یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
۱۴:۳۹ - ۱۲ تير ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۴۰۲۸۵۲
سایر وسایل نقلیه

دلایلی که بمب افکن سوخو تی ۴ روسی را از خط تولید خارج کرد ؟!

اخبار خودرو,خبرهای خودرو,وسایل نقلیه,بمب افکن سوخو تی ۴

بمب افکن سوخو تی ۴ یک هواپیمای عجیب روسی ساخت کارخانهٔ سوخو در کشور روسیه است که توسط  نیروی هوایی شوروی سابق مورد آزمایش قرار گرفت و با توجه به تولید یک فروندی آن فقط برای چندین بار آن هم در ۲۲ اوت ۱۹۷۲ میلادی مورد استفاده قرار گرفت. 

 

براساس گزارش ها ۴ فروند از سوخو تی ۴ که با طراحی – پاول سوخو – انجام گرفته بود وارد مرحله تولید شد اما به دلایلی نامشخص فقط یکی از آن ها تکمیل و مورد استفاده قرار گرفت تا خط تولید سوخو تی ۴ به عنوان یک پروژه لغو شده و ناموفق در تاریخ نظامی شوروی سابق به ثبت برسد.

 

آن چه در خصوص دلیل اصلی ساخت بمب افکن سوخو تی ۴ نمایان است ، چیزی نبوده جز رقابت تسلیحاتی روسیه با آمریکا در آن زمان که همواره روسیه را برای دستیابی به جنگنده بمب افکن هایی بهتر مجبور به تغییر برنامه های تولیدی تسلیحاتی خود کرده است که در مقابل کشور آمریکا نیز همچین برنامه های ناتمامی را در حوزه ساخت تسلیحات نظامی داشته داشته است.

 

اخبار خودرو,خبرهای خودرو,وسایل نقلیه,بمب افکن سوخو تی ۴

 

تولید هواپیمای جنگنده سوخو تی ۴ درست مصادف بود با زمانی که ایالات متحده زرادخانه استراتژیک خود را بهبود بخشیده و موفقیت قابل توجهی را در این راه به دست آورده بود.

 

با این حال آمریکا نیز در مقابل سال ها قبل پروژه ساخت بمب افکن استراتژیک XB-7 Valkirie را در دستور کار خود قرار داده بود که به دلیل هزینه بالای تولید آن هیچگاه وارد ارتش آمریکا نشد و تنها دو نمونه از آن برای تحقیقات ساخته شد. اولین نمونه این هواپیما در سال ۱۹۶۴ به پرواز درآمد و جالب است بدانید که ایکس‌بی-۷۰ همچنان یکی از سریع‌ترین هواپیماهای تاریخ محسوب می‌شود.

 

 

اخبار خودرو,خبرهای خودرو,وسایل نقلیه,بمب افکن سوخو تی ۴ بمب افکن ایکس‌بی ۷۰ آمریکا

 

البته آمریکایی هواپیمای جاسوسی SR-71 را در آن زمان در اختیار داشت که در واقع نوعی هواپیمای جاسوسی SR-71 دوربرد بود که اولین فروند آن در سال ۱۹۶۴ به پرواز درآمده و از سال ۱۹۶۶ تا ۱۹۹۸ در خدمت نیروی هوایی ایالات متحده آمریکا بود. بلک‌برد با بیشینه سرعتی بالای ۳ ماخ همچنان با اختلاف قابل توجه، رکورددار سریعترین هواپیمای سرنشین‌دار تاریخ است. در مجموع ۳۲ فروند از این هواپیما ساخته شد که ۱۲ فروند آن بر اثر سوانح مختلف از دست رفتند اما هیچ یک مورد اصابت آتش دشمن قرار نگرفتند.

 

اخبار خودرو,خبرهای خودرو,وسایل نقلیه,بمب افکن سوخو تی ۴ هواپیمای جاسوسی SR-71 آمریکا

 

پنتاگون در مورد تولید یک بمب افکن استراتژیک دیگر نیز در جریان رقابت با شوروی بنام B-1 برنامه ریزی خاصی انجام داده بود تا در کنار پتانسیل های موشکی خود هواپیماهای پیشرفته تری در اختیار داشته باشد.

 

بنابراین یک به یک این پیشرفت ها از جمله زیردریایی های هسته ای نیروی دریایی ایالات متحده، ناوهای هواپیمابر که خود یک فرودگاه شناور قدرتمند بودند، نمی توانست از دید اتحاد جماهیر شوروی نادیده گرفته شود بنابراین پروژه ساخت سوخو تی ۴ بخشی از تلاش طراحان حوزه نظامی این کشور برای رقابت با تنها رقیب خود بودند که البته در زمان تولید آن روس ها به این نتیجه رسیدند که فناوری های مربوط به سوخو تی ۴ به نسبت پیشرفت های آمریکا در حوزه مقابل اصلا قابل دفاع نیوده و تولید این بمب افکن دیگر دنبال نشد.

 

اخبار خودرو,خبرهای خودرو,وسایل نقلیه,بمب افکن سوخو تی ۴ بمب افکن سوخو تی ۴

 

البته نباید فراموش کرد که سوخوی تی ۴ محصول برنامه های شوروی سابق در سال ۱۹۶۳ به منظور تولید یک هواپیمای شناسایی استراتژیک و پیچیده با سرعتی مهادل سه برابر سرعت صوت بوده است که با آن بتوانند در محدوده تا ۷ هزار کیلومتر مقاصد دشمن را پیدا کرده و با کمک موشک های هدایت شونده برای از بین بردن هر گونه اهداف اقدام کنند که در این میان  اولویت را در میان ناو هواپیمابر دشمن می دانستند.

 

که در این میان برنامه برای طراحی یک هواپیمای بلقوه – که بعدها سوخوی تی ۴ نام گرفته – طراحی آن مابین پاول سوخوی، توپولف آندره و آلکساندر یاکولف به مسابقه گذاشته شد که در نهایت برنده این رقابت طراحی و تولید رهاشده سوخوی مدل T 4 از آب درآمد.

 

این در حالی بود که با قبول طرح پاول سوخو برای تولید بمب افکن سوخوس تی ۴ ، اعتراض در خصوص مشکل در طراحی این هواپیما به ویژه در خصوص سقف و وزن سنگین آن توسط آندره توپولف ارائه شد.

 

اگر چه مشکل برای تولید سوخو تی ۴ فقط به طراح سقف و وزن آن مربوط نمی شد اما برنامه ریزی برای تولید هواپیمایی با سرعت فوق العاده بالا، نیازمند استفاده از فلزی بود که بتواند در مقابل حرارت ناشی سرعت این جنگنده در جو زمین برای پروازهای طولانی و مداوم ، مقاومت نشان دهد چرا که در سرعت های ما فوق صوت تنها فلزاتی می توانند در برابر فشار ناشی از آن مقاومت کنند که ساخت آن می توانست وزن هواپیما را به شدت سنگین کند و کارایی آن را کاهش و نگهداری آن را هزینه بردار نماید که در هواپیمای سوخوی تی ۴ از تیتانیوم برای حل این مشکل استفاده شد.

 

سرانجام بعد از تولید یک فروند از هواپیمای سوخوی تی ۴ یک خلبان روسی بنام ولادیمیر ایلوشین همراه با هدایتگر NA آلفروف در کابین خلبان با اولین نمونه سوخوی  تی ۴ در فرودگاه موسسه تحقیقات پرواز شوروی به نام گروموف در شهر ژوکوفسکی آن هم در جمع طراحان، مهندسان و نظامیان برجسته روس پروازی آزمایشی انجام داد.

 

اخبار خودرو,خبرهای خودرو,وسایل نقلیه,بمب افکن سوخو تی ۴ هواپیمای جنگنده سوخو تی ۴

 

بنابراین این شوروی بود که در قرن ۲۱ توانسته بود از یک هواپیمای مدرن نظامی در حالی پرده بردارد که نخستین پرواز سوخوی تی ۴ با ۴۵ دقیقه اوج با فرودی نرم در فرودگاه گروموف در حالی به زمین بنشیند که با انجام تست های مختلف در این بمب افکن نتایج به دست آمده اعضای وزارت دفاع شوروی سابق را خوشحال کرده بود طوری که رئیس نیروی هوایی وقت شوروی تولید سوخوی تی ۴ را یک معجزه خوانده بود.

 

معجزه ای که در همان مرحله اول یعنی درسال ۱۹۷۴ به یکباره و به دستور وزارت صنعت حمل و نقل هوایی روسیه کار بر روی هواپیما T 4 را به حالت تعلیق در آمد.

 

اگر چه طراح و سازندگان این هواپیما پاسخ روشنی را به منظور توقف تولید بمب افکن سوخوی تی ۴ را دریافت نکردند اما گفته شده که موقع آن است که برای تولید بمب افکن دیگری باید تلاش شود ، بمب افکنی که بعدها tu-160 یا همان توپولف ۱۶۰ نام گرفت.

 

این در حالی بود که بعد از انجام چندین پرواز دیگر سوخوی تی ۴ برای همیشه در پارکینگ ابدی خود در موزه نیروی هوایی مرکزی روسیه واقع در شهر Monino منطقه مسکو آرام گرفت تا بمب افکن قدرتمند tu-160 یا همان توپولف ۱۶۰ که دارای قابلیت حمل بمب هسته‌ای و متعارف بوده و آخرین بمب افکن استراتژیک ساخت شوروی نیز باشد.

 

اخبار خودرو,خبرهای خودرو,وسایل نقلیه,بمب افکن سوخو تی ۴

 

یکی از شاخصه‌های بهت آور این بمب افکن این بود که پس از اوج گیری و یا اقدام برای شکست دیوار صوتی؛ دماغه آن از حالت خمیده به مسطح تغییر وضعیت می‌داد. شاید اگر ام ۵۰ توپولوف ۱۶۰ توپولوف ۲۲ ام ۳ اینقدر استثنایی‌ نبودند و هزینه‌ی نگهداری و پرواز سوخو تی ۴ اینقدر بالا نبود. الان نام مخوف‌ترین بمب افکن دنیا سوخو تی ۴ بود نه توپولوف ۱۶۰؛ به هر حال این هواپیما بدون آنکه حتی یک بمب سر آمریکایی‌ها و متحدانش بیاندازد بازنشست شد.

 

اخبار خودرو,خبرهای خودرو,وسایل نقلیه,بمب افکن سوخو تی ۴

 

توپولف ۱۶۰ بزرگترین هواپیمای جنگی، بزرگترین هواپیمای مافوق صوت و بزرگترین هواپیما با قابلیت بال متغیری است که تاکنون ساخته شده‌است و تا با حال تاکنون ۳۵ عدد از این بمب‌افکن ساخته شده و تولید این بمب افکن که در دوران شوروی آغاز شد هنوز در روسیه ادامه دارد و نیروی هوایی روسیه هم اکنون ۱۶ فروند توپولف-۱۶۰ را در خدمت رسمی خود دارد.

 

اخبار خودرو,خبرهای خودرو,وسایل نقلیه,بمب افکن سوخو تی ۴ بمب افکن توپولف ۱۶۰ بزرگترین هواپیمای جنگی و مافوق صوت جهان

 

پس در پایان می توان گفت که اعتراضات توپولوف بر طراحی سوخو درست بوده و شاید همین موضوع و انتخاب نادرست طرح برای ساخت بمب افکنی استراتژیک برای مقابله با تهدیدات آمریکا چند سال برنامه شوروی سابق را عقب انداخته بود و تایید این که کماکان تولید بمب افکن توپولف ۱۶۰ در روسیه ادامه دارد دال بر بی رقیب بودن این بمب افکن و برتری آن بر سوخوی تی ۴ بوده است.

 

مشخصات بمب افکن سوخو تی ۴:

 

توانایی :  بمب افکن / شناسایی

 

تولید کننده : سوخو

 

طراح : پاول سوخو.

 

طراح ارشد: Naum Chernyakov

 

خدمه: ۲

 

اولین پرواز: ۲۲ آگوست ۱۹۷۲

 

طول: ۴۴٫۰ متر

 

بال: ۲۲٫۰ متر

 

ارتفاع: ۱۱٫۲ متر

 

وزن خالی: ۵۵۶۰۰ کیلوگرم

 

وزن بارگیری: ۱۱۴۰۰۰ کیلوگرم

 

حداکثر. وزن برخاست: ۱۳۵۰۰۰ کیلوگرم

 

حداکثر سرعت: ۳٫۰ ماخ (۳۲۰۰ کیلومتر در ساعت برابر  ۱۹۸۷ مایل در ساعت)

 

سقف پروازی : ۲۰۰۰۰ تا ۲۴۰۰۰ متر

 

پیشرانه: ۴ × Kolesov RD-36-41 توربوفن، ۱۵۷ کیلونیوتن

 

وضعیت پروژه: لغو و بازنشسته

 

اپراتور: نیروی هوایی اتحاد جماهیر شوروی

 

 

 

mihanpost.com
  • 19
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش