پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳
۱۶:۵۹ - ۲۳ مرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۵۰۵۶۵۳
سایر وسایل نقلیه

موتورسیکلت YAMAHA YZF-R1؛

نگاهی به قابلیت های موتورسیکلت یاماها YZF-R1

موتورسیکلت یاماها,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,وسایل نقلیه
این روزها قدرت ۲۰۰ اسب بخار برای خودروها دیگر عدد بالایی نیست چراکه خودروهای شهری به‌راحتی با موتورهای توربوشارژ می‌توانند به این عدد دست پیدا کنند .

به گزارش خودرو پلاس، ۲۰۰ اسب بخار برای یک موتورسیکلت هنوز هم ضربان قلب عاشقان سرعت را بالا می‌برد و اینجا است که یاماها با موتورسیکلت YZF-R1 وارد میدان می‌شود، موتورسیکلتی که با همکاری والنتینو روسی، موتورسوار مشهور مسابقات Moto GP طراحی شده است تا به این ترتیب یک موتورسیکلت مسابقه‌ای با قابلیت تردد در شهر خلق شود.

 

  انجین

 

یک موتورسیکلت اسپورت بیش از هر چیز به انجینی پر‌توان نیاز دارد و در سال‌های اخیر هم جنگ اصلی در این کلاس بر سر قدرت بالای انجین‌ها بوده. جدال در کلاس سوپربایک‌های ۱۰۰۰ سی‌سی این روزها بر سر رسیدن به قدرت ۲۰۰ اسب بخار است و به همین دلیل هم یاماها تیم مهندسی خود را مأمور کرد تا انجینی برای R1 جدید طراحی کند.

 

که بتواند از پس رقبای اروپایی و ژاپنی خود برآید و به نظر می‌رسد در این مسیر موفق هم بوده‌اند چراکه انجین R1 می‌تواند با حجم موتور زیر ۱ لیتر، ۲۰۰ اسب بخار قدرت تولید کند تا این موتورسیکلت در مقابل رقبایش رو سفید باشد.

 

انجین به کار رفته در این موتورسیکلت همچون نسل‌های پیشین آن حجمی برابر با ۹۹۸ سی‌سی دارد و به‌صورت چهار‌سیلندر خطی است. هرچند حجم انجین آن با نسل‌های پیشین یکسان است اما یاماها یک انجین کاملاً جدید را برای R1 تازه متولد شده خود طراحی کرده چراکه قطر پیستون‌ها و کورس میل‌لنگ آن متفاوت از نسل‌های پیشین است و این مسأله در کنار انبوهی از تغییرات دیگر باعث می‌شود جدید بودن این انجین را باور کنیم.

 

این انجین می‌تواند ۲۰۰ اسب بخار قدرت در دور موتور ۱۳هزار و ۵۰۰ و البته ۱۱۲ نیوتون متر گشتاور در دور موتور ۱۱هزار و ۵۰۰ را در اختیار راکب بگذارد که ارقامی کاملاً رقابتی در این کلاس است. شاتون‌های این انجین از تیتانیوم ساخته شده‌اند تا ضمن وزن کم بتوانند در مقابل شدت ضربات مقاومت کنند چراکه در شرایط برابر از نظر مقاومت، تیتانیوم یک ششم فولاد وزن دارد.

 

چنین انجینی به‌ویژه در دور‌موتور بالا نیاز به هوای بیشتری برای کار کردن دارد و به همین دلیل نیز ورودی هوای این انجین با حجم ۵/۱۰ لیتر، ۲۳درصد نسبت به نسل پیشین خود بزرگ‌تر شده است ضمن آنکه سیستم هوشمند یاماها برای کنترل میزان هوای ورودی به‌گونه‌ای طراحی شده است که می‌تواند طول ورودی هوا را متناسب با دور موتور تغییر دهد. به‌علاوه پاشش سوخت در این موتورسیکلت بر عهده سیستم انژکتورهای ویژه یاماها است که از طریق ۱۲ سوراخ، سوخت را با فشار زیاد و متناسب با دور موتور به داخل آن می‌پاشند.

 

  سیستم‌های الکترونیکی

 

همان‌گونه که گفتیم در طراحی این موتورسیکلت، یاماها از تجربیات به دست آمده در رقابت‌های  MotoGP  بهره برده است اما بخش اصلی که می‌تواند ارتباط این موتورسیکلت را با رقابت‌های موتورسواری نشان دهد، نه انجین که بخش‌های الکترونیکی متعددی است که بر روی آن نصب شده تا بتواند با جمع‌آوری و تحلیل اطلاعات و درنهایت تغییر در بخش‌های مختلف به راکب برای رسیدن به بهترین نتیجه در سرعت‌های بالا و پیچ‌وخم‌های مسیر کمک کند.

 

در این موتورسیکلت سنسورهایی با عنوان Inertial Measurement Unit یا به‌اختصار IMU وجود دارد که وظیفه آن‌ها اندازه‌گیری پارامترهای مختلفی ازجمله اندازه‌گیری شتاب جانبی، میزان انحراف موتورسیکلت در زمان پیچیدن، شتاب موتورسیکلت و... است.

 

این اطلاعات در سه محور مختلف جمع‌آوری شده و درنهایت به یک بخش مرکزی که از سوی یاماها با عنوان Ride Control ECU خوانده می‌شود ارسال خواهد شد. اطلاعات به دست آمده عملاً وضعیت کلی موتورسیکلت را از جنبه‌های حرکتی نشان می‌دهد و همین مسأله باعث می‌شود این واحد مرکزی بتواند تحلیل درستی از چگونگی حرکت راکب و وضعیت دقیق و لحظه‌ای موتورسیکلت داشته باشد.

 

با دانستن چنین اطلاعاتی که ۱۲۵ بار در ثانیه جمع‌آوری می‌شود و البته با یک الگوریتم بسیار پیچیده که حاصل سال‌ها حضور یاماها در رقابت‌های موتورسیکلت‌رانی است، این واحد می‌تواند نسبت به کنترل بخش‌های مختلف موتورسیکلت اقدام کند که حاصل آن از یک‌سو ایمنی بالاتر راکب و از سوی دیگر افزایش کارایی موتورسیکلت به‌ویژه در زمان حرکت با سرعت بالا و عبور از مسیرهای مارپیچ است.

 

جمع‌بندی

 

R1 جدید با بهره‌گیری از تغییرات زیاد توانسته وزن کمی داشته باشد. بخشی از این تغییرات شامل شاسی تمام آلومینیومی جدید، اگزوز تیتانیومی، باک آلومینیومی و... است تا درنهایت این موتورسیکلت با وزن تنها ۱۹۹ کیلوگرم، نسبت قدرت به وزنی برابر با یک اسب بخار به ازای هر کیلوگرم از وزن خود را داشته باشد که رقم بسیار خوبی است. این موتورسیکلت هم‌اکنون با قیمت ۷۰۰/۱۶دلار در بازارهای جهانی در دسترس علاقه‌مندان است.

 

 

  • 21
  • 0
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش