چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۸۰۶۰۰۰۲۱

آیفون ۲۰۱۹ در برابر ۲۰۱۸؛ خانواده‌ی آیفون ۱۱ چه تغییراتی داشته‌اند؟

ظاهر و ویژگی های آیفون ۱۱ پرو مکس,بررسی دوربین آیفون های 2019,بررسی خصوصیات آیفون های 2019
اپل نسل جدید گوشی‌های آیفون، یعنی آیفون ۱۱، ۱۱ پرو و ۱۱ پرو مکس را رونمایی کرد. آیا این دستگاه‌ها نسبت به مدل‌های پیشین پیشرفت‌هایی داشته‌اند؟

شهریور سال گذشته، اپل سه دستگاه آیفون را با نام‌های آیفون XR، آیفون XS و آیفون XS مکس با ویژگی‌هایی همچون پردازنده‌ی قدرتمند A12 رونمایی کرد. شرکت آمریکایی امسال محصولات یادشده را با جدیدترین فناوری‌ها به‌روزرسانی کرده است. در ادامه به تفاوت‌های آیفون ۱۱ و آیفون XR، آیفون ۱۱ پرو و آیفون XS و آیفون ۱۱ پرو مکس و آیفون XS مکس می‌پردازیم و تغییرات به‌وجودآمده در قسمت‌های مختلف را بررسی می‌کنیم.

طراحی و نمایشگر

باید اذعان داشت که در بخش طراحی و نمایشگر، تنها تفاوت مشهود آیفون ۱۱ در مقایسه با آیفون XR به پشت دستگاه و وضعیت دوربین اصلی محدود می‌شود. در آیفون XR تنها یک حسگر در پشت دستگاه وجود داشت، اما اپل در آیفون ۱۱ دو حسگر را برای بهبود تجربه‌ی عکاسی به کار گرفته است که در کنار فلش LED چینش مثلثی به خود گرفته‌اند.

دیگر تغییر اعمال‌شده در دستگاه جدید، افزایش مقاومت دستگاه در برابر نفوذ آب است. در آیفون ۱۱ استاندارد محصول از IP67 در نسل پیشین به IP68 ارتقا پیدا کرده است و این یعنی آیفون جدیدتر به‌جای یک دقیقه، دو دقیقه در عمق ۳۰ متری آب دوام می‌آورد.

موضوع تفاوت طراحی پشت گوشی در مورد آیفون ۱۱ پرو و ۱۱ پرو مکس نیز صدق می‌کند؛ چرا که این دو گوشی نسبت به مدل‌های پیشین خود یک حسگر بیشتر دارند که با ترتیبی مثلثی در کادری مربعی در پشت دستگاه قرار گرفته‌اند.

نکته‌ی دیگر در مورد نسخه‌های پرو و پرو مکس این است که نسخه‌های یادشده امسال به‌رغم برخورداری از نمایشگرهای هم‌اندازه با نسل قبل، کمی بزرگتر و سنگین‌تر شده‌اند. این موضوع احتمالا ارتباط زیادی با افزایش ظرفیت باتری به‌کاررفته در آیفون‌های جدید دارد.

پردازنده

اپل در مراسم شب گذشته ضمن تکیه بر قدرت پردازنده‌ی A12 که آیفون‌های سال گذشته به کار گرفت، از پردازنده‌ی جدید A13 برای هر سه مدل آیفون جدید رونمایی کرد. به‌گفته‌ی اپل، پردازنده‌ی Apple A13 Bionic مجموعا ۶ هسته دارد که دو هسته‌ی پردازشی قدرتمند و چهار هسته‌ی کم‌مصرف را شامل می‌شود. اپل می‌گوید هسته‌های پردازشی در پردازنده‌ی جدید به لطف بهره‌مندی از لیتوگرافی هفت نانومتر پلاس، ۲۰ درصد سریع‌تر و ۳۰ درصد بهینه‌تر عمل می‌کنند و در مورد هسته‌های کم‌مصرف نیز ۲۰درصد سرعت بیشتر و ۴۰درصد مصرف کمتر بهبودهایی است که در A13 اعمال شده‌اند. اپل افزایش سرعت ۲۰درصدی را در بخش GPU و پردازش عصبی تراشه‌ی جدید نیز اعمال کرده است در حالی که هرکدام به ترتیب ۴۰ و ۱۵ درصد کم‌مصرف‌تر شده‌اند.

ظاهر و ویژگی های آیفون ۱۱ پرو مکس,بررسی دوربین آیفون های 2019,بررسی خصوصیات آیفون های 2019

دوربین

آیفون‌های سال ۲۰۱۹ در مقایسه با مدل‌های ۲۰۱۸ از یک حسگر بیشتر در بخش دوربین اصلی برخوردار هستند. حسگر تکی ۱۲ مگاپیکسلی در آیفون XR در آیفون ۱۱ با یک حسگر فوق‌عریض (اولتراواید) ۱۲ مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/2.4 همراه شده است و در سوی دیگر دوربین‌های دوگانه‌ی آیفون XS و XS مکس به دوربین‌های سه‌گانه تبدیل شده‌اند. دوربین سوم در این دو گوشی از نوع فوق‌عریض است تا در کنار حسگرهای واید و تله‌فوتو تجربه‌ی عکاسی دلنشینی را برای کاربران آیفون‌های امسال رقم بزند.

ظاهر و ویژگی های آیفون ۱۱ پرو مکس,بررسی دوربین آیفون های 2019,بررسی خصوصیات آیفون های 2019

اپل دوربین سلفی را نیز از ۷ مگاپیکسل در سه مدل پیشین به ۱۲ مگاپیکسل در سه گوشی جدید ارتقا داده است. در این بخش گشودگی دیافراگم f/2.2 و همراهی حسگر مدت‌پرواز یا TOF مشخصاتی هستند که در دوربین‌های سلفی جدید به قوت خود باقی هستند.

باتری و قیمت

کوپرتونشین‌ها امسال هر سه مدل را در بخش ظرفیت باتری تقویت کرده‌اند. باتری آیفون XR که سال گذشته معرفی شد، ۲۹۴۲ میلی‌آمپرساعت ظرفیت داشت؛ در حالی که این مقدار در آیفون ۱۱ به ۳۱۱۰ میلی‌آمپرساعت افزایش یافته است. این افزایش ظرفیت در مدل‌های پرو و پرو مکس چشمگیرتر هم شده است؛ به‌طوری که ظرفیت باتری آیفون ۱۱ پرو از ۲۶۵۸ میلی‌آمپرساعت در مدل پیشین خود به ۳۱۹۰ میلی‌آمپرساعت رسیده و باتری ۳۱۷۴ میلی‌آمپرساعتی XS مکس در آیفون ۱۱ پرو مکس به ۳۵۰۰ میلی‌آمپرساعت ارتقا یافته است.

ظاهر و ویژگی های آیفون ۱۱ پرو مکس,بررسی دوربین آیفون های 2019,بررسی خصوصیات آیفون های 2019

افزایش ظرفیت‌های ذکرشده در کنار بهبودها و کاهش مصرف‌هایی که در بخش پردازنده به آن‌ها اشاره شد و همچنین ارتقا نرم‌افزار سیستم به iOS 13 می‌تواند عمر باتری محصولات جدید اپل را تا حد زیادی بهبود ببخشد. البته کوپرتینویی‌ها به سرعت شارژ شدن دستگاه‌های جدید هم فکر کرده‌اند و این مشخصه را از ۱۵ وات در سال گذشته به ۱۸ وات در آیفون‌های جدید ارتقا داده‌اند.

در مورد قیمت گوشی، نکته‌ی قابل‌توجهی که تاکنون از شرکتی مانند اپل دیده نشده بود، کاهش قیمت گوشی جدید نسبت به مدل قبلی آن است؛ به‌طوری که آیفون ۱۱ نسبت به آیفون XR در حد ۵۰ یورو ارزان‌تر است؛ البته این اتفاق محدود به همین مدل می‌شود و دو مدل دیگر یعنی آیفون ۱۱ پرو و پرو مکس نسبت به نسخه‌های پیشین خود، به ترتیب ۱۵۰ و ۱۰۰ یورو گران‌تر شده‌اند.

مقایسهآیفون XR اپلآیفون XS اپلآیفون XS مکس اپلآیفون ۱۱ اپلآیفون ۱۱ پرو اپلآیفون ۱۱ پرو مکس اپل
عرضه
معرفی۲۰۱۸، سپتامبر۲۰۱۸، سپتامبر۲۰۱۸، سپتامبر۲۰۱۹، سپتامبر۲۰۱۹، سپتامبر۲۰۱۹، سپتامبر
وضعیتموجود. عرضه شده در اکتبر ۲۰۱۸عرضه شده در سپتامبر ۲۰۱۸موجود. عرضه شده در سپتامبر ۲۰۱۸عرضه در آینده نزدیک (سپتامبر ۲۰۱۹)عرضه در آینده نزدیک (سپتامبر ۲۰۱۹)عرضه در آینده نزدیک (سپتامبر ۲۰۱۹)
نمایشگر
نوعIPS LCD لمسی خازنی، ۱۶ میلیون رنگSuper Retina HD لمسی خازنی از نوع اولد، ۱۶ میلیون رنگSuper Retina HD لمسی خازنی از نوع اولد، ۱۶ میلیون رنگIPS LCD لمسی خازنی، ۱۶ میلیون رنگOLED لمسی خازنی، ۱۶ میلیون رنگOLED لمسی خازنی، ۱۶ میلیون رنگ
سایز۶.۱ اینچ (~۷۹.۰% نسبت نمایشگر به بدنه)۵.۸ اینچ (~۸۲.۹% نسبت نمایشگر به بدنه)۶.۵ اینچ (~۸۴.۴% نسبت نمایشگر به بدنه)۶.۱ اینچ۵.۸ اینچ (~۸۰.۴% نسبت نمایشگر به بدنه)۶.۵ اینچ (~۸۵.۰% نسبت نمایشگر به بدنه)
رزولوشن۸۲۸ در ۱۷۹۲ پیکسل، ۱۹.۵:۹ (~۳۲۶ پیکسل در اینچ تراکم پیکسلی)۱۱۲۵ در ۲۴۳۶ پیکسل، ۱۹.۵:۹ (~۴۵۸ پیکسل در اینچ تراکم پیکسلی)۱۲۴۲ در ۲۶۸۸ پیکسل، ۱۹.۵:۹ (~۴۵۸ پیکسل در اینچ تراکم پیکسلی)۸۲۸ در ۱۷۹۲ پیکسل، ۱۹.۵:۹ (~۳۲۴ پیکسل در اینچ تراکم پیکسلی)۱۱۲۵ در ۲۴۳۶ پیکسل، ۱۹.۵:۹ (~۴۶۳ پیکسل در اینچ تراکم پیکسلی)۱۲۴۲ در ۲۶۸۸ پیکسل، ۱۹.۵:۹ (~۴۵۶ پیکسل در اینچ تراکم پیکسلی)
محافظشیشه‌ی ضد خش، پوشش اولفوبیک برای کاهش بازتاب نور و لکه دستشیشه‌ی ضد خس، پوشش اولفوبیک برای کاهش بازتاب نور و لکه دستشیشه‌ی ضد خش، پوشش اولفوبیک برای کاهش بازتاب نور و لکه دستشیشه‌ی ضدخش، پوشش اولفوبیک برای کاهش بازتاب نور و لکه دستشیشه ضدخش، پوشش اولفوبیک برای کاهش بازتاب نور و لکه دستشیشه ضدخش، پوشش اولفوبیک برای کاهش بازتاب نور و لکه دست
- نمایشگر True-tone - نمایشگر با قابلیت نمایش رنج وسیعی از رنگ‌ها - پاسخ لمسی ۱۲۰ هرتز- پشتیبانی از Dolby Vision/HDR10 - نمایشگر با قابلیت نمایش رنج وسیعی از رنگ‌ها - نمایشگر مجهز به لمس سه‌بعدی (۳D touch) - نمایشگر True-tone - پاسخ لمسی ۱۲۰ هرتز- پشتیبانی از Dolby Vision/HDR10 - نمایشگر با قابلیت نمایش رنج وسیعی از رنگ‌ها - نمایشگر مجهز به لمس سه‌بعدی (۳D touch) - نمایشگر True-tone - پاسخ لمسی ۱۲۰ هرتز- نمایشگر True-tone - طیف رنگ گسترده - نرخ ۱۲۰ هرتزی دریافت لمس- دالبی ویژن - HDR10 - طیف رنگ گسترده - نمایشگر True-tone - نرخ ۱۲۰ هرتزی دریافت لمس- دالبی ویژن - HDR10 - طیف رنگ گسترده - نمایشگر True-tone - نرخ ۱۲۰ هرتزی دریافت لمس
بدنه
ابعاد۱۵۰.۹ در ۷۵.۷ در ۸.۳ میلی‌متر۱۴۳.۶ در ۷۰.۹ در ۷.۷ میلی‌متر۱۵۷.۵ در ۷۷.۴ در ۷.۷ میلی‌متر-۱۴۳.۹ در ۷۱.۴ در ۷.۸ میلی‌متر۱۵۷.۶ در ۷۷.۵ در ۸.۱ میلی‌متر
وزن۱۹۴ گرم۱۷۷ گرم۲۰۸ گرم---
ساختپشت و جلو از جنش شیشه، فریم آلومینیومی (سری ۷۰۰۰)پشت و جلو از جنس شیشه، فریم فلزیپشت و جلو از جنس شیشه، فریم فلزیپشت و جلو از جنس شیشه، فریم آلومینیومی (سری ۷۰۰۰)پشت و جلو از جنس شیشه، قاب استیل ضدزنگپشت و جلو از جنس شیشه، قاب استیل ضدزنگ
- گواهی IP67 - اپل پی- گواهی IP68 - اپل پی- گواهی IP68 - اپل پی- گواهی IP67 برای مقاومت در برابر گردوغبار و آب (تا عمق یک متری به مدت ۳۰ دقیقه) - اپل Pay با پشتیبانی از Visa، مسترکارت و AMEX- گواهی IP68 برای مقاوت در برابر نفوذ آب و گرد و غبار (تا ۲ متر برای مدت ۳۰ دقیقه) - اپل Pay با پشتیبانی از Visa، مسترکارت و AMEX - پشتیبانی از قلم استایلوس- گواهی IP68 برای مقاوت در برابر نفوذ آب و گرد و غبار (تا ۲ متر برای مدت ۳۰ دقیقه) - اپل Pay با پشتیبانی از Visa، مسترکارت و AMEX - پشتیبانی از قلم استایلوس
سیم‌کارتنانو-سیم و e-SIMنانو-سیم و e-SIMتک سیم‌کارته (نانو-سیم) یا دو سیم‌کارته (نانو-سیم، همزمان یکی فعال) - برای چینتک سیم‌کارته (نانو-سیم) یا دو سیم‌کارته (نانو-سیم، همزمان یکی فعال) - برای بازار چیننانو-سیم، الکترونیکیتک سیم‌کارته (نانو-سیم) یا دو سیم‌کارته (نانو-سیم، همزمان یکی فعال) - برای بازار چین
پلتفرم
سیستم‌عاملiOS 12iOS 12iOS 12iOS 13iOS 13iOS 13
تراشهA12 BionicA12 BionicA12 Bionicاپل A13 (هفت نانومتر+)اپل A13 (هفت نانومتر+)اپل A13 (هفت نانومتر+)
پردازنده مرکزی۶ هسته‌ای۶ هسته‌ای۶ هسته‌ای
پردازنده گرافیکیتراشه‌ی ۴ هسته‌ایتراشه‌ی ۴ هسته‌ایتراشه‌ی ۴ هسته‌ای
حافظه
درگاه حافظهخیرخیرخیرخیرخیرخیر
حافظه داخلی۶۴/۱۲۸/۲۵۶ گیگابایت، ۳ گیگابایت رم۶۴/۲۵۶/۵۱۲ گیگابایت، ۴ گیگابایت رم۶۴/۲۵۶/۵۱۲ گیگابایت، ۴ گیگابایت رم۶۴ گیگابایت ۴ گیگابایت رم، ۲۵۶ گیگابایت ۴ گیگابایت رم، ۵۱۲ گیگابایت ۴ گیگابایت رم۶۴گیگابایت ۶ گیگابایت رم، ۲۵۶ گیگابایت ۶ گیگابایت رم، ۵۱۲ گیگابایت ۶ رم۶۴ گیگابایت ۶ گیگابایت رم، ۲۵۶ گیگابایت ۶ گیگابایت رم، ۵۱۲ گیگابایت ۶ گیگابایت رم
دوربین
اصلی۱۲ مگاپیکسل, ۱.۴ میکرومتر, ۲۸ میلی متری, لرزش‌گیر اپتیکال، فوکوس خودکار با تشخیص فاز, f/1.8دوگانه: ۱۲ مگاپیکسل (۱.۴ میکرومتر سایز پیکسل, ۲۸ میلی‌متری, لرزش‌گیر اپتیکال، فوکوس خودکار با تشخیص فاز, f/1.8) و ۱۲ مگاپیکسل (۱.۰ میکرومتر سایز پیکسل, ۵۲ میلی‌متری, لرزش‌گیر اپتیکال، فوکوس خودکار با تشخیص فاز, بزرنگنمایی دو برابری, f/2.4)دوگانه: ۱۲ مگاپیکسل (۱.۴ میکرومتر سایز پیکسل, ۲۸ میلی‌متری, لرزش‌گیر اپتیکال، فوکوس خودکار با تشخیص فاز, f/1.8) و ۱۲ مگاپیکسل (۱.۰ میکرومتر سایز پیکسل, ۵۲ میلی‌متری, لرزش‌گیر اپتیکال، فوکوس خودکار با تشخیص فاز, بزرنگنمایی دو برابری, f/2.4)۱۲ مگاپیکسل (۱.۴ میکرومتر سایز پیکسل، ۱/۲.۵۵ اینچ سایز سنسور، لنز واید ۲۶ میلی‌متری، f/1.8، فوکوس خودکار با تشخیص فاز، لرزشگیر اپتیکال تصویر) ۱۲ مگاپیکسل (لنز ۱۳ میلی‌متری، f/2.4، فوق عریض)۱۲ مگاپیکسل (۱.۴ میکرومتر سایز پیکسل، ۱/۲.۵۵ اینچ سایز سنسور، لنز واید ۲۶ میلی‌متری، f/1.8، فوکوس خودکار با تشخیص فاز، لرزشگیر اپتیکال تصویر) ۱۲ مگاپیکسل (لنز ۵۲ میلی‌متری، f/2.0، لنز تله‌فوتو، ۱/۳.۴ اینچ سایز سنسور، ۱.۰ میکرومتر سایز پیکسل، فوکوس خودکار با تشخیص فاز، لرزشگیر اپتیکال تصویر، زوم اپتیکال ۲ برابر) ۱۲ مگاپیکسل، (لنز ۱۳ میلی‌متری فوق‌عریض، f/2.4)۱۲ مگاپیکسل (۱.۴ میکرومتر سایز پیکسل، ۱/۲.۵۵ اینچ سایز سنسور، لنز واید ۲۶ میلی‌متری، f/1.8، فوکوس خودکار با تشخیص فاز، لرزشگیر اپتیکال تصویر) ۱۲ مگاپیکسل (لنز ۵۲ میلی‌متری، f/2.0، لنز تله‌فوتو، ۱/۳.۴ اینچ سایز سنسور، ۱.۰ میکرومتر سایز پیکسل، فوکوس خودکار با تشخیص فاز، لرزشگیر اپتیکال تصویر، زوم اپتیکال ۲ برابر) ۱۲ مگاپیکسل، (لنز ۱۳ میلی‌متری فوق‌عریض، f/2.4)
قابلیت‌هافلاش چهارگانهفلاش ۴ گانه‌, HDRفلاش ۴ گانه‌, HDRفلاش چهارگانه LED دورنگ، HDR، پانورامافلش چهارگانه دورنگ، HDR، پانورامافلش چهارگانه دورنگ، HDR، پانوراما
ویدیو۲۱۶۰p@24/30/60fps، 1080p@30/60/120/240fps، HDR، ضبط صدای استریو۲۱۶۰p@24/30/60fps، 1080p@30/60/120/240fps، HDR، ضبط صدای استریو۲۱۶۰p@24/30/60fps، 1080p@30/60/120/240fps، HDR، ضبط صدای استریو.۲۱۶۰p@24/30/60fps ،1080p@30/60/120/240fps ،HDR، ضبط صدای استریو.۲۱۶۰p@24/30/60fps، 1080p@30/60/120/240fps، HDR، ضبط صدای استریو.۲۱۶۰p@24/30/60fps، 1080p@30/60/120/240fps، HDR، ضبط صدای استریو.
سلفی۷ مگاپیکسل, ۳۲ میلی‌متری, f/2.2۷ مگاپیکسل, ۳۲ میلی‌متری, f/2.2۷ مگاپیکسل, ۳۲ میلی‌متری, f/2.2۱۲ مگاپیکسل دوربین مدت‌پرواز سه بعدی- ۱۲ مگاپیگسل - دوربین مدت‌پرواز سه‌بعدی۱۲ مگاپیکسل دوربین مدت‌پرواز سه‌بعدی
صدا
جک ۳.۵ میلی‌متریخیرخیرخیرخیرخیرخیر
- لغو کننده‌ی نویز صدا از طریق میکروفون اختصاصی- لغو کننده‌ی نویز صدا از طریق میکروفون اختصاصی- لغو کننده‌ی نویز صدا از طریق میکروفون اختصاصی- لغو کننده‌ی نویز صدا از طریق میکروفون اختصاصی - فناوری دالبی اتموس- لغو کننده‌ی نویز صدا از طریق میکروفون اختصاصی - صدای دالبی اتموس- لغو کننده‌ی نویز صدا از طریق میکروفون اختصاصی - فناوری دالبی اتموس
باتری
باتریباتری غیرقابل تعویض لیتیوم یونیباتری غیرقابل تعویض لیتیوم یونیباتری غیرقابل تعویض لیتیوم یونیباتری غیر قابل تعویض لیتیوم یونی با ظرفیت ۳۱۱۰ میلی آمپر ساعتباتری غیر قابل تعویض لیتیوم یونی با ظرفیت ۳۱۹۰ میلی آمپر ساعتباتری غیر قابل تعویض لیتیوم یونی با ظرفیت ۳۵۰۰ میلی آمپر ساعت
شارژر- شارژ سریع ۱۵ واتی: ۵۰ درصد در ۳۰ دقیقه - شارژ بی‌سیم Qi- شارژ سریع باتری: ۵۰ درصد در ۳۰ دقیقه - شارژ بی‌سیم Qi- شارژ سریع باتری: ۵۰ درصد در ۳۰ دقیقه - شارژ بی‌سیم Qi- شارژ باتری سریع - USB Power Delivery 3.0 - شارژ بی‌سیم - شارژ معکوس- شارژ سریع باتری - USB Power Delivery 3.0 - شارژ بی‌سیم - شارژ معکوس- شارژ سریع باتری - USB Power Delivery 3.0 - شارژ بی‌سیم - شارژ معکوس
قابلیت‌ها
حسگرهاFace ID، شتاب‌سنج، ژیروسکوپ، سنسور مجاورت، قطب‌نما، فشارسنجFace ID، شتاب‌سنج، ژیروسکوپ، سنسور مجاورت، قطب‌نما، فشارسنجFace ID، شتاب‌سنج، ژیروسکوپ، سنسور مجاورت، قطب‌نما، فشارسنجFace ID، شتاب‌سنج، ژیروسکوپ، سنسور مجاورت، قطب‌نما، فشارسنجFace ID، شتاب‌سنج، ژیروسکوپ، سنسور مجاورت، قطب‌نما، فشارسنجFace ID، شتاب‌سنج، ژیروسکوپ، سنسور مجاورت، قطب‌نما، فشارسنج
- دستورات صوتی سیری - سرویس ابری آی‌کلاد - پخش‌کننده‌ی MP3/WAV/AAX+/AIFF- - پخش‌کننده‌ی MP4/H.265 - ویراستار عکس/ویدئو/صدا - ویراستار اسناد- دستورات صوتی سیری - سرویس ابری آی‌کلاد - پخش‌کننده‌ی MP3/WAV/AAX+/AIFF- - پخش‌کننده‌ی MP4/H.265 - ویراستار عکس/ویدئو/صدا - ویراستار اسناد- دستورات صوتی سیری - سرویس ابری آی‌کلاد - پخش‌کننده‌ی MP3/WAV/AAX+/AIFF- - پخش‌کننده‌ی MP4/H.265 - ویراستار عکس/ویدئو/صدا - ویراستار اسناد
شبکه
فناوریGSM ‎/ CDMA ‎/ HSPA ‎/ EVDO ‎/ LTEGSM ‎/ CDMA ‎/ HSPA ‎/ EVDO ‎/ LTEGSM ‎/ CDMA ‎/ HSPA ‎/ EVDO ‎/ LTEGSM ‎/ CDMA ‎/ HSPA ‎/ EVDO ‎/ LTEGSM ‎/ CDMA ‎/ HSPA ‎/ EVDO ‎/ LTEGSM ‎/ CDMA ‎/ HSPA ‎/ EVDO ‎/ LTE
اتصالات
شبکه بی‌سیمWi-Fi 802.‎11 a/b/g/n/ac، دو بانده، هات‌اسپاتWi-Fi 802.‎11 a/b/g/n/ac، دو بانده، هات‌اسپاتWi-Fi 802.‎11 a/b/g/n/ac، دو بانده، هات‌اسپاتWi-Fi 802.‎11 a/b/g/n/ac/ad، دو بانده، هات‌اسپاتWi-Fi 802.‎11 a/b/g/n/ac/ad، دو بانده، هات‌اسپاتWi-Fi 802.‎11 a/b/g/n/ac/ad، دو بانده، هات‌اسپات
بلوتوث۵.۰، A2DP، LE۵.۰، A2DP، LE۵.۰، A2DP، LE۵.۰، A2DP، LE۵.۰، A2DP، LE۵.۰، A2DP، LE
GPSبله، با A-GPS، GLONASS، GALILEO، QZSSبله، با A-GPS، GLONASS، GALILEO، QZSSبله، با A-GPS، GLONASS، GALILEO، QZSSبله، با A-GPS، GLONASS، GALILEO، QZSSبله، با A-GPS، GLONASS، GALILEO، QZSSبله، با A-GPS، GLONASS، GALILEO، QZSS
NFCبلهبلهبلهبلهبلهبله
رادیوخیرخیرخیرخیرخیرخیر
USB۲.۰، لایتنینگ۲.۰، لایتینیگ۲.۰، لایتینیگ۲.۰، کانکتور ریورسبل اختصاصی۲.۰، کانکتور ریورسبل اختصاصی۲.۰، کانکتور ریورسبل اختصاصی
متفرقه
رنگ‌هامشکی، قرمز، رنگ زرد، آبی، نارنجیاسپیس‌گری، نقره‌ای، طلاییاسپیس‌گری، نقره‌ای، طلاییمشکی، قرمز، رنگ زرد، آبی، سفیدخاکستری، نقره‌ای، طلایی، سبزخاکستری، نقره‌ای، طلایی
محدوده قیمتحدود ۶۳۷ یوروحدود ۱۱۵۰ یوروحدود ۱۲۵۰ یوروحدود ۷۰۰ دلارحدود ۱۱۵۰ یوروحدود ۱۲۵۰ یورو

  • 15
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش