دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۴:۴۳ - ۲۷ شهریور ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۶۲۷۶۰
سایر وسایل نقلیه

نمایش عمومی 'هاوربایک'؛  اولین موتورسیکلت پرنده جهان

هاوربایک,اولین موتورسیکلت پرنده جهان
نخستین موتور پرنده جهان که به دست مهندسان ژاپنی ساخته شده است و میتواند تا ۱۰۰ کیلومتر در ساعت سرعت بگیرد و تا ۴۰ دقیقه در هوا بماند، برای نخستین بار توسط عموم مردم در یک نمایشگاه خودرو در آمریکا مورد امتحان قرار گرفت.

به گزارش ایسنا ، یک استارتاپ ژاپنی موتور‌سيکلت پر سرعتی را طراحی نموده است که به جای حرکت در جاده ها و خیابان ها، در هوا پرواز می کند.

این نخستین موتورسیکلت پرنده جهان که اصطلاحا به آن" هاوربایک" گفته می شود و بعنوان نقطه تلاقی بین یک موتورسیکلت، یک پهپاد و یک هواپیمای عمودپرواز توصیف می شود،" ایکس توریسمو"( XTurismo) نام دارد.

ایکس توریسمو به تازگی در نمایشگاه خودرو در دیترویت آمریکا به نمایش گذاشته شده است.

ایکس توریسمو که توسط استارتاپ AERWINS Technologies طراحی و ساخته شده، قادر است به مدت ۴۰ دقیقه در هوا پرواز کند و به سرعت ۱۰۰ کیلومتر در ساعت برسد.

این نخستین بار نیست که ما این هاوربایک را معرفی می کنیم. در فروردین امسال بود که سرمربی یکی از تیم های بیسبال ژاپن در ورودی حماسی سوار بر این هاوربایک نیم میلیون پوندی به ورزشگاه وارد شد.

اینک مردم در نمایشگاه خودروی دیترویت برای نخستین بار این موتورسیکلت پرنده را امتحان کردند و سوار بر آن گشتی زدند و بعد از آن نیز چیزهای خوبی برای گفتن داشتند. ایکس توریسمو مانند یک پهپاد کوچک به نظر میرسد که مثل یک موتورسیکلت، با یک صندلی برای حمل یک مسافر طراحی شده است.

تاد شوت، از مسئولان برگزاری این نمایشگاه، یکی از نخستین کسانی بود که ایکس توریسمو را امتحان کرد و خاطرنشان کرد:فوق العاده بود! البته شما کمی دلهره دارید، ولی من خیلی خوشحال شدم. به معنای واقعی کلمه مو به تنم سیخ شده بود و احساس می کردم یک بچه کوچک هستم.

او همینطور گفت که پتانسیل بالایی در این موتور پرنده می بیند و افزود:من فکر می کنم ما با پهپادها به ارائه کالاها و خدمات شروع کنیم. در صورتیکه مبداء و مقصد، فرودگاه ها باشند، این فناوری برای دنیای امروز آماده است. اما من مشتاقم ببینم چه زمانی ما می توانیم محله به محله با چنین وسیله نقلیه ای برویم.

این موتورسیکلت پرنده در حال حاضر تنها در ژاپن به فروش میرسد و نسخه کوچک تر از آن احتمالا در سال ۲۰۲۳ با قیمت ۷۷۷ هزار دلار در ایالات متحده در دسترس قرار خواهد گرفت.

شرکت سازنده آن همچنین به دنبال ساخت یک مدل برقی کوچک تر تا سال ۲۰۲۵ با قیمت ۵۰ هزار دلار است که برای پرواز برای مدت کوتاه بسیار خوب است.

ولی این موتور پرنده چگونه کار می کند؟ ایکس توریسمو برای تولید نیروی رانش خود از دو پروانه مرکزی بزرگ استفاده می کند که توسط یک موتور کاوازاکی ۲۲۸ اسب بخاری بنزینی نیرو می گیرد. چهار پروانه برقی کوچک تر نیز برای ایجاد پایداری در لبه های بیرونی آن تعبیه شده اند.

به گفته شرکت سازنده، ایکس توریسمو از همان فن آوری کنترل ارتفاع استفاده می کند که این شرکت در حال حاضر در پهپادهای بدون سرنشین خود از آن بهره می برد و پروازی آرام و ایمن را تضمین می کند. همچنین هنگامی که روی زمین فرود می آید، روی دو میله مخصوص فرود مشابه با میله هایی که در یک بالگرد معمولی دیده میشوند ، قرار می گیرد.

گفتنی است که ایکس توریسمو در پائیز گذشته در جریان یک پرواز آزمایشی در یک پیست مسابقه خالی در دامنه کوه فوجی رونمایی شد. ایکس توریسمو در طول این پرواز نمایشی که توسط انبوهی از مهمانان و اعضای مطبوعات مشاهده شد، چند متر از سطح زمین بلند شد و حدود یک و نیم دقیقه بر فراز مسیر پیست مسابقه پرواز کرد.

یکی از اشکالات طراحی این موتورسیکلت پرنده امکان دارد صدای غرش کَرکننده موتور و شش پروانه آن باشد.

هنوز هیچ صحبتی در خصوص نحوه عملکرد نسخه کاملاً برقی آن که احتمالا سر و صدای کمتری خواهد داشت، نشده است، ولی مطمئناً مهندسی هیجان انگیزی پشت آن وجود دارد.

در حال حاضر، بدنه سبک وزن فیبر کربنی این هاوربایک تنها ۲۹۹ کیلوگرم وزن دارد و طول آن تقریباً ۳.۶۵ متر است. این هاوربایک همچنین دارای یک واحد کنترل خودکار طراحی شده برای افزایش ایمنی است.

این که این ویژگی ها را میتوان در یک مدل کاملاً الکتریکی سازگار کرد یا نه، فقط زمان میتواند پاسخ دهد.

به علت وجود قوانین سختگیرانه برای چنین وسایل نقلیه ای در ژاپن، ایکس توریسمو گزینه های استفاده محدودی دارد و در حال حاضر فقط مجاز به پرواز در پیست های مسابقه است. شاید به همین علت است که شرکت سازنده آن در ماه ژانویه اعلام کرد که قصد دارد تنها ۲۰۰ دستگاه از این هاوربایک تولید کند و آن را به محصولی لوکس تبدیل کند.

این شرکت همچنین اعلام نموده است که در نهایت می خواهد هاوربایک های تمام الکتریکی خود را برای مصارف شهری و حتی برای اقدام در بلایای طبیعی و عملیات های جستجو و نجات به تولید انبوه برساند.

  • 12
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش