بر اساس نسخه ای که از ویندوز ۱۱ لو رفته، باید بگوییم که فقط با آپدیت رابط کاربری مواجه هستیم و این یعنی زیرساخت ها نسبت به ویندوز ۱۰ تغییر چندانی نداشته است. روی هم رفته بنظر میرسد مایکروسافت بسياري از المان های ظاهری ویندوز ۱۰X را برای ویندوز ۱۱ مورد استفاده قرار داده است.
با وجود این که شاید تا زمان معرفی ویندوز ۱۱ برخی از این ویژگی ها بطور جزیی تغییر پیدا کنند، اما با توجه به نسخه ی فاش شده در ادامه به ۷ تغییر ویندوز ۱۱ نسبت به ویندوز ۱۰ می پردازیم.
۱. تغییرات منوی استارت
یکی از مهم ترین تغییرات ظاهری ویندوز ۱۱ مربوط به منوی استارت آن است. در نسخه های مختلف ویندوز آیکون مربوط به این منو در سمت چپ تسک بار قرار داشت اما حالا مانند ویندوز ۱۰X به بخش میانی راه پیدا کرده است. همچنین به جای آیکون زاویه دار موجود در ویندوز ۱۰، حالا در نسخه ی جدید، این آیکون کاملاً متقارن است.
یکی دیگر از تغییرات هم مربوط به خود این منو است. در ویندوز ۱۰ قابلیت Live Tiles به توسعه دهندگان اجازه می دهد که اطلاعات مختلفی را در این محیط به صورت پویا نمایش دهند. ولی دیگر خبری از این قابلیت نیست و فقط می توانیم آیکون های کوچک و ثابتی را مشاهده کنیم. در پایین این منو هم شاهد قسمت recommended هستیم که بعنوان میان بُر، فایل ها و برنامه هایی که به تازگی استفاده شده اند را نمایش می دهد.
۲. بهبود امکانات قابلیت Snap
یکی از بهترین قابلیت های ویندوز ۱۰ ویژگی Snap Assist برای تقسیم و مدیریت پنجره ها است که با تقسیم صفحه نمایش به دو نیمه یا چهار بخش کمک می کند کاربر بتواند در یک لحظه، با چندین اپلیکیشن به صورت هم زمان کار کند. حالا در ویندوز ۱۱ مایکروسافت امکانات مربوط به این مشخصه را افزایش داده است. در ویندوز ۱۱ با قرار دادن ماوس بر آیکون مربوط به بزرگ کردن پنجره، چندین گزینه ی مختلف را برای چینش پنجره ها مشاهده می کنید.
۳. ساده تر شدن تسک بار
در ویندوز ۱۰ در حالت پیش فرض بخش جستجو فضای قابل توجهی از فضای تسک بار را اشغال کرده است اما در ویندوز ۱۰ تمام آیکون های در بخش مرکزی کنار یکدیگر قرار گرفته اند و فضای اشغال شده توسط آن ها هم تفاوتی با یکدیگر ندارد. به همین خاطر حتی در حالت پیش فرض هم کاربران در تسک بار به فضای بیشتری دسترسی دارند.
۴. حذف کورتانا از تسک بار
به صورت پیش فرض تسک بار ویندوز ۱۰ حاوی آیکون کورتانا است که میتوانید برای انجام کارهای مختلف از آنها استفاده کنید. ولی با ساده شدن بخش جستجو، مایکروسافت (Microsoft) آیکون مربوط به این دستیار هوشمند را از تسک بار حذف کرده است ولی همچنان میتوانید از این اپلیکیشن استفاده کنید. روی هم رفته اگرچه این دستیار هوشمند طی سال های گذشته بهبود پیدا کرده، ولی همچنان نسبت به نمونه های رقیب حرف زيادي برای گفتن ندارد.
۵. ویجت ها
اگرچه در تسک بار ویندوز ۱۱ اثری از کورتانا دیده نمی شود، اما در عوض یک عضو جدید به نام «ویجت ها» (Widgets) به این بخش اضافه شده است. هنوز معلوم نیست که مایکروسافت چه برنامه هایی برای این بخش جدید دارد ولی فعلاً با کلیک بر روی آن شاهد منوی جدید حاوی بخش هایی مانند اخبار، وضعیت سهام و آب وهوا هستیم که مدتی قبل همراه با آپدیت جدید ویندوز ۱۰ به آن اضافه شده است. بنظر میرسد این منو بعنوان منبعی برای گجت های مختلف ویندوز انجام وظیفه خواهد کرد. در هر صورت باید منتظر بمانیم تا ببینیم مایکروسافت چه رویکردی در قبال آن اتخاذ می کند.
۶. آیکون های جدید و دیگر تغییرات رابط کاربری
از دیگر تغییرات ظاهری کوچک می توانیم به گرد شدن لبه های پنجره ها و همچنین آیکون های جدید اشاره کنیم. احتمالا کم تر کاربری متوجه گرد شدن لبه های پنجره ها می شود ولی آیکون های جدید توجه زیادی را جلب می کنند. در ضمن باید به تصاویر پس زمینه ی جدید هم اشاره کنیم که جذابیت بصری این سیستم عامل را افزایش می دهند.
تغییر نکردن اپلیکیشن ها
طبق بررسی های صورت گرفته، این نسخه به غیر از تغییرات ظاهری تفاوت خاص دیگری نسبت به ویندوز ۱۰ ندارد. این یعنی محدودیتی برای برنامه های ۳۲ بیتی اعمال نشده و برخلاف انتظارات محیط مایکروسافت استور هم مانند سابق است. در هر صورت همان طور که گفتیم، ویندوز ۱۱ در اصل یک آپدیت برای تغییر ظاهر ویندوز ۱۰ است و به همین خاطر به غیر از تغییرات ظاهری نباید انتظار ارائه ی دیگر ویژگی های جدید را داشته باشیم.
- 21
- 7