مایکروسافت اعلامکرد که دومین به روزرسانی بزرگ «ویندوز ۱۱» در ۲۰۲۳ از ۲۴ می (۳ خرداد ۱۴۰۲) از طریق Windows Update برای دانلود در دسترس قرار می گیرد. قابل توجه ترین بخش این به روزرسانی مهم، آپدیت های Widget Board است. اکنون این قسمت طرح بندی چیدمان جدیدی دارد که ویجت ها را از فید MSN جدا می کند. علاوهبراین، یک تب جدید «watch» برای ویدئوهای MSN در نظر گرفته شده و اکنون اضافه کردن ویجت ها به بورد آسان تر خواهد بود.
علاوه بر این، مایکروسافت در حال ارائه یک ویژگی جدید برای جداسازی اپ Win32 است که به کاربران اجازه می دهد برنامه های دانلود شده از وب را در محیطی امن و مستقل اجرا کنند تا آن ها نتوانند بر سایر قسمت های سیستم تاثیر بگذارد. این ویژگی همراه با Boot 365 Windows 365، که به شرکت ها اجازه می دهد رایانه شخصی را برای راه اندازی خودکار در محیط Cloud PC پیکربندی کنند، در مرحله «پیش نمایش» قرار دارند.
در به روزرسانی تسکبار موارد جدیدی اضافه شده که از آنها می توان به آیکون های متحرک آب وهوا، امکان نمایش ثانیه در ساعت سیستم و آیکون جدیدی برای زمانی که VPN اکتیو است اشاره کرد. همچنین اکنون در بخش accessibility شاهد پشتیبانی بیشتر از زبان ها در بخش هایی مانند Voice Access و Live Captions هستیم.این به روز رسانی برای نصب دستی از طریق Windows Update از ۲۴ می در دسترس بوده و به طور خودکار در ۱۳ ژوئن (۲۳ خرداد ۱۴۰۲) به عنوان بخشی از پچ به روزرسانی نصب می شود. ویژگی هایی که در مرحله پیش نمایش قرار دارند اختیاری خواهند بود، اما همه موارد ذکر شده دیگر بطور خودکار پس از نصب به روزرسانی در دسترس قرار می گیرند.
جنگ مرورگرها داغ تر از همیشه خواهد شد
همچنین دستیار هوش مصنوعی (Artificial Intelligence) کوپایلت و دسترسی Sidebar app برای توسعه دهندگان به مرورگر اج افزوده شد. با افزودن ویژگی های مختلف هوش مصنوعی به سرویس های خود، آینده ای روشن از محصولات شرکت را ارائه کرد. در این میان مرورگر اج نیز از موج عظیم ویژگی های مختلف جا نماند و با معرفی شدن ویژگی های دستیار هوش مصنوعی کوپایلت و Sidebar app برای آن، کروم، مرورگر محبوب گوگل تبدیل به مرورگری ازمد افتاده و قدیمی شده است.
سرویس Copilot 365 Microsoft 365 به نرم افزارهای ۳۶۵ این شرکت امکان یکپارچه شدن با ChatGPT را می دهد کاربران برنامه های تیمز، Word، اوتلوک و پاورپوینت از امکانات این سرویس بهره مند شوند؛ ویژگی جذابی که حالا در اختیار کاربران مرورگر اج نیز قرار خواهد گرفت. ردموندی ها سرویسCopilot 365 Microsoft را پیش تر در ماه مارس به صورت پیش نمایش خصوصی در اختیار برخی از افراد قرار داده بود و حالا به عنوان آخرین اقدام این شرکت، به مرورگر اج افزوده شده است. برخلاف آنچه در یکپارچه شدن ChatGPT با موتور جست وجوی بینگ دیده ایم، این بار مایکروسافت سعی می کند با اضافه کردن Copilot 365 Microsoft به سرویس های خود، نرم افزاری کارآمدتر ارائه کنند تا بهره وری کاربران افزایش پیدا کند. مایکروسافت برای حفظ امنیت و حریم خصوصی، کاربران را ملزم به ورود از طریق حساب Azure Active Directory یا Azure AD خواهد کرد.
مرورگر اج علاوه بر Copilot 365 Microsoft استفاده از Sidebar app را برای توسعه دهندگان نیز مهیا خواهد کرد. با استفاده از این ویژگی، توسعه دهندگان می توانند نرم افزارهای تحت وب خود را (PWA) از طریق سایدبار مرورگر اج در اختیار کاربران قرار دهند. مایکروسافت سایدبار اج را در نوامبر سال ۲۰۲۲ معرفی کرد که بستری برای چندوظیفگی بهتر در هر تب (Tab) خواهد بود. مایکروسافت همچنین اعلام کرد که بزودی نسخه ای سازمانی از مرورگر اج را معرفی خواهد کرد که سازمان ها با استفاده از آن می توانند از ویژگی های مختلفی چون ورود از طریق Azure Active Directory بهره مند شوند.
به گفته ردموندی ها ویژگی Edge Workspaces نیز به زودی به صورت عمومی منتشر خواهد شد؛ Edge Workspaces به کاربران این امکان را می دهد تا مجموعه تب های خود در مرورگر اج را با دیگر همکاران خود به اشتراک بگذارند. این ویژگی امکان مدیریت، ایجاد، حذف و ویرایش تب ها را به تمامی افراد حاضر در گروه اعطا می کند. ویژگی Edge Workspaces پیش از این تنها در اختیار کاربران سازمانی بود که پس از درخواست های فراوان، در اختیار کاربران عادی نیز قرار گرفت.
هوش مصنوعی به «فتوشاپ» اضافه شد
شرکت «ادوب»، فناوری هوش مصنوعی مولد را به نرم افزار ویرایش تصویر فتوشاپ اضافه کرد.« ادوب» که در سن خوزه کالیفرنیا مستقر است، اعلام کرد که این شروع یک حرکت بزرگ برای افزودن فناوری های هوش مصنوعی به مجموعه برنامه های نرم افزاری این شرکت برای افراد حرفه ای خلاق است. هرچند برنامه هایی مانند Dall- E شرکت OpenAI، با تبدیل فوری متن به تصاویر، توجه عمومی را به خود جلب کرده اند اما شرکت های بزرگ به دلیل مسائل حقوقی پیرامون داده های مورد استفاده برای طراحی این سیستم ها، هنوز به شکل گسترده از آنها استفاده نکرده اند.« ادوب» با استفاده از سیستم فناوری که« فایرفلای» می نامد و به طور مخصوص برای داده های تصویری مجاز برای استفاده، تولید شده و به گفته «ادوب»، میتواند در تنظیمات تجاری استفاده شود، به نگرانی های مذکور پرداخته است. ادوب به مدت حدود شش هفته در یک وب سایت، این سیستم را آزمایش کرده و اکنون اعلام کرده که ویژگی هایی را بر این اساس، به فتوشاپ که شاید شناخته ترین محصول این شرکت است، اضافه خواهد کرد.یکی از ویژگی های جدید که Fill Generative نامیده خواهد شد، به کاربران امکان می دهد تصویر اصلی که با محتوای تولید شده از رایانه بسیار نزدیک است را گسترش دهند یا ویژگی ها را براساس یک توصیف متنی، اضافه کنند. به عنوان مثال ، این ویژگی می تواند تصویر یک گل را گرفته و آن را به دشتی از گل ها با رشته کوهی پشت آن تبدیل کند.
براساس گزارش رویترز، «الی گرینفیلد»، مدیر ارشد فناوری رسانه های دیجیتال ادوب گفت:هدف این ابزار، گرفتن جای هنرمندان گرافیکی نیست بلکه سریع تر کردن تولید تصاویر جدید با استفاده از ایده های متعدد است. در گذشته، هنرمندان گرافیکی مجبور بودند ساعت های ارزشمندی را برای جست وجوی بایگانی عکس و چسباندن قطعاتی از تصاویر موجود با دست، صرف کنند. این ویژگی هوش مصنوعی ، این کار تولیدی را به طرز چشمگیری سریع می کند.
مایکروسافت با ابزار جدید «Dev Home»
«مایکروسافت» همچنین در این کنفرانس ابزار جدیدی به نام Dev Home معرفی کرد که مخصوص توسعه دهندگان ویندوز است. مایکروسافت تغییری در ویندوز اعمال کرده تا توسعه دهندگان بتوانند ماشین های مجازی را ساده تر راه اندازی و استفاده کنند. بخش جدید Dev Home در ویندوز ۱۱ هم اکنون به صورت آزمایشی قابل دسترس است و به شما امکان می دهد محیط های توسعه را برای ماشین های مجازی که به گیت هاب و مخزن های مربوطه متصل می شوند ، راه اندازی کنید. Dev Home نصب ابزارها و پکیج ها و کارهای دیگری را نیز ممکن می کند.
«ویندوز ۱۱» به قابلیت پشتیبان گیری ابری مجهز می شود
مایکروسافت (Microsoft) در جریان رویداد ۲۰۲۳ Build اعلام کرد که ویندوز ۱۱ به قابلیت پشتیبان گیری و بازیابی ابری اطلاعات مجهز می شود و این امکان توسط مایکروسافت استور میزبانی خواهد شد. در واقع از این پس فرآیند بکاپ گرفتن از اطلاعات در ویندوز بسیار ساده تر خواهد شد و کاربران می توانند انتخاب کنند که چه اطلاعاتی را بکاپ بگیرند و در نهایت پس از نصب ویندوز یا هنگام راه اندازی دستگاه جدید، برای ریستور کردن هریک از آن ها تصمیم بگیرند. امکان پشتیبان گیری ابری از اطلاعاتی چون اپلیکیشن ها، تنظیمات و داده های شخصی از جمله مواردی بود که به شکل درست و اصولی که برای کاربران قابل فهم باشد، پیاده سازی نشده بود اما اکنون بخشی مجزا برای این کار به مایکروسافت استور در ویندوز ۱۱ اختصاص داده شده است. این ویژگی برای اولین بار در کنفرانس Build سال گذشته معرفی شده بود و اکنون به نظر می رسد برای ورود به ویندوز ۱۱ آماده شده است.این ویژگی به همان شکلی که انتظار می رفت عمل خواهد کرد. مایکروسافت استور، تمامی اپلیکیشن هایی که کاربر نصب کرده به همراه داده های آنها و تنظیمات ویندوز پشتیبان گرفته و در صفحه راه اندازی اولیه ویندوز از کاربر سوال می شود که آیا قصد بازیابی آن ها را دارد یا خیر و در صورتی که کاربر موافقت کند، بازیابی اطلاعات شروع شده و ویندوز براساس تنظیمات سابق پیکربندی خواهد شد.
در نهایت اپلیکیشن ها در تسک بار یا استارت با همان چیدمان سنجاق شده و با کلیک روی آن ها ، اپلیکیشن شروع به دانلود و نصب شدن می کند و بازیابی باقی موارد نیز در پس زمینه ادامه خواهد یافت. این قابلیت به احتمال زیاد تا اواخر امسال در کنار ویژگی های دیگری مانند Copilot که برای ویندوز ۱۱ معرفی شدند، در دسترس عموم قرار خواهد گرفت اما هنوز مشخص نیست تکلیف برنامه هایی که خارج از مایکروسافت استور دانلود می شوند چه خواهد بود. احتمالا این دسته از نرم افزارها مشمول بکاپ های ویندوز نخواهند شد.
اجرای مستقیم فایل های RAR در «ویندوز ۱۱» امکان پذیر می شود
براساس گفته مایکروسافت، ویندوز ۱۱ به زودی می تواند بدون نیاز به ابزارهای متفرقه نظیر WinRAR فایل های RAR را به طور مستقیم باز کند. سال هاست که کاربران ویندوز می توانند فایل های ZIP را بدون نیاز به اپلیکیشن های متفرقه باز کنند، اما باز کردن فایل های RAR امکان پذیر نبود. کاربران ویندوز ۱۱ تا پیش از انتشار به روزرسانی جدید مجبور بودند برای استفاده از فایل های RAR سراغ نرم افزارهایی نظیر WinRAR بروند. آن طور که «ورج» می نویسد، نسخه جدید ویندوز ۱۱ افزون بر RAR توانایی اجرای سایر فرمت های فشرده نظیر ۷zip و gz را نیز خواهد داشت.
- 13
- 6