دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۸:۴۹ - ۰۳ اردیبهشت ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۲۰۰۵۷۶
اپلیکیشن ها و شبکه های اجتماعی

فعالان پیام رسان های داخلی و کارشناسان فضای مجازی معتقدند؛

فیلتر تلگرام راهی برای تقویت پیام‌رسان‌های داخلی نیست

شبکه های اجتماعی,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,شبکه های اجتماعی و اپلیکیشن ها

چندی پیش بحث خروج از انحصار تلگرام با فیلتر این شبکه اجتماعی مطرح شد. از سوی دیگر برخی از مسئولان فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی خارجی را راهی برای کوچ کاربران به سمت پیام رسان‌های داخلی می‌دانند و معتقد هستند مسدودسازی شبکه‌های اجتماعی خارجی موجب می‌شود تا پیام‌رسان‌های داخلی تقویت شوند.

 

حال این سؤال مطرح است که آیا براستی فیلترینگ موجب تقویت پیام رسان‌های داخلی می‌شود؟ و اینکه راه خروج از انحصار تلگرام چیست؟ و برای جذب کاربران به سمت پیام رسان‌های داخلی چه باید کرد؟ روزنامه ایران این سؤالات را با مدیران پیام رسان‌های داخلی و کارشناسان فضای مجازی در میان گذاشته است.

 

نبود رقبا عامل افت پیام رسان‌های داخلی

مرتضی برجی مدیر یکی از پیام‌رسان‌های داخلی (ساینا) در پاسخ به این سؤال که آیا فیلتر پیام رسان‌های خارجی موجب تقویت پیام رسان‌های داخلی می‌شود؟ به «ایران» گفت: فیلتر کردن شبکه‌های اجتماعی خارجی به تنهایی نمی‌تواند راهی برای تقویت پیام‌رسان‌های داخلی باشد چون امکانات نرم افزارهای داخلی باید در سطح تلگرام باشد.

سهیل تقوی کارشناس فضای مجازی نیز گفت:

 

فیلتر تلگرام به‌صورت غیر مستقیم ممکن است موجب شود تا برخی از کاربران از پیام رسان‌های داخلی استفاده کنند اما عباس منصورنژاد پژوهشگر فضای مجازی معتقد است شاید در ظاهر امر فیلترینگ راه مناسبی برای کوچ کاربران به سمت پیام رسان‌های داخلی به نظر برسد اما در واقع آسیب‌های فیلترینگ به چرخه فعالیت‌های پیام رسان‌های بومی، سنگین خواهد بود چرا که یکی از بزرگترین آفت‌ها نبود رقبای قوی برای پیام‌رسان‌های داخلی است و همین موضوع سبب می‌شود متولیان یک پیام رسان بومی انگیزه خود را برای رشد پیام‌رسان خود  از دست بدهند و نیازی به  به روزرسانی و تقویت آن احساس نکنند. در تمامی فناوری‌ها و صنعت‌ها، اگر با اعمال قوانین تنها یکسری شرکت‌های خاص، بدون رقیب، قادر به فعالیت باشند، در نهایت این مخاطب است که متضرر می‌شود.

 

آزادسازی شبکه‌های غیرقابل دسترس

اما راه خروج از انحصار تلگرام چیست؟ مرتضی برجی مدیر یکی از پیام رسان‌های داخلی معتقد است برای انحصارزدایی از تلگرام باید نرم‌افزارهای داخلی تقویت شده و فرهنگ استفاده از آنها در جامعه در بین کاربران ایجاد شود. وقتی بعد از چند سال تلگرام در دست کاربران رونق گرفته است، با سیاست‌های چکشی نمی‌توان این نرم‌افزار را یک شبه از انحصار خارج کرد.

 

برجی افزود: در چند سال اخیر سیاست صدا و سیما بر توسعه تلگرام بود و مدام در تمام برنامه‌های تلویزیونی و رادیویی آدرس کانال‌های تلگرام را تبلیغ می‌کرد و اکنون به‌دلیل سیاست‌های تبلیغاتی، صدا و سیما از تبلیغ دیگر پیام رسان‌های داخلی پرهیز می‌ کند. این در حالی است که باید نرم افزارهای مشابه ایرانی تقویت شده و در عین حال برای آنها تبلیغات مشابه و گسترده صورت پذیرد تا به مرور زمان این جایگزینی انجام شود.

 

مصطفی رادمرد سخنگوی یکی دیگر از پیام رسان‌های داخلی (بله) با بیان اینکه انحصار تلگرام حاصل عدم دسترسی به بسترهای رقیب و مشابه داخلی و خارجی است، گفت: به نظر ما تقویت توان داخلی بخشی از کاری است که برای خروج از این انحصار باید انجام داد و در کنار آن لازم است امکان دسترسی مردم به بسترهای اطلاع و شبکه‌های اجتماعی دیگر و حتی خارجی نیز با سعه‌صدر بیشتری باز شود. لازم است این سعه‌صدر درباره‌ شبکه‌های اجتماعی داخلی نیز رعایت شود تا امنیت روانی و اعتماد به جامعه بازگردد. رادمرد معتقد است حاکمیت می‌تواند با ارائه سرویس‌های دولت الکترونیک در شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌های داخلی، به جذابیت بیشتر این کسب‌وکارها و تسهیل خدمت‌رسانی به مردم کمک کند.

 

عباس منصورنژاد پژوهشگر فضای مجازی نیز معتقد است با فیلترینگ سایر شبکه‌های اجتماعی و پیام رسان‌ها با برنامه‌ریزی نادرست به‌صورت غیرعمدی، مخاطبان را به سمت تلگرام هدایت کردیم از این‌رو یکی از راه‌های خروج از انحصار، آزاد‌سازی برخی از شبکه‌های اجتماعی مسدود شده است. وی گفت: از سوی دیگر باید به موازات آن شبکه‌های بومی از تمامی جهات مورد حمایت قرار گیرند و به لحاظ فرهنگی تبلیغات مناسبی برای این حوزه صورت گیرد. کاملاً مشخص است که اگر از لحاظ فنی به استانداردهای لازم دست یابیم و از لحاظ فرهنگی نیز با صبوری و برنامه‌ریزی، مردم اعتماد لازم را کسب کنند، قطعاً مردم از پیام رسان‌های بومی استفاده خواهند کرد.

 

سهیل تقوی کارشناس فضای مجازی نیز گفت: اگر کاربر هم بخواهد از پیام‌رسان داخلی استفاده کند به‌دلیل نداشتن ظرفیت بالا در پذیرش همه کاربران دچار مشکل می‌شود همین موضوع دلزدگی ایجاد می‌کند از این‌رو امکان اینکه یک شبه عده کثیری از کاربران از پیام رسان‌های داخلی استفاده کنند، ممکن نیست.

 

بنابراین ضمن بالا بردن ظرفیت پیام رسان‌های داخلی، پاسخ دادن به نیازهای کاربران و ارتقای نرم افزاری و سخت افزاری پیام رسان‌ها، باید تشویق‌هایی نیز برای کاربران ایجاد کنیم تا آنها به مرور زمان به سمت پیام‌رسان‌های داخلی گرایش پیدا کنند. اگر پیام رسان‌های داخلی خدمات خوبی ارائه دهند کاربران خود به خود جذب می‌شوند. از سوی دیگر باید برند‌سازی نیز انجام شود چون خیلی از مردم پیام رسان‌های داخلی را بخوبی نمی‌شناسند و از امکانات آنها اطلاع ندارند اگر این دو بال فنی و تبلیغات بخوبی شکل بگیرد در جذب کاربران تأثیر مثبتی خواهد داشت.

 

نقض حریم خصوصی دغدغه کاربران

مرتضی برجی مدیر یکی از پیام‌رسان‌های داخلی درباره جذب کاربران به سمت پیام رسان‌های داخلی گفت: ارائه خدمات دولتی بر بستر نرم‌افزارهای ایرانی نیز می‌تواند یکی از راه‌های انتشار و توسعه نرم افزارهای ایرانی باشد که باعث می‌شود تلگرام به گوشه‌ای رانده شود و نرم افزارهای ایرانی در کنار ارائه خدمات دولتی و خصوصی، نقش پیام‌رسانی فعلی تلگرام را برای مردم بازی کند.

 

مصطفی رادمرد سخنگوی یکی از پیام‌رسان‌های داخلی نیز گفت: رسیدن به توان فنی نرم‌افزاری و زیرساختی برای افزایش کارآمدی پیام‌رسان‌های داخلی امر دور از دسترسی نیست؛ بااین‌حال اصلی‌ترین چالش اعتماد مردم به بسترهای داخلی بخصوص در موضوع حریم خصوصی و سطح دسترسی نهادها به اطلاعات خصوصی‌شان است. این موضوع در سطح حاکمیت باید حل شود؛ این نگرانی بر اساس سابقه‌ای شکل گرفته و لازمه‌اش اصلاحات و شفافیت قانونی و تغییر رویه‌هایی است که در عمل به مردم اطمینان دهد.

 

عباس منصورنژاد مدرس دانشگاه نیز معتقد است ما با تضعیف سرمایه اجتماعی مواجه هستیم از این‌رو باید برای حل آن برنامه‌ریزی و با متخصصان فرهنگی مشورت کرد تا راهبردهای فرهنگی ترسیم و پیاده‌سازی شود. نکته‌ دیگر اینکه برخی رسانه‌ها که مخالف فیلترینگ تلگرام هستند، اقدام به تخریب جدی پیام رسان‌های بومی می‌کنند. در اینجا نیز باید رسانه‌ها توجیه شوند که راه حمایت از نظریه‌شان، تخریب پیام‌رسان بومی نیست و این کار موجب لطمه به‌کسب و کارهای بومی خواهدشد و گاه باعث می‌شود متخصصان داخلی نتوانند به اعتماد به نفس لازم دست یابند.

 

تقوی کارشناس فضای مجازی نیز گفت: اینکه کاربران اعتماد و اطمینان خاطری برای استفاده از پیام رسان‌های داخلی ندارند، به‌دلیل اتفاقاتی بوده است که در گذشته افتاده و این در ذهن مردم مانده است. از سوی دیگر فضاسازی رسانه‌ای شده است. با اینکه اکثر مردم تخلفی هم انجام نمی‌دهند ولی باز اطمینان ندارند.

 

مردم باید بدانند درصد اندکی از مردم از این فضا استفاد‌ه های نادرست می‌کنند و همان‌ها تحت پیگرد قرار می‌گیرند و این قشر هستند که بیشتر به این فضاسازی بی‌اعتمادی پیام رسان‌های داخلی دامن می‌زنند ولی مردم اگر خدمات خوبی را ببینند و بشناسند به رغم تمام سمپاشی‌ها از پیام رسان‌ها استفاده می‌کنند.از سوی دیگر نیز باید برای جذب کاربر، اعتماد و اطمینان خاطر ایجاد شود.

 

 

  • 14
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش