به گزارش ایران،در روزهای اخیر موضوع انتقال سرورهای تلگرام به داخل کشور برای چندمین بار مطرح شده است. از نگاه رئیس پلیس فتای ناجا چون شرکت تلگرام بیشترین کاربران ایرانی را در شبکه اجتماعی خود دارد، باید سرور این شبکه را به ایران منتقل کند.
بعد از اعلام این خبر این سؤال مطرح شد که آیا قاعده و قانون خاص بینالمللی برای انتقال سرور یک سایت به کشور دیگر وجود دارد؟ انتقال این شبکه چه محاسنی برای شرکت مربوطه و کشور متقاضی انتقال سرور دارد. آیا موضوع تحریم ها در خودداری از انتقال این شبکه به ایران مؤثر است؟
محمود واعظی وزیر ارتباطات و فن آوری اطلاعات درباره این انتقال میگوید« کار بزرگی انجام شده است به نحوی که برای کانالهای پرظرفیت و کانالهایی که مراجعه زیادی دارد، تلگرام سرور خود را به ایران آورده است و روی آن CDN نصب کرده است.
هماکنون کار در حال انجام است» در حالیکه رئیس تلگرام میگوید «ما وارد هیچ توافق یا تفاهمی با دولتها در این مورد نشدهایم. ما هیچگاه سرورهایمان را به کشوری دیگر انتقال نمیدهیم. تنها هدف استفاده از CDNها این است که کیفیت اتصال در مناطق با تقاضای بالا، که تلگرام نمیتواند سرورهای خود را به آنجا منتقل کند، با روشی ایمن، افزایش یابد.»
اهمیت امنیت فضای مجازی در کشور
امنیت فضای مجازی با گسترش شبکههای اجتماعی به اولویت اول و مسألهای راهبردی برای همه کشورها تبدیل شده است. در ایران نیز امنیت شبکههای اجتماعی چند سالی است به طور جدی دنبال میشود.
برای حل این مشکل چند راه حل پیگیری شده است. ایجاد شبکه ملی اطلاعات، ساخت شبکههای اجتماعی داخلی، انتقال سرورهای برخی پیامرسانهای داخلی مانند تلگرام از مهمترین راههایی است که مسئولان آن را دنبال کردهاند.
معضل امنیت تلگرام
اندیشکده آمریکایی «رند» با توجه به نقش پُررنگ رسانههای اجتماعی در شکل دهی به افکار عمومی داخلی و خارجی آمریکا اعتراف میکند با توجه به نوع فضایی که تلگرام مبتنی بر آن فعالیت میکند اطلاعات مخاطبین داخلی به طور مکرر بر روی سرورها قرار میگیرد. همین موجب سهولت در دسترسی برای مسئولان شبکه اجتماعی را به آسانی میسر میکند. بزرگترین و اصلیترین مشکل امنیتی تلگرام همین مسأله است.
نظر پلیس فتا دربارۀ انتقال سرورهای تلگرام
سردار کمال هادیان فر رییس پلیس فتای ناجا نیز از تعیین ضرب العجل برای مدیران تلگرام سخن گفته است. وی بیان داشت: طبق اعلام شرکت تلگرام، بیشترین کاربران این نرم افزار را ایرانیان شامل می شوند. بنابراین طبق پروتکل های موجود، می بایست سرور این نرم افزار به داخل کشوری منتقل شود که بیشترین استفاده کننده از آن را دارد.
در هر صورت به منظور اینکه نظارت بر این فضا وجود داشته باشد، درخواست دادیم که سرور تلگرام به منظور حفاظت از شهروندان و تامین امنیت کاربران ایرانی به داخل کشور منتقل شود و یک زمان یک ماهه برای تصمیم گیری در این خصوص به شرکت تلگرام داده شد.
وی همچنین گفته است: مدیرعامل تلگرام ادعا کرده بود که به دلیل وجود تحریم ها این امکان وجود ندارد. در حالی که باید پرسید که چطور از پهنای باند ایران و کاربران ایرانی استفاده می کنند؟
- 12
- 6