یکشنبه ۱۰ تیر ۱۴۰۳
۰۹:۰۷ - ۰۴ تير ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۰۴۰۱۳۲
فناوری اطلاعات و ارتباطات

دولت سیزدهم چه اینترنتی را تحویل دولت بعدی می‌دهد؟/ به دهه ۹۰ عقب‌گرد کرده‌ایم

اینترنت,وضعیت اینترنت در دولت سیزدهم
به اعتقاد کارشناسان با عملکرد دولت سیزدهم در سرعت و کیفیت از تکنولوژی‌های ارتباطی به‌خصوص اینترنت به دوران قبل از دهه ۹۰ برگشته‌ایم.

روزنامه دنیای اقتصاد نوشت: در حالی که رقابت نامزدها برای نشستن بر مسند ریاست‌جمهوری روزهای پایانی خود را سپری می‌کند، دولت سیزدهم برای دولت بعدی در حوزه فناوری اطلاعات، فیلترینگ گسترده، سرعت و کیفیت پایین اینترنت و نارضایتی جامعه از اختلال‌های مکرر را به جا گذاشته است.

کارشناسان نیز از کارنامه غیرقابل قبول این دولت در حوزه آی‌تی می‌گویند و به اعتقاد آنها با شرایط فعلی در توسعه و تسهیل دسترسی به تکنولوژی‌های ارتباطی به اوایل دهه ۹۰ بازگشته‌ایم.

معاون وزیر ارتباطات در دولت دوازدهم نیز معتقد است با اینکه هر دو دولت دوازدهم و سیزدهم در سطح انتظارات جامعه عمل نکردند، اما به دلیل شعارهای بدون پشتوانه کارشناسی و عملیاتی دولت سیزدهم، میزان نارضایتی مردم از این دولت بیشتر بوده است.

برگشت وضعیت اینترنت به دهه ۹۰

وزیر ارتباطات دولت سیزدهم مسوولیت خود در این وزارتخانه را با وعده‌های تکمیل شبکه ملی اطلاعات، حمایت از حقوق کاربران در فضای مجازی و توسعه صنعت فضایی شروع کرد. حالا او با گذشت سه سال معتقد است که در این مدت فقط به دنبال توسعه سرعت و کیفیت زیرساخت‌های ارتباطی از جمله اینترنت بوده و توانسته است کاستی‌های موجود را رفع کند. این در حالی است که به اعتقاد کارشناسان با عملکرد دولت سیزدهم در سرعت و کیفیت از تکنولوژی‌های ارتباطی به‌خصوص اینترنت به دوران قبل از دهه ۹۰ برگشته‌ایم.

عیسی زارع‌پور در تابستان سال ۱۴۰۰ ادعا کرد که قرار نیست با تکمیل شبکه ملی اطلاعات، دسترسی کاربران به شبکه جهانی اینترنت قطع ‌شود، اما نه تنها به این وعده عمل نشد، بلکه هم‌زمان با فعالیت دولت سیزدهم طرح صیانت با وجود انتقادات و مخالفت‌ها به صورت چراغ خاموش اجرا شد. در همین راستا، اینستاگرام، واتس‌اپ و گوگل‌پلی فیلتر شد و این موضوع بیش از ۸۰ درصد ایرانی‌ها را مجبور به استفاده از فیلترشکن کرد.

وزیر ارتباطات در اظهارات اخیر خود باز هم شرایط وخیم سرعت و کیفیت اینترنت را تکذیب و تاکید کرده که این وزارتخانه صرفا به‌دنبال توسعه است، نه اختلال و پیشرفت ۶۰ درصدی تکمیل پروژه فیبر نوری را نیز از افتخارات خود اعلام می‌کند. منظور زارع‌پور از توسعه زیرساخت، فیبر نوری است که به‌گفته او، تا امروز برای ۷.۵ میلیون خانوار پوشش فیبر نوری ایجاد شده است.

این در حالی است که پروژه اصلی وزیر ارتباطات با انتقاداتی مبنی بر نرخ پایین اتصال، هزینه‌بر بودن، انحصار در مجوز و قابل دسترس نبودن برای عموم مردم مواجه است و پاسخ او به این انتقادات این است که «سیاست ما این بود که در گام اول این طرح پوشش را به‌اندازه مشخصی برسانیم و بعد تبلیغ و تحریک تقاضا را انجام دهیم؛ چون تا وقتی سرویس وجود نداشته باشد، تبلیغ آن نمی‌تواند موثر باشد.»

اما مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارش اخیر خود مطرح کرد که با وجود اتصال ۷.۵ میلیون خانوار به شبکه فیبر نوری، صرفا بیش از ۵۰۰هزار مکان اداری، تجاری و مسکونی در حال استفاده از خدمات اتصال تار(فیبر) نوری به شیوه‌های مختلف هستند. بازوی پژوهشی مجلس همچنین رشد ۳۰۰ درصدی نقاط اتصال فیبر نوری در سال جاری را هم واقع‌بینانه ندانست.

همچنین امیر ناظمی، معاون وزیر ارتباطات در دولت دوازدهم‌ نیز معتقد است که زیرساخت‌های توسعه‌یافته در دولت فعلی عملیاتی نشده و دلیل آن می‌تواند این باشد که مشتری ندارد یا توانایی نهایی‌سازی آنها وجود نداشته است.

او مطرح می‌کند که برای ارزیابی هر دولتی از جمله دولت سیزدهم در حوزه فناوری اطلاعات باید وضعیت شش زیرفصل این حوزه را بررسی کرد. ناظمی با بیان این مطلب دسترسی به اینترنت آزاد را یکی از زیرفصل‌های مهم حوزه آی‌تی تعریف می‌کند و در خصوص سرگذشت آن در دولت سیزدهم توضیح می‌دهد: «فیلترینگ دو بعد داخلی و خارجی دارد. در حالی‌که دولت قبلی موردی از شکایت از نهادهای دولتی نداشت، در دولت سیزدهم شاهد فیلترینگ ناشی از شکایت دولتی بودیم. در فیلترینگ خارجی نیز دو شبکه اجتماعی بین‌المللی اینستاگرام و واتس‌اپ فیلتر شد.»

این پژوهشگر در ادامه صحبت‌های خود افزایش زیرساخت‌های ارتباطی همچون پهنای باند در دولت سیزدهم را نامناسب ارزیابی می‌کند و به اعتقاد او، در این زمینه مراکز داده و تبادل، تغییرات و پیشرفتی نسبت به قبل نداشته‌اند. ناظمی همچنین به «دنیای اقتصاد» درباره توسعه خدمات بر بستر اینترنت می‌گوید: «ایجاد و گسترش کسب‌وکارها یکی از بخش‌های این حوزه است که در دولت سیزدهم شاهد شکل‌گیری کسب‌وکار جدیدی نبوده‌ایم. حتی استارت‌آپ‌های فعال نیز با چالش‌ها و محدودیت‌های متعددی در مسیر رشد مواجه شدند.»

مرضیه ادهم، کنشگر اینترنت نیز معتقد است که اگر دولت سیزدهم ادعا می‌کند که وضعیت سرعت و کیفیت اینترنت بهتر شده است، باید برای مردم قابل تجربه و راستی‌آزمایی باشد. او با اشاره به رتبه پایین ایران از نظر سرعت و کیفیت اینترنت در دو گزارش‌ انجمن تجارت الکترونیک به «دنیای اقتصاد» توضیح می‌دهد: «در طول فعالیت دولت سیزدهم هیچ‌گونه افزایشی در پهنای باند نداشتیم. از سوی دیگر، با فیلترینگ گسترده اینترنت در این دولت، مصرف فیلترشکن‌ها نیز رشد قابل توجهی پیدا کرد و طبق آمارها، حدود ۶۰ میلیون ایرانی از فیلترشکن استفاده می‌کنند.»

به اعتقاد این کارشناس، با شرایط نامساعد سرعت و کیفیت اینترنت در دولت سیزدهم، به اوایل دهه ۹۰ برگشتیم.» ادهم تنها نقطه قوت دولت سیزدهم را توسعه فیبر نوری می‌داند و در این خصوص توضیح می‌دهد: «با اینکه توسعه فیبر نوری اقدام مثبتی در افزایش سرعت و کیفیت اینترنت است، اما بر اساس آمارها، همچنان اینترنت ۴G و اینترنت همراه رتبه اول را در دسترسی به اینترنت دارند و هنوز فیبر نوری به‌صورت رایج در دسترس عموم قرار ندارد که دلیل آن به هزینه‌های بالا، انحصار مجوز و نرخ پایین اتصال آن برمی‌گردد.»

پسرفت در دولت الکترونیک؟

از سوی دیگر، تحقق دولت الکترونیک یکی از وعده‌های جدی وزیر ارتباطات در دولت سیزدهم بوده است و او در این رابطه اعلام کرده است که ۹۹ درصد دستگاه‌ها به پنجره هوشمند خدمات دولت متصل شده‌اند و در حال حاضر ۵۰۰ خدمت به‌صورت هوشمند به مردم ارائه می‌شود. این در حالی است که به اعتقاد امیر ناظمی، تعداد سرویس‌های الکترونیکی دولت نه تنها رشد نداشته، بلکه کاهش هم یافته است. همچنین اتاق بازرگانی تهران در گزارش اخیر خود مطرح کرد که تفسیر اشتباه از دولت الکترونیک در ایران منجر به تعدد سامانه‌ها شده است؛ زیرا در مسیر تحول دیجیتال، فرآیندها همچنان به صورت دستی و اصلاح‌نشده باقی مانده و تنها در قالب پلتفرم‌های الکترونیک ارائه شده است.

حمایت از حقوق کاربران در فضای مجازی وعده دیگر زارع‌پور است، اما با این وجود در یک سال اخیر داده‌ای از مردم نبود که در فضای اینترنت منتشر شود و حریم خصوصی آنها را از بین نبرد. در این رابطه، دولت سیزدهم دستورالعمل حفاظت از حریم خصوصی کاربران را تدوین و ابلاغ کرد که تاکنون با وجود اتمام مهلت‌ها، گزارشی از اجرای این دستورالعمل منتشر نشده است. معاون وزیر ارتباطات در دولت دوازدهم با اشاره به این موضوع می‌گوید: «دولت سیزدهم در زمینه حفظ امنیت اطلاعات و داده‌های کاربران ایرانی نیز موفق عمل نکرده و مقررات‌گذاری مناسبی نیز در این رابطه نداشته است.»

با این اوصاف، در حالی که دولت سیزدهم روزهای پایانی خود را سپری می‌کند، اما کارنامه چندان مثبتی از عملکرد خود به جا نگذاشته است و در این خصوص کارشناس‌ها توصیه‌هایی برای دولت بعدی دارند. امیر ناظمی، معاون وزیر ارتباطات در دولت دوازدهم، در این رابطه معتقد است که بزرگ‌ترین درس دولت جدید از دولت سیزدهم باید این باشد که تیم اجرایی به‌خصوص تیم وزارت ارتباطات با ایده‌های استراتژیک و کارشناسی عمل کنند و تعامل با بخش خصوصی را سرلوحه تصمیمات خود قرار دهند. 

او با بیان اینکه اکوسیستم استارت‌آپی کشور تیم وزارت ارتباطات در دولت سیزدهم را تیمی نمی‌دانست که صدای آنها را به گوش حاکمیت برساند، می‌گوید: «در کل نمی‌توان نمره قابل قبولی به عملکرد این دولت در حوزه فناوری اطلاعات داد. البته با اینکه هر دو دولت دوازدهم و سیزدهم در سطح انتظارات جامعه عمل نکردند، اما به دلیل شعارهای بدون پشتوانه نظری دولت سیزدهم میزان نارضایتی مردم از این دولت بیشتر بوده است.»

از سوی دیگر، این روزها که بازار وعده و وعیدهای رنگارنگ داغ است و نامزدهای ریاست‌جمهوری در حوزه‌های مختلف وعده می‌دهند، اما کاندیداها تا اینجای این کار هیچ اشاره دقیقی نکرده‌اند که دولت تا چه حدی می‌تواند جلوی محدودیت‌ها و فیلترینگ سرویس‌های مختلف را بگیرد. حتی عیسی زارع‌پور، وزیر فعلی ارتباطات، خطاب به نامزدها اعلام کرد که وعده رفع فیلترینگ ندهند، زیرا این موضوع در حیطه اختیارات دولت نیست. مرضیه ادهم، کنشگر اینترنت نیز به همین نکته اشاره می‌کند و به اعتقاد او دسترسی به اینترنت آزاد در ایران به تغییرات سیاست‌های کلان و بالادستی نیاز دارد.

***

بحران در اینترنت/ نماینده مردم مبارکه: چه بخواهیم چه نخواهیم مردم از وضعیت اینترنت راضی نیستند

روزنامه جهان صنعت نوشت: با وجود اینکه اینترنت در ایران روزهای بحرانی و پر از اختلالی را پشت سر می‌گذارد، نارضایتی از عملکرد وزیر ارتباطات به اوج خود رسیده است. به درخواست نمایندگان مجلس، عیسی زارع‌پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، در جلسه علنی سوم تیر ماه مجلس حاضر شد تا به سوالات و اظهارات نماینده‌ها پاسخ دهد. زارع‌پور با قرائت گزارشی در مورد میزان تحقق دولت هوشمند و اجرای شبکه ملی اطلاعات کشور در اجرای بند (۸) ماده (۲۲) آیین‌نامه داخلی مجلس وضعیت این دو طرح را برای نمایندگان توضیح داد. در این گزارش زارع‌پور به میزان پیشرفت پروژه شبکه ملی اطلاعات در کشور و توسط دولت سیزدهم اشاره کرد و گفت: «این مساله بیش از ۱۵سال است که از سوی مقام معظم رهبری از دولت‌ها مطالبه می‌شود. این شبکه در یک دهه منتهی به دولت سیزدهم و بر اساس ارزیابی مرکز ملی فضای مجازی، در ابتدای دولت سیزدهم ۲۰درصد پیشرفت داشته و در حال حاضر به بیش از ۶۰درصد رسیده است.» او هفته گذشته نیز اعلام کرده بود که میزان پیشرفت شبکه ‌ملی اطلاعات در ابتدای دولت سیزدهم ۲۰درصد بوده که در سه سال اخیر با رشد سه‌برابری شبکه ملی اطلاعات به پیشرفت ۶۰درصدی رسیده است.

به لحاظ سخت‌افزاری در شبکه ملی اطلاعات عقب مانده‌ایم

مصطفی معینی‌آرانی نماینده مردم کاشان و آران و بیدگل در مجلس، نسبت به وضعیت محتوا و سخت‌افزاری شبکه ملی اطلاعات نقد داشته و پس از قرائت گزارش از سوی وزیر ارتباطات، در این خصوص گفت: «به لحاظ سخت‌افزاری در شبکه ملی اطلاعات عقب مانده‌ایم و باید تولید محتوا به موازات آن پیش برود. شبکه ملی اطلاعات از سه لایه زیرساخت شبکه، خدمات پایه و محتوا تشکیل شده است. در زمینه محتوا باید هم‌پایه سخت‌افزار پیش برویم و این نیز همکاری همه دستگاه‌ها به ویژه دستگاه‌های خدمات‌رسان را می‌طلبد.» وزیر ارتباطات به آخرین وضعیت پیام‌رسان‌های داخلی اشاره کرد و توضیح داد که ۵ تا ۱۰میلیون به تعداد کاربران این پلتفرم‌ها اضافه شده و ترافیک و میزان مصرف مردم در پیام‌رسان‌های داخلی نیز بیش از ۱۰برابر شده است. او در ادامه ادعا کرد: «ما می‌توانیم حداقل ۱۰۰میلیون کاربر را در پیام‌رسان‌های داخلی میزبانی کنیم، این در حالی است که پیشتر آرزوی مسوولان این بود که ما یک پیام‌رسان ۲۰میلیونی داشته باشیم اما امروز بیش از ۴۰میلیون نفر از پیام‌رسان‌های داخلی در ماه استفاده می‌کنند.» زارع‌پور در این گزارش درباره وضعیت پنجره هوشمند خدمات دولت نیز توضیحاتی را ارائه و اعلام کرد که ۹۹درصد دستگاه‌ها به این پنجره متصل شده‌اند و در حال حاضر ۵۰۰ خدمت به‌ صورت هوشمند به مردم ارائه می‌شود و در ادامه توضیح داد: «با همراهی و همدلی و پیرو قوانین بودجه ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲، همچنین برنامه هفتم توسعه، همه دستگاه‌ها مکلف به ارائه خدمات الکترونیک‌شده بودند، بنابراین با پیگیری‌های وزارت ارتباطات و سازمان امور اداری و استخدامی در حال حاضر پنجره خدمات دولت هوشمند راه‌اندازی شده و بیش از ۷۰درصد خدمات دولت به‌ صورت الکترونیکی و از طریق این پنجره واحد در اختیار مردم قرار دارد.»

به گفته او، تنها یک دستگاه یعنی وزارت امور خارجه آن هم به دلیل ایرانیان خارج از کشور که مسائل مربوط به خود را دارند به این شبکه متصل نشده است. زارع‌پور همچنین اشاره کرد که تاکنون ۴۸میلیون نفر از مردم در این پنجره احراز هویت شده‌اند و از خدمات این پنجره واحد استفاده می‌کنند و ۷۰درصد از افراد بالای ۱۸سال کشور حداقل یک بار به پنجره خدمات دولت هوشمند مراجعه کرده‌اند؛ به این ترتیب، پنجره واحد خدمات دولت روزانه ۳میلیون استفاده‌کننده دارد.

نارضایتی نمایندگان از وضعیت پنجره هوشمند خدمات دولت

با وجود این توضیحات و شرح پیشرفت‌ها، نماینده مردم کاشان در مجلس به این موضوع هم نقدهایی وارد کرده و با اشاره به اینکه در زمینه هوشمندسازی خدمات دولت، هنوز ۴۰درصد عقب هستیم، گفت: «در موضوع خدمات دولت هوشمند نسبت به ۵هزار خدماتی که سازمان امور استخدامی تهیه کرده تا به ‌عنوان یک خدمت الکترونیک انجام شود، حسب گزارش‌هایی که به ما رسیده حداقل حدود ۴۰درصد عقب هستیم. مردم احساس نمی‌کنند که این خدمات بر مبنای بستر هوشمند و الکترونیک انجام شده است.» او در ادامه تاکید کرد که برای بهبود وضعیت پنجره خدمات هوشمند «باید نظارت در دستگاه‌ها تقویت و تشدید شود، بنابراین لازم است یک پایش مستمر در میزان خدمات و کیفیت خدمات و هوشمندسازی خدمات صورت گیرد. خدمات الکترونیک پله اول است که باید به سمت دولت هوشمند حرکت کنیم و همه خدمات در بستر هوشمند قرار گیرد که مراجعات شهروندان به حداقل برسد و کیفیت خدمات به حداکثر رسیده باشد».

سیدنجیب حسینی نماینده مردم کلاله، مینودشت، گالیکش و مراوه تپه نیز به افت رتبه ایران در حوزه دولت الکترونیک اشاره کرد و گفت: «شاخص‌های دولت الکترونیک در سطح بین‌المللی بر اساس گزارش‌های ارائه‌شده در نشست اخیر کاهش پیدا کرده است. باید در رتبه ۷۵ جهان قرار می‌گرفتیم اما در حال حاضر در این رتبه نیستیم. وزیر ارتباطات باید در این خصوص گزارش می‌داد.» حسینی در تذکر شفاهی خود به زارع‌پور با اشاره به اینکه در مورد پنجره هوشمند خدمات کار مهمی صورت گرفته و ۵۰درصد خدمت‌ها به ‌صورت الکترونیک انجام می‌شود، به‌ عنوان پیشنهادی برای بهبود وضعیت در این حوزه گفت: «تیم بازرسی به ادارات سطح شهرستان اعزام شوند تا مشاهده کنید چه میزان خدمات الکترونیک شده است. سامانه فراهم شده اما دستگاه‌ها به وظایف خود عمل نمی‌کنند.»

خسارت مالی فیلترشکن‌ها به مردم باید جبران شود

علی‌اصغر باقرزاده، نماینده مردم بابلسر و فریدون‌کنار، در این جلسه به موضوع فیلترشکن‌ها و مسائل مالی آنها اشاره کرد و گفت: «وزیر ارتباطات باید توضیح دهد که چه برنامه‌ای برای فیلترشکن‌ها دارد. به واقع باید مشخص شود خسارت فیلترشکن به مردم از لحاظ مالی را چه کسی جبران می‌کند؟» وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پاسخ به این موضوع و مساله مافیای فیلترشکن که در این جلسه مطرح شد، گفت: «کلید حل مشکل فیلترشکن در دست شماست. یک خط قانون برای مقابله با کاسبان فیلترشکن وجود ندارد، وقتی وجود ندارد، یک کسب‌وکار قانونی است و نمی‌شود با آن مقابله کرد.»

محمد بیات نماینده مردم خمین در مجلس از زارع‌پور خواست کار میدانی انجام دهد و در میان مردم حضور داشته باشد تا از نزدیک در جریان وضعیت اینترنت و آنتن‌دهی در شهرهای مختلف قرار بگیرد: «هرگونه اظهارنظر وزیر ارتباطات باید با حضور میدانی همراه شود نه اینکه در قالب یک کلیپ پنج دقیقه‌ای در مجلس گزارش داده شود. همانطور که رییس‌جمهور شهید دائما حضور میدانی داشتند لطفا شما هم از اتاق شیشه‌ای بیرون بیایید و حضوری بین مردم حوزه‌های انتخابیه بروید و ببینید وضعیت اینترنت و آنتن‌دهی چگونه است؟» بیات به سرعت بسیار کم اینترنت و وضعیت نامطلوب آنتن‌دهی موبایل در برخی روستاها در خمین اشاره کرد و گفت: «مسائلی که وزیر ارتباطات در صحن اشاره کرد شاید حرف درستی باشد اما در ایام کرونا در یک روستا در حوزه انتخابیه بنده، دانش‌آموزان برای اینکه بتوانند به شبکه شاد وصل شوند ناچار بودند به بالای تپه یا یک بلندی بروند تا بتوانند به اینترنت وصل شوند.» او در ادامه توضیح داد: «قطعا نسبت به گذشته پیشرفت‌هایی در ارتباطات و وضعیت اینترنت داشته‌ایم که قابل تقدیر و تشکر است اما نسبت به آینده ناقص هستیم.» نماینده مردم خمین در پایان نیز تاکید کرد: «باید جهت توسعه زیرساخت‌های اینترنت تدابیر خاصی اندیشیده شود تا مشکلی در این زمینه نداشته باشیم.»

چه بخواهیم چه نخواهیم مردم از وضعیت اینترنت راضی نیستند

زهرا سعیدی‌مبارکه نماینده مردم مبارکه در مجلس نسبت به وضعیت اینترنت و تلفن ثابت و سیار در کشور انتقاداتی داشت و گفت: «این حوزه شمشیر دولبه است، چه میزان از آن استفاده می‌کنیم؟ چه بخواهیم چه نخواهیم مردم از وضعیت اینترنت راضی نیستند. تلفن منازل قطع می‌شود و برای اتصال مجدد آن باید به مخابرات مراجعه کنیم.» او در ادامه با اشاره به اینکه آینده، آینده هوش مصنوعی است، پرسید: «چه میزان از متخصصان استفاده کرده‌ایم؟ آیا بانکی از متخصصان سخت‌افزار و نرم‌افزار تهیه کرده‌اید؟ صاحبان این علوم از عملکردها رضایت ندارند.» وی در پایان تاکید کرد که وزارت ارتباطات باید قدر نخبگان داخلی در بحث ارتباطات و فناوری اطلاعات را بداند.

سیدنجیب حسینی نماینده مردم کلاله، مینودشت، گالیکش و مراوه تپه در مجلس در تذکر شفاهی به وزیر ارتباطات گفت: «حدودا ۶ الی هفت نشست علنی برگزار شده اما اسناد و گزارش‌های مرکز پژوهش‌ها روی نمایشگر مشاهده نمی‌شود. اسناد بالادستی و گزارش‌های کارشناسی را روی سیستم بارگذاری کنید.» این نماینده مجلس با اشاره به اینکه در طول سال ۱۴۰۲، سه بار تعرفه اینترنت افزایش پیدا کرده و کسب‌وکارهای این بستر دچار مشکل شده‌اند، گفت: «در دوران انتخابات مجلس شورای اسلامی تعرفه اینترنت افزایش پیدا کرد که جای تعجب دارد.»

وضعیت آنتن‌دهی موبایل در برخی نقاط کشور مطلوب نیست

در نشست گذشته مجلس، کامران پولادی، نماینده مردم نوشهر، چالوس و کلاردشت، نیز به موضوع عدم آنتن‌دهی تلفن همراه در محور مواصلاتی کندوان اشاره کرد و گفت: «محور کندوان پرترددترین و مهم‌ترین محور مواصلاتی کشور است. چند روز پیش سیلی در این منطقه جاری و باعث خسارات جانی و مالی شد اما متاسفانه در آن منطقه و برخی دیگر از نقاط این محور تلفن آنتن‌دهی ندارد. بنده در زمان جاری شدن سیل در منطقه بودم و مجبور بودیم سه کیلومتر راه طی را کنیم و پایین‌تر بیاییم تا بتوانیم با مسوولان و تیم‌های امدادی ارتباط برقرار کنیم و مصدومان و اجساد را منتقل کنیم.» به گفته پولادی، منطقه کجور و روستاهای اطراف آن و بخش مرزن‌آباد نیز دچار مشکل عدم آنتن‌دهی تلفن همراه هستند. البته مساله عدم آنتن‌دهی و وضعیت نامطلوب اینترنت فقط به همین مناطق اشاره‌شده محدود نمی‌شود.

بیت‌الله عبداللهی نماینده مردم اهر و هریس، در این جلسه گفت: «بیشتر از ۵۰درصد روستاها اینترنت ندارند. جوانان روستایی اهر و هریس تحصیلکرده هستند و اینترنت برای آنها کسب‌وکار و محل درآمد است اما نمی‌توانند از آن استفاده کنند.» با وجود اینکه وزارت ارتباطات و شخص وزیر از بهبود وضعیت اینترنت در کشور گزارش می‌دهند، اما این نماینده مجلس اعتقاد دارد که وضعیت تلفن همراه در گذشته بهتر از امروز بوده است و می‌گوید: «در گذشته وضع ارتباط سیار و تلفن همراه بهتر بود، درخواست دارم این مشکل را حل کنید زیرا اعصاب مردم را به هم ریخته است. اگر در جاده‌های تبریز- اهر و تبریز- هریس تردد کنید قطعا نمی‌توانید با تلفن همراه تماس بگیرید، مسوولان استانی به من اعلام کردند که گوشی خود را عوض کنم اما مردم توان آن را ندارند.»

موضوع پوشش فیبر نوری در سراسر کشور یکی دیگر از اهداف اصلی وزارت ارتباطات در دولت سیزدهم بود. سیدحسن ‌هاشمی نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف در این جلسه به مشکلات این فناوری در کشور اشاره کرد و گفت: «آقای وزیر ارتباطات مستحضرید که خط فیبر نوری ملی به‌ صورت شبکه‌ای در کل کشور اجرا شده است. مع‌ذلک یک خط آن تقریبا بلااستفاده مانده است. از سوی دیگر، نگاه اقتصادی اپراتورها و عدم تخفیف در مناطق محروم توسط زیرساخت، مشکلاتی جدی را برای مردم ایجاد کرده است، پیشنهاد می‌شود ترجیحا برای بهره‌مندی اپراتورها از خط فیبر نوری بلااستفاده تخفیف ویژه برای مناطق کمتر برخوردار در نظر گرفته یا حداقل چهار کور تاریک به اپراتورها داده شود تا مشکلات مردم کاهش یابد.»

تعرفه سرویس‌های ارتباطاتی مبتنی بر عدالت اجتماعی متناسب تعیین شود

به گفته هاشمی، تعرفه سرویس‌های ارتباطاتی شامل فیبر نوری، تلفن، موبایل، اینترنت و ارتباطات نقطه‌به‌نقطه در تهران و نهبندان محروم یکی است، در حالی که کاربرد استفاده تهران اقتصادی اما در نهبندان غیراقتصادی است، بنابراین او پیشنهاد کرد که تعرفه سرویس‌های ارتباطاتی مبتنی بر عدالت اجتماعی متناسب تعیین شود.‌ وی در ادامه به مشکلات متعددی که مردم در حوزه انتخابیه او با تلفن ثابت و همراه دارند، اشاره کرد و گفت: «قطع مستمر تلفن‌های ثابت که تنها وسیله ارتباطاتی پیرزن و پیرمردان در روستاها است که متاثر از عدم صرفه اقتصادی برای اپراتورها یا مشکلات تلفن‌های بی‌سیم یا سرقت کابل‌های مسی بوده، اعتراض شدیدی ایجاد کرده است. جایگزینی فیبر نوری و حل مشکلات این قشر محروم مورد انتظار جدی است.»

او توضیح داد که عدم پوشش یا پوشش ناپایدار تلفن همراه در برخی مسیرهای جاده‌ای و ریلی به ‌ویژه در مسیرهای بیرجند به اصفهان و در مسیرهای روستایی اصلی مخاطرات مهمی را در امکان اطلاع‌رسانی و امداد در تصادفات جاده‌ای و ریلی دارد. عدم پوشش تلفن همراه باعث تشدید مانع توسعه‌یافتگی در مناطق کم‌برخوردار مرزی شده است. علی‌اصغر باقرزاده نماینده مردم بابلسر و فریدون‌کنار نیز به مشکلی که در حوزه انتخابیه خودش در زمینه توسعه فیبر نوری وجود دارد، اشاره کرد و گفت: «متاسفانه اعتبار کافی برای فیبر نوری در حوزه انتخابیه بنده تخصیص پیدا نکرده است، همچنین در حوزه تلفن ثابت مشکلاتی داریم. این در حالی است که پیشتر و در این بخش در رتبه اول قرار داشتیم اما امروز مشکلاتی در این بخش وجود دارد.»

در نهایت اعتراض گسترده نمایندگان مجلس به عملکرد وزیر ارتباطات نشان‌دهنده عمق نارضایتی عمومی و ضعف‌های جدی در مدیریت حوزه اینترنت و ارتباطات کشور است. این انتقادات، ضرورت تغییرات اساسی در سیاست‌ها و رویکردهای مدیریتی وزارت ارتباطات را برجسته می‌کند. برای بازگشت اعتماد عمومی و بهبود وضعیت اینترنت، اقدامات فوری و اصلاحات بنیادین لازم است تا ضمن پاسخگویی به مطالبات مردم و نمایندگان، زیرساخت‌های ارتباطی کشور نیز به سطح مطلوبی ارتقا یابد.

  • 14
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
فردریش نیچه نگاهی ژرف به زندگینامه و اندیشه‌های فردریش نیچه

تاریخ تولد: ۱۵ اکتبر ۱۸۴۴

محل تولد: روکن، آلمان

حرفه: فیلسوف و منتقد فرهنگی

درگذشت: ۱۹۰۰ میلادی

مکتب: فردگرایی، اگزیستانسیالیسم، پسانوگرایی، پساساختارگرایی، فلسفه قاره‌ای

ادامه
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
ویژه سرپوش