند
باتری خودرو برای روشن شدن، جرقه زدن استارت موتور و سیستم روشنایی خودرو، دارای وظایفی همچون تامین انرژی و نیروی لازم می باشد؛ در واقع کارکرد صحیح باطری ماشین( تحت عنوان منبع الکتریکی) تأثير به سزایی در روشن شدن آن دارد. در این مطلب با انواع باتری خودرو آشنا خواهید شد.

انواع باتری خودرو

باتری از مهم ترین قطعات خودرو محسوب میشود تحت عنوان قلب الکتریکی اتومبیل شناخته میشود. باتری خودرو، وظایف گوناگونی دارد که از آن ها می توان به تامین نیروی موردنیاز استارت و فراهم کردن انرژی الکتریکی موردنیاز خودرو در زمانی که نیاز خودرو از مقداری که توسط دینام، تولید میشود؛ بیشتر است. باتری ماشین اتمی( غیر سیلد) و اسیدی( سیلد)، از رایج ترین انواع باطری ماشین در ایران به شمار میروند که در ادامه با آن ها آنا میشوید:

۱. باتری اتمی یا غیر سیلد:

ساختار اصلی باتری اتمی، متشکل از دو ماده اولیه آنتیموان و کلسیم می باشد. البته خود باتری های اتمی به دو گروه تقسیم می شوند که شامل هیبریدی و آلیاژی است. باتری های اتمی، نیازمند یک نگهدارنده می باشند و اگر فاقد نگهدارنده باشند کارایی لازم را ندارند. تعداد زیادی از صفحات در ساخت این نوع باتری، شارژ می شوند؛ سپس صفحات روی هم قرار می گیرند که شارژ شده اند. عملکرد این نوع باتری به دلیل ساختارش، برای شرایط آب و هوایی گرم، مناسب است و در گرما کم تر خراب میشود.

به باتری هایی که آب و اسید سولفوریک با هم به صورت مایع، ترکیب میشوند؛ باتری های غیر سیلد می گویند. مایع، در این نوع باتری ها، بدون قرار گرفتن در یک منطقه تعيين شده مجوز حرکت در داخل سلول را دارد. درواقع مایع در باتری های غیرسیلد یا اتمی به صورت ازادانه در جریان است و باعث تسهیل در جریان آسان الکترولیت ها میشود.

این حرکت ازادانه مایع باعث جریان آزادتر الکترولیت ها میشود و باتری، قادر به دریافت انرژی زیادتر است. باتری های قدیمی تر که هنوز بعنوان باتری ماشین مورد استفاده قرار می گیرند؛ کاربرد زیادی برای پشتیبان برق، ابزارهای برقی و غیره دارند.

ساختار بدنه باتری اتمی، تعيين کننده ی وضعیت باتری است؛ یعنی سه چراغ در بدنه باتری قرار دارد که رنگ آن ها سفید و سبز و قهوه ای میباشد و هرکدام از آن ها بیانگر وضعیتی هستند.

- رنگ سفید:

رنگ سفید در بدنه ی باتری به این معنیست که باتری ماشین شما عملکرد درستی ندارد یا خراب است.

انواع باتری خودرو را نام ببرید,انواع باتری خودرو,باتری غیر سیلدعمر مفید باتری اتمی طولانی تر از عمر باتری های اسیدی است

- رنگ سبز:

درصورتی که رنگ سبز را در بدنه ی باطری دیدید؛ باطری کاملا سالم است و عملکرد درستی دارد.

- رنگ قهوه ای:

روشن شدن رنگ قهوه ای در بدنه ی باطری شما به منزله ی سالم بودن آن باطری است ولی با این وجود، شارژ کافی ندارد.

۲. باتری سیلد:

بر خلاف باتری های اتمی، باتری های اسیدی را با استفاده از سرب به همراه کلسیم ساخته اند. از ویژگی های این نوع باتری می توان به شارژ کردن راحت باتری و بررسی چگالی و میزان الکترولیت آن اشاره کرد. همچنین صاحب خودرو یا متخصص باتری سازی، می تواند کمی آب مقطر یا الکترولیت را در صورت لزوم به آن اضافه کند. این نکته را در نظر داشته باشید که اعضای داخلی باتری، غیر قابل تعویض است.

با توجه به مهر و موم شدن باتری سیلد یا اسیدی دربرابر نشت و از دست دادن الکترولیت، مقدار مایع این نوع باطری برای جریان یافتن راحت الکترولیت، اکتفا میکند. مایع موجود در این نوع باتری در حدی که اجازه حرکت آزادانه را داشته باشد؛ نیست. به عبارت دیگر مایع برای راحتتر کار کردن با باتری، محدود می شود و به چنین باتری هایی، باتری های بدون نیاز به تعمیر و نگهداری می گویند. این نوع باطری ها به مراقبت خاصی نیاز ندارند و مقاومت بالایی دربرابر دشارژ شدن، از خود نشان می دهند.

مدت عمر باتری ماشین

باتری ها دارای تفاوت هایی از نظر کیفیت ساخت مدت عمرشان میباشند ولی طول عمر یک باتری ماشین با کیفیت متوسط بطور معمول، دو سال است. درصورت استفاده ی زیاد از خودرو و دستگاه های جانبی، اثرات منفی بر روی عمر باتری ماشین دارد. یکی از دیگر عوامل تاثیرگذار بر عمر باطری ماشین، آب و هوا می باشد. باتری در فصل تابستان و هوای گرم، بیشتر از زمستان و هوای سرد در معرض خطر قرار می گیرد.

مزایای استفاده از باتری های  بدون  نیاز به سرویس و تعمیر( باتری اتمی)

> از نخستین و بزرگ ترين مزیت باتری اتمی می توان به عدم  نیازی به بررسی آنها اشاره کرد. درواقع شما صرفا باید از باطری خود استفاده کنید.

> طول عمر مفید باتری اتمی در مقایسه با باتری های اسیدی، طولانی‌تر است که از مزایای این نوع باطری به شمار می رود. باتری اتمی را نمیتوان تخلیه کرد؛ به همین خاطر، آب از آن خارج نمی شود.

> یکی دیگر از تفاوت های باتری اتمی نسبت به باتری اسیدی قابل شارژ اینست که درصورت عدم استفاده از خودرو بمدت چند روز، قابلیت نگهداری شارژ به مدت طولانی را دارد. باتری های بدون نیاز به سرویس و شارژ، صرفا ۲٪ از شارژ خود را در عرض یک ماه از دست میدهند ولی باتری های دیگر، شارژشان را بطور کامل از دست می دهند.

روش های افزایش طول عمر باتری خودرو,مدت عمر باتری ماشین,مزایای باتری اسیدی یا سیلدیکی از مهم ترین دلایلی که باتری شما از کار می افتد سولفاته شدن آن است

> با توجه به اینکه می توان باتری های بدون نیاز به تعمیر و سرویس(  باتری اتمی ) را باز کرد؛ بنابراین شما این امکان را دارید در صورت لزوم، باتری اتمی خود را به خدمات باتری سازی ببرید تا آنرا تعمیر کنند. اگر باتری شما گارانتی داشته باشد؛ انجام خدمات بر روی آن به صورت رایگان است. همچنین درصورت بروز مشکل جدی برای باتری شما میتوانید به فروشگاهی که باتری خود را خریداری کرده اید؛ مراجعه کنید و به صورت رایگان، باتری جدیدی( همان مدل) را دریافت کنید. اگر باتری شما بشکند، امکان تعمیر آن در مراکز خدماتی وجود دارد.

مزایای باتری اسیدی یا سیلد

مزایای باتری اسیدی عبارتند از:

* هزینه باتری اسیدی در مقایسه با باطری های دیگر، کم تر است.

* باتری اسیدی، قابلیت شارژ دهی سریع و نگهداری انرژی در مدت زمان بیشتر را دارد.

* یکی از مزایای باتری اسیدی اینست که می توان وضعیت صفحات، سطح چگالی الکترولیت و همچنین رنگ آنرا بررسی کرد و اقدامات لازم را در صورت نیاز، انجام داد.

معایب باتری اسیدی

>> از معایب باتری اسیدی می توان به نگهداری و چک کردنش اشاره کرد.

>> باطری اسیدی در مقایسه با باتری اتمی، عمر کمتری دارد.

>> بروز مشکلاتی همچون احتمال کثیفی خودرو و اسیب احتمالی به بدنه و سیم کشی خودرو به دلیل سر ریز شدن اسید از درهای باتری اسیدی وجود دارد.

معایب باتری اتمی

- باتری اتمی، گاهی اوقات به صورت ناگهانی از کار می افتد.

- قیمت باتری اتمی به دلیل داشتن ویژگی های مثبت و بهره بردن بیشتر از علم روز، گرانتر از باتری اسیدی است.

- باتری های اتمی صرفا دارای یک درپوش میباشد ولی باتری اسیدی، شش محفظۀ ذخیره سازی اسید دارد.

روش های افزایش طول عمر باتری خودرو

>> برای افزایش طول عمر باتری خودرو، باید آب یا اسید باتری خودرو را بررسی کنید.

>> برای منبع برق ماشین از محافظ گرما استفاده کنید تا طول عمر باطری خودرو افزایش یابد.

>> وقتی که باطری خودرو بطور کامل، شارژ شد؛ باید در محل سردی از آن نگهداری کنید.

>> تمام وسایل الکتریکی و چراغ ها را پیش از استارت زدن، خاموش کنید.

>> در صورتی که شارژ باتری به کم تر از ۸۰ درصد رسید، باید آن را شارژ کنید.

>> سطح الکترولیت و آب باطری خودرو را در فصل تابستان ( هوای گرم)، دائما کنترل کنید تا در حد استاندارد باشند.

>> باتری را به منظور نگهداری خودرو در فصل زمستان ( هوای سرد) به صورت کامل شارژ کنید و موتور ماشین را گرم نگهدارید.

انواع باتری ماشین,مقایسه انواع باتری خودروباتری هنگامی که به مشکل بخورد نمی تواند برق را به آمپر ها برساند

گردآوری: بخش خودرو سرپوش

  • 11
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش