اگرچه اندروید ۱۳ هنوز برای بسیاری از گوشی های هوشمند مجهز به این سیستم عامل منتشر نشده است، انتظار داریم اندروید ۱۴ در سال ۲۰۲۳ قابلیت های جدیدی ارائه کند. همان قدر که از ویژگی های جذاب اندروید لذت می بریم، این سیستم عامل فاقد بعضی قابلیت های کاربردی است که می توانند تأثیر بسیار زیادی روی بهبود تجربه ی کاربری ما بگذارند. در این مقاله، به ۹ خصیصه ای اشاره خواهیم کرد که انتظار داریم سال ۲۰۲۳ به اندروید اضافه شوند.
۱. ابزارک های انباشه
با گذشت زمان، زمانی که برنامه ها و ابزارک های مختلفی به صفحه ی اصلی گوشی اندرویدی خود اضافه می کنید، امکان به هم ریختگی آنها وجود دارد. با ابزارک های انباشه، میتوانید چندین ابزارک را روی هم قرار دهید و بدین ترتیب، فضای صفحه ی اصلی خود را خلوت تر و منظم تر کنید.
با استفاده از ابزارهای انباشه، میتوانید ابزارک های مفید و کاربردی را به صفحه ی اصلی گوشی خود اضافه کنید و بدون شلوغ شدن صفحه، بیشترین استفاده را از فضای آن ببرید. آیفون قبلاً چنین قابلیتی را ارائه داده است و گوشی های سامسونگ با One UI 5 نیز ویژگی مشابهی دردسترس کاربران قرار می دهند؛ اما دوست داریم این قابلیت بطور پیش فرض به سیستم عامل اندروید اضافه شود.
۲. قراردادن اپلیکیشن ها در حالت خواب
یکی دیگر از ویژگی هایی که تمایل داریم به اندروید ۱۴ اضافه شود، امکان قراردادن برنامه های بلااستفاده در حالت خواب (Sleep) است. هیچ کس نمی خواهد اپلیکیشن ها بدون دلیل در پس زمینه اجرا شوند؛ بنابراین، قراردادن آن ها در حالت خواب به کاهش استفاده از منابع سخت افزاری گوشی شما ازجمله باتری و رم و قدرت پردازشی کمک خواهد کرد.
برنامه های شخص ثالثی در فروشگاه گوگل پلی وجود دارند که دقیقاً برای قراردادن اپلیکیشن های بلااستفاده در حالت خواب طراحی شده اند؛ اما نمی توان به اکثر آنها اعتماد کرد و گاهی اوقات باعث ایجاد مشکلات ناخواسته مثل بروز مشکل در عملکرد سایر برنامه ها و جلوگیری از ارسال برخی اعلان های مهم می شوند. بدین ترتیب، اضافه شدن قابلیت مذکور به اندروید بسیار مفید خواهد بود.
۳. قفل کردن برنامه ها به صورت مجزا
شاید بخواهید برخی برنامه ها مثل گالری، برنامه های بانکی، برنامه های سرمایه گذاری و مالی، ردیاب ها و برنامه های پیام رسان را برای حفظ حریم خصوصی قفل کنید. درحال حاضر، اندروید بطور پیش فرض چنین قابلیتی ندارد؛ اما برخی پوسته های سفارشی مثل ColorOS و MIUI این ویژگی را به کاربران ارائه می دهند. قفل کردن برنامه ها به شما اطمینان می دهد حتی اگر شخصی موفق شد قفل گوشی را دور بزند، نتواند به برنامه های شخصی و گالری شما دسترسی داشته باشد.
۴. نشانگر وضعیت سلامت باتری
با گذشت زمان، میزان سلامت کلی باتری تلفن های هوشمند کاهش پیدا می کند و این یعنی شارژدهی آن مثل روزهای اول نخواهد بود. بدین ترتیب، گفته می شود ظرفیت باتری به دلیل سایش طبیعی سخت افزار باتری کاهش می یابد.
در آیفون قابلیتی وجود دارد که درصد سلامت باتری را نشان می دهد؛ ولی اندروید از این ویژگی بی بهره است. باتری گوشی هوشمند شما در حالت ایدئال پس از ۸۰۰ چرخه ی شارژ باید ۸۰ درصد از ظرفیت خود را حفظ کند؛ بنابراین، اگر روزی یک بار گوشی خود را شارژ کنید، پس از حدود دو سال بهتر است باتری آنرا تعویض کنید.
۵. آدرس ایمیل موقت
درحال حاضر، هیچ گوشی هوشمندی به طور پیش فرض قابلیت ایجاد آدرس ایمیل موقت را ارائه نمی دهد و انتظار داریم اندروید در اضافه کردن این ویژگی پیش گام باشد. آدرس ایمیل موقت به شما اجازه می دهد از برنامه ها و وب سایت هایی استفاده کنید که دسترسی به خدمات آن ها به ارائه ی ایمیل نیاز دارد. بدین ترتیب، آدرس ایمیل اصلی شما با تبلیغات بازاریابی و هرزنامه های آزاردهنده پُر نخواهد شد.
با ابزار ایمیل موقت داخلی میتوان فقط با ضربه زدن روی یک دکمه، یک ایمیل ایجاد کرد و برای استفاده از سرویس های مختلف از آن بهره گرفت. بدین ترتیب، آدرس ایمیل اصلی شما از سیل خبرنامه های ناشناس، تبلیغات فراوان، هرزنامه ها، پیشنهادهای خرید و... در امان خواهد بود.
۶. منو مرکز تبلیغات در بخش تنظیمات
گوگل (Google) اخیراً My Ad Center را رونمایی کرده است. با استفاده از این ویژگی می توانید تنظیمات مدنظر خود را برای نمایش تبلیغات (به طورمثال موضوع آگهی ها) اِعمال کنید. این قابلیت به عنوان روشی برای شفافیت بیشتر درباره ی نوع تبلیغاتی طراحی شده است که در بخش جست وجوهای گوگل و یوتیوب و Discover می بینید.
My Ad Center ابزاری بسیار کاربردی و مفید است؛ اما اکثر مردم از وجود آن اطلاع ندارند؛ زیرا هنوز بطور پیش فرض با اندروید ادغام نشده است. اگر منو جدیدی در بخش تنظیمات دستگاه برای دسترسی به این ویژگی وجود داشته باشد، کاربران قطعاً آن را بررسی خواهند کرد و از آن برای سفارشی سازی آگهی هایی بهره خواهند گرفت که هنگام استفاده از سرویس های آنلاین مثل جست وجوگر گوگل یا یوتیوب مشاهده می کنند.
۷. سفارشی سازی بیشتر صفحه ی قفل
اندروید به ارائه ی قابلیت های سفارشی سازی گسترده شناخته شده است؛ اما آیفون های اپل نیز اخیراً ویژگی های زيادي برای شخصی سازی اِلِمان های مختلف رابط کاربری ارائه میدهند، تا جایی که اکنون امکانات سفارشی سازی صفحه ی قفل گوشی های هوشمند اپل (Apple) نسبتاً از اندروید بهتر است. در iOS می توانید سبک و فونت و رنگ ساعت را در صفحه ی قفل به دلخواه خود تغییر دهید و ابزارک های موردنیاز خود را نیز به این بخش اضافه کنید.
جدیدترین نسخه ی رابط کاربری سامسونگ، یعنی One UI 5، نیز امکانات سفارشی سازی بسیار زیادی دراختیار دارندگان گوشی های هوشمند سری گلکسی قرار می دهد؛ ولی این ویژگی ها به طورپیش فرض در سیستم عامل اندروید وجود ندارند. انتظار داریم اندروید ۱۴ گزینه های جدیدی برای سفارشی سازی های بیشتر صفحه ی قفل ارائه دهد و امکان اضافه کردن ابزارک به این صفحه دراختیار کاربران قرار گیرد.
۸. اِعمال تغییرات دستی در زبان طراحی Material You
اکثر کاربران اندروید زبان طراحی Material You را دوست دارند. این سبک طراحی با اندروید ۱۲ معرفی شد و گوگل تا به حال بهبودهایی روی آن اِعمال کرده است؛ ولی امکان سفارشی سازی عناصر پوسته ی ظاهری دستگاه بطور مجزا وجود ندارد.
به عنوان مثال، نمی توانید رنگ های مختلف را برای پنل تنظیمات سریع و ابزارک ساعت انتخاب کنید. سیستم فقط باتوجه به پالت رنگی انتخابی شما، رنگ های اجزای مختلف را برای انطباق بهتر تعیین می کند. اگرچه این روش کارکرد مناسبی دارد؛ اما انتظار می رود گوگل در اندروید ۱۴ امکان تنظیم دستی رنگ های اجزای مختلف رابط کاربری را دردسترس کاربران قرار دهد.
۹. جدا کردن سوژه ی مدنظر در تصاویر از پس زمینه
اپل با معرفی iOS 16، قابلیت جدید و بسیار مفیدی برای کاربران آیفون معرفی کرد. این ویژگی به شما اجازه می دهد سوژه ی مدنظر خود را در تصاویر از زمینه جدا و از آن در سایر برنامه ها استفاده کنید یا سوژه ی جداشده را با دیگران به اشتراک بگذارید. این ویژگی اساساً ابزاری داخلی برای حذف پس زمینه از تصاویر محسوب می شود؛ اما آنچه آن را خاص کرده، روش استفاده ی آسان است.
تنها کاری که باید انجام دهید، این است که سوژه ی مدنظر را در عکس طولانی مدت لمس کنید. هنگامی که سوژه مشخص شد، به راحتی میتوانید آنرا با دیگران به اشتراک بگذارید. از آن جا که قابلیت مذکور بسیار کاربردی و مفید است، تمایل داریم گوگل ویژگی مشابهی را به اندروید ۱۴ اضافه کند.
ما همچنان کنجکاو هستیم ببینیم اندروید ۱۴ چه ویژگی های جدیدی ارائه خواهد داد. درحالی که احتمال اِعمال برخی از تغییرات مثل بهبود در زبان طراحی Material You بیشتر است، شاید بعضی دیگر از این قابلیت ها به اندروید ۱۵ موکول شوند.
- 16
- 4